Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selam, lh normalde fsh tan düşük olması gerekiyor. fsh yumurtanın büyümesine, lh çatlamasına yardımcı oluyor. eğer 2 aydır klomen kullanıp yumurtaların büyüyosa ve hamile kalamıyorsan yumurtaların çatlamıyor demektir. bununda kolayı var. çatlatma iğnesi vuruyolar. yada eşine sperm testi yapıldımı? belki sayısı hareketi düşük olabilir.(bunun içinde her sabah keçiboynuzu pekmezi. 1 kaşık) ben 2 ay klomen kullandım. yumurtalarım kımıldamadı bile. sonra tedaviyi yarıda bıraktım 2 ay hiç ilaç kullanmadım.çünkü umut verici bişey yaşamadım. ve tam kafaya takmadığım bi anda kendiliğimden hamile kaldım. şuan 2 aylık hamileyim. doktorum bile mucize olduğunu söylüyor. yumurtalarım hiç büyümediği için. sen şanslısın. burdaki çoğu insanda klomen işe yaramıyor. bence bunu ya doktoruna sor. yada doktorunu değiştir. tabi ben diğer sonuçlardan bişey anlamıyorum normalmi diye. ben sadece lh ve fsh ta uzmanlaştım =)))) bu arada doktorun sana şeker hapı ( glifor,glucopac vs..) gibi bi ilaç verdimi? bu bizim hastalığımızda harika bi ilaç.burdaki bütün kızlar kullanıyorlar. tabii bende kullandım...

bu arada kızlar gerckten moral ıse yarıyomu nasıl etkılıyo yanı

benim her gittiğim dr bana net bi şekilde sen böyle stres yaptığın sürece hamile kalamıycaksın stresi bıraktığın ay da tedavi görmesen bile belki kendiliğinden hamile kalacaksın dedi..bende ilk zamanlar hadi canım stres bu kadar etkiler mi diyodum ama artık inanmaya başladım..stres yaptıkça noluyo hiçbişey olmuyo canına yapıyosun..kendinden veriyosun..stres insana hiçbişey katmıyo..olanı alıp götürüyo..ben rahat olmaya alıştım..benimde çok yıkıldığım an oldu..evde canım sıkılmasın diye bebek kıyafeti örüyorum..kanda gebelik testini yaptırıp sıfırı görünce eve geldiğimde örgüyü söküyodum yerden yere vuruyodum..örgünün ne suçu varsa dahası benim dr um klinik şefi..onu bulmak için yatan hastaların yani yeni doğum yapmış kadınların ve bebeklerin içine gidiyorum her ay..o kadar zor geliyodu ki..ben elimde kan tahlili sonucum dr u beklerken yanımda bi kadın elinde bebekle çıkıyo odadan..dahası bi defa dr umu bulmak için doğumhaneye gittim..dr o gün orda nöbetteymiş..yanımda bi kadın doğuma hazırlanıyodu ben son derece düz fit karınlar yanında oturuyodum..kadın bi karnıma baktı bi bana..o kadar kötü günler geçirdim ki anlatamam..gerçekten psikoloğa ihtiyacım olduğunu hissetmeye başlamıştım..hatat şöyle komik bi örnek vereyim hani otobüslere akbil basarsın ya (istanbulda falan) en son rüyamda akbil bastım otobüste akbil ekranında erken hamilelik şüphesi yazdı o günden sonra dedim tamam ben kafayı sıyırmaya başladım..ailemden de uzağım ailemin yanına gittim sırf kafam dağılsın diye 12 saatlik yola..yeni döndüm moralim iyi şuan..çünkü gördüm ki moralsizlik hiçbişey kazandırmıyo insana..inanın buna..boşverin kim doğurursa ne doğurursa doğursun görmezden gelin..nasip sonuçta..bizimde nasibimizde varsa nasılsa olur bugün yada yarın mutlaka olur..herşey Allah'tan..o ol derse olur,olma derse istediğiniz kadar yırtının zaten olmaz..ben 7 defa tüp bebek deneyip bebeği olmayan insan da biliyorum,bebeğin asla olmaz deyip kendiliğinden hamile kalan kadında biliyorum..en basit örneği benim annem..genç kızlığından beri tiroit yani guatr hastası..dahası adetlerini genç kızken iğneyle oluyomuş sadece ve dr lar ona kesinlikle çocuğun olmaz demişler..haşimeto tiroidi var annemde,iç guatr var,vb..ama nolmuş annemin 2 tane kızı olmuş :)) biri benim yani en basit örnek benim varım yanii oldum..o yüzden gönlünüzü ferah tutun arkadaşlar,moralsizlik içine girip asi bi ruha bürünürseniz Allah istediğinizi vermez..bunu bizzat kendim denedim..reyyan arkadaşıma katılıyorum çünkü Allah bizi sınıyo..gene uzun yazdım ama neyse :))

normalde zaten aileden gelen bir tuyluluk var ama çene bolgemde hiç olmamıştı adet düznesizliğide var nasıl bişey bukı tum vucudunue tkıloyo dıyet yapıyorumm1 aydır inceşdim birazz çarşamba gunu başka bir doktora gıdeyıma rtık oyle bır mahrum yerde yaşıyorumkı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

canım çatlatma iğnesini de kullanıyrm.herşey yolunda gibi.eşime sperm testi yapılmadı.o kendini buna pek hazır hissetmiyor.1-2 ay sonra belki.

nekadarlık evlisin canım.herhangi bir ilaç kullanıymsn?

kızlar glifor,glucopac vs.. şeker haplarını şeker hastası olmayan pkolulara da mı veriyor doktorlar.bilgisi olan varsa yazsın lütfen

nekadarlık evlisin canım.herhangi bir ilaç kullanıymsn?

1 buçuk yıllık evlıyım ama 1 yıldır eşimle birlikteyoız işlerimz,den dolayı ilk 3ay kullandım doğum kontrol sonra gebelık adına bişe kullanmadım ve adetlerim düzensiz anlattığım gıbı tum tahlıller yapıldı herşey normal çıktı ama ilk muanede doktor pko vard edi hormondan sonra yumurtalıklarda bişe yokd edı anlamadım bende karmaşıklıklar içindeyım şuan sen nekadarlıke vlısın canım tedavıye başladınmı

teşekkür ederim kızlar evli değilim ama 1 buçuk yıla evlenicem ALLAH nasip ederse vede çocukları çok seviyorum 1 yumurtalığımı ameliyatla kaybettim bu yumurtalığımıda kaybedicem diye çok korkuyorum pür kistin anlamını bilen var mı acaba ?

canım ben de 1,5 yıllık evliyim 10 aydır istiyrm.bende de pko varmış hafif ölçüde.2 aydır klomenle yumurtalarım büyüyo ama sonuç yok.bu 3.ayım inşö

canlarım size bişey sorucam sizdede kilo problemi varmı en son gittiğimde doktorum zayıslarsan belki kendiliğinden bile olur dedi bende tedaviye başlamadan diyete başlayayım dedim şu an iyi gidiyor
selam reyyan,ne zamandır girememiştim nete, yazdıklarınızın hepsini okudum :) bende kilo sorunu yok,yani aşırı kilo sorunu yok,ama şöyle söyliyim evlendikten sonra 10 kilo aldım evlenmeden önce 50 kiloydum,şimdi 60 bence de biraz kilo vermeyi denemeliyiz..belki de gerçekten olur kendiliğinden.

öncelikle yaşadığın acı deneyime çok üzüldüm.allah bir daha böyle acı bir şey yaşatmasın, allah beterlerinden korusun...ben de 25 yaşındayım..şöyle düşün, yaşımız daha çok genç ve tıp gerçekten çok ilerledi..burada yazan pek çok arkadaş gibi ben de stres ve üzüntü yapmamanın yararlı olacağını düşünüyorum.kuruntu,stres ve gerginlik normal olan değerleri bile altüst edebiliyor..bak bir sürü insan aynı durumda,allah daha büyük acılar yaşatmasın..sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin..herşeyin bir zamanı var ve göreceksin günün birinde anne olacağız ve bu duyguyu tadacağız.buna yürekten inanıyorum..

canım ben de 1,5 yıllık evliyim 10 aydır istiyrm.bende de pko varmış hafif ölçüde.2 aydır klomenle yumurtalarım büyüyo ama sonuç yok.bu 3.ayım inşö
inş en ksıa zamanda sağlıkla alırsın canım benım.darısı hepimize olur sonrada inşallah bak en azından tedavıye başlamısıın bend aha tedavıye bıle başlayamadım işlerden izin almak çok zor napıcamı şaşırdım valla

geçmiş olsun pretty, aramıza hoşgeldin :) ben de yeni öğrendim sayılır pko'lu olduğumu..aslında ilk evlendiğimde yapılan tahlilleri biraz araştırsaymışım LH 16, FSH 6 olduğunu gördüğümde kendime bu teşhisi koyabilirmişim :) ama bebek düşünmüyorduk ve doktorlar da hiç uyarmadılar,düşündüğünde zor olabilir diye
en korktuğum şeylerden biri yıllarca korunup,bebek istediğimizde korunmayı bıraktığımızda hamile kalamamak ve zaman kaybetmekti, ve en korktuğum şey başıma geldi her zamanki gibi..1 yıl önce doktoruma demiştim ki "biz şimdi düşünmüyoruz bebek,ama eşimde veya bende bir sorun varsa bilmek istiyoruz,boşuna korunup zaman kaybetmeyelim"ama doktor da bana "bunlar sizde gereksiz yere stres yapar, zamanı geldiğinde muayene olursunuz" demişti.Yani o zaman bile bana pko'lu olduğumu söylememişti ve ben doğum kontrol haplarını içtim..bunu da sırf adetler düzenli olsun ve bende stres yapmasın diye vermiş sanırım..
ben de adet olabilirsem eğer, tahlillerimi yaptıracağım ve tedaviye başlayacağım..bana hangi ilaçları verecek merak ediyorum.umarım tedavimizden olumlu sonuçlar alırız 2011 bizim için iyi bir yıl olsun :)

pco hastalarında metobolizma çok yavaş olurmuş o yüzden çok düzenli spor hareketlibi yaşam gerekirmiş doktorcazımm öle didiama en yüz güldürücü kadın hastalığıda pcoymuş çünküüüüüüüü yumurta varr ama tembel sadicee..kilo stress kilo stress kilo stress herr duyduğumm kelime dr bu!hadi kızlarr bu sene ne olursa olsun tedavilerde üzülmek stress yapmak yok azimlee kararlılıkla yola devamm sonuçta herşeyin bedeli var.sizleri tanımasamda derdimin ortağı olduğunuz için çokkk seviyorumm burası bana moral tavanlattırıyorr ufacık şeylerden mutlu olalımmmm bu sene pcosuu yenme senesiii olsunnnnnnnn ilann ettimm gittiiiii

yaz gülüm yazz destan yaz istersenn bu sene bu moraller düzelecek!!!!kilolar gidecek hastalığı tetikleyen herşeyden uzak durulacak veee bebişsizzkalmayacak burdaa:):):):)

inşallh canım.çok saol.benim anlamadığım adetlerim düzenli benim.pek kilom da yok,tüylenme vs yok.bunlar hiç iyiye işaret değil mi?

slm arkadaşlar bende pkoluyum ergenlikten bu yana adetlerim hep düzensizdi.1 yıllık evliyim biz hemen çocuk istemedgimiz için tedaviye başlamadık ama bu sene başlangıç yaptık tedaviye şuan adet söktürücü kullandım adetimin 3.günü tahlil yapılıcak ultrason çekildi pko teşhisi kondu herzamanki gibi.doktor sonuca göre tedaviye başlıcak hepimiz için hayırlısı olur inşllh.stres çok önemli deniliyo ama bugünlerde çok stresliyim çok doldum buda kayınalde yüzünden beni çok kırdı hep içime attım sinir sahibi oldum adetlerim hepten düzensizleşti ve onların gerçek yüzünü eşimde gördügü için görüşmeme kararı aldık böylesi daha hayırlı.inşllh hepimiz bu hastalıgın üstesinden gelirde bebek sahibi oluruz.içinizde pko lı olup bebek sahibi olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…