• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbull köpek

Herkese günaydın üst komşumuz bir kaç gün önce elinde minicik bir köpekle kapıyı çaldı yenihayat bunu yolda buldum sen hayvanlari seversin bir çaresine bak dedi ve gitti köpeği aldim çok fazla yaraları var onları temizledim açlıktan bitap düşmüş neyse ki evde mama vardı bol bol yedirdim sorun şu ki ben bu köpeği süs köpeği sandım minicik olunca haliyle bir kac arkadaşıma resim attım cinsi huyu nedir diye benim süs köpeği sandığım o minik hayvan pitbull çıktı ne yapacağımı şaşırdım. Bu tür hayvanlara bakmak yasakmış ve ben cahilliğim yüzünden belediyeyi aradım neyse ki belediye bana biz alamayiz dedi internette ilan paylaştım yazan tipleri görseniz ben onlara değil köpek vermek yolda görsem yolumu değiştiririm bana bir akıl verir misiniz

pitbull bakmak yasak değil arkadaşlar.. pitbull dövüştürmek yasak. ayrıca saldırgan hayvanlar da kesinlikle değiller.. millet atıp tutmuş burda.. bilmediğimiz konularda konuşmaya bayılırız çünkü.
çok güçlü hayvanlar olduklarından pislik insanlar tarafından kulakları ve kuyrukları kesilerek köpek dövüşüne zorlanıyorlar. aç bırakılıp dövülüyorlar dolayısıyla vahşileştiriyorlar.
avrupa ve amerikada eğitimle bebek bakıcılığı bile yapıyor bu canlar. sahiplerine bağlı ve her hayvan gibi sevgi gösterilirse sevgi veren bir canlı..
köpeği sahiplenecekseniz iyi bir eğitmenle çok candan bi arkadaş edinmiş olursunuz. sahiplendirecekseniz de gerçekten vicdanlı insanlara verdiğinizden muhakkak emin olunuz..

Belediyeyi ararsanız ömrünü barınakta tamamlar 3 güne de ölür. Normal şartlarda beslemek yasak ama kimliğinde kırma yazınca yasak olmuyor. Aynı şekilde mesela Amerikan stafflarda yasak değil. Şehrinizdeki hayvansever derneklerden yardım isteyin pitbullsa sahiplenmek isteyen çok olur

pitbull bakmak yasak değil arkadaşlar.. pitbull dövüştürmek yasak. ayrıca saldırgan hayvanlar da kesinlikle değiller.. millet atıp tutmuş burda.. bilmediğimiz konularda konuşmaya bayılırız çünkü.
çok güçlü hayvanlar olduklarından pislik insanlar tarafından kulakları ve kuyrukları kesilerek köpek dövüşüne zorlanıyorlar. aç bırakılıp dövülüyorlar dolayısıyla vahşileştiriyorlar.
avrupa ve amerikada eğitimle bebek bakıcılığı bile yapıyor bu canlar. sahiplerine bağlı ve her hayvan gibi sevgi gösterilirse sevgi veren bir canlı..
köpeği sahiplenecekseniz iyi bir eğitmenle çok candan bi arkadaş edinmiş olursunuz. sahiplendirecekseniz de gerçekten vicdanlı insanlara verdiğinizden muhakkak emin olunuz..
Asıl siz atıp tutmuşsunuz belli ki. Amma velakin bu mesajınıza karşılık yine de “acaba” ya düşüp uygulama mı değişti diye şüphelenerek baktım, hayır bu ve başka bir kaç tür hayvanın bakımı, satışı, sahiplendirilmesi yasak. Peki siz bayıldınız mı bu kadar emin konuşurken?
Pitbull savunucularının söylediği tek şey ise Avrupa, Amerika. Keşke normal insanların hiç bir kötü muamele göstermeden baktığı pitbulların yine de saldırdığı yönündeki haberleri de göz ardı etmeseniz. Ben tv de saldırı haberlerinden sonra biraz bu cins hakkında yazılar okudum çünkü çok etkilendim. Bu cins köpeklerin dnası ile evet insanoğlu oynadığı için diğer köpeklerden farklı. Pimi çekilmemiş bomba gibi ve bu köpekler aşırı heyecanlı olduğunda bile tetiklendiğinde sonucu ölümcül olabiliyor. Buna karşın sizin savunduğunuz gibi aslında çocuk dostu olduğu yönünde yazılar da mevcut. Fakat yine pitbulların öncelikli hedefinin çocuklar ve köpekler olduğu da belirtiliyor. dediğim gibi normal şekilde bakıldığında büyütüldüğünde bile saldıran pitbulların haberleri maalesef çocuk dostu tezini benim için ikinci plana atıyor. Ve evet bu kötülüğü yapan yine insanoğlu. Hayvanların suçu tabi ki yok.

Kendi evimde Golden cinsi köpek bakıyordum hiç bir köpeğe de düşmanlığım yok olamaz! Bir goldena ne kadar işkence ederseniz edin, aç bırakırsanız bırakın ölümcül tehlike arz etmez. Burada bahsettiğim şey güdü. Her an bu güdünün ortaya çıkması muhtemel hayvanın yarattığı tehlikeye maruz kalmayı istememek kadar normal bir şey de yok.

Eklentiler

• IMG-20210321-WA0000.webp
    IMG-20210321-WA0000.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 174
Inanin bende bilmiyorum hatta dediğim gibi ben bunu küçük süs köpeği sandım yani o derece cinslerden anlamam ben sadece hayvanlari secerim doyururum
Yavru pitbullu nasıl süs köpeği sanabildiniz, o da garip bir durum.

Arkadaşlar bir dernekle irtibata geçtim onlara teslkm ettim çok güzel bir yuva bulmuşlar ona sürekli resim video vs atacaklar zaten bu şartla sahiplendirdim ama arkasından çok ağladım nasil da alışmışım bir kaç günde geldiğinde yaralari vardi üşümüş ıslanmış sucuk gibi olmuştu yaralari iyileşmeye başladı baya da kilo aldırdım bundan sonrasi onun icin cok daha iyi olacak

Yavru pitbullu nasıl süs köpeği sanabildiniz, o da garip bir durum.
Cinslerden anlamam ben benim için önemli olan hayvanın kendisidir cindi değil hanimefendi ve dediğim gibi kedi kadar bişey olunca süs köpeği sandim haliyle

Asıl siz atıp tutmuşsunuz belli ki. Amma velakin bu mesajınıza karşılık yine de “acaba” ya düşüp uygulama mı değişti diye şüphelenerek baktım, hayır bu ve başka bir kaç tür hayvanın bakımı, satışı, sahiplendirilmesi yasak. Peki siz bayıldınız mı bu kadar emin konuşurken?
Pitbull savunucularının söylediği tek şey ise Avrupa, Amerika. Keşke normal insanların hiç bir kötü muamele göstermeden baktığı pitbulların yine de saldırdığı yönündeki haberleri de göz ardı etmeseniz. Ben tv de saldırı haberlerinden sonra biraz bu cins hakkında yazılar okudum çünkü çok etkilendim. Bu cins köpeklerin dnası ile evet insanoğlu oynadığı için diğer köpeklerden farklı. Pimi çekilmemiş bomba gibi ve bu köpekler aşırı heyecanlı olduğunda bile tetiklendiğinde sonucu ölümcül olabiliyor. Buna karşın sizin savunduğunuz gibi aslında çocuk dostu olduğu yönünde yazılar da mevcut. Fakat yine pitbulların öncelikli hedefinin çocuklar ve köpekler olduğu da belirtiliyor. dediğim gibi normal şekilde bakıldığında büyütüldüğünde bile saldıran pitbulların haberleri maalesef çocuk dostu tezini benim için ikinci plana atıyor. Ve evet bu kötülüğü yapan yine insanoğlu. Hayvanların suçu tabi ki yok.

Kendi evimde Golden cinsi köpek bakıyordum hiç bir köpeğe de düşmanlığım yok olamaz! Bir goldena ne kadar işkence ederseniz edin, aç bırakırsanız bırakın ölümcül tehlike arz etmez. Burada bahsettiğim şey güdü. Her an bu güdünün ortaya çıkması muhtemel hayvanın yarattığı tehlikeye maruz kalmayı istememek kadar normal bir şey de yok.

Bencil bir insanim ama bu derece bencil dusunemiyorum. Sirf hayvan diye neden canı kıymetsiz, yaşamasi yasak olsun hem de bunlarin sebebi insanken????

Bir suru gercek katil ortalikta dolaşiyorken hayvanin "güdüsü" olmasi dahi yaşamamasini mi gerektiriyor?

Hesap yapalim kaç kişi pitbull tarafindan zarar gormuştur? Kaç kişi baska insanlar tarafindan zarar gormuştur?
Kiyas yapsak pitbull insanlarin yaninda oldukca masumdur en azindan akli var fikri yok.
Sirf hayvan diye canavar ilan edip öldürülsün dişlanlansin yasaklansin.

Etrafta hiç pitbull olmayinca eminim çooook guvende olursunuz. Başka hiç tehlike yok. Ölsünler rahat ederiz ulkecek

Yaaa cok minnos bu, gobek bagi ustunde daha kiyamam 😞 evet bu pitbull ama nasil yetistirirseniz oyle olur. Cok sevecen pitbullar gordum ben, kendiniz bakacaksaniz zaten poncik bir sey olur. Benim dobermanim var, genel kaniya gore saldirgan ve tehlikeli bir kopek ama bizimki asiri asiri sakin ve uyumlu bir hayvan. Yani onlar da cocuklar gibi, siz neyi nasil ogretirseniz oyle olur 🥰

Son düzenleme:

Benim bir arkadaşım 8 yıldır pitbull bakıyor evinde. Dışarda gezidiriyor fln, yasaksa korkması gerekmez mi dışarda gezdirmekten? Ayrıca o gerçekten sevgi ile yetiştirdi köpeği, 8 yıldır onlarda en ufak bir sert hareketi yok ve şuan kedi de var evlerinde. Kedi ile de acayip iyi anlaşıyormuş. Bakan kişi çok önemli.

Bencil bir insanim ama bu derece bencil dusunemiyorum. Sirf hayvan diye neden canı kıymetsiz, yaşamasi yasak olsun hem de bunlarin sebebi insanken????

Bir suru gercek katil ortalikta dolaşiyorken hayvanin "güdüsü" olmasi dahi yaşamamasini mi gerektiriyor?

Hesap yapalim kaç kişi pitbull tarafindan zarar gormuştur? Kaç kişi baska insanlar tarafindan zarar gormuştur?
Kiyas yapsak pitbull insanlarin yaninda oldukca masumdur en azindan akli var fikri yok.
Sirf hayvan diye canavar ilan edip öldürülsün dişlanlansin yasaklansin.

Etrafta hiç pitbull olmayinca eminim çooook guvende olursunuz. Başka hiç tehlike yok. Ölsünler rahat ederiz ulkecek
Ay vallahi bu kıyaslamaya yorum bile yapamayacağım ne saçma ne absürt. Şimdi ne diyeyim içinde canilik barındıran insanlar da varmış onlar neden yasaklanmıyormuş? Ne bileyim hanımefendi. Söyleyin devlet onları da yasaklasın.

Bir de o nasıl olayı saptırmak öyle, yok ölsünler falan. Sanki telef edelim, imha edelim yazmışım gibi. Olanı söylüyorum.

Bulunduğum mahallede başı boş pitbull var çocuklarla tek çıkmaya korkuyorum. Belediye ilgilense gelir alırdı diye düşünüyorum. Ne yapacağınız konusunda bilgim yok zaten pitbull sahiplenenler çok tekin insanlar olmuyor. Arada çocuk parkına getiriyorlar genç, gözleri kıpkırmızı tipler. Ağızlık bile takmiyolar. Sahiplerinden bile korkuyorum.

Benim bir arkadaşım 8 yıldır pitbull bakıyor evinde. Dışarda gezidiriyor fln, yasaksa korkması gerekmez mi dışarda gezdirmekten? Ayrıca o gerçekten sevgi ile yetiştirdi köpeği, 8 yıldır onlarda en ufak bir sert hareketi yok ve şuan kedi de var evlerinde. Kedi ile de acayip iyi anlaşıyormuş. Bakan kişi çok önemli.

Yasak var da uygulayan yok maalesef.

Bulunduğum mahallede başı boş pitbull var çocuklarla tek çıkmaya korkuyorum. Belediye ilgilense gelir alırdı diye düşünüyorum. Ne yapacağınız konusunda bilgim yok zaten pitbull sahiplenenler çok tekin insanlar olmuyor. Arada çocuk parkına getiriyorlar genç, gözleri kıpkırmızı tipler. Ağızlık bile takmiyolar. Sahiplerinden bile korkuyorum.
Genellememek lazım. Bir arkadaşım 8 yıldır pitbull besliyor ve dünyanın en merhametli insanı, bütün sokak hayvanlarına yardım eder, bağış yapar, besleme yapar.

Yok ben hepsi saldırgan hepsi bir gün gelecek birini öldürecek demedim ki:) o güdü var içinde diğer köpeklerden farklı olarak. Evet yasak ama zaten internete bakarsanız bununla ilgili haber de var gözardı ediliyor, uygulama yerine getirilmiyor diye tepkilerin olduğuna dair.

Genellememek lazım. Bir arkadaşım 8 yıldır pitbull besliyor ve dünyanın en merhametli insanı, bütün sokak hayvanlarına yardım eder, bağış yapar, besleme yapar.
Ben de hayvanlar konusunda aşırı duyarlıyım zaten kendimde köpek baktım. Bu konudaki var olan durumu paylaştım diye bencil denildi:)

Komşunuzun Köpeği size getirmesine takıldım
ne alaka yani sokakta bulduğu Köpeği alıp size getiriyor her bulduğunu getirecekmi ben olsam asla kabul etmezdim başınız belaya girmesin dikkat edin

Ay vallahi bu kıyaslamaya yorum bile yapamayacağım ne saçma ne absürt. Şimdi ne diyeyim içinde canilik barındıran insanlar da varmış onlar neden yasaklanmıyormuş? Ne bileyim hanımefendi. Söyleyin devlet onları da yasaklasın.

Bir de o nasıl olayı saptırmak öyle, yok ölsünler falan. Sanki telef edelim, imha edelim yazmışım gibi. Olanı söylüyorum.

Niye kiyaslanmasin??? Ayni şey hatta ayni şey bile değil bir tanesi(insan) bilincli olarak cok daha vahşice ve binbir farkli yollarla ölduruyor neyini kiyaslamak sacma?
Ha insan cani de olsa hayvandan daha degerlidir kafasindakilere sacma gelmesi normal.

Siz hayvanlar icin oturup bilmem kaç paragraf yazi döşeyin şöyle saldirgan boyle saldirgan iş katillere gelince banane ben bilmem devlete soyleyin, tamam olur. 🙂🙂🙂 neyse bu son yazimdi. Anlamak isteyen anlayabilir sadece zorlamakta bosuna.

İnsanların içinde de saldırma güdüsü var bu kadar cinayeti tecavüzü şiddeti kim yapıyor. Ben bu zamana kaç kez pitbul rottweiler ve yüzlerce köpek sevdim besledim. 500 köpekli barınağa girdim hepsi aynı anda kendini sevdirmek için hoplaya zıplaya üstüme geldiler bir tanesi ısırmadı onlar sevgi görünce çocuk gibi oluyorlar. Onları dövüştürenleri kapatsalar biyere keşke

Back
X