Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım ya cok sağol cevap yazdıgın icin. Nette hep aynı seyler yazıyor. Benim kilo sorunum hiç olmadı minyonum ve zayıf sayılırım aslında. Hamilelikle aynı kilodayım suan. İnsülin direnci var mı nasıl anlarım ki? Şeker mi tüketmeyeyim?
Senin bebeğin var mı ilk denemen mi?

Tavsiyelerin için çok teşekkürler inşallah eşinin sorunları da düzelir Allah şifa versin canım

canım benim 3 kaybım var maalesef.. eşimde de varikosel vardı ameliyat oldu 4-5 ay kadar önce. gebeliklerimin hepsi kendiliğinden oldu ve çok zor olmadı iki tanesi 2. ayda oldu 3. sü 10 ay sonra oldu(o ara 77 kiloya çıkmıştım). şimdi en son nisanda düşük yaptım o zamandan beri korunmuyoruz ama eşim o arada ameliyat da olunca onun değerleri toparlayamadı heralde 5 aydır ses yok
düşüklerimin nedenini bulamadık maalesef... kan pıhtılaşmasına yönelik tedavi ile birlikte diyetime dikkat edeceğim insülin direnci için, eğer hamile kalırsam...
pco varsa insülin direnci de oluyor genelde. hatta pco insülin direncinden kaynaklandığı düşünülüyor. onun için ben insülin direncine yönelik beslenmeye başladım bikaç aydır. oldukça kilo verdim 77 den 63 e indim. beyaz ekmek, makarna,pilav,tatlı,poaça,börek vs, şeker, reçel ve şeker içeren paketli gıdaları tamamen çıkardım hayatımdan.
insülin direncini endokrinoloji bakıyor canım. istersen bir endokrine git imkanın varsa. en azından sende olup olmadığı kesinleşmiş olur..

3 kayıp için başın sağolsun Allah sabır versin canım. Ben birinin şokunu ve üzüntüsünü hala atamadım zaten evlat sonucta unutulmaz. Seninki erken kayıplar mıydı? Bende de pıhtılaşma çıktı 3 gende heterozigot ve iğne kullanmak zorundaymışım . Sen iğne ve coraspin kullandın mı daha önceki gebeliklerinde?
Ben de ilkinde kazara tek seferde hamile kaldım ama simdi o kadar cabaladım plmuyor. Canım benim aklımı karıstıran sey gecen ay hicbsy yokken bir anda nasıl bu kadar kist birikti ben bi ayda 10 tanenin üzerinde yumurtladım mı diye sasırdım. Reglim biter bitmez bir daha gideceğim belki bir mucize olur yanlıstı derler
Bakayım ben bu insülin direnci mevzusuna. Ovülasyon testi kullanıyor musun?

canım ben de 2. kaybımdan sonra yaptılar pıhtılaşma testlerini sadece mthfr c677t heterozigot çıktı. doktorlar ağız birliği etmişçesine iğneye gerek yok bu pıhtılaşmaya neden olmaz dediler. gel gör ki öyle olmadı. sonuncuda coraspin kullanıyordum ben sadece. o da kendim kafama göre aldım içtim. doktor ona bile gerek yok demişti. sonra test pozitif çıkınca bikaç gün sonra kanama başladı. coraspini kestim. bir-iki gün geçer gibi oldu sonra tümden çözüldü ve düştü.
düşüklerimin 2 si 5 haftalıktı işte ortadaki de 8 haftaya yakınken kalp atışı zayıf alındı ve sonra tamamen durdu
ovulasyon testi kullandım canım da bende hiç pozitif çıkmadı yumurtlama olduğu halde. bu ayda tükrükten yapılan test aldım onu da beceremedim 12 ve 21. günlerde progesteron ölçtürdüm 2 kere yumurtladığımı doktor söyledi.

canım ya belki pco değildir sende tüylenme , adet düzensiliği var mı peki? bir dahaki ay tekrar baktır. pcoyu hiç söylemeden. çünkü biri pco deyince geri kalanları da hiç bakmadan pco diyor ben bunu anladım. benim tüylenmem yok kistim bile yok yumurtalıkta pco dediler ben önlem olarak kilo verip yediklerime dikkat ettim ama aslında inanmıyorum pco olduğuma.
yine de tedaviyi kabul ettim işte şeker ilacı kullanıyorum beraberinde. bir daha hamileliğimde iğne de kullanıcam inş

Bsy olmaz demişler ama kayıpların da direkt pıhtılaşmadan kaynaklı düşük tariflerine uyuyor. Ne dedikleri belli değil cidden cok sıkıntı bir konu bu hamilelik düşük vs. Polikistsiz pko sun demek ilginçmiş cnm:) birkaç kriter var ikisi olunca direkt pko diyorlarmış hatta nette bir dr hatalı pko teşhisi cok fazla demişti. Benim tüylenme sorunum yok ama düşükten sonra adetimde biraz gecikme oldu . O da ilk birkaç ay normaldi hatta 28. Günde oldum bir ay. Ama son aylarda 33 günde olmaya basladım. Bir de gecen ay cok garipti reglim asırı pıhtılı parca gibiydi. Kistleri ultrasonda gördük. Bu pko nun bir sendromu varmıs bir de daha hafif versiyonu. Ama bana dr iyi hamile kalmıssın bile dedi buna karsılık diğer yandan cok etkili değil tedaviye gerek yok dedi. Gittiğim dr. Da prof ve perinatolog cnm cok da iyi bir hastanede ona güvenmezsem kime güveneyim ben şaşırdım. Tavsiyen cok önemli, ben pkoymusum derdim hemen ama dediğin gibi yapayım bsy demeyeyim. Acaba ultrasondan farkeder mi belki diğerleri görememiştir diyorum ancak üç farklı yerde muayene olmustum pko diyen dr.dan önce biri görmese öbürü görürdü heralde.belki gecici cıkmıstır oyle bsy var mı bilmiyorum ama Cok da kötü huyum var kafama taktı mı takıyorum hastalık mevzusunu.
Yumurta takibi yaptırmak en garantisi sanırım eğer ovülasyonda cıkmadıysa senin.

canım ben de bunu unutup söylemediğimden farkettim. doktor ultrasonla bakıyordu kistten vs bahsetmedi hiç. gayet normal görünüyor yumurtalıklar, yumurtan da 1-2 gün önce çatlamış görünüyor dedi. sonra ben aaa öyle mi bana pco demişlerdi dedim. o da "hmmm evet pco olabilir" dedi. neye göre dedi anlamadım. yani ben söyleyene kadar herşey yolunda kist yok rahim yumurtalıklar temiz demişti oysa.. neyse şeker ilacının bir zararı yokmuş zaten pco da tedavi olarak onu veriyorlar. ben de kullanıyorum bayadır. folik asit ve coraspin de içiyorum...
batım 19 kasım... çalışmaları yaptık beklemedeyiz. bu ay da olmazsa eşimi göndericem test vermeye kesin...ameliyat olalı 5 ay oldu hala test vermedi kontrol için. bilelim durum kötüye gidiyorsa bir an önce tüpe geçelim istiyorum....

ha canım bu arada pıhtılaşmada da çok şaşkınım doktorların dedikleri karşısında. doktorun biri seninki pıhtılaşmaya benzemiyor pıhtılaşmada 3 aydan sonra kayıplar görülür dedi, hsg çektirmek istedim acaba rahimde septum falan mı var diye. bu sefer de başka bir doktor rahimde şekil bozuklukları 3 aydan sonra düşüğe neden olur seninki pıhtılaşma kaynaklı olabilir dedi, kromozomal bozukluktan şüphelenen oldu. karyotip analizi yaptırdık, eşimin de benim de çok şükür normal çıktı. ama belki embriyonun rastlantısal olarak kromozomu bozuktur onu da bilemiyoruz.... kürtaj sonrası maalesef genetiğe göndermemişler embriyoyu....
elimizden geleni yapıyoruz 2 senedir canım. Rabbim nasip etmedi henüz...
gücüm tükeniyor gibi hissediyorum... her seferinde silkinip kalkmak zor geliyor. Rabbim güç sabır versin hepimize...
kusursuz evlatlar nasip etsin en hayırlı zamanda...

Kızlar hepinize büyük geçmiş olsun inşallah bu ayla beraber geçmişte kalır bu yazdıklarınız.. Bende bu dertle beraber daha iyi anladım gebe kalmak isteyipte kalamayan arkadaşların halinden.. Derdi çeken bilir malesef.. Bende buraya üye oldum çünkü kendim gibi olanlarla çözüme dayalı konuşmak yeni şeyler öğrenmek istiyorum insallah bir gün hepimiz gebeliğimizi konuşur oluruz Rabbim duysun sesimizi..
Gelelim bana Bende şekerli, karbonhidrat değeri yüksek işlenmiş hazır gıdaları malesef aşırı derecede tüketiyorum ve engel olamıyorum kendime diyete başlayım diyorum ama yok kendimi poğaça kek çikolata yerken buluyorum.. Bu insülin direnci Nasıl bişey oluyor kendimiz anlayabilir miyiz ya da diyeti Nasıl oluyor..

Eğer istiyorsan gerçekten ki istiyorsun diye çabalıyorsun bence sende iyi bi doktora git tedavine başla ne kadar erken o kadar iyi..

Geçmiş olsun canım bende kilo yok kıllanma yok sadece sivilce var. Yemek olarak yaklaşık 2 yıldır çayı şekersiz içerim. Ama kahvaltıda vazgeçilmezim reçel bal pekmez bunlardan birini tüketirdim. Şimdi onlari azalttim. Onun yerine kahvaltıda süt peynir vs yiyorum. Ekmek zaten yemezdim şimdi de aynen yesem de günde 1 dilim tam buğday ekmeğini yiyorum. Makarna ,pirinç pilavı ayda 1 en fazla. Onun yerine bulgur pilavı, kuru baklagil, et, tavuk , balık her hafta yaparım yerim. Doktor ölçtü sadece açlık sekerim bir iki değer yüksek çıktı. Şekere özel ilaç vermedi. Bu ay ilk kez klomen kullandım günde 1 kere 5 gün. Folikul takibinde Gelişti dedi doktor. İse yaramış ilac. Şimdiyse çatışmasını bekliyorum 17. Gün çatlama yok henüz. Bu ay iğne olmayacak ilk ay olduğu için. Yürüyüş yapıyorum 40 dk filan akşamlar. Gündüz de zaten okulda devamlı hareket halindeyim.. Bu hastalık nasıl birşey ben anlamadım..

Son düzenleme:
Bende anlamadım hiçbi belirti yok hormonlar normal ama sağ taraf pco soldan şansımızı bu ay klomen ile denicez bakalım hayırlısı

Eğer istiyorsan gerçekten ki istiyorsun diye çabalıyorsun bence sende iyi bi doktora git tedavine başla ne kadar erken o kadar iyi..
Canım adam cok iyi doktor aslında ama bilemedim. Olmazsa reglim biter bitmez başka birine gideceğim. Cok isterdim hemen olmasını

Bence de eşin için mutlaka git belki ondandır neden bekleyesin ki. Pıhtılaşmada genelde ilk 3 ay kayıp
canım bana da doktor pıhtılasma duyunca gerek yok dedi ama protrombini görünce ileri haftalarda bebekte ani ölüm riski yüksek iğne kullanmalısın dedi. Bu arada ben hsg de cektirdim bsy cıkmadı. Ama rahimde sorun varsa bebek büyüdükçe düşük oluyor mantıken de doğrudur heralde. Normalde forumlarda hep ilk haftalarda kaybediliyor ama bu hastalıkta. Sizde kusur olmasa da bebekte kromozomsal bozukluk olabilir evet ama 3ünde de olması cok cok büyük rastlantı olurdu heralde. Benim bebeğim de gitmedi genetiğe. Diosun ya gücüm tükeniyor diye inan en son pco dediğinde yıkıldım suan pes etmiyorum ama umutlarım da yıkıldı yani seni o kadar iyi anlıyorum ki cok zor cok rabbim yardımcımız olsun

tahlillerlede pko olduğum sabitlendi. fsh 6 lh 19.04 arkadaslar hangı doktorlara gidiyorsunuz ve lh düşürmekiçin neler yaptınız

Lh düşmez bitanem pkolulların yüksek benim 38 di ama dün hamile olduğumu öğrendim inşallah hepinize nasip eder Rabbim
yaaa lh yüksekkne hamile mi kaldınız bendedüşücek zannediyorum maşallah hayırla kycağınıza alın ınsşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…