Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

sağol biricik..pkodan kaynaklanan birşey midir diye paranoyak oldum iyice :)) içim rahatladı şimdi :) doğum kontrol hapı kullanırken benim de 3-4 gün oluyordu..demek şimdi yine 3-4 gün :)

ya varya, ben ne zaman bu adet olayını kafaya taktıysam ya geçikme oluyordu ya başka bir şey. paranoyaklığa gerek yok canım, değiştiremiyeceğimiz bir şey.bak ben artık hiç takmıyorum ve tak diye 29 gün sonra geliyor. rahatım bu konuda ondan....
hani adet olduğumuza bile seviniyorduk???

boşver bunları ve ileriye bak.....

canım nediyim arkadaş haklı, benim insülin direncim yok ama yine de bu ilaç bana mucize gibi geldi....
o doktor biraz saçmalamış bana göre....yok iyileştin artık tekrarlamaz falan diye. tam tersine d.kontrol hapını bıraktıktan sonra şikayetler yine başlıyor....

merhaba arkadaşlar
ilk defa yazıyorum buraya , bende pkoluyum.3 senelik evliğim ve evlendikten 8 ay sonra pkolu olduğumu öğrendim, o günden beri bebiş için uğraşıyorum ama olmadı malesef.4-5 kere pregon iğne kullandım ,2 aşılama oldu ama olmadı.Şimdi ise yeni bir dr gidiyorum ilaç kullandım bu ay ( serophene) yumurtlar iyi cevap verdi ve büyüdüler geçen hafta pazartesi çatlatma iğnesi kullandım , şimdi beklemedeyim.
evlenmeden önce böyşe bişeyden hiç haberim yoktu , gayet düzenli regli oluyordum.evlendikten sonra kilo almaya başladım hafif hafif , adet düzensilikleri başladı ve iğnelerinde takviyesiyle 15 kg yakın kilo aldım.Kısır bir döngü üçerisindeymişim gibi geliyor.amabu zincir kırılacak birgün , allahım hepimizin yardımcısı olsun.
Doğru yoldamıyım yanlış yoldamıyım bilmiyorum ,sizlerden paylaşarak bişeyler öğrenmek ,deneyimlerden yararlanmak isterim .
Bu bir kadarmi ?üstesinden gelinebilinirmi? bilmiyorum
banada yardımcı ve destek olursanız çok sevinirim

napıcam peki ben şimdi :S tekrarmı başlasam doğum kontrol hapına yenı kesti daha iyi bir doktor bulmadanda gitmek istemıyorum artık bayada kilo vermiştim tekrarlarsa hemen hepsini gene alıcam biliyorumm offf çokmu zor iyi bir doktor bulmak senelerce boşu boşuna gidip gelmişim son bı aydır burdaki yazıları okudukça anlıyorum

arkadaşım hangi iğneler kilo aldırdı? FSH takviyesi mi?

şimdi evli ya da daha doğrusu henüz çocuk istemeyene genelde d.kontrol hapı veriliyor. 1. adetin ve hormonların düzenlensin diye. bu sayede yumurtalıkların daha fazla kist oluşumundan kurtuluyor, yani bu haplar yumurtalıklarını uyutuyor kullandığın sürece.

2. doğum kontrol hapını bıraktıktan kısa bir süre sonra şikayetler tekrar başlıyor.

diğer method ise: mutlaka kilo vermek. (bu arada doğum ontrol hapı ile kilo almak yerine vereni ilk defa duydum), metformin sayesinde metabolizmayı düzenleyip, adet olup yumurtlamak.
metformin yumurtlama konusunda çoğu zaman başarılı, bazı kadınlar sırf kilo verme ve metformin sayesinde kendiliğinden yumurtluyor.
hastalığın ağırlığına göre, daha sonra klomipfen citrata geçip yumurtlamak ve takibi....... vs vs...

Burada amaç düzenli olarak adet olmaktır. ilk başta iyi ir doktor bunu sağlatmalıdır. aylardır adet olmayan bir kadına farlutal verip ardından hemen klomen tedavisi yapan doktor sadece o anki meseleyi düşünür bana göre. ilerideki şikayetleri hem senin hemde doktorunun önemsemesi çok önemlidir.

arkadaşım hangi iğneler kilo aldırdı? FSH takviyesi mi?

yumrta geliştirici pregon iğne kullandım , çok fazla ödem topladı vücudun , resmen balon gibi şişiyordum ve tabi iştahda açıyordu , oturarak da iş yaptığımdan dolayı hareketsizlikde eklenince 75 kg gördüm malesef

slm kızlar ben bişey sormak istiyorum adetleriniz gecikince farlutal kullanıyormusunuz yoksa bekliyormusunuz dr bana 45 gün bekle olmazsa farlutal iç demişti gecen aylarda bu ay beklesemmi diye düşünüyorum ama formda okuyunca kist yapabiliyomus diye kararsız kaldım benim 45 i geçti acele cevaplarınızı bekliyorum.

slm ben yaptırdım ve yüksek çıktı dr pkolularda karşılasılan bi durum ama düşük çıkmasından iyi demişti.

Evet bana da doktorum önemli olan 1 in altında çıkmaması dedi ve yüksek çıkmasını hiç önemsemedi.11 çıktı diye sevindi hatta Benim doktor pco olabileceğimi hiç düşünmüyor da nedense....senin kaç çıktı canım???

slm bende bu gün gebelik testi için kan verdim ama 2 gün sonra çıkacakmış bu devlet hastaneleri hepmi böyle ya geçen hafta progesten testi için kan verdim bu gün çıktı yani iş işden geçtikten sonra sonuçları söylüyorlar bu gün bile kan alan hemşireye kanda gebelik kan günde belli olur diye sordum (3 gün öncesine kadar yumurta agrılarım vardı) bilemedi ve kadın dogum bölümün hemşiresi bu o kadar ilgisizler yani bu ay bişey çıkmazsa özele gitcem artık paray kıyacam yoksa sinirlerim harap olacak

selam kızlar ben de yeniyim burda.. hep takip ediyorum ama sonunda bende üye olabildim bende pcoluymuşum ilk drum bana öyle söyledi. ben kenmdimi o kadar normal görüyodum ki düşününn bi sene korundum bi de saçma sapan... çok şaşırdım pco olduğunu öğrenince hiç beklmediğim bişeydi şimdi drumu değiştirdim çok iyi hem de pozitif konuşuyor ve pco diye bişeyden bahsetmedi bile ilk günden beri. bana klomen verdi bakalım onu kullanıyorum şimdi.. inşallah olurr inşallah hepimiz bebeklerimize kavuşuruz en kısa zamanda hayırlısyla..

benim önce 32 çıktı testi tekrar etmişler sonra 200 lü bişeydi sanırım tam hatırlamıyorum sonuçlarımda yanımda değil sadece baya yüksek olduğunu hatırlıyorum.

kızlar yardım edin bi fikir verin neyapayım ben içeyimmi farlutali bekleyeyimmi?

kızlar yardım edin bi fikir verin neyapayım ben içeyimmi farlutali bekleyeyimmi?

canım hamılelık testı yap eger yoksa farlutalı kullan ha eger bu ılac ıcıne sınmedıyse bana dr. Duphaston dıe bı ılac vermıstı hamılelıkte bıle kullanılabılen bı ılac gunde 3 tane 7 gun kullanıyosun.tabı buda gecıcı bı cozum dr.un baska ılac vermedımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…