Klomen adeti düzenlemez....yumurta oluşmasını sağlar (folikel) minik minik yumoşların olur, kullandıktan sonra her hafta doktora gidip yumurta gelişimini doktorun kontrol altında tutar yani. gün geçtikçe o yumurtalar büyür ve hemen hemen 20 mm geldiği anda ilişki tavsiye eder doktor. bu yumurtalardan sadece birisi işe yarar. spermle buluştuğu an döllenme olur. umarım yardımcı olabildim.
dikkat etmezsen alırsın tabiki sanırım. ama ben şu lanet kısırdöngüyü kırmak için yaptırmaya karar verdim. göbeğimi eritmek yani! galiba hayatım boyunca dikkat etmem gerek. hepimiz (PKO lular) için geçerli. ben estetiksel açıdan düşünmüyorum şu anda, sadece erisin ve bebeğe yol açsın istiyorum. seanslardan önce ölçü alıyorlar ve kalemle işaretliyorlar. ilk seansda zaten çok gittiğini okumuştum. dün 4 cm kaybettim ve akşamdan beri aynaya bakmaktan alamıyorum kendimi. evet gerçekten fark var. ben normalde böyle şeylere hemen inanan birisi değilimdir bu arada!
bende ünsilün direnci var demişti kadın doğum doktorum ama değerler iyi demişti o zaman titreyince tatlı bişeyler yemek lazım sagol canım teşekkürler.ama bildiğim kadarıyla kloemne kistde yapıyormuıs dikkat et bence bu arada soğan suyu uyguladınmı hiç ben bi kez kullandım 15gün
Klomen adeti düzenlemez....yumurta oluşmasını sağlar (folikel) minik minik yumoşların olur, kullandıktan sonra her hafta doktora gidip yumurta gelişimini doktorun kontrol altında tutar yani. gün geçtikçe o yumurtalar büyür ve hemen hemen 20 mm geldiği anda ilişki tavsiye eder doktor. bu yumurtalardan sadece birisi işe yarar. spermle buluştuğu an döllenme olur. umarım yardımcı olabildim.
saol :)) adetim bu ay gelmezse gene başa döncez yanii..gidicem adet sökücü alcam içcem bekliycem o bu..offffff
Metformin yani Glifor, Glucophen kullanmıyormusun canım? ben Ağustosdan beri kullanıyorum ve her 50-55 günde gelen adetim 28-30 lu günlere düştü. ayrıca yumurtluyorumda....bir de başlarda 3-4 kilo vermemi sağladı ve tatlılara hiç saldırmıyorum çok şükür. İnsulin direnç hapı olduğu için.
uzman tv de bir doktorun çok açklayıcı bir videosu var. tavsiye ederim.
hayır ben soğan suyu içmedim hiç..midemden rahatsızım..midemde kronikleşmiş sorunlar var o yüzden soğan suyu bana dokunur..
klomen in kist yaptığını biliyorum..ben kist olmasından çokkk korkuyorum..kist olmasında nolursa olsun..
anladım canım inş.olmaz bişey içini ferah tut
bende kullanıyorum 4 aydır..aslında adetlerimi düzenledi..3-4 ayda 1 adet olurdum önce 42 güne indi sonra 27 günde adet oldum..ama bu ay nolcak bilmiyorum tabii..hiç belli olmuyo çünkü..bide bende prolaktin sorunu olduğu için prolaktinim yükselirse o ay geç adet oluyorum..
uzman tv de bende izledim bütün videoları..dahası 15 senedir bu sorunları yaşadığım için kendim uzman oldum :))) her türlü hormon kan tahlili ultrason çıktısı vb yorumlar oldum vallahi :))
ben soğan kürü yapmıştım bir kaç ay önce. o zamanlar glifor kullanmıyordum. ama mucize gibi adetim gelmişti. 6. gündü sanırım, ve ondan sonra 9-10 gün daha devam etmiştim.
süper bir kür ama buna vakit ayırmak lazım. günde 2 kere olduğu için. 2-3 ay sonra tekrar yapmayı düşünüyorum.
peki o zaman bizede yardımcı olabilirsin belki
mesela kistler noluyor? ben ömür boyu ordalar diye biliyorum. bazen burda arkadaşlar yorum yapıyor, işte kistim oluştu ya da gitmiş kistim diye. yani benim yumurtalıklarda o kadar çok kist varki, nasıl ve nereye gidecekleini merak ediyorum. bende tam tersine hormon testim çok düzgün çıktı. belirti olarak kist, adet düzensizliği, karın bölgesi kalınlaşması var.
çoğu insanda doğumdan sonra kistler gider diyor. yalnız bizim kistlerimizdemnmi bahsediyorlar, bilemiyorum.
sence?
peki o zaman bizede yardımcı olabilirsin belki
mesela kistler noluyor? ben ömür boyu ordalar diye biliyorum. bazen burda arkadaşlar yorum yapıyor, işte kistim oluştu ya da gitmiş kistim diye. yani benim yumurtalıklarda o kadar çok kist varki, nasıl ve nereye gidecekleini merak ediyorum. bende tam tersine hormon testim çok düzgün çıktı. belirti olarak kist, adet düzensizliği, karın bölgesi kalınlaşması var.
çoğu insanda doğumdan sonra kistler gider diyor. yalnız bizim kistlerimizdemnmi bahsediyorlar, bilemiyorum.
sence?
bende de bi sürü kist var..dr lar baktıktan sonra ultrason çıktısı veriyolar ya boncuk gibi yan yana bi sürü kistim var..bilye gibi yan yana adizilmişler vallahi :))
kistler doğumla yok oluyomuş..bana bi dr öyle söylemişti..bide pko da doğum kontrol hapı veriyolar dr lar çocuk istemeyene..doğum kontrol hapı kistleri baskılıyomuş,küçültüyomuş..
ama şu var ki _ALmiRA_ nın sorusu yanii kistler gitse de pko senle kalıyo malesef :)) yanii doğum yapınca kistler gidiyomuş ama bi süre sonra adet düzensizliği yumurtlayamama tekrarlarsa aynı kistler sil baştan yeniden başlıyo oluşmaya..
benim bildiğim bunlar konu ile ilgili dr lardan duyduğum
benimde oyleydi inci gibi sıralı böyle kolye gibi ama son gittiğim doktorda dagınıktı
bildiğim kadarıyla bu hastalıgın herhangi bi tedavisi yok kurtulus yok galıba sadece hafigletcekler galıba tedaviyle hastalıgımı zi ben boyle biliyom
evet..yaaaa bi hamile kalsak doğursak sonra istediği gibi dizilsinler kistler umrumda olmıcak da :)))) inşşşşoluruz...gerisi boş vallahi..isterse çifter çifter gelsin kistler umrumda olmaz..
ay cok güldüm kızhaklısın valla inş.rabbim inş.bizimde yüzümüze gülevek hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım
inşallah..Allah gönlümüze göre versin..bu ay hepimiz hamile kalırız inş..
..........................bende de bi sürü kist var..dr lar baktıktan sonra ultrason çıktısı veriyolar ya boncuk gibi yan yana bi sürü kistim var..bilye gibi yan yana adizilmişler vallahi :))
kistler doğumla yok oluyomuş..bana bi dr öyle söylemişti..bide pko da doğum kontrol hapı veriyolar dr lar çocuk istemeyene..doğum kontrol hapı kistleri baskılıyomuş,küçültüyomuş..
ama şu var ki _ALmiRA_ nın sorusu yanii kistler gitse de pko senle kalıyo malesef :)) yanii doğum yapınca kistler gidiyomuş
ama bi süre sonra adet düzensizliği yumurtlayamama tekrarlarsa aynı kistler sil baştan yeniden başlıyo oluşmaya..
evet doğum sonrası gidiyor deniliyor ama gerçekten öylemi? doğuranlar buraya yazsa çok sevinirim. benim kistlerde inci kolyesi gibi, şu anda gülüyorum ama ilk görüntüyü görünce şok olmuştum. doktorum ultrason cihazı nı içime tutarken, bak bak diyerek, açıklama yapmıştı birde. ehhöööö eehhöööö!!!!
herkeze bende bol şans ve sağlıklı bir hamilelik diliyorum burdan. şans da lazım biraz.
bu arada ben 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım ama PKO öne geçti! işe yaramadı yani kistleri eritmeye! zaten bıraktıktan sonra adet gelmeyince, PKO ortaya çıktı. yani doğum kontrol hapı da bir yere kadar !
benim bildiğim bunlar konu ile ilgili dr lardan duyduğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?