Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canımmm sende çok çekmişssin ya ama aramızda çekmeyen yok ki valla.. ben iğne tedavisine felan hiç başlamadım.. askında baştan anlatayım.. ben evlenmeden önce de 2-3 ayda 1 olurdum hep ama kafaya takmadım.. evlendikten sonrada 34-40 günde 1 olmaya başlayınca doktora gitmeye bu sefer hiç gerek duymadım.. büyük bi cahillik yaptığım ama kuzenlerim felanda hep öyleydi ırsi felan dedim.. sonra hamileliğimde hamilelikten sonra yani kontrollerde pko olduğumu öğrendim.. bebeğim de şans eseri oldu.. Allah verince veriyor ne dyeyim ki ben bile şok oldum zaten sonra.. şimdi de tedavilere yeni yeni başlıyoruz.. oğlum 7 aylık olcak bir hafta sonra.. bende işte adetlerim düzene girsin diye uğraşıyorum ama tabiki çok geç farkedilmiş bir hastalık olduğu için her şeyi en baştan alıyoruz.. şimdide iyice bakıcak rahmime ne var ne yok diye.. ilaç tedavisine başlarım.. 2.bebeği düşünürsm de heralde bende iszler gibi aşılamaya başvururum..

canım dediğim gibi çok çekmişssin sende çok uğraşmışsın ama karşılığını almışssın şükür ki.. inşallah en kötü anıların bunlar olur da daha yaşamazsın böyle şeyler.. bi kadın için çok zor.. ne sabır kalıyo ne moral

keşke akşam alsaydın bi test merak ettim hee kız belkide boşa konuşuyoruz belkide

yok bıtanem yaa gebelık olsa hıssederdım resmen adet oldum kırmızıyı gordum kahveye donustu ıste aman yaa hormonlarımda sorun olmasında
sendemı ordulusun kız? Bızde ordulu oldukkk eşim ordulu

sonradan mı :S düzensizlikle başlayıp akabinde kistler mi gelişti sizde. ailemde herkesin normal. başından bu tarz bir rahatsızlık geçen de yok allahm yardm et (((

benimde ailemde yok ben sorunlarım daha farklı canım ben kemoterapi gördüm ondan sonra düzensizleşti ve iş pkoya gelmiş ama senın kı bariz stres sıkıntı yapma..

ayy canımm güldürdün beni valllaaa var mı sende laz aksanıı yoktur ama
canım özel hastane ya.. söylicem anestezili isticem bende..

hmmmm anladımm.. Ya bilmiyorum olmazsa anestezi isterim o zaman

hayır yahu gerek yok neden 5 dk ıcın anestezı alıcaksın??
Sacmalama canm benım sakın alma agrı kesıcıye bıle gerek yok ya bak ben 1 ay erteledım dıyorum korkudan hıc korkma 5dk dayan
3snye her ılac vermede agrı oluo okadar sonra gecıo hemen

inan seni çok iyi anlıyorum canım benim aynıyız senle biz :)) ben bi drdan geldim işte o değiştiricem drdan tamam dedim ben ölüyorum bebek gitti vs falan filan bi ton en kötüsü olu veriyo hemen ... ilk tedavimde dr bana dediki 5. ilacımda vurdu iğnemi sana dedi 4 ay ara veriyorum dinlen ilacın etkiside uzun 4 ay sonra gel aşılama yapıcaz dedi ozaman ... bende dedimki ozaman amann olmuyo böyle zaten dedim kafa rahat takılıyorum ... bigün annemle carefoura gittik ben böle deli gibi yemek yiyorum herşeye atlıyorum falan anneciğim dediki kızın sende bi gariplik var dedi ne gibi annecim dedim yemende bi tuhaflık var dedi adetin geçtimi dedi valla zaten dedim 2 ayda bir zor oluyorum dedim hep geçiyo zaten dedim .. yok yok sende bi tuhaflık var sen hamile olmayasın dedi ... ooo dedim anne dr bile benden umudu kesti 4 ay sonra aşılama yapcak dedim sen hala dedim hamilesin diyosun git sıkma canımı dedim .. zaten psikolojim sıfır ondan kendimi yemeğe vurdum dedim ne bebeği ne hamileliği git allah sen dedim ... bana ısrarla test al yap diyo her ay yaparım halbuki aman dedim ozaman testler 2 tl dedim yazık teste vercen paraya nede olsa negatif çıkcak dedim ... illa aldı testi sanane dedi yazıksa benim parama yazık .. attım testi çantaya aşılamadan sonra yaparım dedim :)) 2 veya 3 gün geçti bi sabah 6 da uyandım aklıma geldi dedim bi yapayım şu testi ... şimdi idrarı damlatınca 2 dakka sonra sonuç çıkıcak ya iki çizgi bir anda çıkınca yok canım dedim buda bozuk çıktı :)) dr u aradım dedimki böyle böyle vardır ozamn gel dedi bakalım gittim oo kese oluşmuş kalp atışı görünüyo bebek olmuş 7 haftalık :)) benim gebeliklerde öyle bulantı kusmada olmuyo rahat yani :)) okadar olmaz deyip salmışımki bana süpriz oldu resmen .. ondan önce her ay stres adete 2 gün kala testler havada uçuşuyor :))

o da doğru canımm ya tamam o zamann napalımm yeter ki iyi çıksın dayancam mecbur 5 dakikaymış zaten

benimde ailemde yok ben sorunlarım daha farklı canım ben kemoterapi gördüm ondan sonra düzensizleşti ve iş pkoya gelmiş ama senın kı bariz stres sıkıntı yapma..

geçmiş olsun kemoterapi nedir malesef bende biliyorum babamdan dolayı allah size sifalar vermiş çok şükür ki.. birde benm herşey üst üste geldi üniversiteydi flan derken fkat kendmi iyi hissedyrm sdce bazı dengeszlklerm şu adet olamamadan kaynaklanıyor ( 9 ay stresten gecikir m emin olaasam da böyle olmasını umut ediyorum..

ya adetımın azlıgını bıle hemen kotu seylere yoruyorum kendıme en kotu hastalıgı yakıstırdım resmen Pkoda olabılıcek bır durum dıyor doktor prolaktın yuksek ondan dıyor yada stresten dıyor ama ıste gonlume soz gecıremıyorum nıe az nıe az dıyorm ve hemen doktora kosuyorum sonucta az gelıo yanı sebebı mutlaka olmalı...az once aglarken annem geldı bana dıyorkı ustune gormus olmayasın dedım aman ya ole seymı olur sacmalama dedım kı ınanmıyorum ben ole olucagına resmen adet oldum zaten sans 0 ..bende 2 gun kala yapmaya calsıyorum ama 28 gunde bır oldugum ıcın gelıo hemen azıcık bıseyde olsa gunumde oluyorum hep ıste

ayy sen nekadar şanslısın hiç farkında değilsin valla ... ben 9 yıl evliliğimde bikere bile korunmadım ve bikere bile kendiliğimden hamile kalmadım .. demin filize bi mesaj yazmıştım hiç tedavi olmadan hamile kalan pko luda var neler deneyip kalamayanda var diye ... sende üstüne bak bu örneğimin kanıtı oldun resmen ne büyük niğmet kendiliğinden hamile kalman ... senin yerinde olmayı nekadar çok isterdim bi bilsen .. her ay tedavi o sevmediğim jinekolog çatalı na ayda en az 4 sefer veya 5 sefer oturmak (eziyet ama naparsın mecbur oturuyordum ... benimde evlenmeden öncede sonrada çok süzensizdi adetlerim söktürücüler vs uğraşırdım çok ama doğum yaptım 16 ay olmadım normal dediler 16 ay sonra dakik hiç şaşmadı biliyomusun adetim günü gününe olmaya başladım .. dedimki bi umut pko gitmişmidir ama yok lanet yapışmış gitmiyo (

hepsi geçti gitti ama şimdi de çoçuk için cebelleşiyorum gecikir canım ünv . stresi kayıplar gecikir.. fazla takma kafanaama ihmal de etme.. iyi bi doktor bul kendine.. tarlusal kullandın mı bu ay sürecinde

A yyy gece gece pek mutlu ettin beni yaa teveccühünüz efendiimm

yok bıtanem yaa gebelık olsa hıssederdım resmen adet oldum kırmızıyı gordum kahveye donustu ıste aman yaa hormonlarımda sorun olmasında
sendemı ordulusun kız? Bızde ordulu oldukkk eşim ordulu

Hakkkında en güzeli olsun canımm yarın ola hayrola..
Yok ben Rİze'liyim

ayy canımm güldürdün beni valllaaa var mı sende laz aksanıı yoktur ama
canım özel hastane ya.. söylicem anestezili isticem bende..

Varr ne dersun kiizzz laz olupta konişmayan yoktur ama has laz değilim sadece aksan varda lazca bilmiyorumm
Hımm bende özelde çektirdim zaten iki türlü cihaz var bi normal bide dijital tarzında güya az ağrılı olan işte..
Ama anestezi alma boşuna derim ben sıkarsın dişini biraz keşke izlemeseydin o videoyu hemen girdin araştırdın delüüü
Bende aynen senin gibi sanmıştım ilk hsg dendiğinde önden normal röntgen sanıyordum
Bu arada yanına bi tane ped al lazım olacaktır. biraz kanama oluyor.. bende baya olmuştu

ahh canım benim valla adet neden az gelir hiç inan bilmiyorum bir günmü oluyorsun .. ben bidaah gittiğimde dr a sorayım senin için ama oda farazi bilgileri sevmez illaki tahlillere bakmak lazım der ondan sonra cevabını verebilirim der... bende merakettim şimdi neden öyle oluyor diye.. bide bu internette öyle herşeye cevap arama çok sağlıksız bilgiler var bazıları öyle adamın nevrini döndürüyo valla .. hem öyle hemen kötüsünü düşünme inşallah oda normaldir ki dr un öyle demiş zaten ... şimdi bu gebelikte yerleşme kanaması oluyormuş ama bende hiç olmadı bilmiyorum yani ... sen zaten kendi adetini biliyosundur nasıl geldiğini ordan anlarsın benim dra ben adet olamıyorum sökemiyorum diye gitmem gibi bi tuhaflık var diyorum meğer düşük yapıyomuşum (

ah canım benım ablamında bel bolgesı yaglı pko varmı bılmıodumm ama hep dıodum bende var benım kılom cok yok ablamda kılo cok zor verıodu sendede vardır dedım neyse
2 cocugu var gecen gun hastaneye gttık ole ultrasyona gırdık troıdlere baktralım dıye ucretsızdı tanıdık vardı yumurtalıklarımzada baktı ablamda ne gorıyım ya aynı bızım gıbı pko goruntusu ben sok oldum ama gormelısın halımı nasıl yanı nasıl sen hamıle kaldın falan
2 cocugu var ve korundu hep dusun 2 sıde kazayla oldu

evet canım gerçekten çok şanslıyım.. mucize gibi bir sey.. o yüzden bende hep diyorum burdaki arkadaşlara hep kendimi örnek gösteriyorum..
bende galiba 2.ciyi istersem aynı şeyleri yaşarım canım çok eminim bundan daha uğraşsam da bebeğim olmaz gibi geliyo bana.. ama tabiki Allah' ım 1 tane verdi şükürler olsun her zmaan şükrediyorum.. burdaki herkes daha doğrusunu isteyen herkese Rabbim bian önce nasip etsin bekletmeden versin inşallah yavrusunu..
ben oldum olası hiç doğru düzgün adet olamadım canım hep hayatım stresli geçti o adetşn stresi hep üstümdeydi böyle..
ama tekrar diyorum hiç bilmediğim halde tedavisiz hamile kaldım.. o yüzden kimse ümitsizliğe kapılmasın benden başka birçok örnek var gerek tedavili gerek tedavisiz hamile kaln canım..
yarını da inşallah anlatırsam sanırım hapla düzene girer inşallah
gitmiyo maalesef doğuştan olan ve kalıcı olan bir hastlık canım ömrümüzün sonuna kadar bizimle olcak

hepsi geçti gitti ama şimdi de çoçuk için cebelleşiyorum gecikir canım ünv . stresi kayıplar gecikir.. fazla takma kafanaama ihmal de etme.. iyi bi doktor bul kendine.. tarlusal kullandın mı bu ay sürecinde

inşallah nasip olur size.. teşekkrler evet bir doktr bldum fkat işe yramazsa izmr ege üniverstesne gdeceğim. evet bu ay tarlusal kullandım işe yaramadı doktr adet olmazsan tekrar gel dedi gittim bugün yasmin diye bu ilacı verdi. yan etki yapmaz umarım fzla. herşyden önmlisi bi düzene grsin bşka bşy istemyrm inş ilacı bırakınca kendiliğnden düzelir yıllarca kullanmam ..

canım doktoruna sorsana bır bakalım o hastaneyı bıraktıgında baska hastaneyle calısıcakmı ?
Adetım bu ay 5 de aksam 9 gıbı oldum ıste bır pedın yarısı battı gece degıstım 12 gıbı
ertesı gun gene yarım ped battı ve oglen 2 gıbı bıttı 1 gun bıle degıl cok kısa ve az oldum
ama wc de sıvı seklınde aktı bıraz bılmıyrum anlamadım yani
ben cok bakarım nete ıste esımde cok kızar ama nebılım yaa az olmasının sebebını bulmam ıcın hormon sorunları ıle ılgılenen endokrolojı doktoruna gıtmem lazımmıs gecen ayda az oldu ama bu kadar az degldı gene :44:

aynen canım bu pko olupta senin dediğin gibi kalan çok ablanda o şanslılardan ..bende keşke öle olsam ( sende öyle olsan bize resmen piyango vurmuş ya ... belki ablan hiç bilmeyecekti pko oldunu tesadüfen öğrenmiştir pekte takmamıştır nede olsa hamile kalabiliyo ..

tarlusalın bıttıgı kaç gün oldu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…