Ya ben zararlı bi cips yerim o da haftada 2 paketi grcmez. Ekmek yemem çayı şekersiz içerim. Süt bal yoğurt yerim. Kilolu değilim kıllanma yok açlık şekerin çok az yüksek ilaç gerektirmeyecek şekilde. Ne yiyoruz da dokunuyor anlamıyorumOldum olasi ilac sevmem bengrib olsam ilac icmem hayatimda bi roaccutane kullandigimda 9 ay ictim bide pco icin diane35 vermisti dr onu 3 ay onu ictim.. bitkisel tedaviler bana daha mantikli geliyor hep, bir de yasam tarzin yeme icme spor cok onemli... bunlara da dikkat etmek gerekiyor.. kilom normal 51 kiloyum ama vucudum pcoya musait demekki , annem seker dolayisiyla genetiktir bende diyorum ama tabi pco icin tam su nedenden oluyor denilmese de %90 i beslenme ile alakaliymis..
Çok doğru söylüyorsun canım bana da pco dendi ama pco isem heralde en alt kademesi çünkü 65 kilo çizgim var çok iyi anladım vücudumu. 65 altında 28 günde bir oluyorum adet 65 in üstüne çıkıp bir de karbbonhidrat ağırlıklı sağlıksız beslenmeye başlayınca hoooop hemen açılıyor ara 40-50 güne çıktığı oluyor.Oldum olasi ilac sevmem bengrib olsam ilac icmem hayatimda bi roaccutane kullandigimda 9 ay ictim bide pco icin diane35 vermisti dr onu 3 ay onu ictim.. bitkisel tedaviler bana daha mantikli geliyor hep, bir de yasam tarzin yeme icme spor cok onemli... bunlara da dikkat etmek gerekiyor.. kilom normal 51 kiloyum ama vucudum pcoya musait demekki , annem seker dolayisiyla genetiktir bende diyorum ama tabi pco icin tam su nedenden oluyor denilmese de %90 i beslenme ile alakaliymis..
Canım zararlı şeyler paket gıdalar öncelikle evet ve haftada 2 paket cips çok fazla. Onun dışında patates zaten glisemik indexi yüksek bir gıda az tüketmeliyiz. Mesela makarna pilav kuskus bunlar olmamalı. Ketçap mayonez zaten söylemiyorum. Bize sağlıklı gelen mısır mesela glisemik indexi yüksek gıdalardan. Netten araştırabilirsin insülin direnci olanlar nasıl beslenmeli diye.Ya ben zararlı bi cips yerim o da haftada 2 paketi grcmez. Ekmek yemem çayı şekersiz içerim. Süt bal yoğurt yerim. Kilolu değilim kıllanma yok açlık şekerin çok az yüksek ilaç gerektirmeyecek şekilde. Ne yiyoruz da dokunuyor anlamıyorumbu pko hakkında çok değişik şeyler var ya herkeste farklı nedenler sonuçlar...
Evet bakıldı. Doktor ilaca gerek duymadı açlık şekerim bir kac deger yuksek cikti sadece. Ekmek yemem makarna ayda bir kere filan Pilav da aynen... Bilmiyorum hiç bir yorum katamıyorum ben PCO ya henüz çözemedim nedeniniCanım zararlı şeyler paket gıdalar öncelikle evet ve haftada 2 paket cips çok fazla. Onun dışında patates zaten glisemik indexi yüksek bir gıda az tüketmeliyiz. Mesela makarna pilav kuskus bunlar olmamalı. Ketçap mayonez zaten söylemiyorum. Bize sağlıklı gelen mısır mesela glisemik indexi yüksek gıdalardan. Netten araştırabilirsin insülin direnci olanlar nasıl beslenmeli diye.
3 aylık şekerine bakıldı mı senin? Hba1c diye geçiyor
Ya ben zararlı bi cips yerim o da haftada 2 paketi grcmez. Ekmek yemem çayı şekersiz içerim. Süt bal yoğurt yerim. Kilolu değilim kıllanma yok açlık şekerin çok az yüksek ilaç gerektirmeyecek şekilde. Ne yiyoruz da dokunuyor anlamıyorumbu pko hakkında çok değişik şeyler var ya herkeste farklı nedenler sonuçlar...
Çok doğru söylüyorsun canım bana da pco dendi ama pco isem heralde en alt kademesi çünkü 65 kilo çizgim var çok iyi anladım vücudumu. 65 altında 28 günde bir oluyorum adet 65 in üstüne çıkıp bir de karbbonhidrat ağırlıklı sağlıksız beslenmeye başlayınca hoooop hemen açılıyor ara 40-50 güne çıktığı oluyor.
Ben de tüylenme falan da yok çok şükür.
Pco lu hanımlar bakın pco insülin direnci nedeniyle oluşuyor bu çok önemli bir bilgi bizim için! Yediklerimize yaşam tarzımıza önem vermemiz gerekiyor. Diyete başladım bikaç aydır zayıflama da önemli ama asıl önemli olan glisemik indexi düşük şekilde sağlıklı beslenmek. Biz buna hamile kalana kadar değil kaldıktan sonra da dikkat etmeliyiz.
Benim aklım 3 düşükten sonra başıma geldi. Kanda insülin yükselmesine embriyo bizden çok daha hassas oluyor. Hamilelik için de hamilelik sırasında da ve sonra kendi sağlığımız için de mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz..
evet canım pco hep tetikte bekliyor ama ona ortaya çıkması için fırsat vermeyebiliriz.. benm ki zaten çok şükür dirençli değil. yumurtlamalarım kendiliğinden oluyor ama işte düşüklerGercekten iki paket cips cok fazla ben hic yememzaten sivilce yapio cok yagli bide .. son iki haftadir hic ekmek yemiyorum kahvaltida bile.. iki kare peynir..belki zeytin salatalik yumurta yetio hopp hemen ara ogun yapiorum.. hic direnc eksikligi aclikda hisetmiyorum. Sadece suyu cok icemiyorum ona da bir care bulacagim .ins
Aynen oyle aslinda soyle genel bir bakildiginda saglikli bir insan icin beslenme diyeti neyse hamilelere de o diyet veriliyor.. Islenmis yiyecek tuketmemek amac pasta borek, patates pirinc, makarna ketcap mayonez kapya biber un iceren corbalar bunlardan uzak durmak gerek.. hepsi seker kupu.. meyve sebze et ve sut urunleri kafi geliyor aslinda...Ama hepsini belli saatlerde tuketmek aksam 8 den sonra belki sadece bitki cayi yetecek....Ama bu pco hic gecmiyor sanirim hep icinde bi yerlerde oluyor yanlis mi biliorum.. kronik bir hastalik...
Zaten sekerle dogru orantili ve bir de soyle bir gercek var eskiden seker hastaligi sadece cok zengin insanlarda olurmus.. zengin hastaligi derler bizim orda.. pco da bunun kiz kardesi diyebiliriz... yedigimiz hersey o kadar normal yiyiceklermis gibi geliyor ki eskiden bulgur pilavi cok yenirdi simdi her yerde pirinc bulgur cok az giriyor evlere belki ben yanlis dusunuyorumdur.. calisan insanin ogrencinin kurtaricisi olmus makarna..
10 günü geçince alıyorlar Cnm giriş yaptırmadan para dönemediğin sürece drlar Sisteme giremiyor hmn uyarıyorlar ztn :) asistan dan bilgi alabilirsin, bnm gittiğim yer bu şekilde çünküBu arada birşey soracağım. Klomen kullandım 5gun. Doktor yarın için folikül takibine çağırdı beni. Özele gidiyorum. Tekrar randevu almama gerek var mı ? Yine muayene ücreti alınıyor mu ? 1 hafta oldum önceki muayeneyi.
inşallah canım bende söylediğin şeyleri yapıyorum spor+sağlıklı beslenme inş bizede nasip olsunnTum pko lu bayanlara bir pko lu olarak verebilecegim ve Allahin izniyle yuzde yuz etkili cozum glisemik indeksi yuksek yiyeceklerden uzak durmak ve haftanin bes gunu tempoli yuruyus yapmaktir.
Ben bunu yaptim ve elhamdulillah bi oglum oldu hem de cok kisa bir surede ve ins.3 hafta sonra bir de kizim olacak. İnşallah sizlere de nasip olsun
Agir sporlarla kendini yorma sadece yuruyus cok etkili ve asla ac kalma bulgur pilavi ye fasulye ye et ye yumurta ye kuruyemis ye ama doyana kadar ac kalirsan istedigin sonucu elde edemezsininşallah canım bende söylediğin şeyleri yapıyorum spor+sağlıklı beslenme inş bizede nasip olsunn
iyi ama pilav falan zararlı diyebiliyorum ağzıma sürmüyorum yumurta et falan sebze yiyorum karın eğzersizi yaptığımda oluyor canım arada hergün 1 saat yürümeye çalışıyorum tempolu o tempolu yürüyüş ters etki yaparmı ki kilo veriyorum 4 kilo verdim vermeye de devam ama az az sık yiyorum aç değilim ama çok ta yemiyorum açıkçasıAgir sporlarla kendini yorma sadece yuruyus cok etkili ve asla ac kalma bulgur pilavi ye fasulye ye et ye yumurta ye kuruyemis ye ama doyana kadar ac kalirsan istedigin sonucu elde edemezsin
Bulgur pilavi yiyeceksin canim pirinc zararliiyi ama pilav falan zararlı diyebiliyorum ağzıma sürmüyorum yumurta et falan sebze yiyorum karın eğzersizi yaptığımda oluyor canım arada hergün 1 saat yürümeye çalışıyorum tempolu o tempolu yürüyüş ters etki yaparmı ki kilo veriyorum 4 kilo verdim vermeye de devam ama az az sık yiyorum aç değilim ama çok ta yemiyorum açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?