Evet bende aynı endişe içindeyim doktor arıyorum iyi bir doktor bulabilirsem hemen gidecegim burda paylaşılan bilgiler gerçekten çok güzel bilmedigim bir çok şey öğrendim ve ona göre daha bilgili gidicem doktora bazıları şeker ilaçlarından bahsetmiş acaba sadece çocuk isteyenleremi veriliyor çünkü bende hiç şeker ölçümü yapılmadı sadece hormon ve ultrasonankarada bu hastalık üzerine uzman bir doktor vardır heralde umarım ben o doktoru bulurum
Nedıyım nbr?nasıl gıdıo hamıslık
selam reyyan. bence bukadar korkma. benim doktorumda bana ilaç verirken lütfen bitkisel şeylerde kullan dedi. böyle hamile kalan çok hastam var dedi. bende ilk tedaviye başladığımda hayıt tohumunu demleyip içtim 1 ay. işe yaradımı bilmiyorum. sonra doktorum cemre diye bi aktardan bahsetti. öyle gelişi güzel bi aktar değil. baya büyük biyer. ordan bi karışım aldım bayanlarla ilgili. içinde ne var bilmiyorum. sadece anlattım. çalışanlarda bana bi karışım verdi. 1 ayda onu kullandım. yani çok keskin olmadığı sürece bitkinin bi zararı gelceğini sanmıyorum. ya zaten sen şeker hapına bile yeni başladın. neden bugüne kadar hiç bitkisel bişey kullanmadın.
beni yanlış anlama ama çok çocuk istiyorum diyosun ama hiçbişey yapmıyosun. bunca zaman doktora gitmedin.şeker hapına daha yeni başladın. grip oldun bıraktın. sana bitkisel şeyler öneriyolar onuda yapmıyosun. adet olmak için bişey yapmıyosun. herşeyi akışına bırakmışsın çocuk istiyosun. bende bunu anlamıyorum. bi insan bişey isterse bi yerden başlamalıdır. şimdi inşallah yarın doktora gidiceksin bakalım...
merhaba sevindim düzelmesine adetlerinizin...
testere dişli aslan pençesi ilk defa duydum nedir bu nasıl içiliyor ya da yapılıyor...
Ben de pko hastasıyım ve şu an 7 haftalık hamileyim. 3-4 doktora gittim şimdiye dek. hepsi farklı farklı yorum yaptılar ama hepsi şeker ilacı kullanmam gerektiğini söyledi. hatta bir tanesi tüp bebek tedavisinde şekeri olsun olmasın hastalarına şeker ilacı kullandırıyormuş.
:85:
siz nasıl hamile kaldınız yani tedaviylemi ne tedavi uyguladılar?
Allah sağlıkla kucağınıza almay nasip etsin...ben geçen sene ilk denememizde hamile kaldım. Ama düşük yaptım. İlk denememde hamile kaldığımı duyunca ilk gittiğim doktorlardan 3ü hiç bir tedavi vermedi. Sonra Aralık ayının sonunda dayımın bir arkadaşına gitmeye başladım. O beni her hafta çağırıp ultrasonla baktı, yumurtlamamı takip etti. PKO hastalarında ne zaman yumurtlayacakları belli olmuyor diye yaptı bunu. Yumurtalarım 16-17 mmye geldiğinde Ovitrelle çatlatma iğnesi verdi, o iğneyi vuruldum ve hamile kaldım. Ben de PKO haricinde kan pıhtılaşması problemi de var. Onu da bu doktor ortaya çıkardı. Normalde 3 düşükten sonra yapılan testi istersen yapalım sonrası için iyi olur diyerek yaptırdı. Diğer doktorlar hiç bu testi yaptırmaya yanaşmamışlardı. Şimdi coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
ben geçen sene ilk denememizde hamile kaldım. Ama düşük yaptım. İlk denememde hamile kaldığımı duyunca ilk gittiğim doktorlardan 3ü hiç bir tedavi vermedi. Sonra Aralık ayının sonunda dayımın bir arkadaşına gitmeye başladım. O beni her hafta çağırıp ultrasonla baktı, yumurtlamamı takip etti. PKO hastalarında ne zaman yumurtlayacakları belli olmuyor diye yaptı bunu. Yumurtalarım 16-17 mmye geldiğinde Ovitrelle çatlatma iğnesi verdi, o iğneyi vuruldum ve hamile kaldım. Ben de PKO haricinde kan pıhtılaşması problemi de var. Onu da bu doktor ortaya çıkardı. Normalde 3 düşükten sonra yapılan testi istersen yapalım sonrası için iyi olur diyerek yaptırdı. Diğer doktorlar hiç bu testi yaptırmaya yanaşmamışlardı. Şimdi coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
selam sana bişey sormak istiyorum.. yani kendi doktoruna rica etsem sorarmısın. şimdi bende bebe aspirini kullanıyorum. kanı sulandırsın diye. ama bu aspirinlerin bi süre sonra bırakılması gerekiyormuş. çünkü sezeryan olursa (isteyerek yada mecburi) kanı durduramamak gibi bişey okumuştum internette. ve aspirin son aylara doğru bebektede kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyo yazıyodu. ben geçen gittiğimde doktoruma sordum. aspirini ne kadar kullanıcam diye. oda 5. aya kadar bi kullan bakalım. sonra bakarız dedi. sende sorarsan doktoruna çok sevinirim. yani bi kaç doktorun fikrini almayı tercih ediyorum. inşallah bebeşinide sağlıkla alırsın kucağına...
Allah sağlıkla kucağınıza almay nasip etsin...
slm kızlar...
ancak bu saatte gelebildim..
Minietekden ne haber acaba? merak ettim.......
Tuanatay: oh iyi oldu adet oldun, rahatlamışındır....hadi bakalım, klomen tedavin şimdiden hayırlı uğurlu olsun, başlayacaksın sanırım bir kaç güne......
bende pek bir değişiklik yok, son günlerde verimli günlerim idi (eğer yumurta oluşmuşsa)...bende hafta sonu elimden geldiği kadar değerlendirdim.....
selam reyyan. bence bukadar korkma. benim doktorumda bana ilaç verirken lütfen bitkisel şeylerde kullan dedi. böyle hamile kalan çok hastam var dedi. bende ilk tedaviye başladığımda hayıt tohumunu demleyip içtim 1 ay. işe yaradımı bilmiyorum. sonra doktorum cemre diye bi aktardan bahsetti. öyle gelişi güzel bi aktar değil. baya büyük biyer. ordan bi karışım aldım bayanlarla ilgili. içinde ne var bilmiyorum. sadece anlattım. çalışanlarda bana bi karışım verdi. 1 ayda onu kullandım. yani çok keskin olmadığı sürece bitkinin bi zararı gelceğini sanmıyorum. ya zaten sen şeker hapına bile yeni başladın. neden bugüne kadar hiç bitkisel bişey kullanmadın.
beni yanlış anlama ama çok çocuk istiyorum diyosun ama hiçbişey yapmıyosun. bunca zaman doktora gitmedin.şeker hapına daha yeni başladın. grip oldun bıraktın. sana bitkisel şeyler öneriyolar onuda yapmıyosun. adet olmak için bişey yapmıyosun. herşeyi akışına bırakmışsın çocuk istiyosun. bende bunu anlamıyorum. bi insan bişey isterse bi yerden başlamalıdır. şimdi inşallah yarın doktora gidiceksin bakalım...
Selam kızlar,
pko da amh değeri yüksek çıkıyormuş,doğru mu acaba?Aranızda bu testi yaptıran var mı??
mariecurie, hayırlı olsun :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)Ben de pko hastasıyım ve şu an 7 haftalık hamileyim. 3-4 doktora gittim şimdiye dek. hepsi farklı farklı yorum yaptılar ama hepsi şeker ilacı kullanmam gerektiğini söyledi. hatta bir tanesi tüp bebek tedavisinde şekeri olsun olmasın hastalarına şeker ilacı kullandırıyormuş.
slm kızlar...
ancak bu saatte gelebildim..
Minietekden ne haber acaba? merak ettim.......
Tuanatay: oh iyi oldu adet oldun, rahatlamışındır....hadi bakalım, klomen tedavin şimdiden hayırlı uğurlu olsun, başlayacaksın sanırım bir kaç güne......
bende pek bir değişiklik yok, son günlerde verimli günlerim idi (eğer yumurta oluşmuşsa)...bende hafta sonu elimden geldiği kadar değerlendirdim.....
mariecurie, hayırlı olsun :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)
selam biricik,ben de şimdi bakabildim,umarım yumurtaların çatlamıştır :)) ben de önümüzdeki haftaları değerlendiricem inş.
minieteği ben de merak ettim,nerelerde acaba..
kızlar bir de birkaç sayfa önce bi soru sormuştum..benim adetim kıvam olarak çok yoğun bir şekilde geldi,fakat 3 gün sürdü..bunun pko ile bir ilgisi var mı,kötü bir şey mi?evlenmeden önce genelde 6 gün sürerdi de...bunu merak etmiştim,reglisi bu kadar kısa süren var mı içinizde?
şimdi pkolular da insilün yüksekliği gibi sorunlar olabiliyor. ama bize bu ilacın verilmesinin sebebi içindeki bi madde. metformin. banada şeker ölçümü yapılmadı. hatta evli değilken ben öğrenmiştim pkolu olduğumu. ozaman da vermişti doktorum. bu pkolulara mucize gelen bi ilaç bunu kullan demişti. ama ozaman hiç umursamamıştım. ve kullanmamıştım. bu sene çocuk için yine aynı doktora gittim ve yine şeker hapını verdi. ve ben şuan hamileyim. yani şeker ölçmeyle alakası yok. tabiki ölçebilir. yüksekse kullanman şekerinide iyi gelir ama biz bunu metformin için kullanıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?