• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbull köpek

Zehrasan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
350
-44
23
30
Herkese günaydın üst komşumuz bir kaç gün önce elinde minicik bir köpekle kapıyı çaldı yenihayat bunu yolda buldum sen hayvanlari seversin bir çaresine bak dedi ve gitti köpeği aldim çok fazla yaraları var onları temizledim açlıktan bitap düşmüş neyse ki evde mama vardı bol bol yedirdim sorun şu ki ben bu köpeği süs köpeği sandım minicik olunca haliyle bir kac arkadaşıma resim attım cinsi huyu nedir diye benim süs köpeği sandığım o minik hayvan pitbull çıktı ne yapacağımı şaşırdım. Bu tür hayvanlara bakmak yasakmış ve ben cahilliğim yüzünden belediyeyi aradım neyse ki belediye bana biz alamayiz dedi internette ilan paylaştım yazan tipleri görseniz ben onlara değil köpek vermek yolda görsem yolumu değiştiririm bana bir akıl verir misiniz

Şehrimizde hayvan sahiplendirmesi yapan veteriner bildiğiniz varsa oraya bir sorun örneğin bizim veterinerimiz Sokak hayvanlarını tedavi edip sonra da onlara sahip arıyor

Tabi pitbull ilişkin uygulamaları nasıl onu bilmiyorum

Aslında almamalar daha iyi oldu alip bu hayvanlari uyutuyorlarmis az kalsin bir canin vebalini alacaktim
Pitbull baktığınız anlaşılırsa çok ciddi para cezası alırsınız ayrıca bildiğim kadarıyla bu hayvaları sahiplendirmek bile yasak. Başınıza iş alıyorsunuz bu hayvanların yasak olmasının nedeni var, bir çok kez tv de izlemişsinizdir pitbull saldırgan bir hayvan ve saldırı anında çenesini kitliyor bırakmıyor, zaten bunları biliyorsunuzdur. Yapacağınız en doğru şey ilgili birime haber verip teslim almalarını sağlamak. Hiç bir şey yapamıyorsanız 155 i arayın. İlgileneceklerdir.

Herkese günaydın üst komşumuz bir kaç gün önce elinde minicik bir köpekle kapıyı çaldı yenihayat bunu yolda buldum sen hayvanlari seversin bir çaresine bak dedi ve gitti köpeği aldim çok fazla yaraları var onları temizledim açlıktan bitap düşmüş neyse ki evde mama vardı bol bol yedirdim sorun şu ki ben bu köpeği süs köpeği sandım minicik olunca haliyle bir kac arkadaşıma resim attım cinsi huyu nedir diye benim süs köpeği sandığım o minik hayvan pitbull çıktı ne yapacağımı şaşırdım. Bu tür hayvanlara bakmak yasakmış ve ben cahilliğim yüzünden belediyeyi aradım neyse ki belediye bana biz alamayiz dedi internette ilan paylaştım yazan tipleri görseniz ben onlara değil köpek vermek yolda görsem yolumu değiştiririm bana bir akıl verir misiniz
Bilmediğim için soruyorum, maalesefki caddede sokakta bu hayvanları gezdirenler var, ağzılarında ağızlıkla. Onlar nasıl bakıyor peki? yani özel izinle filan mı acaba?

Bilmediğim için soruyorum, maalesefki caddede sokakta bu hayvanları gezdirenler var, ağzılarında ağızlıkla. Onlar nasıl bakıyor peki? yani özel izinle filan mı acaba?
Onlar pitbull değildir. Pitbulların satışı, sahiplenmesi, bakımı yasak. Gizli saklı yapanlar tespit edilince hayvanı alıyorlar. sahibine de para cezası.

Inanin bende bilmiyorum hatta dediğim gibi ben bunu küçük süs köpeği sandım yani o derece cinslerden anlamam ben sadece hayvanlari secerim doyururum

Pitbullari canavara donusturenler malesef sahipleri. Saldirgan yapabilmek, dovuslerde kullanabilmek icin cok vahsi yetistiriyorlar. Hangi irk olursa olsun ayni sekilde yetistirilse o da saldirgan olur.

Evet diger kopeklere gore tahammul derecesi bir tik daha dusuk bir irk oldugu soyleniyor ama iyi bir egitim ve sevgi ile yetistirilirse normal kopekten cokta bir farki olmuyor bu kopeklerin.

Yillar once bir akrabama ve kucuk kizina kendi kopekleri saldirip yaralamisti.. Boyle bir sey nasil olur dedigimde ogrendim ki zavalli hayvani gun yuzu gostermeden kucucuk bir kulubeye kapatip sadece yemek ve su vermisler gunlerce. Vahsi olsun, bahceyi, evi korusun diye. Pitbull falan degil, normal bir kopekti ustelik.

Yurt disinda insanlarin bebekleri var ama ayni zamanda pitbull kopekleri de var. Yani sandiginiz kadar korkulacak bir hayvan degil. Dunya uzerinde en yanlis anlasilan, en haksizlik yapilan kopek irki pitbull malesef. Youtube'dan izleyebilirsiniz cocuklara karsi nasil sevgi dolu hayvanlar olduklarini.

Kopegi istemiyorsaniz hayvan sever derneklerle falan iletisime gecmenizi oneririm. Belki yardimci olabilirler. Barinagi falan aramayin lutfen. Barinaga bir kere girdi mi bir daha ömur boyu barinaktan cikartmiyorlar zavalli hayvanlari.

Melez olabilir. Gercek pitbull yavrusunun sokaga atilma ihtimali dusuk.
Melez olduğunda yasak değil. Saf irk oldugunu tespit etmek için uzman gerekir. Bu kadar paniklemeyin hemen arkadaslariniz irk konusunda uzman mi? Uzmanlar dahi bakarak karar vermiyor kafa cevresimi vs olcuyorlardi.

Ayrica bu pitbull dusmanligini da anlamiyorum. Hayvan işte ne ogretirsen onu yapiyor, ogreten insan, suçlusu hayvan oluyor. Hergun haberlerde cinayet okuyoruz. Kimse o insanlari yasaklamiyor...

Genelleme yapmak istemem tabi ama pitbull sahiplenmek kesim genelde belli maalesef
Ben hayvanları çok severim Ama özellikle bu tarz cinslerden çok korkarım arkadaşımın 3 yaşındaki çocuğuna saldırdılar annesi üstüne kapanınca bu sefer onada aynı saldırdılar neyseki dikiş felan atıldı ucuz kurtuldu
Umarım hakkıyla güzel bakıcak birini bulursunuz

Onlar pitbull değildir. Pitbulların satışı, sahiplenmesi, bakımı yasak. Gizli saklı yapanlar tespit edilince hayvanı alıyorlar. sahibine de para cezası.
hmm yani benzer bir cins varsa odur o zaman gördüklerim. Cinslerden çok anlamıyorum, öyle ağızlıklı filan görünce...

Yetkili birilerine ulaşmanız şart.
Bizim sitede de bir çift vardı
Israrla pitbull beslemek istiyorlardı
Sitenin Facebook sayfasına sevgi dolu pitbullar temalı videolar paylaşıp bizleri alıştırmaya çalışıyordu.
Tepki ve baskı sonucu taşınıp gittiler.
Artık nerede besliyorlarsa beslesinler.

Sokağa salmayın, at hırsızı tiplere de sahiplendirmeyin, ama yetkili birine mutlaka haber verin.

hmm yani benzer bir cins varsa odur o zaman gördüklerim. Cinslerden çok anlamıyorum, öyle ağızlıklı filan görünce...
Ben de bakınca anlamıyorum tabi:) sadece tahmin ettim, yasak olduğu için cesaret edemezler diye düşünüyorum. Ağızlık kullanımının ise çeşitli sebepleri olabiliyor.

Back
X