Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım,benim de kistler konusunda bildiğim kalıcı oldukları ama bu sitede bazı arkadaşların 'kistlerimden kurtuldum' dediğini görüyorum,benim de kafam karıştı.Allah'tan cevap için çok beklemeyeceğim,perşembe günü doktorumla randevum var.
2. soruna gelince,evet canım bu hastalık hamile kalmayı zorlaştırıyor ama %100 engel değil.pko'lu olduğunu bilmeden ya da bildiği halde tedavi görmeden hamile kalan birçok kadın var.ben de maalesef pko'lu olduğumu hamile kalamama sebebiyle gittiğim 3 ayrı doktorun 'hiçbir engelin yok' safsatasıyla heba ettiği 2 koca yıldan sonra gittiğim 4. doktorumdan öğrendim.bence sen bunu daha bekarken öğrendiğin için çok şanslısın.çünkü sebepsiz yere beklemek insanı çok yıpratıyor.'bu engel nasıl aşılır?' dersen bunun çaresi var canım.bana teşhis mayısta konuldu,verilen ilaçları sadece 1 ay içerek haziranda hamile kaldım ve bu güzel durum ağustosta bebeğimin kalbinin durması sonucu olduğum kürtajla sona erdi senağlama ne yazık ki pko düşük riskini de arttırıyor. :1no2: (çok uzattım canım,kusura bakma.soru soran birini görünce öğretmen damarım kabarıyor kaydirigubbakcemile3 )

sevgili keops teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için:)ben doktoruma sorduğumda hamileliğe çok fazla engel teşkil etmez demişti ama sitedeki pkolu arkadaşların yazılarına okudukça anladım ki işimiz zorlaşıyor. umarım şu tedavi işe yarar da ileride çok sorun çıkarmaz..

nerhaba arkadaşlar bende pkoluyum ve yeni öğrendim bunu bugün tahlil yaptırdım yarın göstericem doktoruma ama siz bi yorum yapabilirmisiniz nasıl iyimi kötümü
TSH:3,80
PROLAKTİN:23,8
FSH:5,77
E2:46,9

Ben de kendimi bildim bileli adetim hep geç olur ya da 2 3 ayda bir olurdu.
Üniversitede dr a gittiğimde pko var bu hastalık hiç geçmez dediğinde çok üzülmüştüm.
Ben de tüylenme yok mesela,sadece düzensizlik var.
Metformin içeren ilaçlar pko da baya etkili.
Sadece metformin kullanarak hamile kaldım.Üstelik bi zararı da yok.
Kilo probleminiz varsa vermenize yardımcı oluyor.

Bende pko'nun bütün belirtileri var adet düzensizliği tüylenme vs. sadece kilolu olmadığım için hamile kalma sansımın yüksek olduğunu söylemişti doktorum vede öyle oldu 2 kez ilaç kullanmadan hamile kaldım.Ancak 2 bebeğimide kaybettim PKO un sebep olabileceğini söylüyor dr tahlillerimi bekliyorum...

Arkadaşlar merhaba ben yardımınızı bekliyorum. Ben de 2 ay önce sağ yumurtalığımda 6 cmlik kist vardı tedavi ile geçmiş 2 gün önce öğrendim. Ama benim yumurtalığım doğuştan kistik yapıda imiş vepko olduğunu söyledi doktor. ben zayıfım ve tüylenme problemimde yok ama 3-4- aydır adetimde düzensizlik yaşadım ve dogum kontrol hapı kullanıyorum doktor söyledi. ve şimdi düşünmüyorum ama gebe kalmak istediğimde tedavie ihtiyaç duyabileceğimi söyledi doktor. Acaba bu şekilde belirtisi olupta tedavi gören ve bebeği olan kişiler var mı aranızda

arkadaşlar merhaba ben 2 yıllık evliyim ve kendimi bildim bileli adetim düzensiz en son yaklaşık 4 ay kadar adet görmedim sonunda doktora gittim pko olduğumu söyledi ve yaklaşık 10 aydır korunmuyorum adet düzenleyici verdi 4 ay kullandım bu ay bıraktım her ayki muayenemde doktor kistlerin yavaşla bittiğini söyledi ve bu ay son muayenemde kist olmadığını söyledi sizce pko hastalığı bu kadar çabuk bitermi yoksa ben pko değilmiydim???fisfisfis

vallahi bende bilmiyorum ki pko tam olarak bana uymuyor gibi bende p.tesi başka bir doktora gideceğim.

arkadaşlar malesef pko bendede var.17 yaşından adet gördüm düzensizdi.doktor pko var dedi.çok doğum kontrol hapı kullandım ama halada var..5 yıllık evliyim 6 ya girecek bebek için uğraşıyoruz ama bi türlü yumurtaların büyümesine izin vermiyor.4 aydır klomeni günde 4 taneye çıkarınca iyi sonuç alıyoruz.ama gebelik yok ama doktorum böyle giderse gebelik elde ederiz dedi...bu günde çatlatma iğnesini vurundum yine.işallah rabbim hayırlısından kurtarsın hepimizi...

benim öyle tatlı yme isteğim olmadı ama bi ara çok fazla tüylenmem oldu bizde çabalıyoruz bebek için bu ay yumurtam gelişti ama yeteri kadar değildi zannedersem hepimize hayırlı haberler inşallah ben artık oluruna bıraktımbenneyaptımki

canım bence düşünmeye başla.bak bizde 1 yıl korunduk istediğimizde olur sanıyoduk.ama öyle olmadığını ve pkoyla korunmanın hata olduğunu anladım ama iş işten geçmişti.6 yıla girecez biz hala uğraşıyoruz.pkoda yumurtalar tam büyümeden kalıyor yumurtalıklarda.adet düzensizliğide zaten yumurtlama bozukluğunun işaretidir..tedavisiz çok nadir hamile kalınabiliyor.yumurtlamayı destekleyici ilaçlar kullanmak gerekiyor...hemde hemen olacağı garanti değil.kaybettiğin zamanına üzülmeyesin..

biz 3 kiz kardesiz annem de dahil hepimizde pko var zaten irsiymis.ablam tedavisiz 2 cocuk sahibi oldu,annemde oyle,ben henuz dusunmuyorum, kucuk kardesimde de varmis..Yani ne olacagi belli degil simdiden kafana takma bence zaten doktorunda kesin bisey soylememis

arkadaşlar ben jinekoloğa gittim.Benim dertdim adet olmama falan değildi aksine 1 ayda 2 kez adet olmuştum bunu öğrenmek için gittim.Sağ yumurtalığımda 2.5cm folikül kist çıktı.Ayrıca her iki overde de mmlik folikül çıktı.Doktorum pcodan şüphelenipğ tüylenmem var mı adet düzenin nasıl diyte sordu.Bir şeyim yoktu.Hormon testi istedi herşey normaldi.Sadece serbest testesteron 8.5 olması gerekirken 18 çıktı.Şok oldum.Biraz yüksek dedi.Bebek sahibi olman için yumurtlama takibi yapacağız dedi.Ben hemen bebek düşünmediğimi kilo vermek istediğimi söyledim.Bana ilk önce hamşle kalmayı başar senin durumunda olanlar hemen hamile kalamaz dedi.Dünya başıma yıkıldı.Ağladım.Yani bebek sahibi olmam zor mu dedim.Öyle bi şey demedim dedi.bana glucophane ve gonaphene diye ilaçlar verdi.Glucophane şeker ilacıydı korktum sende şeker yok ama kilo vermene yardımcı olacak dedi.Gonaphenede çok sayıda yumurta yapacakmış.Neye uğradığımı şaşırdım.Pcolumuyum dediğimde pco sendromu demek zor çünkü pcoda diğer hormonlarınında çok yüksek çıkması gerekirdi.Biz tedaviye başlayalım geç olmadan bebek sahibi ol dedi.Yeniden strese gireceğim napacağımı şaşırdım.

canım pko hepimizde var.ayrıca pkolu olup hamile kalanda çok.pkoda prolaktin ve testestoron yüksek çıkıyor..glucophaneyi bende kullandım.pkolulada gizli şeker olabiliyormuş.tabi şekerde yumurtanın gelişimine engel oluyormuş.o yüzden yumurtlamayı sağlayıcı ilaçla birlikte vermiş.bende 2 defa kullandım.stres yapma olumlu düşün.çok şükür çaresiz bi hastalık değil.bizlerde anne olacaz.

iyi geceler kızlar bende pko hastasıyım 1 yıllık evlıyım 8 aydır korunmuyoruz ama sonuc alamadık 3 kez klomen kullandım ama tık yok adetımı beklıyorum teslerımı yenıleyecegım bakalım dr nasıl bir tedavı uygulayacak?

kızlar bende pko'yum..daha evli değilim ama tam bir yıldır duphaston kullanıyorum..doktorum ne kadar erken davranırsak evlendiğimde o kadar erken müdahale edeilebileceğini söyledi..ama ortak bi karar var ki o da kilo vermek..:çok üzgünüm:inşallah bende evlendiğimde anne olurum..şurda evlenmeme e kaldı ki:sm_confused:walla endişeleniyorum,düşündükçede korkuyorum...:teselli:

slm bencede kızlar bu kadar endişeli olmayın gebeliği engelleyen ve yumurtalıkların düzenini bozan en büyük tehlike stres. en başta kendinize ben anne olmak istiyorum ve inşaallahta olacağım demek. bende pukoluyum 2 yaşıda bir oğlum var ve ikinci kez kaza ara :) yine hamile kaldım.

Ahhh ahhh bende pkoluyum bekarım ama bu sorular sürekli aklımı kemirip duruyor.allahım sen hepimizin yanında ol........

doktorum gayet rahat bir şekilde hamilelik için çok bir problem yaratmaz demişti ve kendimi buna inandırmıştım ama sizlerin yorumlarını okudukça anladım ki işimiz zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…