ayyyyyyyyy inanmıyorummm canımmm yaa..... hayırlı uuurlu olsun canım benım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
inşallah hayırlısıylaaa Allahım bana ve her isteyene nasip eder.
merhaba arkadaslar dün doktora gittim 2 aydır kendılıgımden adet olmadım bu arada gebelıkte yok doktor prımolut dıye hap verdı sokturucu adetın ıkıncı gunu gıtcem hormon testı yapıcak bu arada esımdende sperm testı ıstedı klomene baslatıcak daha sonra hayırlısı inş.
selam kızlar ,bende pkoluym bekarm yaklaşık 3 senedir doğum kontrol hapları kullanıyorum.ilk önce yasmin kullandım şuanda yazz kullanıyorm.haziranda bitiricem ve kontrolüm var.yumurta tembelliği olduğunu öğrenince yazza çevrildi neyse.bu ay içinde 2 kere regl oldum kızlar bu neye işarettir ilk defa böle bişi başıma geliyor ztn haplarla regl oluyorm.kaç aydır aşırı stres,sıkıntı yaşadım bu sebeb olabilir mi?reglm biteli 1 haftaoluo bu sabah tekrar hafif bi kan gördm arkası gelmedi sanırım acilen doktoruma görünmem gerekiyor allh herkese şifa versn kızlarr
arkadaşlar bende adet olamıyorum kistlerim var bu pkomudur acaba benim hiç bi bilgim yok bu konuda yardım edin lütfen
hapı almayı unutmuş olabilirmisin? ben 10 yıl kullandım onları. 1 gün unutursan sorun yok, hatta korunmak ve o gün için 12 saate alırsan sorun değil, 2 gün arka arkaya unutulunca hemen adet olunuyor. çok yaşadım ben bunları....
ya arkadaşlar inanın moralim çok bozuk,doğru düzgün bi doktor bulamadık,sorun ne neden çocuğum olmuyo bilmiyoruz,kaç tane doktora gittiysem hiç bi sonuç alamdım bırakmak zorunda kaldım,sizin tavsiye edebileceğiniz bi doktor varmı
yaa nasıl bulucam o doktoru adı olsaydı keşke
aaa inan çok sevinirim cnm hastane ve doktoru öğrensen yeter,sen nerdesin tedavi görüyomusun
Slm kızlar bende polikistik over hastasıyım adet düzensizliği ve kilo alımı var ve 2 senedir çocuk istememize rağmen hamile kalamıyorum.doktor kilo vermem gerektiğini söyledii prolaktin hormonum yüksek çıktı dostınex adında bir ilaç verdi düşürmek için birde adet düzenlemek için diane35 kullandım 3 ay kadar. 3 ay sonunda tekrar gittim adetim düzenliydi prolaktin düştü 3 kilo kadar verebilmiştim doktor yumurtalıkların ilk haline göre çok çok iyi olduğunu söyledi. mayıs ayına kadar kendi kendine hamile kalabilirsin olmazsa mayıstan sonra yumurta takibine başlarız bir sorun yok şimdilik dedi ve yumurtalıkları rahatlakmak ve kilo vermeyi kolaylaştırmak için diaformin verdi.
ama bu ay adetim 10 gün kadar gecikti bu gün evde test yaptım negatif çıktı. oysa umutlanmıştım bir ihtimal belki bebiş vardır diyordum ama yine hayal kırıklığı.
diane35 i bıraktıktan sonra adet düzensizliği hemen başlayabilir mi? bir kaç gün geçtikten sonra tekrar gideceğim doktora bakalım ne olacak.Allah hepimize yardımcı olsun...
Kişiden kişiye değişir ama dianei bıraktıktan hemen sonra adet düzensizliği olabiliyor. Ben de evliliğin ilk yılların doğum kontrol hapı kullanmıştım hapı bıraktıktan sonra adet düzensizliği başladı ve sonra PKO tanısı kondu. Metformin baya iyi geliyor ama. Bir de sanırım kilolu PKO hastalarında kilo verilince -biliyorum genelde çok zor kilo veriliyormuş- adetler düzene giriyormuş. Ben yumurta takibiyle hamile kaldım. Doktor her hafta çağırıp baktı ve sonra çatlatma iğnesi verdi. İçin rahat olsun. Bu ay olmasa yaza kadar hamile kalırsın bence.
benim sorunumda büyük ihtimalle pko,doktorum böyle bişey demedi ama sonuçlar onu gösteriyo.bu ay adet olamadım farlutal kullanıyorum adet olur olmaz doktora gidicem ve hormon testi yaptırcam,çünkü çene altımda iki tane tüy çıkmaya başladı,sana doktorun nasıl bi tedavi uyguluyor
mrb kızlarr gittim nihayet doktora hani her işte bi hyır vardır derler ya o kadar memnun kaldımki doktor diil melekti sankiii.benden önce eşimin sperm değerlerini,rahim filmi ve hormon testlerimi istedi.ama adet söktürücü kullanmadan adetin 2.günü gel dedi olamazsam dedim olamazsan en geç 3 aya kadar söktürüpte gel dedi.bütün bunları getir ona göre bi yol çizelim dedi.şeker hapını mutlaka iç dedi bunun yanı sıra kilo mutlaka ama mutlaka ver dedi çünkü gebeliği sağlayıcı ilaçlar zaten seni şişirecek dedi.adet döngüm çok uzun olduğundan hemen önce smeer testi yaptı ayyyyyy çok korktum ama iyki birden pat diye oldu yoksa haberli olsaydım yapamazdım haftaya onun sonuçlarıyla gidicem.yani işin özü 3 ay bekliycem kilo verme,metformin,artı bitkisel şeylerde deneyebilirsin didi.sakın aklına bu doktor beni başından savıyor uzun süre verdi diye gelmesin dedi eğer yaşın biraz daha ileri olsaydı sana hemen yarın şunu getir bunu getir demeye başlardım ama yaşında erken dedi sakin sakin umut verici bi tedavi uygulayalım dedi.ilk önce bütünnnn testleri istemesi çok hoşuma gitti yani boşuna kürek sallamayan bi doktor sanırım.ve o kadar tatlı dilliki konuşurken gözünün içine bakıyor.ben zaten vajinal ultrasondan bile çok korktuğum için sakin ol canımm hiç birşey yok gözlerini kapt yavrum hep böleydi.ama bu sefer gerçekten acıdıyaklaşık 1 dakika döndürdüde döndürdü.hayırlısı başladık bakalım BİSMİLLAH.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?