Pişmanlık, hastalık ve çaresizlik. Ne yapmalıyım?

Sevgiliniz size ayrılmak istemediğini ilgili bir şey söyledi mi? O kadar uzun yılların hatırasını silip atmak..
Ayrıca o siğil aynı tras bıçağını kullanmaktan bile olabiliyor yada herhangi bir enfeksiyonun bulaşması ile...
Öncelikle bir kadın doğuma oradan da bir psikaytra randevu alın.
Sağlıklı düşünebilirseniz sevdiğiniz adamı ve geçen yılları kaybetmek yerine yeniden kazanırsınız kim bilir.

Estağfurullah. Evet her şey bizim için. Yetiştirildiğim ortamda bu şeye o kadar anlam veriliyor ki hatanın geri dönülmez olduğunu düşünüyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim...
Bilmezmiyim toplumsal öğretileri. Toplum önce kendi çarpık ahlak anlayışına baksın.Yüzleşsin. Erkeğe herşeyi hak görüp genel evinde milli eden toplumun kadına layık gördüğü yaşam bu. Bırakın bu ahlak bekçilerinin laflarına takılmayı hayatınıza bakın...

gidin cilt doktoruna yaksinlar bir daha cikmaz bile doktorlar bu tarz seyleri normal goruyorlar hatta insanlarin yuzde sekseninin hayatinda bir sekilde karsilasabilcegi kadar da sık gorulen birsey birde bunun sigil yapmayan turu var insanlarin haberi yok sizde cok takilmayin vucuttan atilabildigi hakkinda bircok doktorun yazisi bile var

Dediğim gibi tedavi süreci ve maddi anlamda üstesinden kalkıp kalkamayacağım düşündürüyor beni.
Hayır onların hiçbrini yapmadım elbette. Yaptığım şeyin yanlış olması utanç duymama neden oldu. Kimseye anlatamadığım bu durum hastalıkla birleşince de dayanılmaz bir hale büründü.

Çok haklısınız... Ben de neresinden düşünsem bir çıkış bulamıyorum. Psikolojik desteğe de yeni başladım. Teşekkürler fikirleriniz için.

Önce o da ayrılmanın en doğru karar olduğunu söyledi. Sonra 1-2 ay sonra aradı, konuşmak istediğini belirtti.
Umarım en doğru kararı verebilirim. İçinde bulunduğum her durum için

Ömcelikle psikolojiniz gerçekten hiç iyi değil, bir yardım alın. Bu bekaret mevzusunu ne kadar kafanızda yer etmişsiniz. Niye bu kadar pişmanlık duyuyorsunuz? Bunu bir hata olarak görmeyin, zamaninda sevip güvendiğiniz bir insanla ilişki yaşamışsınız. Bu olayı bu kadar dramatize etmeyin lütfen kafanızda. Olmuş gitmiş artık birşey. Şuan kendinizi mahvetmenizin bir manası yok.
Hem bu genital siğil öyle abarttığınız yada düşündüğünüz gibi, çok sıkıntılı tedavisi olmayan bir rahatsızlık değil. Üstelik masraflı ve uzun tedavisi filan yok. Zamaninda benimde vardi, sadece krem verdiler ve yok oldu. Devlet güvenceniz varsa, en fazla 50tl ödersiniz, üniversitedesiniz o kadarda vardir harçliğiniz sanirim. Özele bile gitseniz ödeyeceğiniz en fazla 200 olur. Çok fazla gereksiz abartili yanliş bilgiler okumuşsunuz. Ayrics sadece cinsel yolla bulaşmıyor; umumi wc, havuz,deniz, kirli iç çamaşiri, değişik bakteriler vs.
Hem hiç bir doktor, size bekaretiniz nerde diye sormaz ki.. Kendi başınıza gidebilirsiniz. Çekinmeyin lütfen, siz aklı başında eğitimli bir kadınsınız.
Belkide bir kremle hemen yok olacak kadar önemsiz birşey. Bu kadar psikolojik acı çektiğine değmez.

Tedavi basit bir şey ve sadece cinsel yolla bulaşmiyor ki siz yedi yıl önce birliktelik yasamissiniz. O kadar uzun süreden sonra belli eder mi bilemiyorum.
Bu düşünce yapınızla sizde sizin yakınımızdakiler de çok yorulur. Yıpratacak hiç bir şey yok

Teşekkür ederim cevabınız için. İnsan konuştukça rahatlıyor gerçekten

İnternette doğal olarak birçok şey yazıyor ama genel olarak böyle bir hastalığın olduğunu okudum ben de. Umarım kurtulurum. Sağlık kadar önemli bir şey yok

Sanırım okuduğum şeyler beni inanılmaz korkuttu. Siz böyle anlatınca gerçekten rahatladım. Tedavinin uzun zor masraflı olduğu yazıyordu hep.

Tedavi hakkında okuduklarım beni çok korkuttu sanırım. Sizler böyle anlatınca rahatladım. Ben kafamda çok daha korkunç şeyler kurmuştum

Olmuşla ölmüşe care yok. Pişmansın tamam ama artık bu psikolojiden çıkıp önüne bakmalısın. Bak hayatının 7 yılını bu yüzden mutsuz geçirmişsin. Erkek arkadaşını seviyorsan , sırf bu yüzden ayrıldıysan bi şans daha verebilirsin aslında. Psikolojik destek alabilirsin, hem hayatına hemde erkek arkadaşınla ilişkine bakış açını değiştirebilir psikolojik yardım. Çok faydası olur senin için. Siğillerde çok kolay tedavi edilir, hiç bekleme bile.

Ayrıca sana bişey diyim mi, evlilik olmadan ilişki günah diye çekinirim ben sadece, kimsenin ne dediği ne diyeceği umrumda olmaz , herkes kendi hayatına baksın , tövbe et , Allah'a sığın , sonrada unut gitsin, aklına bile getirme. Allah affeder inşallah, sende kendini affet..

genutal sigil bagisiklik sistemi baskilaninca ya da dusunce olabilecek bur sey ki bu stresle kanser olmadiginiza sukredin sizin yaninizda 7 yildir olan birini bence birakmayin

Bence o kisiyle evlen. Cunku bu durumda baska birisiyle evlenecegini sanmiyorum
Butun omrunu heder edersin bu sefer de beni yanlis anlama ama zar diktirme derdine dusersin
Sigil konusuna gelince hemen tedavi olmalisin bunlar yayilan cogalan ve tekrarlayan seyler. Yaktirman gerekiyor ve kd doktorlarinin soyledigine gore omur boyu gecmicekler surekli surekli cikicak.
Gidip tedavi olmani oneririm

Ben de genital siğil var. İlla cinsel yolla bulaşacak bir hastalık değil. Fakat genel olarak cinsel yolla bulaşır.
Bana ilk bulaştığında doktora gittiğimde ben de senin gibi korktum.
Doktor bana "kadınların %60-70inde bı hastalık olduğunu,bazı dönemlerde pasifken bazı dönemler de aktif olabileceğini söyledi." İlk gittiğim zaman aktif değildi o yüzden muayene bile etmedi. Aktif hale gelmesi ben de 3 sene sonra yani bu sene oldu.
Lazrr epilasyona gittiğimde orada çalışan kız siğilim olduğunu söyledi ki ben farketmedim. Sonra dikkat edinde iki tane falan çıkmış.
Hemen doktora gittim. Doktor şu an ciddi bir şey olmadığını yakılmasına lüzüm yok dedi fakat (burası önemli) genital siğil hpv diye bir virüsten kaynaklanıyor ve bu virüsün tipleri var. Bazı tipler zararsızken bazıları kansere kadar gdebiliyor.
Zaten cinsel ilişkiye girmişsin. Git smear testini yaptır. 25yaşındasın. Bir sağlık güvencen vardır.
Yoksa bile 50-100tl bulursun. Smear testini yaptır. Ve detaylı bilgiyi doktorundan al. İhmale gelecek şey değil. Hele ki ailede rahim kanseri olmuş biri var ise.
İlla kansersin demiyorum ama kontrollerini ihmal ettirme.
Normal bir bayana (temiz çıkarsa) 5 senede bir yapılması gereken testi bana 4 ay sonra tekrar yapılması gerektiğini söylediler. O yüzden yok şöyle yok böyle deyip ağlamak yerine akıllı bir kadının yapacağı gibi gidip kontrolünü ol.

Konu sahibine böyle hissettiren toplumsal öğretilerlerdir. Hepsi kadın aleyhine olan öğretiler...

Hayatı zindan etmeyin kendinize. Olan olmuş zamani geri alamazsınız. Terapi alın ve biraz arının negatiflikten. Arti sigil icin abartı bir durum yok bakire insanlarda bile olabilen bir tur enfeksiyon

7 yıl içinde sadece bir kez cinsel ilişki mi? Gençliğinizin, ilişkiniz ve hatta psikolojinizin en güzel yıllarını bekaret diye diye kafanızda kurup hayatınızı mahvetmişsiniz. tebrikler.

internet varken doktorlara ne gerek var zaten(!) en kısa zamanda bir terapi almanız lazım, düşünceleriniz hiç sağlıklı değil.

Bir gunah isledim dedin ya; sandim ki birini oldurdun, birini kandirdin, birine zarar verdin. Sen sana ait olan bir bedenle bir seyler yasamissin ve kendini dunyanin en kirli insani saniyorsun. Ah bizim toplum:S

siz hayatınız boyunca bidaha cinsel ilişkiye yeltenmeyin, bir kere sevişti diye bu kadar strese girip sevgilisini terkeden bir insan bikaç kez daha sevişse intihar eder.
siğile gelince, önce gerçekten siğil olup olmadığına emin olun, sonra annenize anlatıp tedavi olun,
emin olun anneniz sizin kadar tuhaf karşılamayacaktır.

Madem bu derece tutucuydun neden beraber oldun. madem beraber oldun neden adam öldürmüş gibi kendine ve sevdiğine hayatı zehir ettin. Sakin ol, kendine gel. Kimseye tecavüz etmedin, kimseyi öldürmedin, kimse sana tecavüz etmedi. Evleneceğini düşündüğün adamla beraber olmuşsun, ne var bu kadar büyütecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…