mehlika ben evlenmeden önce pkolu oldugum ıcın yasmın kullandım dianeye gore daha bıtkısel hıc yan etkısı yok ama diana daha etkili öyle soyluyorlar banada doktor 3 ay diana kullanmamı soyledı fakat ben kullanmadım baska doktora gittim o bana folbiol adlı bir hap verdi vitaminmiş yumurtalıklar ıcın ben 1 doktorla kalsaydım suan diana kullanıyor olacaktım.. gittigim doktor alanında uzman..
merhaba uzun süredir buraya daha doğrusu bu konuyu takip ediyorum bende pkoluyum aranızda 6 ayda bir olan varmı böyleyse durum ciddimi?((
merhaba kızlar ben de yaklaşık 10 yıldır pcosluyum.yıllarca düzenleyiciler adet söktürücüler kontrol hapları kullandım.25 yaşındayım.yeni evlendim.evlendikten sonra tekrar doktora gittim.bebiş için henüz erken diye kontrol hapı verdi gayet de umutlu konustu yada bebiş icin ugrasırız gibi üzücü şeylerden hiç konusmadı.su anda belara kullanıyorum.ancak bnm merak ettiğim hamiş kalmak için değerlerimin gerçekten uygun olup olmadıgı hormon testi sonuclarımı yazsam bilen,anlayan,kendisi de yaptırmıs arkadaslar bana bişiler soyleyebilir mi?
fsh-4,24 (referans 3,5-12,5)
prolaktin 13,29 (referans 4,79-23,3)
tsh 2,16 (referans 0,27-4,2)
yardımcı olursanız bebişe kadar içimi kemiren su duyguyu rafa kaldırabilirim....
sevgiler hepinize...
selam cankız. asıl önemli olan lh ve fsh değerlerinin orantısıdır. pkolu olduğun öyle teşhis konulur. lh değerini yazmamışsın. ama fsh ın lh tan düşük olması gerekiyor. eğer lh yüksekse kesin pkolusun demektir. benim oranlarım aynıydı. ikiside 5 ti. ama bununda olmaması gerekiyordu. 2 ay klomen ve glifor (şeker hapı) kullandım. yumurtalarım hiç çalışmadı. 2 ay sonra sinirlerim bozuldu bi değişiklik olmadı. umutlarım yıkıldı. tam o sırada hamile olduğumu öğrendim. meğer klomen ve glifor 2 ay sonrada etkisini gösterebilirmiş. şuan 8 haftalık hamileyim. ama bizim gibi hastalarda da bebeğin düşmesi veya kalbinin durması çok sık rastlanan bişeymiş. şuan kalbi durmasın diye doktorum bebe aspirini verdi. inşallah hepiniz en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz. tabi bende sağlıklı bir bebeğim olmasını diliyorum
selam kızlar..yeni bir pko'luyumdün doktora gittim,adetlerim evlenmeden önce de böyle düzensizdi..2 yıllık evliyim,aslında bebişi çok planlamıyorduk ama dün doktor dedi ki ya doğum kontrol hapı kullacaksın adetlerin düzene girecek, ya da bebek isteminiz varsa yumurtlamayı düzene sokmaya çalışacağız ve bu yönde tedavi uygulayacağız..birini seçmelisin..
biz de eşimle düşündük ve çok geç kalmadan tedaviye başlamaya karar verdik..adet söktürücü kullanıyorum şu anda..adetimin 3. günü de hormon tahlilleri yapılacak ve tedaviye başlayacağız...
topiği okumaya çalıştım ama çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım.aynı şeyleri soruyorsam kusuruma bakmayın..tedavi süreci nasıl bir süreç,uzun sürede mi sonuç alınıyor..yoksa kısa sürede de hamile kalan arkadaşlar var mı?
bir de pko tedavisi olmayan bir şey..yani ömür boyu adet düzensizliği yaşayacağım sanırım..hamilelikten sonra düzene girer diye yaygın bir düşünce var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz..
bunları merak ettim..umarım hakkımızda hayırlısı olur.
slm kızlar naıslısnız geçen hafta test yaptrıdm degerim 2,78çıktı yarın tekrar yaptırcam bana dua edın yaa inş.hamıleyimdşr adet tarıhım 5 ocak inş.degerim yükslemiştir
tebrik ederim,çok sevindim..allah tamamına erdirsin, bebeğini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,dediğin gibi insan ümitsizliğe kapılıyor,ve seni kimse anlamıyor böyle bir durumda...kadınlar zaten hassas ve bünyede de böyle hormonal dengesizlikler oldu mu iyice hassaslaşıyoruz..ben de çocuğum olmazsa diye korkuyorum..kendimi yalnız hissediyorum.şu an adet söktürücü kullandım,henüz adet olamadım..hormon tetkiklerimi yaptırıcam..ama 2 yıl önceki LH değerim 16, FSH 6...yani arada ciddi fark var..bebek tedavisine başlayacağız.Umarım benim de kısa zamanda sağlıklı bir bebeğim olur.İyi ki sizler varsınız yoksa her dakika bu konuyu düşündüğüm için çıldıracağım,her zaman herkese de anlatılmıyor malesef...selam sardunya benim hikayem sayfa 345 te. uzun uzun anlattım. sayfanın sonlarına doğru. istersen bi bak. 2 ay tedavi gördüm hiçbir işe yaramadı. yumurtalarım tembelmiş ve hiç büyümediler. sonra kendimde bi umut görmediğim için herşeyi bıraktım ve 2 ay sonra hamile kalmışım. şuan 8 haftalık hamileyim. doktorum bana aşılamayı bile önermişti. klomen 2 ay hiçbir işe yaramayınca. şuanda oda bir mucize olduğunu düşünüyor. ya hani diyolar ya stres yapma. inanmazdım. nasıl stres yapmıyım. çocuğum olmuyor. ya hiç olmazsa diye insan kafayı yiyor. ama gerçekten 2 ay klomen ve şeker hapından sonra bütün ilaçları bıraktım. biraz ara vericektim ama birkere adet oldum ve sonra hamile kalmışım.demekki stres gerçekten yumurtaları etkiliyor. ben buna inanıyorum artık. tabi biraz bünye biraz hormonlarında etkisi vardır muhakkak. benim lh ta fsh ta 5 ti. ikiside aynı değerde olmasıda normal değil demişti doktorum.ama demekki 2-3 ayda düzene girdi. sağolsun şeker hapı =))) şimdi sizlerin bebişleri olsun diye, benimde bebeşim sağlıkla doğsun diye dualar ediyorum.
inşallah... herkes için dualar ettim. bende bebişin kalp atışlarını duydum cumartesi günü. ama bizim gibi pkolularda düşük ve bebeğin kalbinin durması olabilen bişeymiş. çok korkuyorum. şimdi doktor bana aspirin verdi. sanırım kanı sulandırdığı için bebeğe kan akışının normal olması ve kalbinin durmaması için. eğer sende hamileysen bebe aspirinini sor. seninde kullanman gerekebilirmiymiş.... bu arada hamile olmanı yürekten diliyorum. burdaki herkesin. ve eğer hamileysende burayla ilişkini kesme. arkadaşlarımıza umut olalım.
inşallah... herkes için dualar ettim. bende bebişin kalp atışlarını duydum cumartesi günü. ama bizim gibi pkolularda düşük ve bebeğin kalbinin durması olabilen bişeymiş. çok korkuyorum. şimdi doktor bana aspirin verdi. sanırım kanı sulandırdığı için bebeğe kan akışının normal olması ve kalbinin durmaması için. eğer sende hamileysen bebe aspirinini sor. seninde kullanman gerekebilirmiymiş.... bu arada hamile olmanı yürekten diliyorum. burdaki herkesin. ve eğer hamileysende burayla ilişkini kesme. arkadaşlarımıza umut olalım.
slm canımm bende 6 ayda bır kanama görüyorumm hatta bazen sadece ilaçla kanama görüyorum ne olcak bılmıyorum bugun yarında çocuk tedavısıne başlayacam hadı hayırlısı ..doktorum bana bu durumun tabıkı cıddıyetı var dedı ama herkeste aynı olacak dıye bır durum yok belkı senın hormonların normaldırr
teşekkür ederim ...ama hala emin değilim artık bıktım bu ilaçllardan... yasmin mi diane mi diye istiareye yatıcam nerdeyse:44:; ama yasminin yan etkileri yokmuş çok fazla peki sende de tüylenme oluyor muydu açıkçası tüylenme için diane35 biçilmiş kaftan ama dediğimi gibi depresif ruh halleri, şişmanlatma gibi etkileri çok fazla yasmin de etkilimi tüylenme için :18:
benim baya ileri sanırım bütün sorunları bende var çünkü Allah yardımcımız olsun ocakda bebek için tedaviye başlıycam ama doktor konusunda inanılmaz kararsızım en kötüsü ne kadar uzun sürerse kanama aralıkları o kadar müthiş stressss
üzgünüm kızlar 2,78 olan degerim 0,64 düştü adet tarıhım 5ocak soagan kürüne başlamıyı düşünüyoum adetden sponramı başalsam yoksa şimdi hemenmı başalsam
ecrin, hayırlısı olsun moralini bozma..inşallah bir dahaki aya...bu arada soğan kürünü bir arkadaşım sürekli yapıyor..onda çikolata kisti varmış..ayrıca bebek de istiyorlar ama eşinde de problem var onun..soğan kürünün adetlerini düzenlediğini ve ağrısını da azalttığını söylüyor..faydasını görüyormuş.ama adet döneminde mi yoksa sonra mı başlanıyor bilmiyorum.saraçoğlunun internet sitesine bakabilirsin,ayrıca müşteri hizmetlerinden de arayabilirsin saraçoğlunun,baya yardımcı oluyorlarmış.
foruma yeni üye oldum.bende pkoluyum 1.5 yıldır evliyim doktora gittim teşhis kondu klomen ve duposton kullandım ama klomen bende görme bulanıklıgı yaptı tedaviyi kestik. tekrar ilaç vermebilmesi için rahim filmi cekmesi gerektigini söledi doktorum .ama ben bundan korktugum için cektiremedim şimdi dupastonu kullanıyorum sadece ama onu içmedigim ay adet göremiyorum daha dogrusu gec oluyorum günüm geciyo umutla test yapıyorum ama sonuç negatif cıkıyo cok üzülüyorum sizce rahim filmini cektirmelimiyim beni bu konuda bilgilendirirmisiniz çok sevinirim hepimizin rabbim yardımcısı olsun bizlerde annekik duygusunu tadalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?