Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım sen çok içimi rahatlattın benim çok çok çok sağol ya :) doktor stresle de alakalı dedi ama hiç aklımdan çıkmadı bir türlü. inşallah isteyen herkese allah sağlıkla versin bebeğini

Merhaba,bende bir yıldır pkoluyum ve iki adette myomum bulunmakta.Geçen adet bitiminde kontrole gitmiştim ve her iki yumurtalığımda da küçük küçük kistlerim vardı.Ben bu ay yine pko ya bağlıyarak adetimin geciktiğini düşünüyordum ve nasılsa yine dr.a gidicem,ilaç kullanıcam diye dolaşıyordum ortalıkta.Dün dr.a gidince tahlilde hamile olduğum ortaya çıktı.Hala da inanamıyorum,ben hep tedavi ile bebeğimin olacağını düşünürken ummadığım bir anda hamile kaldım kızlar.Allah inşallah isteyen herkese bunu yaşatsın ve kimse umutsuzluğa kapılmasın

merhaba bende 22 yaşındayım ve pcoluyum.Yeni üye oldum.Bnde bugüne kadar bi şikayet olmadı adetim düzenlidir som zamnlarda kilo aldım ve kilo almamla birlikte tüylenme sorunu oluştu.Yüzde.Ve sivilcelenme oldu.Lh yüksek çıktı bnde.Şimdi tekrar kilo vermeye çalışıyorum.Birde soğan suyu ve aslanpençesi iyi geliyormuş diye duydum acaba yapıp fayda gören var mı.Bu arada bekarım hamilelik düşünmüyorum

ne kadar güzel :) Allah herkese nasip etsin

meraba pamukhelva.aynen her ıkı yumurtalıgımda inci tanesı gıbı dızılmıs kistlerım war.doktorum hamıle kalmaya engel dııl kıstler dıor ama ben ılacsız regl olamıyorum.senın adetın duzenlımıydı?senınle durumumuz suan aynı.ama bende mıyom yok.nası hamıle kaldın?klomen falan ıctınmı?

Benim adetim ortalma 32-35 günde geliyordu canım, ilacı geçen yıl bir kere içtim adetimin gelmesi içn. Geçen yaz yumurtalığımda 6 cmlik ayrıca bir kist çıktı,onu ilaçla yok ettik. Ben kilomda olduğu için kolay olmayacağını düşünüyordum. Klomen gibi ilaç içmedim hiç.

Hem pkluyum hem sekerim yuksek cikti seker api kullnyrm adetm.düzensiz kiloluyum yani çok zor.hamile kalmam xS. ama rabbm isterse olur ama bu durumda zor bunalıma grdm napcami blmym ;(

merhaba 26 yaşındayım ve pko lu br hanımım eskiden beri adet düzensizliği falan vardı. tedavi olmadım evlenince geçer dedi bir çok insan şu an 1 yıllık evliyim evlendim evleneli hep çocuk istedim bundan dolayı herhangi bir şekilde korunmadım. yumurtalar büyümüyo takip edildiğinde en çok 10 mm oluyo ve bu klomenle bu kadar büyüyo doktorum inatçı bi pko dedi. şu an bi endokrin uzmanı takip etmeye başladı ve insilün direncimin çok yüksek olduğunu ve gizli şekere sahipolduğumu söyledi 3 haftadır hayatımdan şekeri çıkardım mecburen DHEA-SO4 yüksek değil ama 17-hidroksi progesteron çok yüksek çıkıyo buna bağlı kortizol hormonu da yüksek. çok canım sıkılıyo ne yapmam gerektiğini bilmiyorum artık bi bebek istiyorum. 17-hidroksi progesteron tam olarak ne işe yarıyo ve bunu nasıl düşürebilirim içinizde böyle bi sorunu olan oldu mu çözüm ne bilmiyorum lütfen yardım edin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bitkisel çözüm var mıdır?

aynen cnm aynı durumdayızz...klomenlede buyumedı benımkıler.iğneye gecelım dedı doktorum...ama bana hiç insilün gizli seker falan fılan demedı bu adam sallıyomu napıyo bılmem :/ pekı doktorun sana iğneyle tedawı edelım demedımı?

Merhaba Canım benim sorunum da aynı seninki gibi hikayede kendimi buldum çok zor bir durum inşallah bebeğimiz e kavusuruz bende kilo Tüylenme de var yürüyüşe başlayıp kilo vermeyi düşünüyorum bende klomen kullandım on mm den yukarı çıkmadı Bu ay göbek ten iğneye başlayacak hakkımızda herseyin hayirlisi olsun

arkadaşlar meraba ben bu ay klomen kullandım doktora gittim bugün 3 yumurtam gelişmiş 16 18 20 cm dedi yarın çatlatma iğnesi olacam doktor gayet iyi dedi yumurtaların iyi huylu pko kilo da veriyorum brnce bu çok etkili elimden geleni yapıyorum yürüyüş ve bol su çok önemli m inşallah Rabbim hepimize bebek nasip eder beklemek çok zor ama sabır ve dua

Benim ailemin çoğu doktor annem falan normalde kadın doğum uzmanı çözemedi işi en son bi endokrin uzmanına giettim ve orda ortaya çıktı aslında pkk nun sebebi insülin direncinin yüksek olması imiş buna bağlı kortizol yükseliyor ve öderler ürettiği yumurtayı bilmiyo bundan dolayı devamlı yumurta üretiyorlar ve progesteron yukselmedigi için adet olamiyorsun çünkü yumurtaliklarin üretilen yumurtadan habedi yok yada günler süren adetler şimdi ailem el attı normalde hormon la alakalı bi durum olduğu için endokrin uzmanının bakması gerekiyo bi çok kadın dogumcu çözemiyor inşallah iyi olur dua ediyorum ama çok ta üzgünüm

Kendini üzme canım kafana taktığında da olmazmis bende şeker ilacı diaformin kullanıyorum ama kafaya takmamaya çalışıyorum merak etme bizimde bebeğimiz i kucağımiza alcagimiz vakit gelecek ben inanıyorum Allahım bu cabalarimizi dualarimizi geri cevirmeyecek çünkü Allahım kabul etmeyeceği duayı kuluna soylettirmezmis

Ben hem pkoluyum hemde esimde morfoloji bozuklugu var canim cok sikkin ne zaman duzelicek hc bilmiyorum ne olur biri iyi bisey soylesin..

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum benim 21 aylık bi kızım var emzirmeyi bırakınca adetlerim düzensizleşti aara kanamalar oldu doktora gittim polikistik over varmış sağ taraftaki normal boyutta sol taraftaki büyükmüş ben ikinci kez anne olmak istediğim için doğum kontrol hapı istemedimaradan biraz zaman geçtikten sonra sorunlarlm arttı kanamam dinmiyor 15 gündür doktora yeniden gittim rahimden parça alalım dedi randevu verdi çok korkuyorum başına böyle bişey gelen varmı bana bilgi verin lütfen

fsh:8,86
lh:8,01
estrodiol:65
prolaktin:13,62
cea:2,07
ca-125:18
ca15-3:12,2
ca-19-9:0,60
çıktı sizce nasıl PKOLUYUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…