- 4 Ekim 2012
- 16.764
- 33.202
- 798
- Konu Sahibi Lalalala1234
-
febreze öneririm.O değil de malum buraya kedi konusu açmak yasak, hazır açışmışı varken sorayım. Şu kızgınlık dönemi çişinin kokusunu çıkarmanın bir yolu yok mu? Sirke, sirke+karbonat, arap sabunu bir de koku için özel sprey kullandım tam çıktı dedim havalar ısınınca yine hortladı koku. Benim yatak gidici mi?
febreze öneririm.
ben aynı sebepten yani kızgınlıkdönemi işaretleme kokusundan dolayı 1 koltuk takımını atmak zorunda kaldım,Febreze ne? Oda spreyi mi? Ben kokuyu gizlemek değil yok etmek istiyorum ama
Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
ben aynı sebepten yani kızgınlıkdönemi işaretleme kokusundan dolayı 1 koltuk takımını atmak zorunda kaldım,
tam geçmesi imkansız o kokunun ama febrezee in (oda kokusu) hava ve kumaş için olan çeşitlleri var. kumaş için olan kokuyu iyi gizliyor. siz kesinlikle almıyorsunuz kokuyu. ben de geç keşfettim. zaten deterjanla sildiyeseniz mikrop da kalmaz bşy olmaz yani :))
aynen. yazın öldürür o koku:)))Bir deneyeyim bakalım. Kışın iyidi de yaz gelince tekrar çıktı koku.
kesinlikle.2 kedim var.Ne koltuk yırttı ne pirelendi. Ama hasta oldu, yara oldu vucudu, annesinin memesinden almıstım anesını araba ezdıgi için günlerce agladı, hastanede saatlerce sıra bekledik...Tüyü de döküldü açta kaldık üzüldüğümde benimle üzüldüler de mutlu olduğumda güldüler de...Kesinlikle bunları yapayıp 3-5 ay sonra hayvanı sokağa bırakıp vebalini alacaksınız yapmayın.Onu evladınızdan ayırmıcaksanız alın.Aksi taktirde onlar Allahın sessiz kulları,siz biz unutursunuz Allah unutmaz.Zaten o nedenle almiyorum. Oyle bir seyin vebalini nasıl alırım? Ben de istiyorum ama yapabilir miyim acaba? Bir anlık hevesle hareket etmek istemiyorum.
ay eve gidince kızlarımın göbülleriden öpeyim.Ne tırmalamaları var ne de cazgırlıkları ama hasta ıste kuzumMobilyayı falan dert ediyorsanız zaten almayın.
Benim yatagimi mahfetti kedim.
Koltuklarımin arkasını yırtmış kendine yer yapmış ordan koltuğun bazasina girip yatıyor eşşek.
Ama umrumda mi , asla...
Canı sağ olsun.. o benim evlâdım gibi.
Hiçbir şey gözümde değil onun sağlığı keyfi yerinde olsun.
Eşim de böyle düşünüyor.
Çok sevmek lazım yani..
Yoksa süs eşyası değil Hele de tekirler çok yaramaz oluyor.
Ben çocukken kedilerle büyüdüm annemden hatta anneannemden gelir kedi sevgim imkan olsa tüm çocuklar hayvanlarla haşir nesir büyüse ama sizin zaten kaygılarınız var, vebaline girmeyin derim.
Mümkünse mama alın çocuğunuzla çıkıp sokak kedilerini besleyin.
Sevmek illaki eve almak demek değildir
yanlış bılgi olmus düzeltmek istedim.Kediler 5-6 aylıkken kısırlaştırılmazlar.En az 1 yasını gecmesi gerekiyor.dişi ve erkeklerdeDaha önce kedilere asla dokunmamış biri olarak ilk aklıma düştükten tam 3 sene sonra kedi sahiplendim. Buradaki mesajları bana da yazarlardi muhtemelen ama benim 2 yaşında bir oğlum var ve o benim her şeyim. Bu kadar zaman kedisiz yaşadığıma yandım sadece. Evet tüy var hatta aşırı derecede, her kedi illa ki tüy döker. En azından azaltmaya yönelik çeşitli çözümler var. Neredeyse hiçbir esyama zarar vermedi. Koku olayı bizde sıfır. Kaliteli kum, düzenli temizleme ve kedinin kumunun kapalı balkonda olması dolayısıyla hiç koku sorunu yaşamadık. Onun dışında kedim asla tirmalamaz ama ısırma huyunu biraktiramadik, ara sıra yorgana falan işeyerek bize küçük surprizler yapıyor. Hiç sorun değil. Kaliteli mama, kalktı kum, vitamini aşısı derken aylık 250 TL kadar masrafı kesin var tabi oyuncakları falan da. Kısırlaştırma şu an 800-1000 TL civarı Ankara'da. Ve kesinlikle yaptırılması gerekiyor 5 6 aylık iken.
Evimize getirdiği neşe, mutluluk, sürekli yükselen kahkahalar yanında bu saydığım maddi manevi kulfetleri hiç hissetmiyorum bile. Daha önce kedilerden çok korkan hatta hiç de sevmeyen ben kedi delisi oldum çıktım. Şimdi sokakta bile baktığım günlük beslemesini yaptigim bir sürü kedim var. Hiç çekinmeden sarılıp opebiliyorum onları elim kolum bacağım tırmık dolu. Birçok yavru ve anne kedi aldım eve misafir olarak, gerek tedavi gerek yuvalandirma için. Defalarca isirildimhiç sorun değil.
Demem o ki, 2 yıl önceki ben ile şu andaki ben arasında o kadar fark var ki. Yapamazsınız diyemem. Kedi sahiplendirdigim ailelerde birçok kadın var genç çocukları için istediler kendileri dokunamiyorlardi bile ama kısa sürede birlikte uyumaya başladılar. Kediyi isteyen çocuklarından daha çok sahiplendiler 40 50 yaşlarında kadınlar. Onun için iyi düşünün, yapamazsınız diyemem. Geçici yuvalık yapabilirsiniz belki. Yuva arayan ve belki kalacak bir yeri olmayan bir kediye o sırada evinizi açabilir deneyebilirsiniz. Kedili günler dilerim
yanlış bılgi olmus düzeltmek istedim.Kediler 5-6 aylıkken kısırlaştırılmazlar.En az 1 yasını gecmesi gerekiyor.dişi ve erkeklerde
ÇOK zormus( Peki evinize zarar veriyorlar mı? Ufak tefek olur tabi de.. Mesela koku oluyor mu? Yanlış anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.
Arkadaşlara katılıp sahiplenmeyin demekle birlikte her kedi sandiginiz kadar ilgi ve sevgi yumağı değil. Bir çoğu sevilmekten cok hoslanmaz. Simdiden bu kadar muallaktasiniz bir de sevdirmezse alisamazsiniz da büyüdükçe sevdirmeyen var. Amaciniz bu olduğu için söylüyorum
Kedi beslemek köpek beslemek gibi değildir. Her gün çiş kabını temizleyip iyi bir kum aldığınız sürece asla koku olmaz. Belli zamanlar dışında kedimşn miyavladığını duymadım komşuları rahatsız edecek kadar. Kısırlaşmışsa o da olmaz. Kedi iyidir.. insan psikolojisini düzeltirBen kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?