Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

şimdi pkolular da insilün yüksekliği gibi sorunlar olabiliyor. ama bize bu ilacın verilmesinin sebebi içindeki bi madde. metformin. banada şeker ölçümü yapılmadı. hatta evli değilken ben öğrenmiştim pkolu olduğumu. ozaman da vermişti doktorum. bu pkolulara mucize gelen bi ilaç bunu kullan demişti. ama ozaman hiç umursamamıştım. ve kullanmamıştım. bu sene çocuk için yine aynı doktora gittim ve yine şeker hapını verdi. ve ben şuan hamileyim. yani şeker ölçmeyle alakası yok. tabiki ölçebilir. yüksekse kullanman şekerinide iyi gelir ama biz bunu metformin için kullanıyoruz.

Ben de pko hastasıyım ve şu an 7 haftalık hamileyim. 3-4 doktora gittim şimdiye dek. hepsi farklı farklı yorum yaptılar ama hepsi şeker ilacı kullanmam gerektiğini söyledi. hatta bir tanesi tüp bebek tedavisinde şekeri olsun olmasın hastalarına şeker ilacı kullandırıyormuş.

Nedıyım nbr?nasıl gıdıo hamıslık

teşekkür ederim. valla şimdilik iyi gidiyo.. 4 ay oldu. bi terslik yok çok şükür. =))) işte kız olmasını beklerken erkek oldu... ona biraz şaşırdım ama hiç olmuyodu.... tabiki mutluyum ama nebiliyim kız çocuklarda bi başka oluyo =)))) allah en kısa zamanda sizede versin.. dualarım sizlerle..

nediyim bu konuda sana biraskatılıyorummm birass daha çaba reyyannn...ve bende bitkisel kürlere yönelmek istiyorumm....birlikte araştırıp birlikte başlayalımmmm...senin şansın benden daha yüksekk ben klomende sona geldim sende git dr ve başla sende bi yerdennn....

merhaba sevindim düzelmesine adetlerinizin...
testere dişli aslan pençesi ilk defa duydum nedir bu nasıl içiliyor ya da yapılıyor...

ibrahim saraçoğlunun kürü ben inanıyorum ve güveniyorum sitesinde var...ben yinede söyliyim ..adet düzensizliği tüylenme ve hormonların düzelmesi için 1 tatlı kaşığı testere dişli aslanpençesi 1,5 bardak suda 5 dk. kaynatıyorum ve ılık olarak içiyorum.kahvaltıdan 2 saat sonra .denemekten zarar çıkmaz tabi hap kullanan varsa bi yan etkisi olur mu bilmiyorum..bide tv de marankiden duymuştum civan perçemi, çoban çantası , hayıt aslan pençesi bunlar kadın hastalıklarına iyi gelir demişti...

:85:
siz nasıl hamile kaldınız yani tedaviylemi ne tedavi uyguladılar?

:85:

siz nasıl hamile kaldınız yani tedaviylemi ne tedavi uyguladılar?

ben geçen sene ilk denememizde hamile kaldım. Ama düşük yaptım. İlk denememde hamile kaldığımı duyunca ilk gittiğim doktorlardan 3ü hiç bir tedavi vermedi. Sonra Aralık ayının sonunda dayımın bir arkadaşına gitmeye başladım. O beni her hafta çağırıp ultrasonla baktı, yumurtlamamı takip etti. PKO hastalarında ne zaman yumurtlayacakları belli olmuyor diye yaptı bunu. Yumurtalarım 16-17 mmye geldiğinde Ovitrelle çatlatma iğnesi verdi, o iğneyi vuruldum ve hamile kaldım. Ben de PKO haricinde kan pıhtılaşması problemi de var. Onu da bu doktor ortaya çıkardı. Normalde 3 düşükten sonra yapılan testi istersen yapalım sonrası için iyi olur diyerek yaptırdı. Diğer doktorlar hiç bu testi yaptırmaya yanaşmamışlardı. Şimdi coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.

Allah sağlıkla kucağınıza almay nasip etsin...

selam sana bişey sormak istiyorum.. yani kendi doktoruna rica etsem sorarmısın. şimdi bende bebe aspirini kullanıyorum. kanı sulandırsın diye. ama bu aspirinlerin bi süre sonra bırakılması gerekiyormuş. çünkü sezeryan olursa (isteyerek yada mecburi) kanı durduramamak gibi bişey okumuştum internette. ve aspirin son aylara doğru bebektede kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyo yazıyodu. ben geçen gittiğimde doktoruma sordum. aspirini ne kadar kullanıcam diye. oda 5. aya kadar bi kullan bakalım. sonra bakarız dedi. sende sorarsan doktoruna çok sevinirim. yani bi kaç doktorun fikrini almayı tercih ediyorum. inşallah bebeşinide sağlıkla alırsın kucağına...

slm kızlar...

ancak bu saatte gelebildim..

Minietekden ne haber acaba? merak ettim.......

Tuanatay: oh iyi oldu adet oldun, rahatlamışındır....hadi bakalım, klomen tedavin şimdiden hayırlı uğurlu olsun, başlayacaksın sanırım bir kaç güne......

bende pek bir değişiklik yok, son günlerde verimli günlerim idi (eğer yumurta oluşmuşsa)...bende hafta sonu elimden geldiği kadar değerlendirdim.....

Bu sorduğunu ben de sordum ona, hem aspirin hem de iğne için. İlk 3 ay kesin kullanacaksın ondan sonrasına bakacağız dedi. Ama forumda gördüğüm kadarıyla doğumdan 15 gün öncesine kadar kullananlar var.

h.g. Canım hadı bakalım senın ıcınde hayırlısı olsun umarım yumosların tutmustur. Crs. Baslıyorum nasıpse yumurtam olusur ınsallah.

haklısın %100 hemde ama ben doktora gdipte tam başlamak istiyorum.bide çok iradesiz bi insanım hayıt otunu bende içtim bir ay kadar sonra işime gelmedi bıraktım bi sürü şey duyuyorum bi sürü şey söleniyor hep yapıcam diyorum yapmıyorum.benimki boşaa boş istemekten başka bişey değil sanırım.sanki yaşıma güveniyorum yaşım daha küçük diye daha zaman var diye düşünüyorum ama yalnış en azından adetlerim düzene girse bebek sonradanda olabilir.neden böleyim ben yaaa ne kadarrr iradesizimmmm aslında zoruma giden bişey daha var sigara kullanıyorum ve bişeylere başladığım zaman bunu bırakmak istiyorum onuda bırakmakişime gelmiyor.offffffff offfffffff

Selam kızlar,
pko da amh değeri yüksek çıkıyormuş,doğru mu acaba?Aranızda bu testi yaptıran var mı??

bu değerin yüksek değil düşük çıkması önemli. düşük çıkarsa, erken menapoz teşhisi konur. yani, yumurta rezervi azalmış demektir.

ama PKO lularla hiçbir ilgisi yokdur! sadece ya genetik ya da başka nedenlerden dolayı teşhis olabilir....bende doktoruma sormuştum....ama testi yaptırmadım....

mariecurie, hayırlı olsun :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

selam biricik,ben de şimdi bakabildim,umarım yumurtaların çatlamıştır :)) ben de önümüzdeki haftaları değerlendiricem inş.
minieteği ben de merak ettim,nerelerde acaba..
kızlar bir de birkaç sayfa önce bi soru sormuştum..benim adetim kıvam olarak çok yoğun bir şekilde geldi,fakat 3 gün sürdü..bunun pko ile bir ilgisi var mı,kötü bir şey mi?evlenmeden önce genelde 6 gün sürerdi de...bunu merak etmiştim,reglisi bu kadar kısa süren var mı içinizde?

canım ben hergün bebe aspirinden dolayı acaip yoğun oluyor benim. ama 10 yıl doğum kontrol hapı sürece 2,5 gün diyim sana.....şimdi tam 3 yoğun gün, 4. gün leke leke...

ama sanırım bu her ay bile dğişebilir, yani sen hep 5 gün adet oluyordun ve hayatın boyunca böyle kalıcak diye bir kural yok sanırım.....

sağol biricik..pkodan kaynaklanan birşey midir diye paranoyak oldum iyice :)) içim rahatladı şimdi :) doğum kontrol hapı kullanırken benim de 3-4 gün oluyordu..demek şimdi yine 3-4 gün :)

öncelikle teşekkür ederim benim bu konuda hiç bir bilgim yoktu 4 doktor değiştirdim hiç birisi bana bundan bahsetmedi önce diane sonra yasmin verdiler en uzun 1 sene yasmin kullandım dr tamam geçti iyleştin dedi sordum tekrar etmezmi diye çok zor çok nadir dedi bıraktı tedaviyi ama ben şimdi burda okuyorumda hep yanlış doktorlara gittim die düşünüyorum :2: bu sefer çok iyi araştırıcam iyi bir dr bulucam inş kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…