Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Allah herkesin gönlüne göre versin tabi...benim sorum pko olanlar (tabi eşi de varikosel olanlar )ne gibi tedavi aşamaları yaşıyor..??yumurtlama takibi ya aşılama boşa çekilen kürekmidir?? direk tüp bebeği mi düşünmek gerekir?? tecrube yaşamış olanlardan cevap bekliyorum..herkese sevgiler..bu arada elbet te herkes tedavi aşamalrını yazsın ki birbirimize destek olalım....

kızlar benden de sevgiler,pcolu olmak nasıl bışey bilmiorum ama alışılacak sanırım zamanla....
evet tecrübüli olanlar bi yazsın lütfen asamalarını ve ne kadar sürdüğünü bu aşamanın(bebek için) hormon düzelmasiyle bu iş hallolur mu??ve bu hormonlar duzelır mı???
şimdiden saolun.
En kısa zamanda kuzucuklarımız bize gelsin,bugün bi gün daha yaklaştık değil mi onlara???

canım,benim hastalığım mayısta teşhis edildi,doktorum ilaçları verip 'bunları kullan,3 ay içinde sonuç alamazsan rahim filmi çekelim.'demişti.bana yumurta takibi de yapılmadı, ilk aydan sonuç aldım.tabi ki önce ilaç ve takip diyorum,inşallah diğer seçeneklere gerek kalmaz ve inşallah sizler o iyi haberi aldıktan sonra yavrunuza da kavuşursunuz.benim sevincim sadece bir ay sürdü. :1no2:

Allah bundan sonra yüzünü güldürsün....herşey bizim için ..gönlümüzü ferah tumaktan başka yapacak birşey yok....çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için.....sevgiler Keops..

Canım ya geçmiş olsun :çok üzgünüm: ben daha pko olduğumu bilmeden yani tedavisiz doğal olarak hamile kaldım. benim de 1 ay sürdü sevincim.. ne olduğunu pko yu filan anlayamamıştım.. şimdi glukophage kullanıyorum, doktorum hamile kaldıktan sonra da 2-3 ay kullanmam gerektiğini söyledi. Hayırlısı olsun hepimiz için.
4-5 gün sonra test yapıcam ama zor sabrediyorum. daha gecikme olmadan bi yapayım :) çıkmazsa beklerim birkaç gün. sonra gecikirse bi daha.. çok sabırsızıımmmm

bende yaklaşık 1 yıl oldu öğreneli pko lu olduğumu.önceki sayfalardada bahsetmiştim ama kısaca anlatayım.6 aydır tüp bebek merkezinde tedavideyim.yumurta takibi yapılıyordu.bu ay gittim tekrar tedavi için ama kist çıktı.ilk başlarda çok üzülüyordum ama sonra insan alışıyor atılmamış kistede.sizde sakın kafanıza takmayın tedavinizde olacak böyle şeyler.eylülde sanırım aşılamaya geçicez.doktorum tedavimin ii gittiğini söylüyor.allahın bana yazdığı günü bekliyorum.

ben geçen yıl gazetede pko hakkında bir yazı okuyup bazı belirtilerini (hamile kalamama,tüylenme,kilo fazlalığı,kilo verememe) kendimde görünce doktoruma sormuş ve hayır cevabını almıştım,hem de arkadaş o kadar iyi(!!!) bir doktordu ki bunu muayene etmeden anladı.ben de pko defterini,hatta yeni bir muayene konusunu bile kapatmıştım.eşimin ısrarıyla 4. ve son doktoruma gidince de şok oldum.bana glukofen verdi ve ben bu ilaç sayesinde 3 ayda verdiğim kiloyu 1 ayda verdim.sonra hamilelik haberi,ilacı bırakma ve kürtaj...ama kader işte,sevgili doktorum kaza geçirdi,ben ilaç konusunu ona danışamadım.şimdi hem kürtaj sonrası sebebiyle hem de biraz daha kilo vermek için dinleneceğim.iyi haber verme sırasını size bırakıyorum. hadi bakem,görem sizi.. :CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv:

Son düzenleme:
merhaba kızlar nerelerdesiniz?neler yaptınız var mı bi değişiklik.keopsunda dediği gibi inş.teker teker iyi haberler veririz burdan.

kızlar bende pko luyum(( bende bebek istiyorum doktora gittim bana sadece folik asit verdi 6aydır korunmuyoruz ama bişi yok cok üzgünüm,yazılanları okudukça ümitsizliğim dahada artıyor... lütfen pko lu olupta hamile kalanlarda bişiler yazsın nolurrrrrrrrrrrr

slm morgül bende pko luyum ama bana doktor glufen vermedi bu glufen nasıl bir ilaç.birde aşılama nasıl oluyo bana biraz anlatırmısın,zormu ?

merhaba canım sende aramıza hosgeldin. verilen ilac vitamin tatlım. bende 10 aydır istiyorum ama strese girmemeye calısıyorum sende cok takma kafana daha 6 ay olmus,poc olup birsürrrrüüüü hamiş var bi gun bizde olucaz o yüzden stresini içindeki umutla birlestirmelisin. sevgiler

merhaba kızlar nerelerdesiniz?neler yaptınız var mı bi değişiklik.keopsunda dediği gibi inş.teker teker iyi haberler veririz burdan.

canım ya ben dün tahlil verdim kan tahlili doktor eksik istemis bekleki birdaha adet gelsin oda ne zaman olur Allah bilir. diger tahlil sonucları normal ama fsh görmedikten sonra sonuc olsa ne olmasa ne baya bi moralım bozuk bu konuda eylül ayı adet olmazsam benim tedavi ekime sarkacak

selam kızlar.bende artık pkoluyum.geçen hafta öğrendim.daha önceden prolaktinim yüksek diye biliyordum saolsun dr.larımız.doktorumu değiştirdim.sende pko var dedi.bu gibi şeylerde dr kesinlikle çok önemli.adetim 48 gün geçmişti.dr ilaç vermedi bir haftaya kadar regl olucaksın demişti.nitekim de öyle oldu.bugün tahlillerimi yaptık.bakalım neler çıkıcak hormonlarda.ayrıyetten dr um bana da glukofen verdi ve adetimi düzenlemesi için yasmin.daha önce bir yıl kullandım yasmini yan etkisini görmedim.umarım şimdi de öyle olur.en çok korktuğum şey rahimle ilgili şeylerdi.bebek düşünmediğimiz halde sık kontrole gidiyordum.gitmeseyim ne olurdu bilmiyorum artık.pko yla ilgili bende sadece adet gecikmesi var.birde kilo ,2 yılda 13 kilo aldım.işallah verirken 2 yılı bulmaz.rabbim şifamızı versin bebiş isteyince gelir kanımca.hepimize çok çok çok geçmiş olsun :)hayat üsülmeye değmez:)) daha çok mutlu günlerimiz olucak:)))

neyse cnm olsun herişte vardır bi hayır.inş.adetin gelir ya bilirim bu sıkıntıyı olmassan gününde hemen test yap negatifse bence farlutal kullanırsın biran evvel.yani bn öyle yapıyordum arıyordum dr oda öyle diyodu.cnm ne kadar acele etsekde bi zamanı var umarım az kalmıştır.

slm canım bende bi kaç gün oluyo pkolu oldugumu öğreneli,ben de kendimi 8 ay sebepsiz infertil sanıodum,dr değiştirdim o söledi pko olduğumu.hemde eski tahlillerime bakarak.lh/fsh den oteki akıllı dr nasıl gormedi hayretler içindeyim..8 ayım uçtu gitti...
neyse bu yeni dr da bana histeroskopi dedi,rahimde sekil bozukluğu varmış yani ust tarafı cökükmüş,şimdi ona hazırlanıyorum ama eskısındenmıdır nedır bilmem bi güvensizlik var,yarın bırıne daha gidicem bakalım..
şimdi dua ediyorum Allah bizi doğru insanlarla karşılaştırsın.eftik oldum azıcıkkafamçokkarıştı.
en kısa zamanda anne olmak dileğiyle..

günaydın canım dogru söyluyorsun dr unutması belkıde Rabbim tarafındandır cok ince dokuyup sık eliyoruz biz aslında kendi halıne bıraksak belkide hersey normale döncek ama işte biz kadınlar böyle sabırsızız bir an önce olsun diyoruz En azından kendimden biliyorum. oysaki oluruna bıraksak bilinç altımız rahatlasa sorun kökten çözülecek bunuda biliyoruz. umarım bencede az kalmıştır. Surda bi ay daha bekleriz ömrümüz varsa Allah saglık versin herkese canım benim...

canım folıc asıtı gunde kac kere kullanıyorsun

kızlar pco tedavisine nasıl başladınız.bugun dr bana metmorfin falan dedi,tam muayenem pztesi günü..bana bi bilgi verin lütfen...

mrb kızlar bende pko rim 4 yıl oldu öğreneli 15 aydır evliyim korunmadığımız ve tedavi gördüğümüz halde çocuak drğum olmuyo şimdi yumurta çatlatma iğnesi vuruldum ilk kez yapıyoruz bakalım yarın belli olc gitcem sonuç nasıl çok merak ediyorum.sizden bi ricam var çatlatma iğnesiyle çocuk sahibi olanlar varmı bana olumlu bişiler yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…