Pireyi deve yapan annem ve her şeye yetişmeye çalışan ben

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Anneli bir bdv konusu daha maalesef. Konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım fakat rahatlıkla içimi dökebileceğim tek yer burası. Böyle bir kategori kimin fikriyse, fikrine sağlık:KK9:
öncelikle aynı çatı altında durmak zorunda değilsin, başka yere taşın vs diyecekler için belirtmeliyim ki işim sebebiyle (ve başka bir yerde iş bulmanın, bulunan işte düzen oturtmanın zorluğu sebebiyle) şuan için başka bir ile yerleşmem imkansız aynı ilde de başka bir eve taşınmama asla anlayış göstermezler zaten gösterseler de annem bu tür meseleler için yine arayıp çağıracaktır.

Gelelim meseleye. Başlıkta da belirtiğim gibi pireyi deve yapan, her şeyi abartan, kendisi ağır ağır davranırken benim her şeye koşmamı, yetişmemi bekleyen bir annem var ve üzerine iş sorumluluğu da eklenince bu beni çok yoruyor.
Akşam misafir gelecektir, mesai biter bitmez eve koşup temizliğe yardım edip ikramlıkları hazırlamamı bekler, mesai uzasa geç kalsam hır gür çıkarıp kavga eder, mesaiye kalmamak için iş yerindeki işleri yarım bıraksam başka bir hır gür sebebi. Üzerine bir de yetişemediğim kendi fizyolojik, psikolojik ihtiyaçlarım, kişisel bakım falan filan...Yoruldum. O kadar küçük şeyleri büyütüyor ki daralmamak elde değil. Bir kek çırpılacak, bir toz alınacak, bir yer silinecek günler öncesinden konuşmaya başlayıp şu şu saatte evde ol, yolda oyalanma, mutlaka ama mutlaka yapılması lazım, geç kalırsan babanlar gelmeden bitmezse ertesi gün daha da titiz davranırım tarzı konuşmalar sürekli hatırlatıp sık boğaz etmeler. Kendisine gelince 10:00'da uyanıp kahvaltıda tv karşısında ağır ağır çay içip 2 saat oyalanmalar. Haftanın tek bir günü 08:00'de uyanıp çay faslını uzatmasa ne olur sanki hiç mi hatırım yok?

Bir keresinde çalışıyorum biraz anlayış göster diye konuştum; çalışıyorsun diye minnet yapma, kendine çalışıyorsun evin ihtiyaçlarını baban karşılıyor zor geliyorsa çık demişti. Halbuki minnet değil anlayış istemiştim sadece, ayrıca kyk borcum dururken birikimimin tamamını ev taksidi için kendisine vermemi, evin ihtiyaçlarının bir kısmını üstlendiğimi, sana birikim yapacağız diye aldığı bir miktar paramı ve sonra geri vermediğini unutmuştu halbuki neyse orası ayrı bir konu üzerinde durmadım.

Ne yapayım peki şimdi siz söyleyin üniversite de okudum, kpss de çalıştım, hatırı sayılır bir puan da aldım ama atanamıyorum ki başka ile yerleşip kendi düzenimi kurayım. Evlilikte istemiyorum, hazır hissetmiyorum. Sırf bu sebeple tek kaçar yolu olarak evliliği görüp hayatını daha da riske atanlardan da olmak istemiyorum. Var mı başka bir çözüm yolu fikri olan? Yok gibi göründüğünü biliyorum yinede dertleşmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Bence depresyona gir . Sürekli atarlı giderli ol . Ağlama krizlerine gir . Annen sana bir şey yap dediğinde sakarlık yap . Mesela bardak vs kır . Benim annem de aynı . Her şeyi benden beklerdi . Ben evli olduğum için çok uğraşamıyor ama sen bunları yapabilirsin . Yapamam deme sakın . Benim kuzenim kendi kendini bayıltırdı eskiden bahar temizliği sırasında:KK48: işler bitinceye kadar hasta yatardı .

yrıca kyk borcum dururken birikimimin tamamını ev taksidi için kendisine vermemi, evin ihtiyaçlarının bir kısmını üstlendiğimi, sana birikim yapacağız diye aldığı bir miktar paramı ve sonra geri vermediğini unutmuştu

Maddi destek beklediklerinde:

O zaman KYK borcumu siz ödeyin diyebilir misiniz?

Veya bu parayı hatırlatabilir misiniz?

Üzüldüm sahiden ya okuyunca benim annem birlikte yaşarken çalışıyorum diye çayımı bile koyup getirirdi dışrda yoruldun derdi ben utanır kızardım benim size getirmem lazım derdim
Annen bencil bence baya

Kendi taktiğini kendisine karşı kullanın.
Hep şikayet edince milletin çevresinde pervane olmasına alışmış. 😡

Evde misafir hazırlanacak temizlik yapılacak diye iş yeri yarım bırakılır mı çıldırdınız mı? Merak etmeyin oturup toz silmediniz diye sizi evden atacak değil, zaten o karar da ona düşmez, blöf yapıyor çok belli buradan. Sakın anlayış falan rica etmeyin, ne anlayışı ekmek aslanın midesinde. Çocuk gibi düşünün temizledikçe daha da temizlik ister.

Hazırlamaya başlayın: İş yerinde şöyle çalışma var böyle çalışma var patron hazırlık istiyor diye. İş yerinde kariyerinize odaklanın, siz işinizin kıymetli olduğunu göstermezseniz o da “kızım baklavayı unutmaaaa yok rafı süpürrrr” diye başınızda ekşir.

Sınırınızı bir zorlar, iki zorlar aranızdaki ilişki rayına oturur merak etmeyin. Fazla mesai yapmanızı şiddetle öneriyorum, anneniz şimdiki konforundan çıksın biraz.

Unutmayın sizi o iş kurtaracak, temiz kapı kolları değil. Zaten çok para kazansanız o evden çıkacaktınız, yani annenizin ilacı yine iş durumunuzda aslında, geliriniz düşük olduğu için laflarını dinliyorsunuz.

Son not olarak, “Ama suratını asıyor, yok bize küsüyor, yok şikayet ediyor” demeyin, çocuklar da istekleri olmayınca tribe girer biz her dediklerini yapıyor muyuz? Bir kere eder iki kere eder sonunda yataktan erken kalkmaya başlar. Zaten kendisi istediği işlerin önemli olduğunu düşünseydi erkenden kalkardı, sadece kendisi yapmaya üşeniyor.

İş yerini yarım bırak gel toz al diyen her türlü haksızdır, bu meselede kesin haklı olmanın verdiği özgüvenle hareket edin.

Son not olarak, “Ama suratını asıyor, yok bize küsüyor, yok şikayet ediyor” demeyin, çocuklar da istekleri olmayınca tribe girer biz her dediklerini yapıyor muyuz? Bir kere eder iki kere eder sonunda yataktan erken kalkmaya başlar. Zaten kendisi istediği işlerin önemli olduğunu düşünseydi erkenden kalkardı, sadece kendisi yapmaya üşeniyor.

İş yerini yarım bırak gel toz al diyen her türlü haksızdır, bu meselede kesin haklı olmanın verdiği özgüvenle hareket edin.

Aynen ya, yurdum annelerindeki talepler gerçekten hayrate düşürüyor beni. Bir de işini yarım bırakıp gelip ev işi yapamayacaksan işten çık demeye getirmiş ya şaka gibi!!!!

Anneli bir bdv konusu daha maalesef. Konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım fakat rahatlıkla içimi dökebileceğim tek yer burası. Böyle bir kategori kimin fikriyse, fikrine sağlık:KK9:
öncelikle aynı çatı altında durmak zorunda değilsin, başka yere taşın vs diyecekler için belirtmeliyim ki işim sebebiyle (ve başka bir yerde iş bulmanın, bulunan işte düzen oturtmanın zorluğu sebebiyle) şuan için başka bir ile yerleşmem imkansız aynı ilde de başka bir eve taşınmama asla anlayış göstermezler zaten gösterseler de annem bu tür meseleler için yine arayıp çağıracaktır.

Gelelim meseleye. Başlıkta da belirtiğim gibi pireyi deve yapan, her şeyi abartan, kendisi ağır ağır davranırken benim her şeye koşmamı, yetişmemi bekleyen bir annem var ve üzerine iş sorumluluğu da eklenince bu beni çok yoruyor.
Akşam misafir gelecektir, mesai biter bitmez eve koşup temizliğe yardım edip ikramlıkları hazırlamamı bekler, mesai uzasa geç kalsam hır gür çıkarıp kavga eder, mesaiye kalmamak için iş yerindeki işleri yarım bıraksam başka bir hır gür sebebi. Üzerine bir de yetişemediğim kendi fizyolojik, psikolojik ihtiyaçlarım, kişisel bakım falan filan...Yoruldum. O kadar küçük şeyleri büyütüyor ki daralmamak elde değil. Bir kek çırpılacak, bir toz alınacak, bir yer silinecek günler öncesinden konuşmaya başlayıp şu şu saatte evde ol, yolda oyalanma, mutlaka ama mutlaka yapılması lazım, geç kalırsan babanlar gelmeden bitmezse ertesi gün daha da titiz davranırım tarzı konuşmalar sürekli hatırlatıp sık boğaz etmeler. Kendisine gelince 10:00'da uyanıp kahvaltıda tv karşısında ağır ağır çay içip 2 saat oyalanmalar. Haftanın tek bir günü 08:00'de uyanıp çay faslını uzatmasa ne olur sanki hiç mi hatırım yok?

Bir keresinde çalışıyorum biraz anlayış göster diye konuştum; çalışıyorsun diye minnet yapma, kendine çalışıyorsun evin ihtiyaçlarını baban karşılıyor zor geliyorsa çık demişti. Halbuki minnet değil anlayış istemiştim sadece, ayrıca kyk borcum dururken birikimimin tamamını ev taksidi için kendisine vermemi, evin ihtiyaçlarının bir kısmını üstlendiğimi, sana birikim yapacağız diye aldığı bir miktar paramı ve sonra geri vermediğini unutmuştu halbuki neyse orası ayrı bir konu üzerinde durmadım.

Ne yapayım peki şimdi siz söyleyin üniversite de okudum, kpss de çalıştım, hatırı sayılır bir puan da aldım ama atanamıyorum ki başka ile yerleşip kendi düzenimi kurayım. Evlilikte istemiyorum, hazır hissetmiyorum. Sırf bu sebeple tek kaçar yolu olarak evliliği görüp hayatını daha da riske atanlardan da olmak istemiyorum. Var mı başka bir çözüm yolu fikri olan? Yok gibi göründüğünü biliyorum yinede dertleşmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim herkese.
Annenizin maddi beklentisi var bence.Sizden beklediği yardımı göremediği için bi şekilde acısını çıkarıyor.Bazı anne babalar çocuğum işe girsin de parasını yiyelim gözüyle bakıyor.

Annenizin maddi beklentisi var bence.Sizden beklediği yardımı göremediği için bi şekilde acısını çıkarıyor.Bazı anne babalar çocuğum işe girsin de parasını yiyelim gözüyle bakıyor.
Çok doğru tespit, sinirini de ev işleri gibi bahanelerle çıkarıyor

Bilmiyorum ama siz bence düzen olusturamam veya izin vermezler felan gibi sebepleri bir kenara atıp ayrı eve çıkmanız lazım.gerekirse çalışan bir arkadaşla ortak eve cikin.sonuvta üniversite okumuş bir insansiniz.ailenize maddi desteğiniz de olmuyormus annenizin sizden iş isteme hakkı onun evinde yaşadığınız için maalesef var .bakın yurtdisinda 18yasinda evden ayrılan çocuklar var bir şekilde sizin kendi başınıza yaşamanız lazım .bence evinizi ayırın yada annenizin dediğini yapın.bizim toplumumuz da çocuklar uzun süre evde kalınca karşılıklı özel hayata müdahale oluyor.iliskiler civiklasiyor.cocuklar çocukluktan çıkamıyor anne baba cocgubun yetişkin olabileceğini dusunemiyor .siz resitsiniz anneniz sizin temizliginizi yapmak zorunda değil sizde annenizin temizliğini yapmak zorunda değilsiniz.

Neden ayrı eve çıkmıyorsunuz? Anlayış göstermelerini beklemeyin, çıkın, alışır onlar da.

bir ev arkadaşı bulun, ayrı eve çıkın, olmuyorsa ayrı evde yaşamak için ekonomik çözümler arayın, işyerinin başka şubeleri var mı? değilse aynı evde ne yapsanız da değişmez, anne sonuçta, en fazla burada şikayet edersiniz

Ayyy annelerin misafir terörü diyorum Baska birsey demiyorum

Anneniz sizi kullanıyor.
Çok acı ama durum bu.
İstediği kalitede performans göstermeyin.
Yarım iş yapın.
Belki o şekilde düşer yakanızdan

Kusura bakmayın ama siz de biraz tuhafsınız. Evde toz alınacak diye, işi yarım birakmak seçenek olur mu??
Anneniz aşırı bencil. Tek çıkar yol istediklerini yapmamak. Çünkü yaptıkça daha fazlasını isteyecek. İşten çıkamam diyeceksiniz, evde de günlük makul ölçüde iş yapacaksınız. Ama anneniz misafir ağırlamak istiyorsa kendi bileceği iş, açılın bilgisayarınızı acil iş yetiştirmem lazım diye çalışın.

Kesinlikle yüzde bi milyon katılıyorum. Maddi beklenti çözülünce bütün sorunlar çözülüyor👍

Back
X