Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar klomen e başladım bugün. günde tek doz 5 gün. Dua edin gelissin foliküller salı günü gidiyorum kontrole folikül takibi başlıyor güzel sonuçlar alırım inşaallah :) ilk tedavi denemem olacak..

Ya ben zararlı bi cips yerim o da haftada 2 paketi grcmez. Ekmek yemem çayı şekersiz içerim. Süt bal yoğurt yerim. Kilolu değilim kıllanma yok açlık şekerin çok az yüksek ilaç gerektirmeyecek şekilde. Ne yiyoruz da dokunuyor anlamıyorum bu pko hakkında çok değişik şeyler var ya herkeste farklı nedenler sonuçlar...

Çok doğru söylüyorsun canım bana da pco dendi ama pco isem heralde en alt kademesi çünkü 65 kilo çizgim var çok iyi anladım vücudumu. 65 altında 28 günde bir oluyorum adet 65 in üstüne çıkıp bir de karbbonhidrat ağırlıklı sağlıksız beslenmeye başlayınca hoooop hemen açılıyor ara 40-50 güne çıktığı oluyor.
Ben de tüylenme falan da yok çok şükür.
Pco lu hanımlar bakın pco insülin direnci nedeniyle oluşuyor bu çok önemli bir bilgi bizim için! Yediklerimize yaşam tarzımıza önem vermemiz gerekiyor. Diyete başladım bikaç aydır zayıflama da önemli ama asıl önemli olan glisemik indexi düşük şekilde sağlıklı beslenmek. Biz buna hamile kalana kadar değil kaldıktan sonra da dikkat etmeliyiz.
Benim aklım 3 düşükten sonra başıma geldi. Kanda insülin yükselmesine embriyo bizden çok daha hassas oluyor. Hamilelik için de hamilelik sırasında da ve sonra kendi sağlığımız için de mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz..

Canım zararlı şeyler paket gıdalar öncelikle evet ve haftada 2 paket cips çok fazla. Onun dışında patates zaten glisemik indexi yüksek bir gıda az tüketmeliyiz. Mesela makarna pilav kuskus bunlar olmamalı. Ketçap mayonez zaten söylemiyorum. Bize sağlıklı gelen mısır mesela glisemik indexi yüksek gıdalardan. Netten araştırabilirsin insülin direnci olanlar nasıl beslenmeli diye.
3 aylık şekerine bakıldı mı senin? Hba1c diye geçiyor

Evet bakıldı. Doktor ilaca gerek duymadı açlık şekerim bir kac deger yuksek cikti sadece. Ekmek yemem makarna ayda bir kere filan Pilav da aynen... Bilmiyorum hiç bir yorum katamıyorum ben PCO ya henüz çözemedim nedenini

Gercekten iki paket cips cok fazla ben hic yemem zaten sivilce yapio cok yagli bide .. son iki haftadir hic ekmek yemiyorum kahvaltida bile.. iki kare peynir..belki zeytin salatalik yumurta yetio hopp hemen ara ogun yapiorum.. hic direnc eksikligi aclikda hisetmiyorum. Sadece suyu cok icemiyorum ona da bir care bulacagim .ins

Aynen oyle aslinda soyle genel bir bakildiginda saglikli bir insan icin beslenme diyeti neyse hamilelere de o diyet veriliyor.. Islenmis yiyecek tuketmemek amac pasta borek, patates pirinc, makarna ketcap mayonez kapya biber un iceren corbalar bunlardan uzak durmak gerek.. hepsi seker kupu.. meyve sebze et ve sut urunleri kafi geliyor aslinda...Ama hepsini belli saatlerde tuketmek aksam 8 den sonra belki sadece bitki cayi yetecek....Ama bu pco hic gecmiyor sanirim hep icinde bi yerlerde oluyor yanlis mi biliorum.. kronik bir hastalik...

Zaten sekerle dogru orantili ve bir de soyle bir gercek var eskiden seker hastaligi sadece cok zengin insanlarda olurmus.. zengin hastaligi derler bizim orda.. pco da bunun kiz kardesi diyebiliriz... yedigimiz hersey o kadar normal yiyiceklermis gibi geliyor ki eskiden bulgur pilavi cok yenirdi simdi her yerde pirinc bulgur cok az giriyor evlere belki ben yanlis dusunuyorumdur.. calisan insanin ogrencinin kurtaricisi olmus makarna..

Bugün ultrason muayenesinde dr um sağ overde 1.7 cm lik kist olduğunu söyledi. kist için soğan kürü uygulasam olur mu diye sordum. dr um soğan kürü kist yapıyor, uygulama dedi. soğan suyunun kist üzerine etkilerini okudum. kararsız kaldım. uygulamalı mıyım uygulamamalıyım kafam karıştı. kullanan arkadaşlara soruyorum. sonrasında kist oluşumu oldu mu? yada kist oluşturdu mu? dr umun dediği doğru mu?

evet canım pco hep tetikte bekliyor ama ona ortaya çıkması için fırsat vermeyebiliriz.. benm ki zaten çok şükür dirençli değil. yumurtlamalarım kendiliğinden oluyor ama işte düşükler bir dahaki gebeliğimde beslenmeme çok önem göstereceğim. Rabbim hepimize en kısa sürede sağlıkla kucağımıza alacağımız minişlerimizi nasip etsin

Bu arada birşey soracağım. Klomen kullandım 5gun. Doktor yarın için folikül takibine çağırdı beni. Özele gidiyorum. Tekrar randevu almama gerek var mı ? Yine muayene ücreti alınıyor mu ? 1 hafta oldum önceki muayeneyi.

10 günü geçince alıyorlar Cnm giriş yaptırmadan para dönemediğin sürece drlar Sisteme giremiyor hmn uyarıyorlar ztn :) asistan dan bilgi alabilirsin, bnm gittiğim yer bu şekilde çünkü

bende adet düzensizliği,tüylenme var ultrasonda pco görüntüsü mevcut ama prolaktinim yüksek acaba prolaktinim düzelirse adetim düzelir mi pco ve prolaktin arasında bi ilişki var mı nişanlıyım çocuk sahibi olamamaktan çok korkuyorum :S

Mrb bayanlar ben 30 yaşındayım 9 yıllık evliyim . İlk adet olduğum günden beri asla düzenli adet olmadım . Sadece oral konntraseptif ve hormon ilaçları içersem adet olabiliyorum. Yoksa günler aylar değil yıllarca adet olmam.Aşılama ve bir kez tüp bebek uygulaması yaptırdım olumsuz sonuçlandı. Arkadaşlar benim gibi olan ve neler yapmam gerektiğini soyleyebilirseniz çok yardımcı olursunuz.

Tum pko lu bayanlara bir pko lu olarak verebilecegim ve Allahin izniyle yuzde yuz etkili cozum glisemik indeksi yuksek yiyeceklerden uzak durmak ve haftanin bes gunu tempoli yuruyus yapmaktir.
Ben bunu yaptim ve elhamdulillah bi oglum oldu hem de cok kisa bir surede ve ins.3 hafta sonra bir de kizim olacak. İnşallah sizlere de nasip olsun

inşallah canım bende söylediğin şeyleri yapıyorum spor+sağlıklı beslenme inş bizede nasip olsunn

inşallah canım bende söylediğin şeyleri yapıyorum spor+sağlıklı beslenme inş bizede nasip olsunn
Agir sporlarla kendini yorma sadece yuruyus cok etkili ve asla ac kalma bulgur pilavi ye fasulye ye et ye yumurta ye kuruyemis ye ama doyana kadar ac kalirsan istedigin sonucu elde edemezsin

Agir sporlarla kendini yorma sadece yuruyus cok etkili ve asla ac kalma bulgur pilavi ye fasulye ye et ye yumurta ye kuruyemis ye ama doyana kadar ac kalirsan istedigin sonucu elde edemezsin
iyi ama pilav falan zararlı diyebiliyorum ağzıma sürmüyorum yumurta et falan sebze yiyorum karın eğzersizi yaptığımda oluyor canım arada hergün 1 saat yürümeye çalışıyorum tempolu o tempolu yürüyüş ters etki yaparmı ki kilo veriyorum 4 kilo verdim vermeye de devam ama az az sık yiyorum aç değilim ama çok ta yemiyorum açıkçası

Bulgur pilavi yiyeceksin canim pirinc zararli

Merhaba kızlar ben siteye yeni üyeyim. Malesef benimde pko sorunum var. Yıllardır adet düzensizliği cekiyorum. Gitmedigim doktor kalmadı her defasında hormonlarimdada ultrasondada problem çıkmadı. Gecen aylarda kontrol amaçlı adetimin 2. Günü gittim kan aldılar hormon testi icin. 10 gün sonrada ultrason muayenesi oldum pko teshisi kondu. Doktor nasil diyim o kadar rahat ve gülerek pko dediki sadece bir doğum kontrol hapı yazdı gönderdi. Bende önemsiz bisey sandım. (Bekarim bu arada) eve gelip araştırdım beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Bende tüylenme cok fazla yok sarışın oldugumdanmi bilmiyorum kilomda yok cok zayıfım aksine tek sorunum adet düzensizliğim o da hani 35 günde bir oluyorum hatta gittiğim doktorlardan biri yumurtlamalarin gec oluyodur o yüzden korkma demisti simdi stresten 2 aydır adet olamıyorum yazdıklarınızı okudukca daha kötü oldum 2 sene sonra evlenicem tek hayalim cocuk sahibi olmak napicam bilmiyorum bu hapa basliycam(ismi Yasmin) ama adet olamadimki bir türlü napsam bilmiyorum ne önerirsiniz cok moralim bozuldu

Kızlar Merhaba aranıza yeni katıldım.. Bir senedir evliyim çocuk istiyorduk ama olmuyordu.. Adetimin 3. günü doktora gittim gerekli hormon testleri ve vajinal ultrason yapıldı. Tahlil sonuçlarım normal çıktı, adetlerimde düzenlidir (2 gün erken yada gecikmeli harici) Doktor sol yumurtalıkta 10.5 mm yumurta var sağ taraf polikistik over gibi duruyor dedi yumurta takibine başladık. Adetin 13. günü gittim bi değişiklik yok, 16. günü gel dedi yani bugün gittim yumurtalarımın gelişmediğini söyledi bu ay sonu adetim başlayınca KLOMEN denen bir ilaçla tedaviye başlayalım dedi. Benim ilaçla ilgili tereddütlerim var bu şekilde olupta hamile kalan var mı aranızda (Bu arada boyum 174 kilom 82 malesef düğünden sonra 10 kilo aldım. tüylenme sorunum ya da adet düzensizliği problemim yok )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…