Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm incili hatunlar bakıyorum bakıyorum bi gelişme yok henüz kimsede artıkın bi hamiş haberi alalımda moralimiz tavan yapsın.salı günü Allah bi keder vermezse doktora gidiyorum.dünde bi haber duydum görümcemin iş yerinde bi bayan aynı benim gibi senede 2 kere adet görüyormuş pkolu yani.incir kürünü denemiş ramazandan sonra ama hiç aksatmamış.görümcem diyorki sabah pet şişede her gün aynı saatte içiyormuş.bu pazarteside hamileyim demiştutturdular şimdi bana sende yapp.doktora gidicem ilaçta verir haliyle bana bunuda yapsam yani hem bitkisel hem ilaç aynı anda olurmuki diye kalakaldım.etrafımda bana baya bir destekolmaya başladı yaşın daha 23 o kadar umutsuz olma diye.eşimlede bi karar aldık ocak ayına kadar hamile kalamazsam ilaç vs ile tüp bebek deneyeceğiz hemen o ay.inşallah gerek kalmaz buna.

ne güzel yazmışsın uzun uzun gerçekten bizlere müthiş moral oluyor.
ben farlutal içmiştim 12. günümde adetim başladı çok şükür ve yarından sonra doktora gideceğim iyi bir doktor buldum benim aklım rahat canımı sıkmıyorum bebek tedavisine başlayacağım ama Allah ne zaman verirse o zaman oluyor sizin örneğinizdeki gibi sıkıntı etmeden tedavimi olarak zamana bırakacağım...
ben adet görüldüğünde yumurtalarımızın atıldığını bilmiyordum atılıyorsa çok iyi bende yine birikmeye başlamıştı. umarım bu adetimde hepsi atılmıştır ve kurtulmuşumdur.. sadece doğum kontrol hapları yumurtalık kistlerini attırır sanıyordum bunu öğrenmem çok iyi oldu sevindim...
Sağlıklı günler olsun hepimize :)

meraba arkadaşlar bende uzun süredir polikistik over hastasıyım benim sorunum dogru doktoru bulamamak ilk gittigim dr hiç bişey olmaz 5 kadının 1'de var geçer dedi sonra aşırı kilo ve tüylenme yüzünden gittigim doktorum hamile kalamazsın anca tüp bebek olur bu hastalığın tedavisi yok dedi çok kötü hissetmiştim kendimi sonra kendim araştırmaya başladım ve hiç öyle olmadıgını gördüm 1 en son gittigim doktor 1 sene yasmin kullanmalısın dedi kullandım ve kilo verdım şuan yumurtalıklarımda hiç kist yok ama tekrarlarmı bilemiyorum geçti deyip tedaviyi bıraktı doktorum ankarada bu alan üzerinde uzman bir dr yokmudur acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

canım bende pko için sogan kürü yapmıştımda adetlerim aynı düzensiz devam etti.ben doktorumdan memnunum banada şuan çocuk düşünmedigim için dogum kontrol ilacı vericeklerdi.ben kilo yapıyor diye ısrarla istemedim.doktorda sana bi ilaç önericem onu kullan bu ilaç hormon ilacı gibi degil kilo yapmıyor ve her ay adet olmanı saglıyor dedi.bildigimiz farlutal yokmu adet söktürücü onun 6 aylık kullanımını gösterge yaparak anlattı bana kagıda yazıp verdi sagolsun ve şimdi bu 2.ayım olucak aynı tarihte adet oluyorum ilaçlada olsa iyi çünkü kistlerin çogalmasını büyümesini engelliyor.6.aydada kontrole gidicegim.bu arada endrokoloji bölümünede göründüm prolaktin yüksekti bide bende bunun için o bölümüde bu ay sonu gidecegim hormonlarıma bakılıcak tam olarak kan tahlilinden.yani seninde adetin düzensizse dogum kontrol ilacı içmek istemiyorsan doktoruna sorabilirsin farlutalı inşllh Allah gönlümüze göre verir canım

merhaba hanımlar
bu gün üye oldum.bilmem aranızda bu konuyla ilgili bitkisel kürlerden faydalanan ya da faydalanmak isteyen var mıdır?
adet azalması nedeniyle doktora gittim.
ultrasonla baktı ,pko olduğunu söyledi.
sadece biraz tüylenme problemim vardı.
5 günlük adet sürem 3 güne inmişti.
3 kez hormon tahlili yaptırdım tüm hormonlarım düşük çıktı.prolaktin sınırda sadece 24 çıktı sanırım.
kilo problemim yok
bekarım
bana diane-35 adında bir ilaç verdi fakat kullanmadım.
ben kadın doğum uzmanına gittim ki bu bir hatadır endokrinolojiye görünmek gerekiyor kesinlikle.
internette bu konuyu çok araştırdım ve bir ilde bu derde yönelik bitkisel karışım yapan biriyle ilgili yazılar okudum.
ne yaptım ettim o kişiye ulaştım
bana 165 lira karşılığında 1 kavanoz ballı karışım gönderdi.
inanmazsınız adetimde artış oldu.
ve öyle kahverengi renkte değil.kıpkırmızı....
bu kişinin birçok anne adayına faydasının olduğunu,kişilerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı olduğunu,karışımı kullanan kişilerle birebir görüşerek öğrendim.
yumurtalıklardaki kistleri yok eden bir karışım bu.
kullanmasam tavsiye etmezdim.
yoğun adet yaşıyorum her ay
ilgilenen olursa bilgi vereceğim
sevgiler

slm. arkadaşlar haftalardır sizi takip ediyorum.. yorumlarınızı okuyorum çünkü bende pkoluyum..bekarım yaklaşık 1 sene önce öğrendim ..6 ay diane 35 kullandım bittikten sonra bi daha hiç gitmedim dr.a ve benim dr sadece ultrasonla baktı hormon tahlili falan yaptırmadı bekar olduğum için mi önemsemedi galiba...ben 30 - 35 günde regl oluyorum en fazla 35 gün olur.. bu ay testere dişli aslanpençesi içtim ve 28 günde regl oldum..hem de hiç düzenli içmediğim halde..bu arada Allah bebek isteyen herkese versin inş.. canı gönülden istiyorum bunu..

Son düzenleme:
Kızlaaar dun regl oldum :) sonunda geldı yanı cok sancım vardı ama yınede zıl takıp oynucaktım.5.gunu klomene baslıyorum 10. Gunde dr. Kontrolum var ne olur dua edın banada.cok kaptırmıcam kendımı dıyorum ama umut ıste ıcımı bı heycan sarıyooo.

slm kızlar bende bu sitede hiç pkolu yok sanıyodum meğer sizleri yanlış yerde arıyormuşum:)bende en sanşsız pkolulardanım benim kadar çok uğraşmış pkoluya hiç rastlamadım aslında doktorlarda pek rastlamamış 4 tüp bebek bi o kadarda aşı ve ilaçla denedim hiç hamile kalamadım malesef.ama ümidimide yitirmedim.bu alanda kimi ve hangi merkezi önerirsiniz?

canım aynı zamanda adet görmüşüz :) benimki de dün öğleden sonra başladı ben yarından sonraki gün doktora gideceğim :)
inşallah her şey istediğin gibi yolunda gider. benim farlutalla geldi ama çok fazla geliyor maşallah :)
adet sancılarına ben şükreder oldum artık

merhaba ankarada bildiğim doktor yok ancak bir an önce hastanede çalışan uzman bir doktor bularak tedaviye başlamanız yani devam etmeniz gerek kistler tekrarlar eğer adetiniz gecikirse ve o tarihe kadar doktor bulamamış olursanız farlutal ile adetinizi getirtin yoksa yumurtalıktaki küçük yumurta kistleri tekrarlayacaktır... ben de 1 yıl belara kullandım bıraktıktan sonra kist oluşumu hastalıktan ötürü tekrar etti...en kısa zamanda iyi bir doktor bulmanızı öneriyorum...

merhaba sevindim düzelmesine adetlerinizin...
testere dişli aslan pençesi ilk defa duydum nedir bu nasıl içiliyor ya da yapılıyor...

Evet bende aynı endişe içindeyim doktor arıyorum iyi bir doktor bulabilirsem hemen gidecegim burda paylaşılan bilgiler gerçekten çok güzel bilmedigim bir çok şey öğrendim ve ona göre daha bilgili gidicem doktora bazıları şeker ilaçlarından bahsetmiş acaba sadece çocuk isteyenleremi veriliyor çünkü bende hiç şeker ölçümü yapılmadı sadece hormon ve ultrason ankarada bu hastalık üzerine uzman bir doktor vardır heralde umarım ben o doktoru bulurum

kilo problemi olan bayanlarda özellikle insülin direncine bakılır pko sendromunda eğer gerekli görülürse çocuk istemesenizde kullanmanız gerek...

kilo problemi olan bayanlarda özellikle insülin direncine bakılır pko sendromunda eğer gerekli görülürse çocuk istemesenizde kullanmanız gerek...

kilo problemim vardı ama bu yasmine başladıktan sonra 10 kilo verdim şuan kilo problemim yok sadece b12 eksikliği ve tansiyon düşüklüğü hatta arada baygınlıklar geçiriyordum eskiden ani kan şekeri düşüşleri dedi doktor ve geçti :S acililen iyi bir doktor bulmam gerek meyer yıllarca bomboş ilaç içip durmuşum ben yaa (

Son düzenleme:

boşa ilaç içmemişsiniz doğum kontrol hapları işe yarar ancak farklı tedaviler de var...
umarım bir an önce iyi bir uzman hekim bulursunuz ben izmirde olduğumdan Ankarada neresi vardır bilmiyorum bilen arkadaşlarım yardımcı olurlar..

internetten bulduğum yazıyı paylaşayım:
""""Neden oluştuğu halen kesin olarak bilinmeyen bir durumdur. PCOS sendromunun asıl kaynağının insülin hormonuna karşı direnç olduğu kabul edilmektedir. Fazla salgılanan insülin yumurtalıklarla birlikte kalp, damar sistemini etkilemekte, bu direnç nedeni ile şeker hastalığı gelişebilmektedir. Artan insülinin yumurtalıklarda androjen yapımını arttırır. Bu kıllanmaya sebep olduğu gibi yumurtaların düzenli olarak büyüyüp çatlayamamasına ve dolayısıyla da adet düzeninin bozulmasına gebe kalmak güçleşmesine sebep olur. Bu durum çok uzun süreli devam etmesi rahim kanseri gelişme riskini ortaya çıkarır. Çünkü çatlayan yumurtanın salgıladığı progesteronun rahimi koruyucu etkisi ortadan kalkmaktadır"""...

Son düzenleme:
selam kızlar,nasılsınız bakalım? Herkese güzel bir hafta diliyorum :)
benim size bir sorum olacak...ben bu ay çok şükür ilaca gerek olmadan regl oldum..yoğundu fakat çok kısa sürdü.yani yaklaşık 3 gün kadar sürdü..ben evlendikten sonra 1,5 yıl diane-35 kullanmıştım,onu kullanırken de 4-5 gün sürüyordu.fakat evlenmeden önceki adetlerim genelde 6 gün sürerdi..bu son ay kendiliğinden geldiği halde 3 gün sürmesi kötü bir şey mi? pkodan mı kaynaklanıyor bunu merak ettim..

slmmm kızlarrrr....anammmm bu ne sessizlikkk formdaaaa....yoktum uzan zamandırrr nerelerdesinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......ben geldim diye sizmi gittinizzzz.....ne var ne yokk ben gelmeyeliii varmı yeni durumlarrrr...

selma kızlar iyi haftalar..
Ankara da lina kadın sağlığı merkezi sema hanım şuana kadar çok memnunum tavsiye ederim..

selam reyyan. bence bukadar korkma. benim doktorumda bana ilaç verirken lütfen bitkisel şeylerde kullan dedi. böyle hamile kalan çok hastam var dedi. bende ilk tedaviye başladığımda hayıt tohumunu demleyip içtim 1 ay. işe yaradımı bilmiyorum. sonra doktorum cemre diye bi aktardan bahsetti. öyle gelişi güzel bi aktar değil. baya büyük biyer. ordan bi karışım aldım bayanlarla ilgili. içinde ne var bilmiyorum. sadece anlattım. çalışanlarda bana bi karışım verdi. 1 ayda onu kullandım. yani çok keskin olmadığı sürece bitkinin bi zararı gelceğini sanmıyorum. ya zaten sen şeker hapına bile yeni başladın. neden bugüne kadar hiç bitkisel bişey kullanmadın.
beni yanlış anlama ama çok çocuk istiyorum diyosun ama hiçbişey yapmıyosun. bunca zaman doktora gitmedin.şeker hapına daha yeni başladın. grip oldun bıraktın. sana bitkisel şeyler öneriyolar onuda yapmıyosun. adet olmak için bişey yapmıyosun. herşeyi akışına bırakmışsın çocuk istiyosun. bende bunu anlamıyorum. bi insan bişey isterse bi yerden başlamalıdır. şimdi inşallah yarın doktora gidiceksin bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…