Bende prolaktin çok normal çıktı.Açlık kan şekerim normal çıktı.Sadece testesteron 18 çıktı.Bebek düşünmediğim halde yumurta takibi yapalım yapalım dedi.Ablam doktordur.Durumu anlattım.Korkma dedi.%100 pcolu olabilmen için Yumurtalıklarında bariz pco görüntüsünün olması gerek.Birde yapılan testlerdeki bütün hormonların yüksek çıkması gerek dedi.Sadece birtek şeye bakılaraka pcolusun denilemez dedi.Yumurta takibi yapılarak 2 3 ayda hamile kalabilirsin.Hatta ilk ayda bile hamile kalırsın dedi.Bu beni rahatlattı.Doktorumda yumurtlama oluyor dedi.Bakalım ne olacak.Şuanda rahatım.Yani illede bebek olsun diye düşünmüyorum.Kasmıyorum.Zaten kasmayan arkadaşların hemen bebekleri olmuş.Kızlar dr kaan koca tepenin yazısında sadece ultrasonografik görüntülere bakılarak bir hastaya pco denmesi çok yanlış.Ama ülkemizde son zamanlarda hep bu yanlışlık yapılıyor diyor.Bence bu sözde de dikkat edilmeli.Bir de kızlar ablamın bana dediğine göre egzersizler yumurtalıkların çalışmasını sağlıyormuş.Deneyin derim.Çünkü ben egzersiz yaparken yumurtamın çatladığını akıntının geldiğini hep görürdüm.
anaaa ben niye görmedim bu topigi?? :1shok:
bende böylelikle aranisa katilmis oldum kislarrr sositososito
bende neredeyse 5 senedir bu derdi cekiyorumm,Allahim kimseye baska dert vermesin,pcosla yasamayi ögrendim kitabini bile yazarim simdi :lepi:
hamis kalmak icin gayretle direnenlerdenim kizlar.
topiktede yazmistim bunu icin(pcos) ayrica dogal kaynaklardan yararlaniyorum,sumak ve sogan yiyorum 3 hafta hergün 1 hafta yok..
ve bal+tarcin+cörekotu karisimini sabah aksam yiyorum cokacimcoook
tavsiye ederim kizlar,yumurtaliklar icin özellikle pcosun dogal cözümü sumakli sogan salatasiymiss bakalim beklices görücesss...
sevgiler,kocaman öpücükler:1hug:
anaaa ben niye görmedim bu topigi?? :1shok:
bende böylelikle aranisa katilmis oldum kislarrr sositososito
bende neredeyse 5 senedir bu derdi cekiyorumm,Allahim kimseye baska dert vermesin,pcosla yasamayi ögrendim kitabini bile yazarim simdi :lepi:
hamis kalmak icin gayretle direnenlerdenim kizlar.
topiktede yazmistim bunu icin(pcos) ayrica dogal kaynaklardan yararlaniyorum,sumak ve sogan yiyorum 3 hafta hergün 1 hafta yok..
ve bal+tarcin+cörekotu karisimini sabah aksam yiyorum cokacimcoook
tavsiye ederim kizlar,yumurtaliklar icin özellikle pcosun dogal cözümü sumakli sogan salatasiymiss bakalim beklices görücesss...
sevgiler,kocaman öpücükler:1hug:
Ben de pko hastasıyım, ama benim adetlerim çok düzenli. sadece tüylenme problemim var. şimdi 2.5 aylık hamileyim. hem de evlendikten sonra hemen hamile kaldım. Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin.
canım özel birşey kullandın mı hamile kalmak için?
Benim de adetlerim düzenli kilo, tüylenme problemim yok yalnızca sırtımda biraz sivilcelenme var.
2 ay önce 7. deneme ayımızda çörekotu bal tarçın yiyerek gebe kaldım ama kimyasalmış ve düşükle sonuçlandı.
Bu ay da dr.a gittim ve 14. günde yumurtam 15mm idi. bu kadar büyüyen yumurta 18. gün gibi çatlar dedi. Hatta bu yumurtanın kistleşip kkalması gibi bir durum mümkün mü diye sordum; dr. da çatlar kistleşmez dedi.
Şimdi de adetime 1 hafta var. Bakalım ne olacak, beklemedeyim.
Allaım inşallah bana ve tüm isteyenlere de sağlıklı hayırlı bebişler nasip eder. :Saruboceq::Saruboceq:a.s.
Ben de pko hastasıyım, ama benim adetlerim çok düzenli. sadece tüylenme problemim var. şimdi 2.5 aylık hamileyim. hem de evlendikten sonra hemen hamile kaldım. Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin.
merhabalar herksese bende pco luyum. Geçen yıl ağustos ayında öğrendim pco lu olduğumu.Thliller usg sonucu bu karara vardı doktorum.Bende tüylenme sorunu var birde 2 yıl oldu evleneli tam 12 kilo aldım. Doktora sırf son iki adetim çok ağrılı olduğu için gitmiştim hamile kalmak istediğimden değil ama çok moralim bozuldu.Hiç korunmadığımız halde hamile kalamıyorum şimdide.İnşallah bir aksilik çıkmazsa artık ciddi ciddi bir tedaviye başlayacağım bayramdan sonra. Çünkü artık bende bebek sahibi olmak istiyorum. Bana o dönemde doktorum Yasmin kullanmamı tavsiye etmişti ama ben daha bir tedavi aşamasına hazır hissetmediğimden kendimi başlamamıştım. Şimdi çok pişmanım aslında. En azından şimdiye kadar doktorumun üzüm kisti diye adlandırdığı küçük küçük kistlerimden kurtulabilirdim. Eee birde yaş ta yerinde durmuyor tabii bir taraftan ilerleyip duruyor. Bilemiyorum aslında kafam okadar karışık ve mutsuz hissediyorum ki kendimi. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve yazılanları okuyorum.Hamile kalamayanların, tedavi aşamasında olanların, aşılama yaptıranların ve üp bebek ile uğraşanların.... Bilemiyorum gerçekten de çok zor...Allah herkese sabır versin diyebiliyorum bir tek. Bazen de pco lu olanların hiç bir tedavi görmeden hamile kaldıklarını okuyorum ve bir an olsun yüzümde gülümseme beliriyor. Allahım diyorum inşallah banada yaşatırsın bunu. Çünkü çok güçlü olmadığımı hissediyorum tedavi süreci için. Nasıl bir sabır lazım...Nasıl bir dayanıklılık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?