pişman olurmuyum

Aldığınız maaşı ablanizin evinde kalarak nasıl tukettiniz de eşinizden destek aldınız. 2 yıl nasıl yaşanır aynı evde zor olmuyor mu? Çocuk düşünmüyor musunuz?

Ayrıca sorulara da cevap verseniz artık. İnsanlar sizin için düşünüp öneride bulunuyor.
Ben de benzer şeyleri sordum . Bazen burdaki başlıkları sanki biri bir kitap yazıyor , sonra karakterler vs tıkanıyor kalıyor ve İlham almak için açılmış diye düşünüyorum.

Sözleşmeli ve çakılı kadro atandiysa evet tayin hakkı olmuyor. Hele ki eş özel sektörde ise eş durumu da imkansız.
Yanlış anlamayın daha önce hiç duymadım bunu , mesela hangi tip kurumda bunlar oluyor ? Samimiyetle soruyorum bunu .

Ben de benzer şeyleri sordum . Bazen burdaki başlıkları sanki biri bir kitap yazıyor , sonra karakterler vs tıkanıyor kalıyor ve İlham almak için açılmış diye düşünüyorum.
Evet mesajınızı okudum ben de sormak istedim çünkü ısrarla yazmıyor sorulara cevabı😂 ne kadar çok yazarsak belki o kadar etkili olur cevap vermesi için😬

Eşiniz için memurluktan istifa ederseniz, evet pişman olursunuz.
Hiçbir şeyin garantisi yok. Düzenini bozup gelmesi gereken kişi eşiniz. Orda ne yapıyorsa yanınızda da yapabilir. Ben de başka ile atadım, eşimin İstanbulda iş imkanı çok genişti ama benimle kalktı geldi.

Yanlış anlamayın daha önce hiç duymadım bunu , mesela hangi tip kurumda bunlar oluyor ? Samimiyetle soruyorum bunu .
Konudan bağımsız sorunuzu görünce yazmak istedim, sağlık bakanlığında var böyle çakılı kadrolar malesef.

Tayin alamadığı için eşinden 1 sene ayrı kalmış biri olarak söylüyorum. Birincisi çok iyi korunun. İkincisi eş kişisi aileye çok düşkünse mutlaka en başta eş ailesiyle mesafenizi iyi ayarlayın. Üçüncüsü evliliğin gerçek halini bir arada yaşadıktan sonra göreceksiniz. Sakın ola ki eş için işi bırakmayın. Sabredin. Ama tasarruf yapmak için ablalarınızla kalıyorsunuz muhtemelen. Ablanız rahatsız olmaz ama ablanızın eşi için aynı şey söz konusu mu acaba. Kendinşze bir apart bulmanızı tavsiye ederim. Ben eşimin kardeşini devamlı yanımda istemem açıkçası. Benim de özelim var.

Tayin alamadığı için eşinden 1 sene ayrı kalmış biri olarak söylüyorum. Birincisi çok iyi korunun. İkincisi eş kişisi aileye çok düşkünse mutlaka en başta eş ailesiyle mesafenizi iyi ayarlayın. Üçüncüsü evliliğin gerçek halini bir arada yaşadıktan sonra göreceksiniz. Sakın ola ki eş için işi bırakmayın. Sabredin. Ama tasarruf yapmak için ablalarınızla kalıyorsunuz muhtemelen. Ablanız rahatsız olmaz ama ablanızın eşi için aynı şey söz konusu mu acaba. Kendinşze bir apart bulmanızı tavsiye ederim. Ben eşimin kardeşini devamlı yanımda istemem açıkçası. Benim de özelim var.
Bu arada ben doğum iznindeyim. Yani 1 sene daha ayrı kalacağım. Ama şu beraber yaşadığım 7 aydaki tecrübelerim bu yönde.

İçişleri bakanlığı, sağlık bakanlığı gibi bu tarz istihdam eden bakanliklar var.

Sağlık bakanlığında çakılı kadrolar var, kadro karşılığı sözleşmeli (belirli bir süre çalışıp kadroya geçme) çalışanlar grubu var, meb içinde aynısı geçerli onlarda da kadro karsılıgı sözleşme var ve belirli bir süre eş kadrolu olmadıkça asla tayin isteyemiyorsun.

Kimin işi garantiyse öbürü onun yanına gitmeli ben atanacağım diye erkek arkadaşım su an yaptığı işi bırakıp benim gittiğim şehirde iş arayacak üstelik bunu kendisi istiyor benim zorlamam ısrarım yok, tanıdığım birçok çiftte böyle. Sizin eşiniz de fedakarlık yapmalıydı. Sizden maddi destek istemiyor ve buna şükür diyorsunuz. Bence evlilik bu değil. O istemeden siz teklif etmeliydiniz.

merhaba kızlar öncelikle herkesin fikrine saygı duyuyorum ve yorum yapmanızı rica ediyorum .24 yasındayım eşimle 2 yıl önce çok severek evlendik evliliğimizde hiçbir sorunumuz yok çok şükür eşim esnaf pandemi süreci biraz olumsuz etkiledi ama yinede kira fatura hepsini kendi idare ediyor benden asla bir maddi beklentisi olmuyor yeri gelince ben ondan destek alıyorum 3 yıldır bir kamu kuruluşunda çalısıyorum masa başı gayet rahat bir işim var 4 bin 500 civarı maaş alıyorum asıl sorun su ki şuan tayin hakkım yok ve olup olmayacağı tamamen muamma eşim şehir değisikliği yapamayacağını tanıştığımız ilk günden söyledi ve benimde böyle bir beklentim yok . eşimle benim çalıştığım şehir arasında 12 saatlik bir mesafe var uçakla 1 saat kadar sürüyor eşim bu dönemde bazen ikimize ait evimizde çoğu zaman ailesinde kalıyor düğünden sonra sadece bir kaç ay birlikte yaşayabildik ve suan ayda yada 2 ayda 1 kez görüşebiliyoruz ben kendime ait bir ev açmadım ve ablamlarla birlikte yaşıyorum ki onlarında kendine göre bir düzeni eşi ve çocukları kayınvalideleri :) var ablamların yanında rahatsız hissetmiyorum ama sonuçta kendime ait bir alan değil . ve artık çok yoruldum evliyim ama evim ve eşim yok işim çok iyi ama tayin hakkım yok işi bırakmayı düşünüyorum ama biliyorsunuz ki devlet garantisi öyle kolayca bıraklıp gidilmiyor hep ilerde bırakıpta pişman olma korkusu var . eşim bu konuda baskı yapmıyor asla ama artık oda bir arada olmak istiyor . eğer işi bırakırsam büyük ihtimalle senelerce kpss kasmam gerekiyor ve sadece bir ili tercih edeceğim için durum çok iç açıcı değil .ama iş içinde evlilğim zarar görsün istemiyorum. sizce ne yapmam gerekir benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? yorumlarınız için şimdiden tşklr
Eşinden dolayı tayin hakkın olur nasıl olmaz.Biran önce başvur yani sonuçta evlisin eşin farklı şehirde.Benim babam annemin esnafligi sayesinde Ankara'ya geldi yani eş durumu tain hakkı verir.

merhaba kızlar öncelikle herkesin fikrine saygı duyuyorum ve yorum yapmanızı rica ediyorum .24 yasındayım eşimle 2 yıl önce çok severek evlendik evliliğimizde hiçbir sorunumuz yok çok şükür eşim esnaf pandemi süreci biraz olumsuz etkiledi ama yinede kira fatura hepsini kendi idare ediyor benden asla bir maddi beklentisi olmuyor yeri gelince ben ondan destek alıyorum 3 yıldır bir kamu kuruluşunda çalısıyorum masa başı gayet rahat bir işim var 4 bin 500 civarı maaş alıyorum asıl sorun su ki şuan tayin hakkım yok ve olup olmayacağı tamamen muamma eşim şehir değisikliği yapamayacağını tanıştığımız ilk günden söyledi ve benimde böyle bir beklentim yok . eşimle benim çalıştığım şehir arasında 12 saatlik bir mesafe var uçakla 1 saat kadar sürüyor eşim bu dönemde bazen ikimize ait evimizde çoğu zaman ailesinde kalıyor düğünden sonra sadece bir kaç ay birlikte yaşayabildik ve suan ayda yada 2 ayda 1 kez görüşebiliyoruz ben kendime ait bir ev açmadım ve ablamlarla birlikte yaşıyorum ki onlarında kendine göre bir düzeni eşi ve çocukları kayınvalideleri :) var ablamların yanında rahatsız hissetmiyorum ama sonuçta kendime ait bir alan değil . ve artık çok yoruldum evliyim ama evim ve eşim yok işim çok iyi ama tayin hakkım yok işi bırakmayı düşünüyorum ama biliyorsunuz ki devlet garantisi öyle kolayca bıraklıp gidilmiyor hep ilerde bırakıpta pişman olma korkusu var . eşim bu konuda baskı yapmıyor asla ama artık oda bir arada olmak istiyor . eğer işi bırakırsam büyük ihtimalle senelerce kpss kasmam gerekiyor ve sadece bir ili tercih edeceğim için durum çok iç açıcı değil .ama iş içinde evlilğim zarar görsün istemiyorum. sizce ne yapmam gerekir benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? yorumlarınız için şimdiden tşklr
Hem de nasil pisman olursunuz. Hicbir erkek, eş bile olsa bu kadar buyuk bi tavizi hak etmiyor. Kulaginiza kupe olsun. Sakın sakın işinizi bırakmayın

Sağlık bakanlığında çakılı kadrolar var, kadro karşılığı sözleşmeli (belirli bir süre çalışıp kadroya geçme) çalışanlar grubu var, meb içinde aynısı geçerli onlarda da kadro karsılıgı sözleşme var ve belirli bir süre eş kadrolu olmadıkça asla tayin isteyemiyorsun.
Teşekkürler ☺️ Hiç bilmiyordum gerçekten.

Tayin işinizin olmayacağını baştan biliyırmuşsunuz eşinizde başka ile gidemem demiş niye bu kadar mesafe varken evli barklı halde o ailesinde siz evli ablanızda kalmayı uygun gördünüz en baştan ya işi bırakırdınız ya da eşinizi bu böyle yürürmü hiç evlilik değil ki bu o zaman eşinize işi bırakamayacağınızı söyleyin ayrılın herkes hayatına baksın

ablanın yanında nereye kadar adam hem zor dönemde çalışıyor hem boş eve kira veriyor, siz 4500 maaş alıyorsunuz ablanızda kalıyorsunuz hala eşimde destek oluyor diyorsunuz insaf baya kullanıyorsunuz siz bu insanı..

A akutapp arada aktif olup durmuşsunuz konunuza cevap verir misiniz?
bu arada hemen kızmışsınız da kimse size acı konuşmamış sorulması gereken mantıklı soruları sormuş
bide atama işleri böyle zor mu gerçekten?
ben olsam işimi bırakmazdım

Kusura bakmayın ama bu evlilik değil bence. Hiç adamakıllı birlikte yaşamamışsınız, ortak bir eviniz yok, tabi evliliğinizde sorun olmaz sorun olacak kadar bir paylaşımınız yok çünkü. Siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ben olsam evlenmezdim en başta. Eşinizle oturup konuşun böyle devam etmez. Esnafın gelmesi bana daha doğru geldi ama eşiniz en başta ben gelmem demiş siz tamam demişsiniz. Garip bir durum ama böyle de devam etmez. Bir taraftan biri fedakarlık yapmak zorunda

Ayda yada 2 ayda bir neden görüşüyorsunuz ki? Eşinizin de sizin de kazancınız iyiymiş. Her hafta cumadan gidip pazar günü dönebilirdiniz. Eşiniz ablanızın evine, gelemeyeceğine göre sizin gitmeniz lazım.
İstifa etmenize bir şey diyemem bu kararı eşinizle birlikte almanız lazım. Ama ablanızın yanında 2 yıl kalmakta olmaz. İstifa etmeyeceksiniz küçük bir ev kurun hem o zaman eşinizde gelebilir yanınıza.

Back
X