Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

sağol canım benim...sizler de olmasanız herkes bana deli gözüyle bakacak..yaşamayan bilemiyor bu duyguyu..yeri geliyor eşimle bile paylaşamıyorum..iyi ki varsınız..
etrafta hamileleri görünce-ve hatta tvdeki filmlerde bile- ağlıyorum tutamıyorum kendimi!!
seni de çok iyi anlıyorum bu yüzden...belki de ilk denemesi bile değildir,bazen kimse kimseye sır vermiyor,bizim gibi içi dışı bir olanlar dışında :)) hem ilk denemesiyse de olsun,boşver..bizim gibi takıntılı,pimpirikli tipleri buluyor her şey..benim de bir arkadaşım var,şıp diye hamile kaldı,hem de görsen ne rahat bir insan,dünya batsa umru olmayacak :)) biraz rahat ve gevşek olmak gerekiyor sanırım...

kesinlikle öylee yakınlarımdan pco hastası olupta takmayıpta gebiş kalan çok var.ama yapı meselesi işte biz hassassak napakk şimdiiiibunuda yenmek bizim elimizde sabah kalktın gene halsiz moralsiz ve bebek konusu kafanda kocaaa bi yer ediyosaa hemenn başka şeyler planlamalı....öle yapıyorum iide geliyorrşimdi gidem ben azcık gezem hava güzell hayatta güzell kocişimdee güzelll hahahhaaaaaaaa

ohhh iyi gezmeler canım :))
başka şeylere odaklanalım o zaman :) ben de işyerindeki bütün işleri yapacağım, kendimi iyice yoracağım ki başka şeyler düşünmeye fırsatım olmasın sonra da ihmal etmeden doktora gideceğim en kısa zamanda...

merhaba kızlar! Jinekoloji nin alt kısmında yeni kon açtım!

Metformin yani Glifor vs kullananlar diye.

bir göz atıverin.....

lütfen bukadar üzülme. ben de pkoluyum. bak 10 haftalık hamileyim. lütfen moralin bozuk içersen klomeni bi işe yaramıyo gerçekten.bende klomeni 2 ay içtim. yanında da glifor. hiçbir işe yaramadılar. yumurtalarımda hiç gelişme olmadı. bende doktorun yanında ağladım neden ben diye. doktorumda isyan etme başarıcaz dedi.ama kendi bile umutlu değildi. çünkü hiç kıpırdamamışlardı yumurtalarım. sonra ben çok üzülünce bidahaki adetinden sonra gel aşılamaya geçelim dedi. bende aşılama yaptırmak istemedim. yani kendimi hazır hissetmedim. ilaçlarımıda bıraktım. bikaç ay doktorla ilaçla uğraşmadan kafa dinlicem dedim. annem çok kızdı önce.tedavi yarıda bırakılırmı diye. ama ben gerçekten bunalmıştım. ilaçları bıraktıktan sonra ki 2. ayda hamile kalmışım. inanamadım. hiç yumurtaları büyümeyen ben, bırak büyümeyi büyüselerde çatlıcaklarına inanmadığım ben hamile kalmışım. ve bunu adet olmam gereken günden 20 gün sonra öğrendim. çünkü söktürücü bile içmek istemedim. test zaten yaptırmadım. çünkü sonuç negatif olucaktı. ve bunu görmekten nefret ediyordum. sonunda kendimi ii hissetmeye başladım.yani moralim biraz daha iidi.ilaçları bırakınca. bende artık bitkisel şeylere başlıyarak önce soğan suyunu deneyip adet olmaya çalışıcağım akşam eşim test almış. eee hadi yapıyım madem dedim. inanmayarak. ama sonuç pozitif. inanmadım. bozuktu test dedim. bidaha aldı eşim. oda aynı. sonra doktora gittik. ve gerçekten hamileymişim. klomen ve glifor öyle güçlü ilaçlarmışki bıraktıktan 2 ay sonra bile işe yaramışlar. tabi moralde gerçekten önemli. doktorum inanamadı. gerçekten mucize dedikleri bu dedi. çünkü gerçekten klomen bende işe yaramamıştı. ama bırakınca yaramış. lütfen moralini bozma. sende klomeni dene. aşılamaya geçmeden öncede 1-2 ay dinlen. kafandan at herşeyi. bu arada benim yumurtlama gibi bi tarihim olmadığı için bebek çalışması olarak değilde.normal bi ilişkiye girdik eşimle. stres yapmadan. gerçektende son adetimden 14 gün sonra değil 23 gün sonra yumurtlamışım. eğer zamanı geldiyse olucak. lütfen moralini bozma. burda çok acı paylaştım. artık herkese umut olmak istiyorum. o yüzdende burdan kopamıyorum. hepinize allah önce moral, sonrada bebişşş versin....

tabiki takip yapılıyor. ben adetimin 5.günü günde 3 tane içiyordum. 5 gün. 14. günde doktora gidiyordum. tabi büyümüyordu. doktorda 2-3 gün sonra tekrar gel diyordu. belki yumurtalarım geç büyür diye. ama gene büyümüyordu. sonuçta belki senin yumurtaların büyüyor ama çatlamıyorsa boşuna klomen kullanıyorsun demektir. çatlamazsa çatlatma iğnesi vurması için takip yapması şart. bence başka bir doktora daha görün.

bu arada evet. bana da aşılamadan sonra klomene dönemezsin dedikleri için aşılma için kendimi hazır hissetmemiştim. ve ara vermiştim tedaviye. iikide öyle yapmışım. bak klomenin 2 ay sonraki etkisiyle hamile kaldım. inşallah sende yakın zamanda hamile olursun. ama gerçekten doktoruna bir sor. takip yapılmadan nasıl anlıyorsunuz yumurtamın büyüyüp büyümediğini diye?

ya ne kadar güzel yazmışsın defalarca okudum ne büyük moralsizniz siz pcolu olupta gebiş kalanlarrr inşallah bizde bu safaya geçerizz tez zamanda ben daha yolun başındayım zayıflama bölümünde metabolizmam çok yavaşmış çünkü belki ilaca bile gerek kalmazzz inşallahhhhhhhh

naber kuşumm akşamı ettimm gene bi gram yemek yokk işlerini bitirdinmiii

''nediyim'' arkadaşımmm çook teşekkürlerrr....senin mucizeni daha önce okumuştummm veee bana öyle umut oldunkiii anlatamammm....sağlık diliyorum bebeğine ve sana...şimdide dediklerimi dikkate alıp cevap yazmışsınn çookk teşekkürlerrr...bu konuda öyle kendi kendimeyimkiii siz destek oldukca kalkıyorum ayağa...hepinizeeee çook teşekkür ediyorumm HEPİNİZE......

şimdi ben bu kadına sordum klomende takip olmuyormu diye olur ama saçma ve boşş dedi.....şimdi ikinciye desemmm tepkisini alıcam...netten okuduklarımı söyleyince doktor senmisin benmiyim diye kızmıştıı....aslında başka doktorda denemek istiyorum ama yokkk bildiğim.....

arkadaşlarrr istanbul anadolu yakasında güvenilir bayan jinekolog varmı tavsiye edebileceğinizzz.....

arkadaşlarrr istanbul anadolu yakasında güvenilir bayan jinekolog varmı tavsiye edebileceğinizzz.....

ahh güzel kuşumm bende aynı dertten yanıyorum doktor kıttlığı var sankiii.bende avrupa yakasında arıyorum gittim bi dr sırf suratsız diye bıraktım ya zaten biz çok hassasız bide onların tavırlarınımı çekicez bu hastalık ilgili bi dr istiyor.sırf güvenemediğimden dr gidemiyorum kendimce bişeler yapıyorum ama gerçekten en önemlisi moral elbet bir derman günüü var bu derdinn kendine cici bakkk gönlündeki güzel meleğin karnına girsinnn inşallahhhhhhhsenindee benimdeeeeee hepimizindeeeeeeeeee

günaydın reyyancım ve diğer kızlar!!!!hepimize iyi bir salı günü diliyorum :) dün çok çalıştım, bugün de buradaki bütün işleri bitirmeyi planlıyorum :)) dün kan testi yaptırdım bu arada, sonucu bugün öğreneceğim, hamile olmaktan umudum yok ama en azından tedavide bir adım ilerlemiş olurum...

ağzının payını veremedinmi doktorun. sen doktor olabilirsin ama hasta benim ve bunu takip etmeniz için geliyorum deseydin ya. sen devletemi özelemi gidiyorsun. ben de anadolu yakasında oturuyorum. içerenköydeyim ama doktorum üsküdarda. özel hospitaltürk hastanesi. özgür hanım doktorum. ssk mla gidiyorum. muayene 27 tl. 10 gün içinde ne kadar gidersen git kontrol sayılıyor ve ücret vermiyorsun. klomenden sonra 3-4 kere peş peşe gidiliyor çünkü. sana öyle ters davranan bir doktorada gitme bence. ben daha çok sinirlenirim öyle şeye. nedemek saçma ve boş. nasıl anlıyor ozaman yumurtanın büyüyüp büyümediğini, çatlayıp çatlamadığını. nasıl doktor ben anlamadım bu işi. mesela bana önce doktorum rahim filmi çektirdi. eğer tüpler tıkalıysa boşuna uğraşır dururuz dedi. işimizi sağlama alalım dedi. sende çektirdinmi rahim filmi? bu arada özgür hanım eskiden üsküdar devlet hastanesinde çalışıyordu. eğer devlete gidiyorsan belki sana yardımcı olucak bi arkadaşını önerir. bu arada eğer gidersen özgür hanıma benim adımı verirsin. pkolu ezgi ataman. şuan hamileymiş.size geliyormuş dersen beni hatırlar zaten. cumartesileride yarım gün orda. randevu telefonla alınıyor.

nediyim arkadaşım ağzının payını veremedin mi cümlende çokkkk haklısın..ben dr larla çokkkkk kavga ediyorum..hiç takmam valla..hakeden dr la kavgayı basar öyle çeker giderim daha iyisini bulurum..çünkü bizim canımız söz konusu ve çoğu çok duyarsız..ben rahim filmi çektirmek istiyorum diye ne kadar dr aradım ya hiçbiri çekmiyo..ellerine yapışcak sanki..kolaya kaçıyolar zor olandan uzak duruyolar..kadın doğum çok farklı ve hastalara karşı özen isteyen bi dal..helede karşındaki çocuğu olmayan bi kadınsa daha hassas davranmak gerek ve bunun farkında değiller..sonuçta biz öksürmüyoruz hastalığımız öksürük değil ki ilacı yazıp gönderin geçsin gitsin..bizim sorunlarımız sürekli..çocuğumuz olmuyo diye gidiyoruz,daha sonra nasipse hamile kalınca gidicez sürekli (rahatsızlığın varsa daha çok itina gerekcek bu zamanda düşük riskinden ötürü),çocuk doğsada yine gitcez..dediğim gibi WAW ARKADAŞIM sana laf söyleyen dr a haklıysan cvb ı yapıştır çekinme..senin sağlığın sözkonusu..kendinle oynatma,sağlığınla oynatma..ve daha iyi dr bul..İstanbul koca şehir..devlet hastanelerinde bile çok çok ilgili dr lar bulabilirsin..ben daha küçük bi ildeyim..aslen ist luyum ama antalyaya evlendim..ben çok dr değiştim..canımı sıkarlarsa gene söyliyceğimi söyleyip o dr danda çeker giderim..
senle ilgilenmeyen dr una şunu sorar mısın?benimle ilgilenmediğiniz süre içinde benim yumurtalarım çok gelişip 3 cm - 4 cm olursa nolcak,yada o ay içinde 7-8 yumurtam oluşsa ilaca çok tepki verse bünyem nolcak der misin?

merhaba bende bugün adet olabildim sonunda. kan testleri 3. gün iyi oluyo diyorlar ama ben 4. günü gidebilecem cuma günü fark eder mi sizce. çalıştığım için o gün uygun. bakalım ne diyecek iki aydır adet olmayı bekledim böylelikle zaman kaybettim. hayırlısı ile fazla beklemeden evlat sahibi olmayı nasip etsin allahım hepimize

olur canım bi sorun olmaz

bende son testimi 4. gün yaptırdım. hatta önceden doktorumu arayıp sordum, hiç fark etmez dedi...

teşekkürler. bu tüylenme sorununu ne yapacam acaba. beni rahatsız ediyo. doğum kontrol ilacı kullanırken iyiydi ama gene başladı. sizlerde de var mı bu sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…