- 30 Ekim 2018
- 1.458
- 4.434
- 133
- Konu Sahibi Lalalala1234
-
Zaten o nedenle almiyorum. Oyle bir seyin vebalini nasıl alırım? Ben de istiyorum ama yapabilir miyim acaba? Bir anlık hevesle hareket etmek istemiyorum.Almayın. Ortalık çocuk istiyor diye alınıp terkedilen hayvanlarla dolu.
üstteki mesajı yazacaktım. Akıntı yapamamışım.Alayim mi diye soruyorsaniz almayin zaten,olay bitmiştir Büyük sorumluluk ,öyle böyle değil.Aşılarini,kontrollerini,gerrkirse kısırlastirmayi ,her gün zaman ayirmayi daha bi sürü bi sürü sayamayacagim kadar sey..
benim kedi çocuklarım var ve benim için bi zevk, istediklerini yapabilirler yeterki canları sağolsun.Ama siz asla almamalısınız, kesinlikle yapmayın bunu hayvan 1 haftada sokağa gidecekBen kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
Zaten o nedenle almiyorum. Oyle bir seyin vebalini nasıl alırım? Ben de istiyorum ama yapabilir miyim acaba? Bir anlık hevesle hareket etmek istemiyorum.
ÇOK zormus2 bebeğim oldu, ikisi de birbirinden farklı karaktere sahipti. evden en fazla 1 gün ayrı kalabiliyordum... vete gitmek tam bir işkence çok fazla oyun ilgi bekliyorlar. gerçekten 3. çocuk gibi düşünün hastalığı sağlığı iyi anı kötü anı oluyor. cins isterseniz satın almanız lazım ama bunu gerçekten yapmayın. tabi mahallede belki vardır bilemem...
her koşula göz yumarım derseniz o zaman evlat edinin
Cok vermissin kisirlastirmaya yahuYapamazsınız. Çok kedim, köpeğim oldu. Kedim var şimdi bir yılı biraz aşkın bir süredir bizimle. Sakin mizaçlı bir kedi olmasına rağmen arada istemeden oyun oynarken tırmalayabiliyor. Kısa tüylü olmasına rağmen her gün taramamız ve evi süpürmemiz gerekiyor. Her gün kumunu temizlememiz gerekiyor. Düzenli veterinere gidiyor, aşısına, mamasına, vitaminlerine az sayılmayacak miktarda para harcıyoruz. Kızgınlık dönemini anlatmaya kalksam burda sayfalar sürer oturur ağlarsınız. Sadece ameliyat edecek doktoru bulmak için 7 veteriner gezdik 3500 lira para harcadık toplamda kısırlaştırma için. Yani onu evin bir bireyi olarak görmüyorsanız, ev eşyalarıyla, kokuyla, tüyle ilgili kafanızda soru işaretleri varsa olmaz o iş.
Yok ben de o düşünce hiç yok. Evimize girerse asla bırakamam. O vebali taşıyamam. Bu kedi mevzusu cocuklardan dolayi çok uzun zamandır var ama ben de hiç sıcak bakmıyordum. Aşağıda yavruları görünce bir de sahiplenecek biri aranınca birden kalbime düştü. Çocuklara hiç demedim bile. Umitlenmesinler diye..Bi kere bakamazsak sokağa atarız düşüncesi aklınızda varsa asla asla almayın hayvanın günahına girmeyin. Her halükarda bakabilecekmisiniz dediğiniz gibi evlat hasta olacak veterinere gitmesi gerekecek bakıma muhtaç olacak her zaman. Bunları göze alabiliyorsanız dünyadaki en mükemmel his bi hayvanın karşılıksız sevgisini hissetmek tarif edilemeyecek bi duygu. Oğlum olmasa napardım bilemiyorum. Başta benim eşimde istemiyordu şimdi kedim ondan çok beni seviyor diye kıskanıyor
benim yatak başlığıma bir kere bakarsanız anlarsınızÇOK zormus( Peki evinize zarar veriyorlar mı? Ufak tefek olur tabi de.. Mesela koku oluyor mu? Yanlış anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.
bizim çocuk da aynısını yapmışKoltuklarımin arkasını yırtmış kendine yer yapmış ordan koltuğun bazasina girip yatıyor eşşek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?