Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sizi uzaktan takip ediyordum ama bugün bende aranıza katıldım.
21 yaşında pko hastasıyım 2,5 yıllık evliyim doktor tavsiyesiyle ilk yılımda 8 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım 1,5 yıldır korunmadığım halde halen daha o mutlu haberi alamadık. her bayan gibi bende hayırlı bir evladım olsun istiyorum. biraz da kafada biter diyolar ama yaşamayan anlamıyor umursamadan geçilmediğini bana bu yolda ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz acaba
Umarım hepinizin gönlünce olur herşey hamişler bi an önce sağ salim çocuklarına kavuşur benim gibi olan arkadaşlarda mutlu haberi alır hayırlısıyla sağlıcakla kalın ve asla umudunuzu kaybetmeyin derim ben

Hormonların nasıl?

Merhaba kizlar bende pco hastasiyim.
Birsey sormak istiyorum bilgisi olanlarin yardimina ihtiyacim var.
Benim hormonlarim normal kilom fazla sadece ve gun gectikce sismanliyorum sebebi bu hastalik mi? surekli bir uyuma istegi var bende sebebi ne olabilir simdiden tesekkur ederim

Merhaba Hanımlar burda benim gibi aynı derdi paylaşan bayanları okuyorum bende kendi hikayemi anlatmak istiyorum
2014 yılından beri polikistik over hastasıyım en azından o yıl öğrendim düzensizliğim başlamasıyla öğrendim diyebilirim. O yıllarda bekardım ve kadın Doğum hapından öte başka ilaç ve tedavi önerilmedi . Endokrin ve metabolizma hastalıkları bölümüne gidip bir sürü hormon tahlili verdim denek gibi 6 ay kadar Doğum kontrol hapı kullanıp daha sonra tahliller yapıldı ve bırakıp 6 ay sonra tekrar tahlil istendi ama sadece 4 ay kullanabildim çünkü kilo almama sebep oldu ve hormonları düzenlemesi gerekirken bende kıllanma yaptı bıraktıktan sonra da adetim yine düzensizleşmeye başladı ve doktor evlenene kadar Doğum kontrol hapı(Yasmin)kullanmamı istedi tabi başka doktora gittim Dr.Necla Şengil bana yumurtalıklarımın küçük olduğunu ve evlendikten sonra tedavi gerektirebileceğini ve kesinlikle Doğum kontrol hapı kullanma bitkisel kürler uygulamamı önerdi . Allah omdan razı olsun hayıt suyunu kullandım ve bir süre sonra düzene girdi bir süre düzene girdi düzeni bozuldu derken (hala bekarım) çok takmamaya başladım bu durumu sonra aradan yıllar geçti hala düzensiz biz yaz tatiline gideceğiz tatilde havuza girebileyim ansızın rehl olmayayım diye geciktirici kullandım ve 1 yıl boyunca düzenli bir şekilde adet oldum taa ki düğünüme 1 ay kalaya kadar adet düzensizliğim nüksetti ama yine balayı vs zehir etmesin diye geciktirici kullandım ama bu kez önceki gibi olmadı evlendikten sonra 2. Ayım da 27 Eylül'den sonra 19 kasıma kadar adet olamadım (onu da tarlusal kullanarak oldum) 3 aylık evliyim Bebek istiyoruz ve doktora gittik tedavi gerektirebileceğini söyledi hormon tahlili yapıldı değerlerim şu şekilde
TSH :2,570
E2: 44,84
FSH: 5,95
LH :14,09
Prolaktin :23,82
LH yüksek dedi şimdi (doktordan onay alarak ) Hayıt Eksratı ve Lepidyum(maca) kullanıyorımm ve yumurtlama takibi başlayacak 28 kasım da jinekolojik ultrason çekilecek sonuçları merak ediyorum benim gibi olan bu konu da tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum Rabbim isteyen herkese Bebek nasip etsin inşAllah

Sevgili hemg Allah bu yolda yardımcımız olsun galiba en önemlisi sabır. buda bizim sınavımız vardır bunda da bir hayır ben her ay bir umut diyorum artık ama son 2 aydır kafama takıp dert etmeyi daha aza indirdim bana iyi gelen varsa onu yapıyorum çalışıyorum tabi bide onunda çok faydası oluyor çünkü diğer türlü evdeyken sürekli bişeyler yiyip içiyordum o zamanda kilo alacam stresi oluyordu anlayacağınız depresif takılıyordum. Sonra düşündüm ve dedim yaradanın bir bildiği var muhakkak. Ben bu süreçte dertlerimize ortak olalım derim pko ile ilgili bütün gelişmeleri paylaşalım Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah

Amin inş Umutlupkolu Rabbim bize bunu verdiyse vardır bir sebebi mutlaka herşeyin bir zamanı var ya zamanı gelmedi ya da Rabbim en kötüsünü düşünmek istemiyorum ama nasip etmeyecek hayırlısı neyse onu nasip etsin deyip tevekkül ediyorum hepimize şifa versin dert de ondan derman da.. Dediğiniz gibi herşeyin başı sakin kafa ve stresten uzak olmak bende çalışıyorum işteyken aklıma dahi gelmiyo evdeyken daha çok düşünüp üzülüyordum pazartesi doktor sonuçlarımı paylaşacağım ben buraya yazmadan evvel burayı okur kendimi motive ederdim inşAllah güzel sonuçlar olur insanlar da bizlerden motive olurlar

Merhaba canim.gecmis olsun oncelikle.uyku problemini bilemem ama evet pcolularin genelinde kilo sorunu var malesef.pco bazi kisilerde kilo artisi yapiyor.bebek icin tedavi goruyormusun bilmiyorum.ama doktorunda sana ilk diyecegi kilo ver olcaktir.

Canim hemen tedaviye baslamani oneririm.1.5 yil olmus bile.yumurta tedavine baslarlar hemen.iyi bir doktor bul kendine oncelikle.ve hemen tedavine basla.daha fazla bekleme.bos yere zaman kaybedersin.zaten uzun bir süreç tedavi sureci.dilerimki sen cok ugrasmazsin ve tedaviye basladigin ay hamile kalirsin.

Hadi bakalım inşallah iyi haberlerini bekliyoruz canım

Aslında buldum bi tane bahçeci kliniği varmış herkes çok önerdi ama bakalım maddiyatımız imkan verirse aralıkta gidecem inşallah iyi dileklerin için teşekkür ederim

Merhaba canim.gecmis olsun oncelikle.uyku problemini bilemem ama evet pcolularin genelinde kilo sorunu var malesef.pco bazi kisilerde kilo artisi yapiyor.bebek icin tedavi goruyormusun bilmiyorum.ama doktorunda sana ilk diyecegi kilo ver olcaktir.
Kilo vermek icin ugrasiyorum ve yavasta olsa veriyorum insallah... Hiç korunmadim ama bebek dusunmuyoruz şuan doktor bana direk dogum kontrol hapi verdi

Kilo vermek icin ugrasiyorum ve yavasta olsa veriyorum insallah... Hiç korunmadim ama bebek dusunmuyoruz şuan doktor bana direk dogum kontrol hapi verdi
Ah canimm bende 2 yil bebek istemiyoruz diye korundum.yasmin kullandim.korkuyodum hamile kalirsam diye.simdi okadar pismanimki anlatamam....keske diyorum ilk gun baslasaydim tedaviye.okdar zor ve uzun bi süreçki...sen bilirsin ama malum durumumuz bu, pcoluyuz.biran once dusunmeni tavsiye ederim..

Marta kadar bebek dusunemem hamile kalirsam cok zor durumda kalirim diye korkuyorum. Burda da yazmislar ilk ay hamile kalanda var.

Marta kadar bebek dusunemem hamile kalirsam cok zor durumda kalirim diye korkuyorum. Burda da yazmislar ilk ay hamile kalanda var.
Evet var ilk aydan hamile kalan.insallah sende o sanslilardan olursun canim.öbür ihtimalde var işte.ya olmazsa...tabiki ozelini ben bilemem.hersey gonlunce olur insallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…