arkadaşlar merhaba, uzun süredir sitenin takipçisiyim fakat bir pko lu olarak bildiklerimi, tedavi süreciyle ilgili şeyleri paylaşmak ve bilmediklerimi öğrenmek amacıyla aktif bir üye olmaya kadar verdim. kafama takılan bir iki şey var. 1. si doktoruma bu kistler tedaviyle geçecek mi dediğimde, kistler geçmez ama yenisi oluşmaz gibi bir cevap almıştım, geçebiliyor mu bu kistler? 2.si ise pko bebek sahibi olma konusunda bir nevi kısırlık gibi ciddi bir engel midir?
canım,benim de kistler konusunda bildiğim kalıcı oldukları ama bu sitede bazı arkadaşların 'kistlerimden kurtuldum' dediğini görüyorum,benim de kafam karıştı.Allah'tan cevap için çok beklemeyeceğim,perşembe günü doktorumla randevum var.
2. soruna gelince,evet canım bu hastalık hamile kalmayı zorlaştırıyor ama %100 engel değil.pko'lu olduğunu bilmeden ya da bildiği halde tedavi görmeden hamile kalan birçok kadın var.ben de maalesef pko'lu olduğumu hamile kalamama sebebiyle gittiğim 3 ayrı doktorun 'hiçbir engelin yok' safsatasıyla heba ettiği 2 koca yıldan sonra gittiğim 4. doktorumdan öğrendim.bence sen bunu daha bekarken öğrendiğin için çok şanslısın.çünkü sebepsiz yere beklemek insanı çok yıpratıyor.'bu engel nasıl aşılır?' dersen bunun çaresi var canım.bana teşhis mayısta konuldu,verilen ilaçları sadece 1 ay içerek haziranda hamile kaldım ve bu güzel durum ağustosta bebeğimin kalbinin durması sonucu olduğum kürtajla sona erdi senağlama ne yazık ki pko düşük riskini de arttırıyor. :1no2: (çok uzattım canım,kusura bakma.soru soran birini görünce öğretmen damarım kabarıyor kaydirigubbakcemile3 )
Arkadaşlar merhaba ben yardımınızı bekliyorum. Ben de 2 ay önce sağ yumurtalığımda 6 cmlik kist vardı tedavi ile geçmiş 2 gün önce öğrendim. Ama benim yumurtalığım doğuştan kistik yapıda imiş vepko olduğunu söyledi doktor. ben zayıfım ve tüylenme problemimde yok ama 3-4- aydır adetimde düzensizlik yaşadım ve dogum kontrol hapı kullanıyorum doktor söyledi. ve şimdi düşünmüyorum ama gebe kalmak istediğimde tedavie ihtiyaç duyabileceğimi söyledi doktor. Acaba bu şekilde belirtisi olupta tedavi gören ve bebeği olan kişiler var mı aranızda
Arkadaşlar merhaba ben yardımınızı bekliyorum. Ben de 2 ay önce sağ yumurtalığımda 6 cmlik kist vardı tedavi ile geçmiş 2 gün önce öğrendim. Ama benim yumurtalığım doğuştan kistik yapıda imiş vepko olduğunu söyledi doktor. ben zayıfım ve tüylenme problemimde yok ama 3-4- aydır adetimde düzensizlik yaşadım ve dogum kontrol hapı kullanıyorum doktor söyledi. ve şimdi düşünmüyorum ama gebe kalmak istediğimde tedavie ihtiyaç duyabileceğimi söyledi doktor. Acaba bu şekilde belirtisi olupta tedavi gören ve bebeği olan kişiler var mı aranızda
canım pko hepimizde var.ayrıca pkolu olup hamile kalanda çok.pkoda prolaktin ve testestoron yüksek çıkıyor..glucophaneyi bende kullandım.pkolulada gizli şeker olabiliyormuş.tabi şekerde yumurtanın gelişimine engel oluyormuş.o yüzden yumurtlamayı sağlayıcı ilaçla birlikte vermiş.bende 2 defa kullandım.stres yapma olumlu düşün.çok şükür çaresiz bi hastalık değil.bizlerde anne olacaz.arkadaşlar ben jinekoloğa gittim.Benim dertdim adet olmama falan değildi aksine 1 ayda 2 kez adet olmuştum bunu öğrenmek için gittim.Sağ yumurtalığımda 2.5cm folikül kist çıktı.Ayrıca her iki overde de mmlik folikül çıktı.Doktorum pcodan şüphelenipğ tüylenmem var mı adet düzenin nasıl diyte sordu.Bir şeyim yoktu.Hormon testi istedi herşey normaldi.Sadece serbest testesteron 8.5 olması gerekirken 18 çıktı.Şok oldum.Biraz yüksek dedi.Bebek sahibi olman için yumurtlama takibi yapacağız dedi.Ben hemen bebek düşünmediğimi kilo vermek istediğimi söyledim.Bana ilk önce hamşle kalmayı başar senin durumunda olanlar hemen hamile kalamaz dedi.Dünya başıma yıkıldı.Ağladım.Yani bebek sahibi olmam zor mu dedim.Öyle bi şey demedim dedi.bana glucophane ve gonaphene diye ilaçlar verdi.Glucophane şeker ilacıydı korktum sende şeker yok ama kilo vermene yardımcı olacak dedi.Gonaphenede çok sayıda yumurta yapacakmış.Neye uğradığımı şaşırdım.Pcolumuyum dediğimde pco sendromu demek zor çünkü pcoda diğer hormonlarınında çok yüksek çıkması gerekirdi.Biz tedaviye başlayalım geç olmadan bebek sahibi ol dedi.Yeniden strese gireceğim napacağımı şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?