Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

zaten hangi doktora gitsem direk aşılama diyorum eşimd eve bende sorun oldugu için ama ben 2yada 3ke xzyumurta takıbı yaptırmak istiyorumbakalım hayırlısı artık eşime aldım keçiboynuzu pekmezi ama yemiyor malesef doktorun verdıgı ilaçşarı kullanıyorr inş.bizde mucizemize kosucazz allahın izniylee

kızlar ben nasıl yumurtlucamm yaaaa
neden yumurtlama olmuyor ne sinir bozucu birşey pis bir durum
biz nasıl kurtulcak şu lanet pko den

selam kızlar..yeni bir pko'luyum dün doktora gittim,adetlerim evlenmeden önce de böyle düzensizdi..2 yıllık evliyim,aslında bebişi çok planlamıyorduk ama dün doktor dedi ki ya doğum kontrol hapı kullacaksın adetlerin düzene girecek, ya da bebek isteminiz varsa yumurtlamayı düzene sokmaya çalışacağız ve bu yönde tedavi uygulayacağız..birini seçmelisin..

biz de eşimle düşündük ve çok geç kalmadan tedaviye başlamaya karar verdik..adet söktürücü kullanıyorum şu anda..adetimin 3. günü de hormon tahlilleri yapılacak ve tedaviye başlayacağız...

topiği okumaya çalıştım ama çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım.aynı şeyleri soruyorsam kusuruma bakmayın..tedavi süreci nasıl bir süreç,uzun sürede mi sonuç alınıyor..yoksa kısa sürede de hamile kalan arkadaşlar var mı?

bir de pko tedavisi olmayan bir şey..yani ömür boyu adet düzensizliği yaşayacağım sanırım..hamilelikten sonra düzene girer diye yaygın bir düşünce var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz..
bunları merak ettim..umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Merhaba

ilk önce doktorun Metformin vericek (glifor, glughofen.....) bununla yavaş yavaş adetin düzenlenicek...zaten esas etkisini 3-4 aydan sonra gösteriyor. kilon varsa, zayıfla diyecek, sonra ardından yumurta takibi..yumurtalıklarının ne kadar uykuda olduğuna bağlı...yumurtlama ilacı verir (klomen) belki....bunu bir kaç ay yapar, baktı işe yaramadı, eşinin sperm hareketlerine bakarlar. bence bu arada mutlaka bir rahim filmi çektir, tüplerin tıkanıkmı diye baktır. neyse bu birkaç aydan sonra olmadı aşılama yapalım der....çok uğraştınız yine olmadı tüp bebek diyebilir. bunların hepsinin eşine ve senin yumurtlamana bağlı tabi....

kesinlikle metformine başlamalısın. hamile kalınca bile 4. ya da 5. aya kadar kullanman lazım. bu arada hergün bebe aspirini ve folik asit (vitamin)

umarım yardımcı olabildim....

merhaba kızlar ben de yaklaşık 10 yıldır pcosluyum.yıllarca düzenleyiciler adet söktürücüler kontrol hapları kullandım.25 yaşındayım.yeni evlendim.evlendikten sonra tekrar doktora gittim.bebiş için henüz erken diye kontrol hapı verdi gayet de umutlu konustu yada bebiş icin ugrasırız gibi üzücü şeylerden hiç konusmadı.su anda belara kullanıyorum.ancak bnm merak ettiğim hamiş kalmak için değerlerimin gerçekten uygun olup olmadıgı hormon testi sonuclarımı yazsam bilen,anlayan,kendisi de yaptırmıs arkadaslar bana bişiler soyleyebilir mi?
fsh-4,24 (referans 3,5-12,5)
prolaktin 13,29 (referans 4,79-23,3)
tsh 2,16 (referans 0,27-4,2)
yardımcı olursanız bebişe kadar içimi kemiren su duyguyu rafa kaldırabilirim....
sevgiler hepinize...

kesinlikle yardımcı oldun.çok teşekkür ederim.tedaviye başlamadan önce beni nasıl bir sürecin beklediğiyle ilgili biraz kendimi hazırlamam gerekiyordu..yavaş bir süreç olsa da sonu mutlu olsun önemli değil...umarım başka problemler çıkmaz..tekrar teşekkür ederim.sende de var mı pcos?

selam cankızz, ben yeni pcosluyum.yani bunu yeni öğrendim diyelim.ben de 26 yaşındayım.2 yıllık evliyim.yaklaşık 10 gün sonra tahlillerimi yaptıracağım..değerleri buradan da paylaşabilirim, hem karşılaştırırız, hem de kendi doktorumun söylediklerini yazarım..fikir sahibi oluruz.
ilk etapta bebek düşünmüyorsanız kafana çok takmamaya çalış..ben de doktoruma ilk gittiğimde biz henüz bebek düşünmüyoruz ama bir soun olup olmadığını da merak ediyoruz, boşuna korunmamak için eşime ve bana test yaptırmak istiyoruz demiştik. fakat o bize testleri yapmamıştı.bunlar sizde gereksiz yere stres yaratır demişti..güvendiğin bir doktor bulursan, durumuna göre ağır vaka olup olmamana göre seni yönlendirebilir.hiç moralini bozmamaya çalış,bu durumda olup hamile kalan çok insan var, tıp çok ilerledi.

merhaba uzun süredir buraya daha doğrusu bu konuyu takip ediyorum bende pkoluyum aranızda 6 ayda bir olan varmı böyleyse durum ciddimi?((

geçmiş olsun..yazdıktan sonra farkettim..malum bu aralar bu durumu yeni öğrendim ilk günlerde aklım dağınıktı biraz..şimdi durumu kabullendim :) aslında doktor da bunu bir hastalık olarak görmediğini söyledi. bekliyorum tahlil sonuçlarını..ama iki yıl önceki tahlil sonuçlarıma baktım, o zaman dr pcos olduğunu bana söylememişti ama LH 16, FSH 6 çıkmış...ki LH FSH'tan büyükse pcos deniyormuş zaten..bakalım 10 gün sonraki tahliller nasıl çıkacak..
şu an durumun nasıl biricik?adetler düzene girdi mi, ya da yumurtlama durumun nasıl?

günaydın kızlarr
hayırlı cumalar bende bişey sormak istiyorumm lütfen yardımcı olun pko hastasıyım 4aralıkda adet oldum adetım 3gün falan sürdü 12-13aralık ovulasyon testıyle yumurtladıgımı gördüm ve çalısmalar oldu ve19aralık pazar günü acayıp bi baş donmesi kalkar kkalkmaz miğde bulantısı ve istifar sabah sabah sonra kayınvalıdemın ısrarıyla 21aralık kan tahlılı yaptırdım sonucum 2,78 çıkmış.dün kasıgımda bi agrı oldu ondan onceki gün hafif akıntım oldu beyaz ben bu ay incir kürü yaptım acaba degerı omu yüksetti biraz sacma oldu galıbaa adet tarıhım 5ocak bu deger nasıl

daha erken hamile kalmışsan bile bu kan testinde bile belli olmaz. adet gününü bekle eğer olmazsan kan testi yaptırırsın.

merhaba uzun süredir buraya daha doğrusu bu konuyu takip ediyorum bende pkoluyum aranızda 6 ayda bir olan varmı böyleyse durum ciddimi?((

reyyancım, evlenmeden önce benim de bir keresinde 5 ay hiç gelmediği olmuştu..şimdilik benim doktorum benim hafif bir vaka olduğumu söylüyor..bende kilo fazlası,tüylenme,sivilcelenme gibi şikayetler yok..tabiki ultrason görüntüsü,muayene ve sende görülen başka belirtiler ve ayrıca hormon değerlerin de pcos durumunun ne derecede olduğunu çok daha iyi belirler..
bu yüzden uzman bir doktora görünmelisin,ihmal etmemelisin..6 ay regl olamamak seni gergin ve stresli yapar,bu da adetlerinin daha çok gecikmesine sebebiyet verebilir.ayrıca pco her ne kadar çok önemli bir rahatsızlık değilse de tedavi edilmesi gereken bir durummuş..ileride daha büyük sıkıntılar yaratmaması açısından..
umarım yardımcı olabildim..

merhaba ecrin,
yumurtlama olduysa ve döllendiyse bile belirtilerin çıkması için henüz erken..psikolojik bulantılar veya üşütme vs gibi başka sebeplerden bu durumu yaşamış olabilirsin.kan testinde 5'ten küçükse gebelik yok deniyor.Fakat dediğim gibi henüz erken,döllenme olduysa bile biraz daha beklemelisin..
umarım allah gönlüne göre verir..

Günaydın ecrin. 2,78 negatif sayılabilecek bir değer. Ama çok erken yaptırmışsın. Beta hcg implantasyondan (yani rahme tutunmadan) yaklaşık 1 hafta-10 gün sonra kanda tespit edilebilir hale geliyor. O yüzden kan tahlilini en erken regl beklediğin günde yaptırmalısın.
Daha önce, ekim ayında, benim de bu değer çıkmıştı adetten bir gün önce.2,8 idi yanılmıyorsam. O ay gecikmeli olarak adet gördüm.Ben kendimden kimyasal gebelikten süpheleniyorum o ay için.
Ama senin için aynı şey söz konusu değil tabi ki, 17. gününde bu değeri aldıysan, gebe olabilirsin ve yükselebilir. Regl gününde tekrarla istersen.

sardunya yardımcı oldun teşekkür ederim bende doktora gitmek istiyorum ama çok iyi bi doktor olsun istiyorum istanbulda avrupa yakasında bayan doktor önerebilen varmı?
bende bütün sorunlar var kilo,tüylenme buyüzden gebede kalamıyorum((( çok bunaldım artık baskılardan..

daha erken hamile kalmışsan bile bu kan testinde bile belli olmaz. adet gününü bekle eğer olmazsan kan testi yaptırırsın.

cvp için teşekkürler arkadaşlar evet daha ck erken yaptırdım 2,78cıkmasıda beı cok mutlu ettı umarım dgeerım yükselirrr hadı hayırlısı cvplar için teşekkürlerrrr

merhaba arkadaslar bugun doktora gıttım adetımın 2. günü alttan muayene ettı doktor ve yumurtalıklarım tembelmıs bana bir vitamin hapı verdı ve dediki adetın bıttıkten sonra bir gün arayla hergün ilişkiye girin yumurtlama günlerini takip edemeyiz o yüzden haftada 3 kez ilişkiye girin denk gelirse cocuk olacakmıs ıns 3 ay denicez olmazsa doktora gidip tedavi olcam bende pkoluyum ama ben 1 bucuk ayda adet oluyorum ve oldugumdada 7 gun sürüyor sizce cocugum olurmu inş olur diye umuyorum benim gibi olanlar varmı??

ayyhh yani kusura bakma ama ben böyle saçma bir şey duymadım! Sen bence doktorunu değiştir!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…