Pirlanta Meraki


içten içe bunu sorun etmişsin ki hepinizin nişanlısının aynı şekilde çalıştığını belirtme gereği duymuşsun..nitekim mesajın sonunda da tesellini yazmışsın.. bence sorun etmeye gerek var mı? yok.. Söyleyin nişanlınıza size de alsın, 3 günlük dünya içinizde kalmasın.. Ama bu şekilde her yapılanı kıyas ederek ne kadar sağlıklı bir arkadaşlık ilişkiniz kalır bilemiyorum..
 
ben cahilliğimden sorucam, tek taş denen şey pırlanta değil mi zaten? tek bi taş görünce ben pırlantadır zaten diye düşünüyordum:)
aynını bende yazdım. bende tektaşın pırlanda olduğunu biliyordum.
konu sahibi tek taş ne sizin.

merak ettim valla.
 

Merhaba canım, öncelikle ben arkadaşlarının bu konuda iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yani bu farkı gözüne sokar gibi vurgulamaları hiç hoş değil. Bir de kendi düşüncemi söylemek istiyorum bu pırlanta olayıyla ilgili; evlilik teklifi yaşanabilecek en özel anlardan biridir, çok özel bir tekliftir. Eğer evlilik teklifi yapacak kişinin maddi durumu elveriyorsa, elverdiği ölçüde en güzel şekilde yapmasını beklerim ben. Maddi durumu elvermiyorsa sıradan bir yüzük de alabilir, sorun etmem... Aslolan bizim mutluluğumuzdur çünkü. Ancak çok özel bir tekliftir bu, andır. Ben erkek olsam gücüm yetiyorsa, alabileceğimin en iyisini alırdım. Parayla kişiye verilen değerin ölçülebileceğine inanmam, pırlanta almadı diye daha az seviyor falan demem kesinlikle. Ancak ben empati yaptığımda, evlilik teklifi yaşanılan sayılı en özel anlardan biridir ve tabii ki maddi gücünün elverdiği sınırlarda en güzel şekilde yapılmalı diye düşünüyorum.
 
aynını bende yazdım. bende tektaşın pırlanda olduğunu biliyordum.
konu sahibi tek taş ne sizin.

merak ettim valla.

dur seni aydınlatayım okiş şimdi tek taş, pırlanta da olsa tek taş oluyor. Ama hani şu yan yana dizilmiş 5'li-6'lı taşlardan oluşan yüzüğe pırlanta deniyor.. Bir de tamtur var (ahhh ahh) ama onun konuyla alakası yok

yanlış biliyorsam söyleyin cahil kalmayalım buralarda
 
Son düzenleme:
Ne kadar saçma.. Yüzüğün pırlanta olmasıyla insanın değeri artmazki..
yakın tarihlerde nişanlanmışsınız muhtemelen yakın tarihlerde de düğünleriniz olur. Bu rekabet ortamı malesef olabiliyor. Sıkmayın canınızı.. Özelinizi paylaşmayın gerekirse mesafe koyun.. Zamanla bu imaların dozu artabilir..
 
Normalde (ziyagil ailesinde ) tektaşın üstündeki taşın pırlanta olması gerekiyor ama bizim uyanık kuyumcular o taşları çakma yaptıkları icin ucuz ve herkesin parmağında var (alınabilirlik anlamında). Sende bende onda hepimizde var. Bazıları da görünmeyen kuş kadar pırlantalar takıyorlar Neyse konumuz bu da değil tamtur da değil herşeyin çakması makbül
 
bazı tektaşlar pırlanta görünümlü altın oluyo galiba,öyle bişey vardı :)

taşı gerçek pırlanta olanlar var bi de zikron mu ne öle bişi olanlar.. Zikron olanlar fiyat olarak daha uygun ben öyle biliyorum. sanırım arkadaşın yüzüğü 2. seçenekten.. :44::44:
 

Burdan benim çıkardığım sonuç şu :
Bu üç kamu çalışanı beyefendinin içinde en şanslı olan sizin nişanlınız : )
 
Tek taş pırlanta son zamanların tüketim çılgınlığı

Eskiden yoktu, insanlar bir alyans alır, evlenirken sağ elinden sol eline geçirirdi, ne yani o zamankiler aşk değil miydi =))

Ne kadar basit ve görgüsüz bir yaklaşım, almanın sonu yok bunun 6 taşı var, tam turu var var da var ama evlilik bunlarla olmuyor ki

Arkadaşlarını bir gözden geçir bence, kişilikleri oturmamış, hayatı anlamamışlar gibi geldi bana
 
pırlanta yüzük alacağına eşine pırlanta muamelesi yapması daha makbuldür.

herkesin mutluluk anlayışı farklı aslında kimi pırlantayla mutlu olur, kimisi burma bilezikle, en önemlisi eşinle mutluluğu yakalayabilmek aslında.

Benim ousda evlenme teklifinde pırlanta almıştı , şimdi evliyiz ve olası tartışmalarda o yüzük parmağımda kaldırım taşı ağırlığı yapıyor ve takasım gelmiyor, huzura giden yol pırlantadan geçmiyor yani
 
Son düzenleme:
benim tektaşım da pırlanta değil, eşim evlenme teklif etti ertesi gün arkadaşlarım gördü tabi iş yerinden bitanesi pek anlamaz bu işlerden ayy çok güzel taşın nasıl parlıyo dedi öbürü de hayır pırlanta değil o pırlanta öyle olmaz dedi. tamtur aldırsana ona sen dedi. bide ben aldırcakmışım. benim de hiç umrumda değil pırlanta olsa da takmam, şimdi de takmıyorum zaten tek taş takmayı sevmem. ama o tavrına çok bozuldum.

ne yani pırlanta olsa ne pırlanta olmasa ne.. burda bi konuya arkadaş yazmıştı benim kocam bana 3000 tl lik pırlanta taktı da ne oldu, aldatıldım boşanıyoruz diye. Ağız tadı olsun onlara aldırma, görgüsüz çok.
 
Ben anlamadım şimdi tek taş diyorsunuz ama sizin ki pırlanta değil onların ki pırlanta. Zaten tek taşların hepsi pırlanta yani onlarınkinin taşı mı daha büyük ya da parası mı pahalı ya da 3 taş, beş taş mı anlamadım. Ne kadar ben takmadım desenizde bence sorun etmişsiniz ki buraya yazıyorsunuz. Nişanlılarınızın kıdem farlı olmadığını da söylemişsiniz yani kıdem farkı yok ama onlar öyle yüzükler takabiliyor gibi. Bence burada söylediklerinizi söyleyin önemli olan eşimin pırlanta gibi olması diyin.
 

bazı insanlar bu bilgileri herkese ulaştırmak için sosyal medyayı kullanıyorlar,
sırf faceye resim atmak için evlenme teklifinide ciks mekanları tercih edenleri biliyorum
ne hale geldik memleket olarak :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…