Pişmanlık, hastalık ve çaresizlik. Ne yapmalıyım?

Madem bu derece tutucuydun neden beraber oldun. madem beraber oldun neden adam öldürmüş gibi kendine ve sevdiğine hayatı zehir ettin. Sakin ol, kendine gel. Kimseye tecavüz etmedin, kimseyi öldürmedin, kimse sana tecavüz etmedi. Evleneceğini düşündüğün adamla beraber olmuşsun, ne var bu kadar büyütecek.
Neden yargılıyorsunuz? Bu şekilde düşünmesi hissettiği suçluluk toplumun eseri. Küçüklükten itibaren kadınlara öğretilen hastalıklı düşünceler ortada. Konu sahibinin sakinleştirilmeye, anlaşılmaya desteğe ihtiyacı var. Bu şekilde hissetmesi üzüntüsü kendisinin suçu ya da ayıbı değil çünkü...

Genital sigilin bakirelerde bile olduğunu okudum gecen bende cikti sandim sivilceymis öncesinde doktora gitmistm sonra bi hafta sonra cikti korktum, gidecekken kayboldu ama nette bakmıştım oyle yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum

Neden yargılıyorsunuz? Bu şekilde düşünmesi hissettiği suçluluk toplumun eseri. Küçüklükten itibaren kadınlara öğretilen hastalıklı düşünceler ortada. Konu sahibinin sakinleştirilmeye, anlaşılmaya desteğe ihtiyacı var. Bu şekilde hissetmesi üzüntüsü kendisinin suçu ya da ayıbı değil çünkü...
Yargılamadım, kendini bu zulme reva görmesine üzüldüm.

Sevmiş yaşamışsınız neden herşey bundan ibaretmiş gibi hayatı zehir ediyosunuz kendinize.zorla psikolojinizi bozmuşsunuz.hem belki sigilde basit birşeydir netten okumakla teşhis koyulmaz.

Aklıma şöyle bir düşünce geldi. Acaba Silaammm Silaammm , beraber olduğunuzda partnerinin bir davranışı mı seni rahatsız etti. Kendini kullanılmış gibi mi hissettin? Hayal kırıklığı mı yaşadın? O sebepten mi pişman olup suçluluk duydun? Ve bu yüzden olumsuz hislere kapıldın. Kendinden ve ondan soğudun. Çünkü aşk ve sevgiyle yaşayacağın bir beraberlikten bu derece suçluluk hissetmezdin. Zaten bunca yıl sonra evlilikle sonuçlanırdı. okulun evlenmeye engel olduğunu sanmıyorum. Sana bunu hissettiren tabular, toplum vs değilde partnerinin yanlış tutumu olmuş olabilir mi?

Olmuşla ölmüşe care yok. Pişmansın tamam ama artık bu psikolojiden çıkıp önüne bakmalısın. Bak hayatının 7 yılını bu yüzden mutsuz geçirmişsin. Erkek arkadaşını seviyorsan , sırf bu yüzden ayrıldıysan bi şans daha verebilirsin aslında. Psikolojik destek alabilirsin, hem hayatına hemde erkek arkadaşınla ilişkine bakış açını değiştirebilir psikolojik yardım. Çok faydası olur senin için. Siğillerde çok kolay tedavi edilir, hiç bekleme bile.

Ayrıca sana bişey diyim mi, evlilik olmadan ilişki günah diye çekinirim ben sadece, kimsenin ne dediği ne diyeceği umrumda olmaz , herkes kendi hayatına baksın , tövbe et , Allah'a sığın , sonrada unut gitsin, aklına bile getirme. Allah affeder inşallah, sende kendini affet..

Sanırım şu hastalık konusu halledebilirsem çok daha iyi olacağım. Sonra da ruhen iyi olmayı istiyorum. Biten ilişkim için de en doğru kararı o zaman verebiliriz ancak. Onu seviyorum hala, ama insanların hayatlarında bazı dönemler olur ya benim de şu dönem galiba.
Allah razı olsun desteğiniz için.

genutal sigil bagisiklik sistemi baskilaninca ya da dusunce olabilecek bur sey ki bu stresle kanser olmadiginiza sukredin sizin yaninizda 7 yildir olan birini bence birakmayin

Bu bilgileri okumuştum ben de. Dediğim gibi bir süredir var zaten bu siğiller. Ama son dönemde bazı şeyler yaşayınca ve daha fazla düşünmeye başlayınca işin içinden çıkamadım.
7 yıl boyunca o da ben de fazlasıyla emek verdik. Sadece sebep bu değil tabii ki kavgalarımız çok şiddetliydi artık

Bence o kisiyle evlen. Cunku bu durumda baska birisiyle evlenecegini sanmiyorum
Butun omrunu heder edersin bu sefer de beni yanlis anlama ama zar diktirme derdine dusersin
Sigil konusuna gelince hemen tedavi olmalisin bunlar yayilan cogalan ve tekrarlayan seyler. Yaktirman gerekiyor ve kd doktorlarinin soyledigine gore omur boyu gecmicekler surekli surekli cikicak.
Gidip tedavi olmani oneririm

Şu durumda yani şu an başkasıyla evlenebileceğimi ben de düşünmüyorum. Zaten bunun ne yeri ne sırası. Ama farz ediyorum ki böyle bir durum oldu; hayatımı paylaşacağım kişiye dürüst olmayı tercih ederim. Hakkımda hayırlısı olsun yani hepimiz için.

Ben de genital siğil var. İlla cinsel yolla bulaşacak bir hastalık değil. Fakat genel olarak cinsel yolla bulaşır.
Bana ilk bulaştığında doktora gittiğimde ben de senin gibi korktum.
Doktor bana "kadınların %60-70inde bı hastalık olduğunu,bazı dönemlerde pasifken bazı dönemler de aktif olabileceğini söyledi." İlk gittiğim zaman aktif değildi o yüzden muayene bile etmedi. Aktif hale gelmesi ben de 3 sene sonra yani bu sene oldu.
Lazrr epilasyona gittiğimde orada çalışan kız siğilim olduğunu söyledi ki ben farketmedim. Sonra dikkat edinde iki tane falan çıkmış.
Hemen doktora gittim. Doktor şu an ciddi bir şey olmadığını yakılmasına lüzüm yok dedi fakat (burası önemli) genital siğil hpv diye bir virüsten kaynaklanıyor ve bu virüsün tipleri var. Bazı tipler zararsızken bazıları kansere kadar gdebiliyor.
Zaten cinsel ilişkiye girmişsin. Git smear testini yaptır. 25yaşındasın. Bir sağlık güvencen vardır.
Yoksa bile 50-100tl bulursun. Smear testini yaptır. Ve detaylı bilgiyi doktorundan al. İhmale gelecek şey değil. Hele ki ailede rahim kanseri olmuş biri var ise.
İlla kansersin demiyorum ama kontrollerini ihmal ettirme.
Normal bir bayana (temiz çıkarsa) 5 senede bir yapılması gereken testi bana 4 ay sonra tekrar yapılması gerektiğini söylediler. O yüzden yok şöyle yok böyle deyip ağlamak yerine akıllı bir kadının yapacağı gibi gidip kontrolünü ol.

Tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. Korkularım yıllardır beni doktordan uzak tuttu. Çünkü anestesi, cerrahi operasyon gibi şeyler 1000-2000 gibi meblalar duymuştum. Ama şu an bunları okudukça korkulacak bir şey olmadığını görüyorum.
Bir sorum olacak. Lazer epilasyon yapılmıyor mu? Daha sonra mı yaptırdınız yoksa?

Hayatı zindan etmeyin kendinize. Olan olmuş zamani geri alamazsınız. Terapi alın ve biraz arının negatiflikten. Arti sigil icin abartı bir durum yok bakire insanlarda bile olabilen bir tur enfeksiyon

Teşekkür ederim inanın yazdıklarınız çok iyi hissettriyor.

7 yıl içinde sadece bir kez cinsel ilişki mi? Gençliğinizin, ilişkiniz ve hatta psikolojinizin en güzel yıllarını bekaret diye diye kafanızda kurup hayatınızı mahvetmişsiniz. tebrikler. :işsiz:

internet varken doktorlara ne gerek var zaten(!) en kısa zamanda bir terapi almanız lazım, düşünceleriniz hiç sağlıklı değil.

Öyle oldu ne yazık ki.

Bir gunah isledim dedin ya; sandim ki birini oldurdun, birini kandirdin, birine zarar verdin. Sen sana ait olan bir bedenle bir seyler yasamissin ve kendini dunyanin en kirli insani saniyorsun. Ah bizim toplum:S

Yani nitekim bu da günah. Başkasına zarar verme değil evet, kendi bedenim. Ama bence bir insanın kendine yaptığını başka kimse yapamaz derler.

siz hayatınız boyunca bidaha cinsel ilişkiye yeltenmeyin, bir kere sevişti diye bu kadar strese girip sevgilisini terkeden bir insan bikaç kez daha sevişse intihar eder.
siğile gelince, önce gerçekten siğil olup olmadığına emin olun, sonra annenize anlatıp tedavi olun,
emin olun anneniz sizin kadar tuhaf karşılamayacaktır.

Teşekkür ederim.

Madem bu derece tutucuydun neden beraber oldun. madem beraber oldun neden adam öldürmüş gibi kendine ve sevdiğine hayatı zehir ettin. Sakin ol, kendine gel. Kimseye tecavüz etmedin, kimseyi öldürmedin, kimse sana tecavüz etmedi. Evleneceğini düşündüğün adamla beraber olmuşsun, ne var bu kadar büyütecek.

Sorun da o ya zaten; farklı düşünüp farklı şeyler yaşamak. Desteğiniz için gerçekten teşekkür ederim. Kesinlkle sevdiğim adamdı hatta gözüm hiçbir şeyi görmüyordu, yaşım küçüktü vs. olan oldu, yaşadım.

Aklıma şöyle bir düşünce geldi. Acaba Silaammm Silaammm , beraber olduğunuzda partnerinin bir davranışı mı seni rahatsız etti. Kendini kullanılmış gibi mi hissettin? Hayal kırıklığı mı yaşadın? O sebepten mi pişman olup suçluluk duydun? Ve bu yüzden olumsuz hislere kapıldın. Kendinden ve ondan soğudun. Çünkü aşk ve sevgiyle yaşayacağın bir beraberlikten bu derece suçluluk hissetmezdin. Zaten bunca yıl sonra evlilikle sonuçlanırdı. okulun evlenmeye engel olduğunu sanmıyorum. Sana bunu hissettiren tabular, toplum vs değilde partnerinin yanlış tutumu olmuş olabilir mi?

Aslında evet. Yani burada çook uzun anlatmak mümkkün değil ama. İnanın onu çok seviyordum, gözüm hiçbir şeyi görmüyordu. Yaş 18 di. Bana bunu ilk söyledğinde asla yapamayacağımı söyledim. Israr etti, kavgalar ettik. O zamanlar onsuz yapamam asla diyorum, onu kaybetmekten korkuyorum, o da bu zaafımı biliyor. Yanına ilk gittiğimde utançtan ağladım hiçbir şey yapamadan evden çıktım. 2.kez ise oldu olan.

Öyle oldu ne yazık ki.
Kesinlikle yanlış giden bir şeyler olmuş. Seni soğutan sevdiğin insanın tavrı. Sen hiç hazır değilmişsin. En azından ruhen. Seni yaralayan bu. Bu birliktelikten sevildiğini değil kullanıldığını hissetmişsin. Bu da ruhunda travma yaratmış. Bir psikoloğa gitmelisin. Çünkü bu ruh haliyle yeni bir birliktelik kurmakta da, zorlanacaksın.

Yani nitekim bu da günah. Başkasına zarar verme değil evet, kendi bedenim. Ama bence bir insanın kendine yaptığını başka kimse yapamaz derler.

Teşekkür ederim.

Sorun da o ya zaten; farklı düşünüp farklı şeyler yaşamak. Desteğiniz için gerçekten teşekkür ederim. Kesinlkle sevdiğim adamdı hatta gözüm hiçbir şeyi görmüyordu, yaşım küçüktü vs. olan oldu, yaşadım.

Aslında evet. Yani burada çook uzun anlatmak mümkkün değil ama. İnanın onu çok seviyordum, gözüm hiçbir şeyi görmüyordu. Yaş 18 di. Bana bunu ilk söyledğinde asla yapamayacağımı söyledim. Israr etti, kavgalar ettik. O zamanlar onsuz yapamam asla diyorum, onu kaybetmekten korkuyorum, o da bu zaafımı biliyor. Yanına ilk gittiğimde utançtan ağladım hiçbir şey yapamadan evden çıktım. 2.kez ise oldu olan.

Bu ne pişmanlık arkadaş adam mı öldürdün? Sevgilinden sırf bu yüzden ayrıldıysan psikolojini alt üst etmişsin iyice. Başka probleminiz Yok muydu gerçekten? Bence psikolojin acayip bozulmuş odak noktan "bakire değilim" olmuş. Bu süreçte o adamı gerçekten sevip sevmediğine bile baktığını düşünmüyorum. İnsanlar seks yapınca iğrenç olmaz, bu düşünceden arınmalısın.

Bu ne pişmanlık arkadaş adam mı öldürdün? Sevgilinden sırf bu yüzden ayrıldıysan psikolojini alt üst etmişsin iyice. Başka probleminiz Yok muydu gerçekten? Bence psikolojin acayip bozulmuş odak noktan "bakire değilim" olmuş. Bu süreçte o adamı gerçekten sevip sevmediğine bile baktığını düşünmüyorum. İnsanlar seks yapınca iğrenç olmaz, bu düşünceden arınmalısın.

Sırf bu yüzden değil. 1 yıldır sürekli kavgalıydık. Farklı meseleler de var tabii ki ve aramız açıldı sonu da böyle oldu.

Bu kadar kendinizi paralamaya deger mi?
Psikolojik destek alin cunku hayati kendinize zindan ediyorsunuz cok gereksiz..

Gerçekten zindan ettiğim konusunda haklısınız :(

Seks karşılıklı arzu ve rızaya dayanır. Konu Sahibi partnerinin psikolojik baskısı yüzünden kaybetme korkusuyla bunu yaşamış.Yani tam manasıyla rıza yok. Türkiye'deki birçok kadın sırf partneri kaybetmemek için bu duruma eyvallah demek zorunda kalıyor.

Bence mantık hatası var madem pişmanlık duydun o olaydan sonra neden ayrılmadın? Bu kadar yıl neden uzattın? Bu kadar yıl uzattıktan sonra neden evlenmek istemeyip ayrılma gereği duydun? Sen ne istediğini bilmiyorsun

Seks karşılıklı arzu ve rızaya dayanır. Konu Sahibi partnerinin psikolojik baskısı yüzünden kaybetme korkusuyla bunu yaşamış.Yani tam manasıyla rıza yok. Türkiye'deki birçok kadın sırf partneri kaybetmemek için bu duruma eyvallah demek zorunda kalıyor.

Zorlama yok yani kendi rızamla bilerek ve isteyerek gittim. Ama bunu yaparken tek düşündüğüm ve istediğim onu kaybetmemekti. Bir de 18 yaşında olunca işte... Şu an şu yaşta olsaydım çok daha farklı tepkiler verirdim sevdiğim adam olsa bile sen benimle bunun için mi berabersin, beni ne sanıyorsun, beni tanımıyor musun gibi... Ama aşkın gözü kör eden etkisi, yaşın verdiği cahillik sanırım
Bu arada çok teşekkür ediyorum sayın surak. Desteğiniz ve anlayışınız için

Ayrıca, kimse kimsenin skorunu sorgulamıyor günümüzde. Eski sevgililerin sayısı konumu biçimi boyunu kaç kere ne yaptığını soran adamlarla da evlenme zaten.
Kaldı ki sen bu stresle ilk ilişkiye girdiğini sandığın gün kendini kasmaktan tam birleşme yaşamamışsındır, yaşasan bile tekrar ilişkiye girdiğinde bir süre kanama gerçekleşiyor "toplum bekaret baskısı kodlandığı için genlerimize işliyor" sanırım. Sen özel bir kliniğe git, bakire misin, siğil mi var, kist mi var nedir iyice muayene ol.
Dediydi dersin tamamen boşuna işkence etmişsin kendine.

Zorlama yok yani kendi rızamla bilerek ve isteyerek gittim. Ama bunu yaparken tek düşündüğüm ve istediğim onu kaybetmemekti. Bir de 18 yaşında olunca işte... Şu an şu yaşta olsaydım çok daha farklı tepkiler verirdim sevdiğim adam olsa bile sen benimle bunun için mi berabersin, beni ne sanıyorsun, beni tanımıyor musun gibi... Ama aşkın gözü kör eden etkisi, yaşın verdiği cahillik sanırım
Bu arada çok teşekkür ediyorum sayın surak. Desteğiniz ve anlayışınız için
Kaybetme korkusu partnerinizin tavrı yüzünden oluşmuştur. Bu da bir çeşit görünmez zorlama.

Bence mantık hatası var madem pişmanlık duydun o olaydan sonra neden ayrılmadın? Bu kadar yıl neden uzattın? Bu kadar yıl uzattıktan sonra neden evlenmek istemeyip ayrılma gereği duydun? Sen ne istediğini bilmiyorsun

Çünkü zaten onu sevdiğim için kaybetmemek için bunu yaptım. O dönem ayrılmam söz konusu değildi ki. Bu zamana kadar da hep evleneceğiz dedik. Ama en başından en sonuna kadar bu yaptığımdan utanç duydum. Annemin babamın suratına bakarken, onların bana olan güvenlerini hep boşa çıkardığımı düşündüm.

Son birkaç yıldır tartışmalarımız vardı, aramıza soğukluk girmişti. Bana yeniden beraber olalım diyincee tartışmalar şiddetlendi ve bitti.

Ayrıca, kimse kimsenin skorunu sorgulamıyor günümüzde. Eski sevgililerin sayısı konumu biçimi boyunu kaç kere ne yaptığını soran adamlarla da evlenme zaten.
Kaldı ki sen bu stresle ilk ilişkiye girdiğini sandığın gün kendini kasmaktan tam birleşme yaşamamışsındır, yaşasan bile tekrar ilişkiye girdiğinde bir süre kanama gerçekleşiyor "toplum bekaret baskısı kodlandığı için genlerimize işliyor" sanırım. Sen özel bir kliniğe git, bakire misin, siğil mi var, kist mi var nedir iyice muayene ol.
Dediydi dersin tamamen boşuna işkence etmişsin kendine.

Kanama olmuştu ama dediğiniz şeyi bilemiyorum. Doktora gitmeye karar verdim. Sağlığıma kavuşmak en büyük isteğim

Back
X