Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar selam saat 8 de dr a gideceğim bakalım başka bi drun teshısı olan pko teşhisini onaylayacak mı???hayırlısı bakalım dua edin bana....

canım,merhaba.nasıl geçti kontrolün?umarım iyi haberlerle dönmüşsündür.(bu arada tayinler açıklanmış.inşallah oradan da iyi bir haber almışsındır.)

canım,merhaba.nasıl geçti kontrolün?umarım iyi haberlerle dönmüşsündür.(bu arada tayinler açıklanmış.inşallah oradan da iyi bir haber almışsındır.)

canim dun gittim dra.kaydirigubbakcemile5pkonun cok hafif bi cesidiymis benimki bu nedenle tum belirtileri yokmus zaten(kilo,tuylenme vs.)ama gebeligi buyuk ihtimal o etkilio dedi.gebelik harici rutin yasantimda da omrumun sonuna kadar kilo almamaliymisim yoksa pko zarar verirmis bana.kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
neticede bana glukofen verdi ve ayrica serophane ve farlutal yazdi bakalim.bi de iltihap varmis fitil yazdi,ayyy igrenc biseyyy:1shok:glukofene basladim gunde bi tane olmak uzere.farlutal iciorum 52 gundur hasta olamiyodum da..adet oluncada 3. gunden itibaren serophaneye baslicam bakalim.
dr bi daha gelme dedi,4 ay sonra gel insallah gebelik kontrolune gececegiz :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:dedi,korkma,halledilmeyecek bisey deil dedi.surekli kilo alma dedi bana..
eger olmazsa da asilama yapacak..
hayirlisi bakalim canim..
bu arada tayin cikmadi malesef,puan yetmio malesef daha,kaldim yine ilcede.ama tuhaftir cok uzulmedim,evimden,kocacimdan ayri kalmak zor ama calistigim yeri cooookkk seviorum,bakalim zamani var onunda sanirim.zaten ne hemencecik oluverioki hayatimizda.....
coooooooooooookkkkk oppppuuyyyyyyorumŞeniz
sen nasilsin?
bu arada

sen nasilsin?
bu arada[/QUOTE]

canım,sağol,iyiyim.reimdeyim,hergün düzenli yürüyüş yapıyorum.ben de glukofen kullanıyorum ve gerçekten çok faydalı.benim yıllardır kilo problemim var ve tanıdığım herkes diyetisyen tavsiye ediyordu ama ben hayatımda gördüğüm en inatçı insan olduğum için kötükedihüso 'kendim hallederim.' deyip gitmedim.belki gitseydim yapılacak tahlillerde sorun ortaya çıkardı.ama herşeyde bir hayır olmalı.hamile kalamamam,gittiğim doktorların teşhis koyamaması,bebeğimi kaybetmem... herşeyin bizim bilmediğimiz hayırlı bir tarafı vardır.
belki de bu,bebişimin iyi kaderidir,çünkü o çooooooooook istenen bir bebek olarak dünyaya gelecek.

Bende 2 senedir PKOyla cebelleşiyorum.Yumurtalıklarımda kist ve hormonlarımda fazla olmasada dengesizlik var ama hamile kalabiliyorum.Ancak iki kez bebeğimi kaybettim şimdi kanımda pıhtılaşma olduğu belirlendi.Onun için ilaç kullanmaya başlıycam.
Benim durumum size belki ümit olur diye düşündüm.
PKO da kilo çok önemliymiş ne kadar kilo verirseniz okadar kolay gebe kalırsınız........

sen nasilsin?
bu arada

canım,sağol,iyiyim.reimdeyim,hergün düzenli yürüyüş yapıyorum.ben de glukofen kullanıyorum ve gerçekten çok faydalı.benim yıllardır kilo problemim var ve tanıdığım herkes diyetisyen tavsiye ediyordu ama ben hayatımda gördüğüm en inatçı insan olduğum için kötükedihüso 'kendim hallederim.' deyip gitmedim.belki gitseydim yapılacak tahlillerde sorun ortaya çıkardı.ama herşeyde bir hayır olmalı.hamile kalamamam,gittiğim doktorların teşhis koyamaması,bebeğimi kaybetmem... herşeyin bizim bilmediğimiz hayırlı bir tarafı vardır.
belki de bu,bebişimin iyi kaderidir,çünkü o çooooooooook istenen bir bebek olarak dünyaya gelecek. [/QUOTE]

canım benimm inşallah bu sene hamiş kalıp bebeklerimizi alabiliriz kucağımızaaa..ayrıca bebeğinin yerinde olsam hemen gelirdim,dunyanın en muhtesem kentinde dunyaya gelecek ve yasayacak ayy nedense kız hayal ettim bebeğini bi an...hem çookk guzel olur demi yaa...ayyy inşallah canım Allah bize bebekler versin hemde birsürü.....

kızlar yaaa.az önce bişy oldu:çok üzgünüm: doktorun raporunu daha önce incelemiştim ama görmemişim.tanı:infertilite yazıyo yaa bu kısırlık demek amaaasenağlama görünce şok oldum.altında da siklus ovulasyon tedavisi ve verdigi ignenin ismi ve dozu yazıyor..e bu doktor bana ciddi bir sorunun yok dedi arkadaslar ya neden böyle tanı koymuş ozaman.beni korkutmak mı istemedi acaba senağlama çok kötü oldum görünce yaa.acaba kalacakmıyım diye deneme mi yapıyor kalmayacagımı bile bile.psikolojim bozuldu iki dakkada yaa bu ne şimdisenağlama

kızım sacmalama aaaaaaaaaaaaa ama o genel bı ad sadece,hastalığın genel adı...pko da infertilite içinde ama hamile kalan dolu insan var.Böle seylere takılmak çok saçma deasy,bak pataklarım seni,gece gece saka gibisinkaydirigubbakcemile,biz isticez Allah verecek...

bide nette arastırdım siklusun anlamı bi adet döneminden digerine kadar olan süre.12 siklus dönemi hamile kalınmazsa infertilite oluyormuş.ama ilaçla kalınmazsa.yani şimdi ilaçla kalmazsam normal kalamayacakmıyım kisenağlama 1 yıl içinde kalmazsam kısır kabul edilecegim sanırım çok korkuyorum.benim anladıgım bu siz ne dersiniz?üstelik son gittigimde de üstüne basa basa sordum erken menapoz yada daha kötü bişy yok dimi dedim yok dedi .yumurtlama sorunun yok diyemem var ama ileri boyutlarda degil dedi.öyleyse niye infertilite yazdırmışşş:sm_confused:

ya arkadasımm bende öyle düşünüyorum ALLAHIMDAN ümidimi kesmem öyle bişy varsada ama ne biliyim görünce şok oldum...ama vallahi içime su serptin kızzzŞeniz hem doktor öyle olsa niye söylemesin dimi ama.çok sagol arkadasım.böyle hemen imdadıma kosuyorsunuz ya çok mutlu oluyorum ya.canımmm:1hug:

ee yani bak mantıklı dusununce buluyosun arkadasımm.yok ole bişey herseyin çaresi var artık .Ama stres umutsuzluk,hele ki böle eftikliklerle sadece bebeği rtelersin.Tamam olmuyo biliorum ama dusununce değişmio ki,kafan çok karışıksa git bi dr daha dene ama o kadar biraz tecekkül lütfen arkadaşım,sabır .Gun ve sıra gelince bizde haykıracagız inşallah burdan anne olacagımızı.Ama bu iş zor olacak gibi ,olsun zorda olsa sabredip yolun sonuna varacagız ,bi gün bizede nasip olacak annelik...
hadi bunlara takılma da git kocişinle ilgilen ayollll:)))

yok yok arkadasım bende tabiki senin gibi düşünüyorum zamanı sırası gelince olacak inş.bekleyecegiz.RABBİMDEN gelecek herşeye razıyız.ama bi an çok korktum canım yaa.burada herkese akıl veriyorum korkmayın etmeyin diye ama bide ben yapsaydım..neyse kendime geldim şimdi düşünmüyorum yani.kocişimle şimdi cmylmz seyredecez.hadi öpüyorum tatlım.ALLAH HERŞEYİ GÖNLÜNE GÖRE VERSİN HEP MUTLU OL ALLAHA EMANET OL.İYİ HABERLERLE GEL OLDU MU.öptüm kaydirigubbakcemile5Şeniz

inşallah canımmmm benim.Hadi ii seyirler size..yarın görüşürüz.Bol bol dua edelim ...

canım,sen de okumuşsun.1 yıl boyunca korunulmadığı halde hamile kalamamaya infertilite deniliyor,bu 'kısırsın' anlamına gelmiyor.ben 2 yılda 3 doktor dolaştım,3'ü de 'hiçbir şeyin yok,sağlıklısın.' dedikleri halde teşhis bölümüne infertilite yazdılar.eğer yumurtlamanda bir problem varsa yumurtlama düzenleyici ilaçlar verirler ve kolayca hamile kalırsın.ben 4. ve son doktorum sayesinde pko olduğumu öğrendim ve verdiği yumurtlama düzenleyici ilacı sadece 1 ay kullanarak hamile kaldım.Allah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin,inşallah.

Negatiiiffff :1no2: Test yaptım hem de 3 kere, sonuç negatif.. çok umutluydum bu ay senağlama Hem hamile değilim hem de regl olamadım. 3-4 gün gecikti. daha da olacak gibi değilim sanki.. sıkıntı yapmamaya çalışıyorum işte.. sizde ne var ne yok?

senin duruma da üzüldüm.. ben de bekleyeceğim canım. sabır ve hayırlısı diyorum :çok üzgünüm:

canım,üzülme lütfen.inan bana,o kadar çaresiz insanlar var ki, 'keşke benim de derdim sadece pko olsa...' diyorlar.ayrıca,herkes moral,moral diyor ya,doktorum bana bunun bilimsel açıklamasını yaptı.kadında ve erkekte üreme hormonlarını beyindeki hipofiz bezi yönetirmiş ve yoğun stres altında hipofiz bezi görevini yerine getiremezmiş.stres yoksa düzenli bir yumurtlama ve sağlıklı bebekler var demektir,inşallah.rahat ol lütfen

Teşekkür ederim canım. bu stres herşeyi etkiliyor. hamile kaldığımı öğrendiğim anda işi bırakacağım zaten.. inşallah hepimiz için hayırlısı olsun

Kızlar lütfen bana pco hakkında biraz bilgi verir misiniz?Ben bu gün jinekoloğa gittim.Sağ ve sol yumurtalıklarımda 1cmden küçük çatlamamış yumurta varmış.Doktoraum pco olabilir dedi.Ama ben düzenli adet olurum.Sadece bu ay 2 kez adet oldumLütfen beni bu konuda biraz aydınlatın.Doktorum bana kilolu olduğum için pkodan şüphelendiğini söylemiş olabilir mi çünkü kilo ver dedi.

slm kizlar bu glukofen ishal yapti ben de bi de bulanti diolar ama daha benim mide ii,kacinci gun baslar bu bulanti biliomusunuz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…