yok canım benım dosyam falan acılmadı ben ozel muayeneye gıdıyordum bana sordular kac klomen kullandın dıye 2 dedım az dedıler 4 sefer kullanalım sonrasında asılama yapalım dedi
benım fılm falan smear herseyım yenı yapıldı zaten var elımde ozelde .senın tupun tıkalı dıye tüp bebek yaparlar ama bana yapmaslar hemen ne asılama ne tüp allahıma sukur benım 2 tupumde acık sorun yokmus ınfertılıte gıttım ben cnm tüp bebek bolumu bılmem randevulu gıttım ben sen hangı hastaneden bahsedıyorsun canım?
z.kamıldenmı ? [/B]
cnm sen yanlış anladın sanırım eğer tedaviye başlayacaksan zeynep kamilde direk tüp bölümnüe baş vurmalısın aşılama istiyorum idye gidemezsin yani onlar karar veriyor sen zaten sana verilen o kağıttakileri yapmaya başladığın zaman bu iin içine giriyorsun ve devlet sana karar veriyor aşılamamı tüp bebekmi..infertiliteye gittinmi zorluk çıkar..zaten kolmen bana 3 seferden fazal kullanılmaz dedi bütün doktorlar vermediler sana neden öyle dediler anlamdım orasını ama tavsiyem oraya gitme gel direk tüp bebeğe sorunun doktorla görüş eğer eşindede bir problem varsa belki sana tüp deneyebilirler.benim tek tüp açık olduğu için aşılama oluyormuş tüp çok istedim ama olmaz dediler iyice umutsuz olan vakalarda yapılıor devlet böle işte yani teklede hamile kalınırmış zaten..yumurtalma herşey normal tek tüp kapalı olduğuda kesin değilmiş kendimi kasmış olabilirmişim falan filan keşke yapsalar tüp ..iki tüp tıkalı olunca ve eşinde sperm az olunca direk yapılıo tüp..dedim ya infertileten bi rsonuç alamzsın kaç yıllık evlisin bilmiorum ama eşininde durumu öenmli yaş birde ..sadecetüp bebeğe randevülü gitmiorsun cnm..her gittiğnde randevüsüz
yok canım eczaneye gıdemedım utandım ya tanıdık ordakıler obur eczanede uzak yengemı yollıcaktım oda yemekle ugrasıyor kaldı ole aman oldum adet ıste sanmam bebek olsun doktor e2 yuksek olunca yap dedı ama hıcte yapasım yok :2:
Dr dediyse yap canim bir bildigi vardir elbet... Bende her sefer baska eczaneden aliyordum utandigimdan ayda 2 bilemedin 3 test yapiyordum..
ne tupu canım ya bana dırek yapmazlar benım 2 tupumde acık esımde sorun yok adetım normal gununde gelıo o yuzden sanmıyorum hemen ole asılama vs tüp olsun
ben ınfertılıte bolumune gıttım zaten bana dırek 4 klomen sonrasında asılama dedıler tahlıllerımı yaptırdım dahada yapılcak sanırım bır kac tane daha var
2 senelık evlıyım 26 yasım esımde 30
aman ne blıyım ıste neyse belkı yaparım ılerleyen vakıtlerde ama hastalandım ıste ne bılım doktorda ustune gormussundur dıo anlamadım gıttı :44:
ben hıc yapmadım test son zamanlarda adetım 28 gunde oluo yada 30 zamanında olur hep
şimdi şöyle oluyor nasıl anlatacağım bilemiyorum direk infertilden başladınmı tabi kısırlık için bir takım ilaçlar kullandırılar sonra aşılamay geçersin ben seni daha önce klomen falan 3 kere kullandın sanıyorum 3 kereden fazla kulnadırmıo normalde doktorlar zararlı olduğu için hatta ilacın içindede yazar ..neyse bende 3 kere kolmen ve oviterrel vuruldum tek tüp de tıkalı göründüğü üçün özel doktorum beni tüp bebek yada aşılamay yönlendirdi bende direk devletten yararlanayım diye zeynep kamile gittim oranın tüp bebek bölümüne..yani seninde durmun aslında aşılamlıl görünüyor anladığım kadarıyla ama iki tane kolmen kulandıysan bir kere daha veririler yada 4 demişler anlamdım orasını yani..yani 2 yıllık evliysen zaten tüp yapmazlar 900 gün sigortalı olmak şartı var devltte ama aşılama yaparlar..bu işlemler zeynep kamilde iki bölümden ilerlio biri infertilite diğeri tüp bebek her ikiside aşılama nyapıor sadece tüp bebek daha az uğraştırıo daha rahat infertilitede zor randevü falan ama deddiğim gibi o zamn sana bir kolmen yada iki daha veririler aşılamay ordan geçersin dosyan ordan açılır..benimki tüp bebekten açıldı aşılamaya oraya sevk ettiler yoğunluktan ama ordada aşılama oluyor tüp bebekte yanii..
canım benim ben bunda aşılama olduğumdan erkenden test yaptım adete vardı daha testte çıktı sonra kanamam oldubelki bilmesem adet olcam diyip gezinir düşük yapardım dra gittim zaten oda hemen ilaç başladı yatak istirahati verdi .. hani dr demiş yap diye yoksa dediğin gibi adet olmuşsun drun hatrına yap bari :)) belki bi bildiği vardır ..
evet o üstüne görme olayı var doğru benimki direk düşük riskiydi kesede ayrılma olmuştu yani düşün yattığım halde bile ... dediğin gibi nede olsa negatif onu bilerek yaparsın sonuç seni zaten üzmez :)) altı üstü 2.5 tl cik bi test yani dr demese yap diye bende ısrar etmicem canım ... sanırım dr yap dedi diye hepimizdeki bu merak :))evet bende okudum baya bır ustune gorme dıye bır durumda olabılıomus aman ne bılım ya gıderım belkı bırazdan almaya
sanmıyorum adet oldum ıste ama genede ısrar edıosunuz yap dıye bır kac ark ve doktor yap dedı yapım sonuc negatıf ama solm yani :)
eet öyle aynen valal bende bi bakıyorum geçmişe oku oku yoruldum biyerde bıraktım artık okumayı :))naber kizlar??? sohbetinize yetismiyorum yaaa
canım kac sefer soyledım evet ınfertılıteden randevu aldımmmmmm ve oradan baslandı tedavıye daha ılk gıdısım hormn tahıllerıme gore bakılcak duruma ben 2 sefer kullandım gonal f ıgne tedavısıde oldum 1 sefer hayır 6 kereye kadar normalmıs ama benım ozel dekı doktrum kullandırmadı zararlı dıye
nerden bu kanıya vardın kı asılama gozukuyor dıye :)) anlamadım canım valla benım kendı doktorum asılamaya zorlamıyor benı suanda hormn tahlıllerımde normal prolaktınım yuksektı 57 deydı suan 0.42 dusmus suanda beklemedeyım ıste hormn tahlıllerımı tamamlıyım hepsını sonra kendı doktoruma gıdıcem gonal f ıgne tedavısı olucam tekrardan bayramdan sonra.. baktım gene olmuyor bu sefer devlete gıderm 2 sefer klomen kullanırım sonra asılama ısterım.
ayy ne bılım bana erken gb geldı okudukalrımından falan.. ama kucuk bı sehırdeyım baska alternatıfım yok.. bu ayı da boyle bekleyecegım artık.. bırde olmaz dıye kafam rahat ya belki tuttururuz:) inaşşalh valla agzından bal damladı yemın ederım kı olursa olur artık bu ay olmazsa eşim yıllık izin alacak bursaya gidecegiz ..
eet öyle aynen valal bende bi bakıyorum geçmişe oku oku yoruldum biyerde bıraktım artık okumayı :))
ben valla yordum kendimi biraz previa topic te orayıda okudum onlarında coşacağı tutumuş :)) buraya geldim bura ordan beter :) bende selamın hello diyip dalcam artık her yere ... bide ben genelde cepten giriyorum yeni yeni pc ye oturmaya başladım bu ara hele cepten girince tam işkence :))ben okuyamiyorum canim yaadirek sohbete aradan giriyorum.. atladigim konular olursa affola...
haha kızlar ısrarınıza dayanamadım ve doktorumda dedıgı ıcın gıttım test aldım sonucu adım kadar kendım bılıyrdum cunku hıslerım kuvvetlıdır...
sonuc 5 dk oldu negatıf 20 dk bekle dıo ne beklıcem koskoca bır cızgı ıste bılıyordum bole cıkacagını
adetım az geldı tamam 1 gun ama hamılede olamam yanı kıst olusmustur ozaman e2 yuksek se..
birde amh testı yapılıyormus bu test pahalıymıs yanı 200 falanmıs özelde devlet yapıomus yumurtlama durumu ıcın sanırım yanı yumurta az kalıomus dıye duydum hıc yaptıran varmı? onemlı bırseymıs sımdı burdan doktora soruyorlardı onu ole okudumda..
ben valla yordum kendimi biraz previa topic te orayıda okudum onlarında coşacağı tutumuş :)) buraya geldim bura ordan beter :) bende selamın hello diyip dalcam artık her yere ... bide ben genelde cepten giriyorum yeni yeni pc ye oturmaya başladım bu ara hele cepten girince tam işkence :))
haha kızlar ısrarınıza dayanamadım ve doktorumda dedıgı ıcın gıttım test aldım sonucu adım kadar kendım bılıyrdum cunku hıslerım kuvvetlıdır...
sonuc 5 dk oldu negatıf 20 dk bekle dıo ne beklıcem koskoca bır cızgı ıste bılıyordum bole cıkacagını
adetım az geldı tamam 1 gun ama hamılede olamam yanı kıst olusmustur ozaman e2 yuksek se..
birde amh testı yapılıyormus bu test pahalıymıs yanı 200 falanmıs özelde devlet yapıomus yumurtlama durumu ıcın sanırım yanı yumurta az kalıomus dıye duydum hıc yaptıran varmı? onemlı bırseymıs sımdı burdan doktora soruyorlardı onu ole okudumda..
canım hosgeldınnaber kizlar??? sohbetinize yetismiyorum yaaa
anladım canım bakalım hayırlısı olsun artık zaten gıdıcem devlette olucamm asılama ya napım ozele para yetısmez 7 ayda 4 bını gectı benım harcadıgım benım doktorum muayenesı 120 tl :2:yani iki yıllık evli olduğunu öğrenince sana dedim zaten tüp bebekte olmuyor kaç kere ne tedavisi gördüğünüde bilmiydum söyleyince tamam dedim sen elime bir kağıt verdiler dedin ta bunları yap diye zaten ordan başlamış oluyorsun infertilden yani aşılamaya geçtiğin zamn bile raporlu olacaksın yani dosyan açılacak ordan bunu demk istiyorum..zeten orası ilaç tedavis bitince aşılamay aşılama da iki kere yapıor ve tüp bebeğe geçiyorsun ister bir sorun olsun sende yada olmasın yani sebepsiz kısırlık da da aşılam ve tüp bebek oluyor yanlız iki yıllık evli olduğunu söledin tabi yapmazlar 3 yıl olması gerekiyor aşılamada aranıyormu bu şart bilmeiyorum tabii..bir de özel doktorlar gidip gelelip habire onlara para harcayalım diye işi uzatıolar bende özeldeydim boşuna gidip geldim boşuna ilaç zaman kaybı mesela ..akrabamın sayesinde zeynep kamile başladım ama geç kaldım tabi özelde boşa pra ve zaman harcadım tabi..
Tatlım sana bişey söyliyim ben pkolu değilim senin gibi 50 günde bir oluyorum doktora tüp bebek için gittim ve gece adet oldum ertesi günü başladık gonal - f iğnelere sonra 5. gün büyümeyecek sanırım dedi bakıcaz3 gün sonra büyümezse aynı gıderse keserız dedi neyse 8. gun baktık 8mm den 14 e fırlamış ilaç arttırdı bu arada ben bide tarçın çörek otu yedım ama sanmam faydasını neyse Allaha şükür büyüdü doktor geç büyüdü dedi bende dedimki ben çok geç adet oluyorum ondan dedim oda olabilir dedi bence ilkgünden başlamasak iyiydi 3. gun başlasak belki daha az iğne alırdım iğneler 2500 ü buldu nerdeyse 1500 - 2000 i geçmez diyorlardı çunku klomen tedavısi gördum mesela başka doktor diyordu atıyorum 18 gün sonra gel çatlayacak 20. gün gidiyordum büyümüş diyordu ama daha çatlamıyordu yani geç adet olanların geç büyüyor b unu kabul etmeleri lazım sonuç Allah'a şükürler olsun hamileyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?