süt hormonu prolaktin..estradiol farklı bi hormon..dr un söylediği doğru..mesela benim prolaktinim 60 larda çıkıyodu..hipofiz bezimde 5 mm tümör çıktı..yani sizin dr un deyimiyle iyi huylu tümör..bunu anlama yolu da mr çekimi..ilaçlı mr ile çıkıyor..dostınex prolaktini düşürür evet ama mesele prolaktinin düşmesi değil sürekli düşük değerde kalması..mesela benim prolaktinim 60 lardan dostınex ile 2 ye indi..sonra sıfıra düştü..sonra aniden 30 a fırladı (ilacı kısa bi süre içmemiştim dr öyle demişti)..yani prolaktin hormonu ilacı bırakmaya gelmiyo..
sizin de sınırda çıkmış...daha doğrusu şöyle söyliyim prolaktin normal değeri 25,bazı dr lar 30 u da normal kabul ediyor..
bence iyiye işaret pretty :) pcosun hafif ve ağır olan dereceleri var..ama tabi hormon değerlerin de önemli..canımızı sıkmak yok :) bu sene hamile kalacağız!!!inşallh canım.çok saol.benim anlamadığım adetlerim düzenli benim.pek kilom da yok,tüylenme vs yok.bunlar hiç iyiye işaret değil mi?
geçmiş olsun tatlıaşık...moralini bozma,drlar bunu hastalık olarak bile görmüyorlarmış..benim gittiğim doktor izmirde..istersen adını özelden mesaj atayım..prof ,erkek ve iyi bir doktor..ama ben tedaviye henüz başlayamadım hormon değerlerini bekliyoruz..o yüzden tedavi konusunda cevap aldım ya da almadım diyemeyeceğim ama işinin uzmanı bir doktordur. biz ailecek ona gidiyoruz..kayınvalidem,görümcem ve teyzelerim..bnm de 2 ay önce pko tanısı kondu. 6 aylık evliyim. yasmin ilacı kullanmamı tavsiye etti 3 ay doktor. ama ilk aydan sonra bacaklarımda şişlikler oluştu ve çok ağrım oldu. hatta damarlarımın rengi bile değişti. bnde ilacı bıraktım. tedavi olmak istiyorum ama işinin ehli bir doktor arıyorum. eskişehir yada kütahya , izmir de sizin tavsiye ettiğiniz doktor varmı? özellikle prof. dr. olan birisini arıoyrum. bebek sahibi de olmayı istiyoruz. ama şuanki doktor pek ilgilenmiyor ve memnun değilim.. ve psikolojim malesef çok kötü..
bence iyiye işaret pretty :) pcosun hafif ve ağır olan dereceleri var..ama tabi hormon değerlerin de önemli..canımızı sıkmak yok :) bu sene hamile kalacağız!!!
[ /QUOTE]
canım ya inşallh.
yaaa sınır olunca nolurrkiii(( değerlerin en son buydu
tsh=1.73
lh=9.16
fsh=6.39
prolaktin=25.78
dhea so4=345
molcakkiiiiiiiiiişimdi
bişey olmaz merak etme..prolaktin çok değişken bi hormon..aniden düşüp aniden çıkabiliyo..çünkü stres hormonu..mesela bana dr um prolaktini ölçtürmeden önce sıkı iç çamaşırı (afedersiniz sütyen) bile giyme diyor..o bile prolaktin hormonunu etkilermiş göğsü sıkmak yanii..ayrıca kan verceğiniz gün kan vermeden önce peynir vb yersenizde bu bile etkiliyor..sizin sonuç sınırda..yükselmemişse sorun olmaz..bu arada LH ın FSH tan biraz yüksek..pko tablon var ama hafif gibi..çünkü değerin 2-3 kat vb yüksek değil..hafif yüksek..
hayy ALLAH GÖNLÜNDE NE VARSA TEZZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA VERSİNNN...inşallah hafif pcoyumdur inşallahh ilk tedavimde hamiş kalırımm çarşamba başlıyorrummm pco savaşınaaaaaa:)))))
hayy ALLAH GÖNLÜNDE NE VARSA TEZZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA VERSİNNN...inşallah hafif pcoyumdur inşallahh ilk tedavimde hamiş kalırımm çarşamba başlıyorrummm pco savaşınaaaaaa:)))))
iyi akşamlarr arkadaşlar...arkadaş samiyetsizzgeliyorrr...en yakınımdakilerden yakınsınızzz...derdimi anlıyorr aynı duyguları paylaşıyorsunuzzzz....uzun zamandır girmiyordumm çünkü pek iyi değilimm...morallsıfırrr...klomen de 3.aya başlıyorumm..her ayın başı binbirümitt sonu hüsrannnn...cuma regl oldum..pazartesi doktoragittimm devam dedii....bu kontrollere halaalışamadım o doğum koltuğuna oturmakk beni mahfediyorr bi ağlama krizi gelditansiyon düştü doktor garibim 1 saat beni kendime getirmeye çalıştı...neyse sonuç aynışimdi bu 3. ayım olacak ama dediki ilki günde bi taneydi alıştırma sayıyorumm bunu 2.ayıngibi kabul etdedi..en fazla 4 ay dedi sonra aşılama dedi...ben çok takıyorum yaaa bide kimse yok paylaştığımm kendi kendime düşünüp ağlayıp duruyorummmm....ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUNN ARKADAŞLARRRRR.....HEPİMİZE SABIRRRRRR DİLİYORUMMMMM...
reyyancım, içini ferah tut...en azından bak tedaviye başlayabiliyorsun ne güzel :) ben ona da başlayamıyorum,adet söktürücüye rağmen adet olamadım :))) bence her şey iyi olacak,merak etme..şimdiden bol şans,allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin :)
canım benim de bju ay 3.klomen kullanışım.sorduklarını bende çok merak ediym.özellikle ara verip tekrar klomene başlayabiliyormuyuz?bide bişi sorucam arkadaşlarr....klomen kullanıldığında yumurta takibi yapılmıyormuu????yani bu kadın bana hiç ne yumurtan var şu boyutta felan filan hiçbişi demedi....
bi diğer sorumda....şimdi bu klomen tedavisi bittiğinde aşılamaya geçersek sonra bidahaklomene dönemiyormuyuzzzz....aşılama istemesek ara verip yine klomene devam edebiliyormuyuzzzz.....
ben çok soru sordum ama her zaman nete giremiyorum yaaaa ondannnbide bu benim ilk doktorummm çogunuzzz baya doktor değiştirmişsinizzzz bende bazen tereddütte bulunuyorummm...2 ay öncebi gitmiştimm...sonra ilaçları telden verdi 2ay sonra şimdi gittim...çokboşluyormuşş gibi geliyorrrrr...
günaydınnn güzelll günün güzellll anne adaylarıııııııı çok güzel bi pazar günüüüüü nasınsınızzz
canım, geçmiş olsun..moralleri bozmak yok..hepimiz aynı durumdayız bak..biliyorum ve seni çok iyi anlıyorum..ama bir gün bizler de bebişleri kucağımıza alacağız inşallah..ben de aynen senin gibi çok zor günler geçiriyorum..ama allah dermanı olan dertler versin,başka türlü dertler vermesin diye hepimiz adına dua ediyorum..burada pek çok anne var pkolu olan..sadece biraz zaman lazım..senin de dediğin gibi bize en lazım olan şey sabır...iyi akşamlarr arkadaşlar...arkadaş samiyetsizzgeliyorrr...en yakınımdakilerden yakınsınızzz...derdimi anlıyorr aynı duyguları paylaşıyorsunuzzzz....uzun zamandır girmiyordumm çünkü pek iyi değilimm...morallsıfırrr...klomen de 3.aya başlıyorumm..her ayın başı binbirümitt sonu hüsrannnn...cuma regl oldum..pazartesi doktoragittimm devam dedii....bu kontrollere halaalışamadım o doğum koltuğuna oturmakk beni mahfediyorr bi ağlama krizi gelditansiyon düştü doktor garibim 1 saat beni kendime getirmeye çalıştı...neyse sonuç aynışimdi bu 3. ayım olacak ama dediki ilki günde bi taneydi alıştırma sayıyorumm bunu 2.ayıngibi kabul etdedi..en fazla 4 ay dedi sonra aşılama dedi...ben çok takıyorum yaaa bide kimse yok paylaştığımm kendi kendime düşünüp ağlayıp duruyorummmm....ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUNN ARKADAŞLARRRRR.....HEPİMİZE SABIRRRRRR DİLİYORUMMMMM...
Günaydın reyyancım :) biraz geç oldu ama,evde internet yok,ancak işyerinde açabiliyorum :) ben dibe vurdum vallahi, her şey üstüste geliyor,tüm sinirimi bozacak şeyler hepsi birarada bu günlerdesen nasılsın?
ben farlutale rağmen regl olamamanın 15.gününü yaşıyorum..hala kanda gebelik testi de yaptırmadım..doktora yeniden gitmem gerekiyor ve bunu sürekli erteliyorum..hamile olabileceğimi hiç düşünmüyorum,kanda negatifi tekrar görmek de istemiyorumve yeni aksiliklere de kendimi hazır hissetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?