Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ayyyyyyyyy inanmıyorummm canımmm yaa..... hayırlı uuurlu olsun canım benım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
inşallah hayırlısıylaaa Allahım bana ve her isteyene nasip eder.

Çok sağol şekerim. İnşallah Allah en kısa zamanda sana da nasip eder. Ben de senin gibi hiç umutlu değildim. Doktor yumurta takibi için her hafta beni muayene etti. Hatta ümidimi kesmiştim çünkü aradan 3 hafta geçmişti yumurtalarım 7-8 mmydi. Doktor bu ay olmazsa bir dahaki ay tedavi uygulayacağız demişti. Tam ümidimi kesmişken yumurtam bir anda 14 mm oldu 2 gün sonra da 16 mm oldu. Adet tarihimi beklerken de hiç belirti yoktu ama oldu işte. İnşallah sana da bu ay nasip olur şekerim. Moralini yüksek tutmak çok önemli. Bir de ben pazartesi iğneyi olmuştum bana çarşamba ilişkiye gir dedi. çarşambaya kadar da ilişki yok dedi. Kaliteli spermler biriksin diyeymiş.

hayırlısı olsun cnm...biz de bir gün güzel haberi vereceğiz..ben bu ay metformin sayesinde sanırım,kendiliğimden adet oldum..sen kullanıyor muydun metformin?

hapı almayı unutmuş olabilirmisin? ben 10 yıl kullandım onları. 1 gün unutursan sorun yok, hatta korunmak ve o gün için 12 saate alırsan sorun değil, 2 gün arka arkaya unutulunca hemen adet olunuyor. çok yaşadım ben bunları....

arkadaşlar bende adet olamıyorum kistlerim var bu pkomudur acaba benim hiç bi bilgim yok bu konuda yardım edin lütfen

ultrasonda yumurtalıklarında kist çıkmışsa, hormon testinde FSH ve LH oranı farklı ise, saç dökülmesi, karın ve bel kalınlaşması, sivilce, adet düzensizliği varsa PKO demek...kilo artışı birde.

Hepsi olmak zorunda değil ama kistler, adet düzensizliği ve en önemlisi LH FSH dan yüksek ise kesin PKO demek......

yok cnm hiç unutmadım..unutmamaya dikkat ediyorum yani.ama unutulunca hemen olunduğunuda şimdi senden öğrendm cevabın için teşekkr ederim mutlaka dokturuma görünücem..

Slm kızlar bende polikistik over hastasıyım adet düzensizliği ve kilo alımı var ve 2 senedir çocuk istememize rağmen hamile kalamıyorum.doktor kilo vermem gerektiğini söyledii prolaktin hormonum yüksek çıktı dostınex adında bir ilaç verdi düşürmek için birde adet düzenlemek için diane35 kullandım 3 ay kadar. 3 ay sonunda tekrar gittim adetim düzenliydi prolaktin düştü 3 kilo kadar verebilmiştim doktor yumurtalıkların ilk haline göre çok çok iyi olduğunu söyledi. mayıs ayına kadar kendi kendine hamile kalabilirsin olmazsa mayıstan sonra yumurta takibine başlarız bir sorun yok şimdilik dedi ve yumurtalıkları rahatlakmak ve kilo vermeyi kolaylaştırmak için diaformin verdi.
ama bu ay adetim 10 gün kadar gecikti bu gün evde test yaptım negatif çıktı. oysa umutlanmıştım bir ihtimal belki bebiş vardır diyordum ama yine hayal kırıklığı.
diane35 i bıraktıktan sonra adet düzensizliği hemen başlayabilir mi? bir kaç gün geçtikten sonra tekrar gideceğim doktora bakalım ne olacak.Allah hepimize yardımcı olsun...

ya arkadaşlar inanın moralim çok bozuk,doğru düzgün bi doktor bulamadık,sorun ne neden çocuğum olmuyo bilmiyoruz,kaç tane doktora gittiysem hiç bi sonuç alamdım bırakmak zorunda kaldım,sizin tavsiye edebileceğiniz bi doktor varmı

slm ankara üniversitesi hastanesinde bir doktor var (adını tam hatırlamıyorum ama istersen öğrenebilirim) birkaç arkadaş ve eltim onda tedavi olmuştu şimdi 1 yaşında kızı var.çok iyi bir doktor diyorlar.

Kişiden kişiye değişir ama dianei bıraktıktan hemen sonra adet düzensizliği olabiliyor. Ben de evliliğin ilk yılların doğum kontrol hapı kullanmıştım hapı bıraktıktan sonra adet düzensizliği başladı ve sonra PKO tanısı kondu. Metformin baya iyi geliyor ama. Bir de sanırım kilolu PKO hastalarında kilo verilince -biliyorum genelde çok zor kilo veriliyormuş- adetler düzene giriyormuş. Ben yumurta takibiyle hamile kaldım. Doktor her hafta çağırıp baktı ve sonra çatlatma iğnesi verdi. İçin rahat olsun. Bu ay olmasa yaza kadar hamile kalırsın bence.

İnş dediğin gibi olur canım, böyle olumlu şeyler okuyunca moralim biraz düzeliyor. doktor çok umutlu konuşmuştu ama tekrar gecikme olunca çok taktım kafama. hayırlısı bakalım kaderde ne varsa yaşayıp görücez.

benim sorunumda büyük ihtimalle pko,doktorum böyle bişey demedi ama sonuçlar onu gösteriyo.bu ay adet olamadım farlutal kullanıyorum adet olur olmaz doktora gidicem ve hormon testi yaptırcam,çünkü çene altımda iki tane tüy çıkmaya başladı,sana doktorun nasıl bi tedavi uyguluyor

bende adet olmak için farlutal kullandım adetin 3. günü testlerimi yaptırdım prolaktin yüksek çıktı 1 kutu dostınex verdi birde 3 ay diane35 kullandım.prolaktin düştü adetim düzene girdi doktor çok iyi dedi ve diaformin verdi mayısa kadar bekle hamile kalamazsan yumurta takibine başlarız dedi. kilo vermeye devam dedi en önemlisi buymuş.
ama benim bu ay adetim 10 gün geçti perşembe günü tekrar gidicem doktora bakalım nasıl olacak belki ilacı fala değiştirir yada bilemiyorummmm. dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden

mrb kızlarr gittim nihayet doktora hani her işte bi hyır vardır derler ya o kadar memnun kaldımki doktor diil melekti sankiii.benden önce eşimin sperm değerlerini,rahim filmi ve hormon testlerimi istedi.ama adet söktürücü kullanmadan adetin 2.günü gel dedi olamazsam dedim olamazsan en geç 3 aya kadar söktürüpte gel dedi.bütün bunları getir ona göre bi yol çizelim dedi.şeker hapını mutlaka iç dedi bunun yanı sıra kilo mutlaka ama mutlaka ver dedi çünkü gebeliği sağlayıcı ilaçlar zaten seni şişirecek dedi.adet döngüm çok uzun olduğundan hemen önce smeer testi yaptı ayyyyyy çok korktum ama iyki birden pat diye oldu yoksa haberli olsaydım yapamazdım haftaya onun sonuçlarıyla gidicem.yani işin özü 3 ay bekliycem kilo verme,metformin,artı bitkisel şeylerde deneyebilirsin didi.sakın aklına bu doktor beni başından savıyor uzun süre verdi diye gelmesin dedi eğer yaşın biraz daha ileri olsaydı sana hemen yarın şunu getir bunu getir demeye başlardım ama yaşında erken dedi sakin sakin umut verici bi tedavi uygulayalım dedi.ilk önce bütünnnn testleri istemesi çok hoşuma gitti yani boşuna kürek sallamayan bi doktor sanırım.ve o kadar tatlı dilliki konuşurken gözünün içine bakıyor.ben zaten vajinal ultrasondan bile çok korktuğum için sakin ol canımm hiç birşey yok gözlerini kapt yavrum hep böleydi.ama bu sefer gerçekten acıdıyaklaşık 1 dakika döndürdüde döndürdü.hayırlısı başladık bakalım BİSMİLLAH.

Doktorun hayırlı uğurlu olsun şeker. Doktordan iyi elektrik almak çok önemli. İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…