Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ben senin gibiydim.2-3 ay öncesine kadar. 15 günde 1 adet oluyordum.ama tedavi görmeye başladığımdan beri benimde adet olamama sorunum var. rahim duvarım çok inceymiş. oyüzden sık adet oluyorsun demişti doktor.şimdi kalınlaştı ama adet olamıyorum.geçen ay 50. günde oldum. bu ayda 23 kasımda olmalıydım ama hala olmadım.adet olmak için ilaç içmek istemiyorum.çünkü glofor(şeker hapının) işe ne kadar yaradığını görmek istiyorum.

bu yazı AH KALBİME ydi...

..........................

bende doğum kontrol hapı kullandım senelerce..dr lar bana adet düzensizliğinden ötürü daha bekarken yasmin vermişti..bıraktığım zaman ani kanama geçirdim ve o zaman ortaya çıktı pko m..bıraktığımdaki ilk ultrasonda da bilye bilye dizililerdi kistler valla :))))

bu arkadaşın yazılarına baktımda hemen hemen her topiğe bu yazıyı yazmıs arkadasım madem bildiğin bişey ver paylaş herkez baksın okusun niye adres veriyonkı analamdım

Ben biliyorum o ürünü belliki oda distibütörü ve satmak için böle bi yol bulmuş. İnanmayın derim paranıza yazık

evet..yaaaa bi hamile kalsak doğursak sonra istediği gibi dizilsinler kistler umrumda olmıcak da :)))) inşşşş oluruz...gerisi boş vallahi..isterse çifter çifter gelsin kistler umrumda olmaz..

Öle düşünme canım çünkü pko rahim kanseri riskini artırıyor malesef

selam arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza,polikistik over var bende diane kullanıyodum 2 aydır çocuk istediğimiz için bıraktım ama düzensiz olduğum için bu ay adet olmadım doktorum cyclo progynova kullanmamı söledi bu hapı kullanıp hamile kalan varmı?yardımcı olursanız sevinirim

Öle düşünme canım çünkü pko rahim kanseri riskini artırıyor malesef

evet öyle malesef..ben öylesine esprili yazdım ama adet olmaması,gecikmesi bile rahim kanseri nedenlerinden..o yüzden ben dikkat ediyorum..adetim bile gecikince 3 günde dr a gidiyorum adet sökücü almak için..tabii kanda gebelik testi yaptırıp..

kızlar cok üzgünüm dokunsanız aglıcam bugun sabah kalktım bi hevesle dr gittim spiralimi cıkarttırıp 2. bebek için hazırlık yapıcaktım spirali cıkarttı dr ve vajanel muayenede pkom oldugnu soyledii minick minicik kutleler var dedi ve yumurtaların tembel gozukuyor dedi cok hamile kalırsın dedi 1. bebeğine nasıl hamile kaldın sen cok tembel duruyor yumurtalar dedi cok uzuldum inanınsanırım dogumdan sonra olmustur bunlar ilk bebekte pek zorluk yasmadım ben insulın direncimvar benım o yaparmıs pkoyu ben zaten yaklasık 1 senedir insulın direncim için glofer kullanıyorum ona devam et dedi 3 ayda hamile kalmazsan gel dedi cok kafam karıstı baskada ilaç vermedi ne olcak şimdi ne yapmalıyım

üzülme..en azından 1 çocuğun varmış o duyguyu tatmışsın...bizim hiç yok..tatmadığımız bi duygu için mücadele veriyoruz..bu daha kötü,yıpratıcı ve zor..
tedavine gelince bizlerde de pko var..benim de yumurtalıklarımdaki kistler bilye gibi dizili..çok fazla..ve insülin direnci bende de var..bende glifor kullanıyorum..kendi kendine hamile kalmaya çalış dr un dediği gibi 3 ay..olmazsa klomen tedavisi başlatır dr sende de..yumurtlama tedavisi görürsün..
geçmiş olsun..

çok geçmiş olsun canım benim ama üzülme sonucda bi çoıcucgun var annelik duygusunu tatmıssın ama üzülme inş.2,bebişinde gelir canım

canım nanbger nasılsın ansıl gidiyorr ben adet oldum bugun bu ay ovuılasyon testi kullnamaya başlayacam bana isim verirmisin ovulasyon testı için bu arad cok mutluyum bu 3ayım dogum kontrıolosuz adet görüyorum vee eşimin degerlerde yükselme olmuss vee morfolojımız %1 olmuss:)

çok geçmiş olsun canım benim ama üzülme sonucda bi çoıcucgun var annelik duygusunu tatmıssın ama üzülme inş.2,bebişinde gelir canım

tesekkur ederim kızlar allah en yakın zamanda sızlerede tattırır bu duyguyu inşaalhh bende 2. yi tabi sizlerede gecmiş olsun allah hepimize yardım etsin yarabbım

iyiyim tşk ler..sen nasılsın..adet olmana üzüldüm ( keşke adet olmasaydın da hamile kalsaydın..neyse bu ay inş nasip olsun..
ovulasyon testi ben hiç kullanmadım..o yüzden bilmiyorum..bende işe yaramayacağı için kullanmadım..benim adetlerim çok düzensiz çünkü..bazen 42 günde adet oluyorum bazen 28 bazen 2 ay bazen 3 :)) test i kullanmak istesem her gün ölçmem bakmam lazım..çünkü yumurtlama gününü hiçççç kestiremiyorum..ama ovulasyon testlerini araştırmıştım bende..bi tükürükle bakılanı var bide idrarla bakılanı..tükürükle bakılanı sürekli kullanım içinmiş..diğeri idrarla kullanılanı belli sayıda testten oluşuyo..bitince atıyosun yenisini alıyosun..
ben bulunduğum ilde eczanelere sormuştum ovulasyon testinin ne olduğunu bile bişlen yok burda ovulasyon testi vr mı dedim yüzüme bön bön baktılar..neyse tmm boşverin dedim çıktım bende bi kaçyerden..medikalcilerde olduğunu söyledi bi arkadaşım ama bilmiyorum..

merhaba arkadaşlar benide aranıza alırmısınız ben 22 yaşındayım 11 aylık evliyim ve 6 ay önce pko olduğumu öğrendim dr bana bebek isteyip istemediğimi sormuştu bende hayır istemiyoruz şuan deyince yasmin doğum kontrol ilacını verdi 1 yıl kullanmamı söyledi ve ben 5 ay kullandım bu ay bıraktım ve sanırım yumurtlama günüm falan normal olması gerektiği zamanda oldu bakalım reglimde zamanında gelecek mi ?

Selam,
cyclo progynova'yı bana pko teşhisi konmadan önce adet düzensizliğim yüzünden 21-22 yaşımda verilmişti ve 6 ayda tam 10 kilo aldım bu da pko olmamı hızlandırdı sanıyorum; çünkü öncesinde de adet düzensizliğim vardı ancak hiçbir ultrason görüntüsünde dizi dizi kistler yoktu ve bu ilaç hormon ilacı bebek tedavisinde veriyorlar mı emin değilim, bebek için henüz tedavi olmadım ben hala doğum kontrol hapı kullanıyorum önümüzdeki hafta tedavi başlangıcı için gideceğiz kısmetse doktora.
ama tek o ilaç olsa bile asla kullanmam tekrar kilo vermek istiyorum çünkü kilo almak değil.

bu arada pko'lu diğer arkadaşlar nasıl kilo verebiliyorsunuz ben gram gram ancak veriyorum o kadar az yememe rağmen

Merhaba Gamze-20
Bunları hiç kafana takma...Doktorunun bu soyledıkleri de hiç etik değil....3 yıldır polikistik over rahatsızlıgım var...Diane 35'i 3. yıl sonunda bıraktıktan 15 gun sonra hamıle kaldım..Doktorlar bana da zor hamıle kalacagımı hatta tedavısız olamayacagını soyledıler....Kilolu isen kılo vermeye çalış...

sevgiler...

mrb arkadaşlar benim 18 aylık bir kızım var emzirdiğim süre boyunca hiç adet olmadım doktora gittim emzirmeyi bırak 2 ay daha adet görmezsen gel dedi

2 ay sonra gittim geçen hafta bendede pko oluşmuş DUPHASTON verdi bugün sonuncu hapımı içtim bakalım ne zaman adet olucam.Doğumdan önceki kilom 58 şimdi 68 im bunun etkileyebileceğini söyledi ama ben 6 aydır diyet yapmama rağmen gram kilo veremiyorum.Geçen hafta hastaneye gittim troid insülin direnci kan yağları demir b12 herşeye baktırdım temiz çıktı doktor glifor verdi iştahın azalır dedi bu ilaç kilo vermeye mi yarıyor anlamadım daha kullanmadımda

merhaba kızlar bi sorum olacak umarım doğru yere soruyorumdur.. kistin olup olmadığını kendimiz anlayabiliyomuyuz?

saol canım sorma nasıl kmoralım bozuldu gerci cok sukur bi cocugum var ama ikincisi için bi heves gittim dr ve bana direk sende pko var yumurtaların cok tembel duruyor sen nasıl cocuk dogurdun spiraltaktıırmana gerek yokki zaten sen hamile kalamazsın cok zor dedi sok yasadım resmen insulın direncim ve hipotriodim var biraz kilomda var 80 kilodayım diyetteyim 5 kg verdim yavas yavasda vermeye calısıyorum boyum uzun biraz cok fazla durmuyo kilom ama bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…