- 28 Mayıs 2022
- 766
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.293
- 43
- Konu Sahibi Marianihal
-
Küçük yerde "görev yapıyorum". Ama normalde buyuk şehirde yaşıyorum. Zaten burda da ihtiyaç oluyor. Kaldı ki otobüs var ama saat başı geliyor burda da. Hatta iki saatte bir. O yuzden burda ne kadar uzak olursa olsun ya taksiyle gider gelirsin ya yürüyerek. Ya da araban olur.İstanbuldayim ve arabami sattim. Trafik+otopark sorunuyla ugrasacagima taksi kullaniyorum her yerekucuk bir yerde yasiyorum demis konu sahibi cherry
2 toptan haksız bence, büyük şehirlerde toplu taşıma işkence. Konu sahibesinin arabaya gücü varsa alması da gayet normal. Tatile, spora işe gitmek için büyük kolaylık diğer türlü arabasız hayat sürünmeye eşdeğer hele ki yer İstanbulsa. Parayı kaliteli yaşamaya koymayacaksak neye yarar
Hahahahabhahaha valla ona benzetmistim ben de tanıdıkçaBurhan altıntop olabilir mi flortunuz? Ahhshaha
Mideniz bulanacak kadar soğuduysaniz iletişimi kesin .İlişkimi bitireli birkaç ay oldu. Sebebini çok defa konu açarak anlatmıştım. Oldukça cimri üç kuruşun hesabını yapan biriydi. Terk ettim.
Birkaç haftadır biriyle konuşuyorum. Aynı ilçede görev yapıyoruz kendisi doktor. Yani mali durumu benden çok daha iyi. Tıp olarak kendisini çok begendim ve karakterini goruseyim dedim.
Yani elle tutulur bir şey demeyeceğim ama bana itici hatta bayaa itici gelen yönlerini sıralayayim
1) sürekli paradan bahsetmesi. Yatırım yapacaksan şuraya yap buraya yap bitcoin düşecek altın çıkacak gibi muhabbetler
2) o kadar parası olmasına rağmen araba almamış olması. Ben kredi çekip araba aldım buna israf gözüyle bakıyor. Ne gerek varmış. Arabam benim için çok önemli. Otobüse binmekten otobüs beklemekten nefret ediyorum dediğimde "hiç binmesen bile sigortasına kaskosuna şu kadar para vereceksin ben araba almam almaya da karşıyım" demesi.
3- aşırı derecede temizlik hastası olması. Telefonda devamlı temizlik muhabbeti yapıyor. Evinin fotosunu falan atıyor ben hayatımda bu kadar parlayan bir ev görmedim. Ama bu hareket bana fazlaca feminen geldi.
5- çok bakım yaptığından her gece eline ayağına falan Nivea Krem sürdüğünden cilt bakımı yaptığından bahsetti. Neden bilmiyorum bu da bana çok itici geldi. Belki de adamın her yaptığı bana batmaya başladı o yüzden böyle düşünüyorum
Adamı fazla kadınsi buldum. Cimri olduğu da belli zaten. Şimdi ben bundan cimrisin diye ayrılsam paragöz falan diye damgalayacak beni. Bir arkadasim tanıştırdi beni yanlış anlamalarını da istemiyorum. Sizce de çok itici değil mi? Adamdan buz gibi soğudum başta çok beğenmiştim ama şu an resmen midem bulanıyor o arayınca.
Benim yukarida yazdigim baska uyeye cevapti. Siz ister araba alin ya da almayin ama adamin soyledigi sey dogru. Aylik kasko+trafik sig maliyeti araca gore degisiyor ama 3-3,5 arasi olmustur tahminim.Küçük yerde "görev yapıyorum". Ama normalde buyuk şehirde yaşıyorum. Zaten burda da ihtiyaç oluyor. Kaldı ki otobüs var ama saat başı geliyor burda da. Hatta iki saatte bir. O yuzden burda ne kadar uzak olursa olsun ya taksiyle gider gelirsin ya yürüyerek. Ya da araban olur.
Ama bir şeylerin ortası olmalı. Pis olmasın temiz olsun ama temizlik hastası da olmasın. Hani kadir ezildi size ne kadar çekici geliyor? Baksan o da tertemiz bir erkek dimi. Anladınız beni siz.Sürekli paradan bahseden adam benim de hoşuma gitmezdi ama sizinki sürekli yatırımdan bahsetmiş anladığım kadarıyla. Yıllar yıllar önce biri bana sürekli ne kadar çok parası olduğundan bahsederdi, bütün muhabbet paradan, arsadan, bahçeden, evden ibaretti. Beni parasıyla etkilemeye çalışıyordu, çok gençtim ama yine de tiksinmiştim ve bir süre sonra dayanamayıp çok parası varsa rulo yapıp üstüne oturabilecegini söylemiştim. Edepsizdim biraz. Bu cümlemle ayrıldım. Siz böyle yapmayın, kendi parasından bahsetmiyor zira. Ama tiksindiyseniz kendisinden elantirik alamadiginizi söyleyin, bitirin muhabbeti.
Diğer konularda sıkıntı görmedim, temizlik severim dolayısıyla temiz erkek de severim. Ev işi yapmak, temiz olmak kadınlara has bir şey değil. Erkekler de elleri ayakları tutuyorsa evlerini temizleyebilirler. Bakımlı erkek de iyidir. Tertemizdir işte ne güzel. Siz temizliği, bakımı sadece kadına addettiginiz için erkekte görünce kadınsı diye düşünmüşsünüz. Oysa olması gereken o. O da insan ve temiz olmalı her insan gibi.
Hııı, o zaman büyük çaplı şeylerde cimri diyorsun. Standart cimrisi yani.İlk gün o ödedi. Ben teklif ettim tabi ben odeyeyim diye. Diğer günler yemeği ben tatlıyı o ya da tam tersi. Zaten burda her şey ucuz. Oturuyorsun en fazla yüz TL gidiyor büyük şehir gibi değil ki.
İyi de parası olmayana fazla. Ama aylık geliri 20-30 binse yıllık 5-6 binlik masrafı düşünen adam net cimridir.Benim yukarida yazdigim baska uyeye cevapti. Siz ister araba alin ya da almayin ama adamin soyledigi sey dogru. Aylik kasko+trafik sig maliyeti araca gore degisiyor ama 3-3,5 arasi olmustur tahminim.
Valla 35 yaşında bir insan parası olmasına rağmen otobüslerde zamanını heba ediyor konforonu düşünmeyip toplu taşıma çilesi çekiyorsa ben ona varyemez derim. Ayrıca ben sormadım tabii ki neden araban yok diye. Bulusmaya araba ile gelmiştim okul çıkışı, o da araba senin mi , kaca aldın, ben arabaya karşıyım ya almam masrafı çok gibi muhabbetler etmeye başladı.
Bi de ona sorİlk gün o ödedi. Ben teklif ettim tabi ben odeyeyim diye. Diğer günler yemeği ben tatlıyı o ya da tam tersi. Zaten burda her şey ucuz. Oturuyorsun en fazla yüz TL gidiyor büyük şehir gibi değil ki.
Yillik 5-6 bin degil iste artik o masraf, 25-35 araliginda ortalamaİyi de parası olmayana fazla. Ama aylık geliri 20-30 binse yıllık 5-6 binlik masrafı düşünen adam net cimridir.
Çıkar onu da beğenen. Sanki her ilişkisi olan kadın veya erkek çok mu çekilir oluyor?Bu kadar sakatlığa rağmen bir insan kendini geliştirmeyip "ben böyle iyiyim yiaaa" diyor inatla aynı kalıyorsa değil ben kimse beğenmez. Beğenmemeli.
İyi de parası olmayana fazla. Ama aylık geliri 20-30 binse yıllık 5-6 binlik masrafı düşünen adam net cimridir. ABenim yukarida yazdigim baska uyeye cevapti. Siz ister araba alin ya da almayin ama adamin soyledigi sey dogru. Aylik kasko+trafik sig maliyeti araca gore degisiyor ama 3-3,5 arasi olmustur tahminim.
İyi o zaman toplu taşımada yer kavgası yaparken güzelce vakit geçirir artık :) para harcanmak ve konfor için vardır. Adam alti yıl tıp okumuş gece gündüz çalışmış ne için? Nerden neyi kisarim diye hayatı kendine dar edip üstüne üstlük bunun farkında bile olmadan yaşamak için mi? Valla hiç bana göre değil.Ona göre de, toplu taşımada geçen zaman heba edilen bir zaman olmayabilir. Araç kullanmak , trafiği kollamak , yola dikkat etmek yerine ; taksi veya toplu taşıma kullanarak ek stresten kaçınıyor ve zihnen dinleniyor dahi olabilir.
İyi de parası olmayana fazla. Ama aylık geliri 20-30 binse yıllık 5-6 binlik masrafı düşünen adam net cimridir.
Ben de anlamadım. Heralde bimde o dediğiniz markadan yoktur:)Herkes araba büyük şehir için çok elzemdir diye düşünür ben tam tersini. Küçük şehirlerde araba çok daha lazım. Ha deyince otobüs, dolmuş, taksi bulamazsın. Yer küçüktür ama bir yerden bir yere vasıta bulmak çiledir. Gözünü sevdiğimin İstanbul'u istediğin her yere bir vasıta illaki vardır. Ekstrem durumlar hariç yolda kalmazsınız. Aman neyse ayrıca keyif sizin değil mi ister araç alırsınız ister şömine tutuşturursunuz parayla. En sevmediğim şey heves kırıcılar. Ayrıca erkeğin fazla titizi bence çekilmez en az onun kadar titiz değilseniz. Bir de niye Nivea Krem ya. Yves Rocher falan dese bari. Pintiliği buradan belli
Sizce kendine ait bir arabaya para harcamayan biri taksi kullanır mı? :)Adam arabaya para bağlamak ve düzenli masraf yapmak yerine ; taksi kullanabilir. Bunun cimrilikle ne ilgisi var ?
Cimri biriyle ömür geçmez kesinlikle üvey babamdan çok iyi biliyorum bunu. Adamı kansere kadar sürükler. İkinci de en nefret ettiğim durumlardan biri bu kişi sevgilimde olsa arkadaşımda olsa benimle sürekli para, yatırımdan bahsetmesi. Bunlar sürekli konuşulmaz iş ciddiye de binmemiş üstelik birkaç aylık ilişki için saçma bir detay. Arabasının olmaması bile yatırım konusunda berbat olduğunu gösteriyor. Böyle söyleyince yanlış anlaşılmasın benimde yok daha ama alacak durumumda olmadı hiç adam doktor üstüne alanı eleştiriyor kafa yapısına bak. Sinir oluyorum zaten bilmişlik tasyalan erkeklere. Geçende 5 senedir görüşmediğim liseden bi arkadaşımla buluştum daha önce böyle konuşmazdı hiç sürekli kafa yapısına uygun kadının da kesinlikle çalışması ev ekonomisine katkı sağlaması, para desteğinde bulunması hakkında konuştu. Haklı olduğu yanları olsa da sizinde söylediğiniz gibi saatlerce bunu anlatıp durdu kusacaktım artık. Para, ekonomi, ev, arsa, araba........ '' Sence de öyle değil mi naz çalışmayan kadın mı olur her şey ortak olmalı oda katkı sağlamalı '' bunaldım valla. Bizde evi yeni yaptırmıştık müstakil bu bayıldı eve dört tarafı bahçeli sakin nezih yerde falan sürekli övdü benimde hayalim böyle bi ev dedi durdu en son demesin mi '' e sen evlenince anneni gönderirsin o zaman sen kalırsın '' diye. Bende delirdin herhalde dedim kadının evi ayrıca olmasa da öyle saçmalık mı olur dedim. '' öyle de sonuçta senin olacak yani sen kalacaksın annen mi kalacak hep ahahahah '' demesin mi yemin ederim ağzına iki çakasım geldi laubali laubali şakaya vurması yok mu sanki kafasında neler kurduğunu bilmiyorumİlişkimi bitireli birkaç ay oldu. Sebebini çok defa konu açarak anlatmıştım. Oldukça cimri üç kuruşun hesabını yapan biriydi. Terk ettim.
Birkaç haftadır biriyle konuşuyorum. Aynı ilçede görev yapıyoruz kendisi doktor. Yani mali durumu benden çok daha iyi. Tıp olarak kendisini çok begendim ve karakterini goruseyim dedim.
Yani elle tutulur bir şey demeyeceğim ama bana itici hatta bayaa itici gelen yönlerini sıralayayim
1) sürekli paradan bahsetmesi. Yatırım yapacaksan şuraya yap buraya yap bitcoin düşecek altın çıkacak gibi muhabbetler
2) o kadar parası olmasına rağmen araba almamış olması. Ben kredi çekip araba aldım buna israf gözüyle bakıyor. Ne gerek varmış. Arabam benim için çok önemli. Otobüse binmekten otobüs beklemekten nefret ediyorum dediğimde "hiç binmesen bile sigortasına kaskosuna şu kadar para vereceksin ben araba almam almaya da karşıyım" demesi.
3- aşırı derecede temizlik hastası olması. Telefonda devamlı temizlik muhabbeti yapıyor. Evinin fotosunu falan atıyor ben hayatımda bu kadar parlayan bir ev görmedim. Ama bu hareket bana fazlaca feminen geldi.
5- çok bakım yaptığından her gece eline ayağına falan Nivea Krem sürdüğünden cilt bakımı yaptığından bahsetti. Neden bilmiyorum bu da bana çok itici geldi. Belki de adamın her yaptığı bana batmaya başladı o yüzden böyle düşünüyorum
Adamı fazla kadınsi buldum. Cimri olduğu da belli zaten. Şimdi ben bundan cimrisin diye ayrılsam paragöz falan diye damgalayacak beni. Bir arkadasim tanıştırdi beni yanlış anlamalarını da istemiyorum. Sizce de çok itici değil mi? Adamdan buz gibi soğudum başta çok beğenmiştim ama şu an resmen midem bulanıyor o arayınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?