Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bende pco luydum malesef tr de doktor hamile kalman cok zor dedi ama yumurtlama takibiyle bende hamile kkaldim ve kistlerim yok oldu allah hepinize nasip etsin

yardımın içöin teşekkürler canım doktor tavsiyen içinde cok sagolll.bu konuda doktor cok onemli ben cxalıstıgı için gidecegım doktorun cok kalabalık olmamması lazım yanı doktoru cok beklemem lazım işimi hemen bitirizp cxıkmam lazım çöünkü 2kez yaptırmıstı iş yerınde sorun olmustu sürekli doktora gıdıyorum diyee 3ay doktora gıtmeyi düşünmüyorum çünküü eşimde sorun vardı varıkosel amelıyatıo oldu 3ay soınra tekrar degrelere bakılacak ondan sonraa tedavısye başlayacaz soyledişğinb doktoru not aldım canım teşekkürler cok sagol

bende pco luydum malesef tr de doktor hamile kalman cok zor dedi ama yumurtlama takibiyle bende hamile kkaldim ve kistlerim yok oldu allah hepinize nasip etsin

senın adına cok sevındım canım umarıum saglılla bebişine kavusurusun darısı biz isteyenlerimn başına bize umut oldun cok sagol kaç kez yumurta takıbı yaptırdın canım

biricik arkjadaşım söylediklerine katıılıyorum benımde karnım acayip şiş bende hgidecegim iç hastalıkları doktorunaa yedıgımı hazmedemişyorum az yiyorum ama davul gibi şişim mnutlaka doktora gidecegım spor cok onemli tavsiyelerin için teşekkürler canım

mrb..paylaşımın için tşk ler..her dr un söylediği aynı 1- kg ver 2- stresten uzak dur .. ben kg lu değilim 48 kg yum fakat bi türlü hamile kalamadım..bulunduğum ilde iyi dr yok..bende yarın istanbul a gidiyorum hem detaylı muayene için hemde ailemi ziyaret edip moral toplamak için..kafayı yicem yoksa gece rüyamda bile çocuğumun olmadığını görüyorum aklımın dağılması lazım yoksa ben dağılcam..

ben yurtdılında değilim, daha doğrusu 4 yıl öncesine kadar öyleydim ama artık TR de yaşıyorum...
ara sıra gidip geliyorum...orda da bir 6 ay önce doktora gittim, ama bayağı ilgisizdi...

yurtdışındaki sayfaları çok araştırıyorum ama...
mesela bizim doktorlar gibi metformini hemen yüklemiyorlar. ilk önce düşük doz verip yan etkilerine alışınca dozu yükseltiyorlar. ben günde 2000 mg kullanıyorum, önceleri ilk 10 gün çok kötüydü ama şükür alıştım.

bu arada endokrin uzmanım metforminin PKO da 1 numaralı ilaç olduğunu ve FDA nın bunu şiddetle önerdiğini söyledi.

paylaşımların için teşekkürler bizide bilgilendiriyorsun

kızlar bişey söyleyecem biizm bu pkodan kurtulusumuz yokmu yaaaa olene kadar pkolumu yaşayacaz hee bide bişey daha laporoskopi varmıs galıbaa yaptırdınızmı
bide kızlar kaç kez yumurta takıbı yaptırmak gerekiyorr

Son düzenleme:

yaşın ilerledikçe yani ovulasyonun bitene kadar (menapoza kadar yani) bu hastalık seninle...
laporoskopi ile göbekten küçük iğneli kamerayla girip mesela tüplerin tıkanıkmı falan bakıyorlar.
eskiden yumurtalıkları drilling denen bir yöntemle deliyorlarmış ama eskiden. hem yan etkileri varmış (yumurtalara zarar veriryormuş) hem artık tercih edilmiyor çünkü metformin gibi ilaçlar zaten işe yaradığı için. bunu da sormuştum doktoruma. dediğim gibi, laporoskopide çeşitli şeylere bakmak için....
yumurta takibi ilaç yani yumurtlama ilacı kullanmadan istediğin kadar yaptır. ama Klomen le yaptırırsan, sadece 6 süklus! rahim duvarını kuruttuğu için klomeni sadece 6 ay tavsiye ediyorlar.
ha yumurtalrın daha doğrusu FOLİKÜLLERİN kendiliğinden büyüyorsa istediğin kadar yaptır.

umarım burdada yardımcı olabildim....

bende yumurtlama olmuyor canım 2kez yumurta takıbı yaptırdım ama olmadı şimdi eşimdede sorun varr 3ay oldu amelıyta olalı 3ay sonra tekrar bakıkllacak degerlerine egre düzelme varsa ben yumurta takıbı istiyorum 2kez falan çünkü doktorum bana direeek aşılama yaparız eşinin degeri düzelmez dedı ama 3ay oldu iyi bi ielrle e var doktoru zaten 6ay sonunda düzelmeler başlar demişti biraz daha bekleyecez yanı onun için sordum yumurta takıbını canım sen maşallah herşeyi sormussun doktorunaa bizim doktorlar hemen pkosun 3kez aşılama şansın var 4tüp dedi bana sinir oldum önce bi yumurta takıbı yap bakalım belkı güzel sonuc alacagız dimi ama.bişde zayıflayabılsem bugun tarıldı en son 63kıloydum şimdi66cıkmıısm yinee su kıloyu yok edemıyorum malesef ama biraz daha dikkat edecegım yedıgıme içtiğime bebiş için zayıflamam lazım

yaa kızlar bişey sorcaktım size biz karbonhidratı az tüketmeliyiz dimi zayıflamak için pkoda karboınhidrat önemli dimi:26:

yaa kızlar bişey sorcaktım size biz karbonhidratı az tüketmeliyiz dimi zayıflamak için pkoda karboınhidrat önemli dimi:26:

eh aşk olsun ecrincim, burda defalarca yazdım ya. evet karbonhidratatdan uzak durmalıyız!

yani pilav, makarna, patates ve beyaz ekmek gibi şeylerden....ok????

eh aşk olsun ecrincim, burda defalarca yazdım ya. evet karbonhidratatdan uzak durmalıyız!

yani pilav, makarna, patates ve beyaz ekmek gibi şeylerden....ok????

evet yaa kusura bakma canım biran kafam karıstı ama eskı sayfalara baktım senı yazını görünce cok utandım kusura bakma nolur benı affet

günaydın kızlar bugun karbonhidrat diyetine başladım 65 kghedifim 55 olmak bana dua edın kızlar inş..hedefe ulasırım

günaydın kızlar bugun karbonhidrat diyetine başladım 65 kghedifim 55 olmak bana dua edın kızlar inş..hedefe ulasırım

hadi bakalım, gidişatı haber verirsin...bende yapıyorum, ama hiç aç kalmıyorum, iyi gidiyor. ama haftada 1 tartılıcam...yoksa sinirim bozuluyo....

iyi akşamlar arkadaşlarrr...nasılsınızzz...??gerçi okuduklarıma göre yine aynıyızz ama benim dileğimmm iyi olmanızzz....ben nete gelmeyeli bir mücize gerçekleşmişşş arkadaşımızzz hamileymişşşş..çook sevindimmm...allahımmmaa yalvarıyorumm yalnız bana değilll hepimize göndersinn mucizelerimiziii...hayırlı mucizelerr.....

yaww sizdeki kilo kilomukii benimkininn yanındaaa....şükredin halinizeee...pkoya hangi diyet gerekli bilmiyorumm ama diyetisyene başladım 2 ay önce, pkolu olduğumu öğrendiğimi ona göre bi ldiyet uygulaması gerektiğini söyledimm..ama karbonhidrat var bende benim diyet yağdan noksannn...ççok azz yağ varr...şimdilik iyi gidiyorr ama şimdi okuyuncaa beni bi düşünce sardıı...

kesinlikle =)))) ben süpriz mucize ne derseniz artık. onu yaşadım. sizde yaşıcaksınız. bakalım bu cumartesi kalp atışlarını duyucaz. heyecanla bekliyorum.

valla bende 2 ay yaptırdım klomen içip yumurta takibi ama olmadı. hiç büyümediler. ama sonra ki 2 ay herşeyi bıraktım. veee büyümüşler... bence önce bi eşin düzelsin. bide ben şöyle bişey okumuştum. eğer erkekte problem varsa aşılama en doğrusudur.spermler yıkandığı için kaliteli oluyolar. ama kadında problem varsa şans azalıyor diye okumuştum. eşin düzeldikten sonra sende en az 3 ay klomenle yumurta takibi yap. klomen okadar güçlü bir ilaçmış ki. bıraktıktan 2 ay sonrada işe yarayabilirmiş. benim öyle olmuş işte. eğer 3 ay içinde klomen bi işe yaramazsa 1-2 ay herşeyi bırak benim gibi. belki herşey daha güzel =))) bu arada eşinede rica et. her sabah 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi yesin. benim arkadaşımın eşindede sperm hareketleri çok yavaştı. bir ay harnut(keçiboynuzu) pekmezi yedi ve arkadaşım o ay hamile kaldı. ve düşün 2 sene uğraşmışlardı. en son gittiği doktor eşinden sperm testi istedi ve öyle öğrendiler. bence gıdalarıda yabana atmatın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…