Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

cnm babaannemler ikizmiş ama doktorum klomenle alakalı değil dedi şimdilik çift yumurta ikizi gözüküyımuş plesantalrı ayrı dedi bu iyiymiş ALLAH isteyen herkese nasip eder İNŞALLAH

reyyancıgım geçmiş olsun canım öle moralini yüksek tutmaya çalış canım mor alde çok etkiliyor.sen dikkatli şekilde tedavini ol Allaha bırak herşey Allahtan canım saglıgımız huzurumuz yerinde olsunda olur inşllh diger şeylerde Allahtan ümit kesilmez.sigarayıda bırak tabi inşllh iyi gelişmler olur canım.bende ilaç kullanıyorum napalım saglıgımız için bazı şeylere katlanıcaz üzme kendini geçmiş olsun tekrardan

kızlar benim gebeliğim ikiz kesinleşti

ay canım çok sevindim bak hemde ayrı yumurta ikizleri bu demek oluyor ki daha rahat geçecek gebeliğin..maşallah
1 tane isterken Allah 2 tane verdi ne güzel inşallah ikisini de sağlıkla büyütmek nasip etsin Allah...
Bu arada senin gebeliğin özel olduğundan iki kat fazla dikkat edeceksin kendine ve bebeklerine tamam mı?
benim de yakınlarda bi arkadaşımın ayrı yumurta ikizinden 2 oğlu oldu onun yaşı 38 ve sağlıkla dünyaya getirdi bebeklerini...

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim ya moral için bu hastalığımda burada ağlıyor burada gülüyorum.Rabbim inşallah yüzümüzü güldürür.olmazsada kalbimizi buna razı eder inşallah.bu akşamdan başladım adaçayına.ve son iki sigaram:) eşim çok sevindi buna birazda kızdı ben o kadar dedim bırakmadında şimdi bırakıyon hemi diyodedim gene senin için seni baba yapıcam.yumurtalıklarını almak zorundayız deseler bile savaşıcam.bunun örneğini tvde haberlerde çok gördüm çünküü

biricik,adetin 2. veya 3. günü baktırılması söylenmiyor mu genelde?Hatta 3. günü deniyor daha çok..2.3.4 gün arasında ne farklar var acaba hormonlarda??

benim son 2 testimde adetimin 3. günü pazar gününe denk geldi canım o yüzden 4. günü. pazar günü özel hastanelerde kan almıyor.
ilk günler önemli evet.genelde 3. günü ama 4. günü de o kadar fark etmiyor....ileriki günlerde LH ve FSH çıkıyor zaten....önemli olan ilk günler.....

sağol cnm darısı isteyenlerin başına ALLAH aratmasın aminnn çift yumurta ikiziymiş maşşallah arkadaşına çok şükür işim çok rahat inşallah hep böyle devam eder rahat geçer

Pkolu arkadaşlar, Dr. benden progesteron testi istedi. Salı günü yaptıracağım, 23.günümde. FFde 18.gün ovulasyon olmuş gözüküyor, ovulasyondan 5 gün sonra (23.günümde) Progesteron testi için yeterli bir süre mi sizce? Tetkikler sonucunda bu Dr.un ne diyeceğini merak ediyorum, 4 aydır ateş tabloma göre yumurtlama oluyor gözüküyor bende. Hem yumurta tembelliği olup hem yumurtlamak mümkün mü? Lh>Fsh iken hamile kalmak sakıncalı mı? Düşüğe sebep olur mu?

:44:

canım progesteron testini mutlaka yaptırmalısın
hamileliğin belirli günlerinde eğerki bu hormonun eksikliği varsa doktor onu hapla verecektir ve bebeğinin tutunmasını sağlayacaktır... hayırlı haberlerini bekliyoruz..

cnm ben o şekilde hamile kaldım hemide ikiz tuttu ama klomenden değil dedi doktorhayırlısı ben zaten klomene çok iyi cvp vermişin öle dedi doktorum tabi inşallah devamı gelir ben daha bi dikkatli olmam lazım ikiz olduğu için ömrü varsa doğar alanda ALLAH verende ALLAH o yüzden bişey olursa demmekki sağlıklı değilmiş diyeceğim üzülürüm elbet ama hayırlısı ise devamı gelir anlayacağın

İnşallah hepimizin burada paylaşacak mutlu haberleri en kısa zamanda olur...

Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. Dediğin gibi veren Allah, nasip ederse devamı gelir zaten. Rahat olmak lazım, tevekkül etmek lazım. Rabbim cümlemizi muradına kavuştursun.

selam kızlar. yaklaşık 2 haftadır internete girmiyorum. neler olduğundan haberim yok. umarım hamişler çoğalmıştır. ben ilk hafta dedemi kaybettim ve acımız çok büyüktü. 1 hafta ne eve gelebildim nede işe gelebildim. pazartesi tam işe başlamıştım 4 lü taramamın sonucunu öğrendim ve üzüntüm dahada katlandı. doktorum bi riski yüksek gördü ve hemen zeynep kamile genetik araştırma bölümüne gitmemi istedi. pazartesi apartopar işten çıktım ve hemen gittim. ordaki doktorda amniyosentez adında bi işlem yapmamızın doğru olucağını söyledi. hayatımda ilk defa duydum ama hayatım alt üst oldu. çarşambaya gün verdi ama ben o gün bütün gün kusmaktan kafamı kaldıramadım. en sonunda akşam serum takmak zorunda kaldılar. neyse çarşamba günü amniyosentez yapıldı.(göbeğimden iğneyle sıvı alındı) ve 4 gündür yatıyorum. düşük olmaması için.şimdi hem psikolojik hemde vücut olarak kendimi toplamaya çalışıyorum. sonuç 3-4 hafta sonra belli olucak. ve %99 doğru sonuç veren bir işlemmiş. risk benim değerlerimde olan 147 kadından birinde özürlü, sakat bebek olmasıymış. hatta çoğu doğar doğmaz ölürmüş. tabi şimdi içimi ferahlatmaya çalışsamda ilk duyduğumda dünyam yıkılmıştı. allahım hayırlısını versin tabiki ama eğer sakatsa doktor bebeği almamız gerekebilir dedi. beni en çok üzende eğer bebeğimde böyle bişey varsa ve alınmak zorunda kalırsa tekrar tedaviler... yıpranmalar.... hadi oldu diyelim bu seferde 4 ay beklemek ve yine bu testlerle uğraşmak... allahım bana sağlıklı bi bebek versin... sizlerde önce göbeklerinize kondursun sonrada onlara sağlık versin.... lütfen sizlerde benim için dualarınızı eksik etmeyin... şu 3 hafta nasıl geçicek bilmiyorum... her sabah sonuç kağıtlarıyla uyanıyorum.... allahım sizlere yaşatmasın bu acıları...gerçekten olasılığı bile çok zormuş...

canım unutmaki bu 147/1 yani kesin bir durum değil
tahmini bir durum ben 50/1 olupta sonucu temiz çıkan insanlar gördüm
gönlünü rahat tut bu risk oranı kesinlik içermiyor
umarım güzel sonuç alırsın bu arada başınız sağolsun

canım nasıl şokdayım anlatamam. bende seni merak ediyordum.
biz ne desek boş ama yinede gönlünü ferah tut. bunların hepsi sınavmıdır, allahhıımmm.....
ama burada çoğu kişinin düşünebileceği ama söyliyemiyeceği şeyi söyliyim:
sakat olmasından yaşamaması daha iyi, çünkü ben bunun bir örneğini gördüm. bizim eski ev sahiblerinin oğulları sakattı ve onlar çok yaşlanmıştı. kim bakıcak oğlumuza diye hep endişelenip dururlardı, benimde içim parçalanırdı...çok dramatik oldu ama içimden geleni söyledim.
ne olur olumlu düşün, allahın takdiri herşey.
herşey biz insanlar için......
allah yardımcın olsun

kızlar, nediyim arkadaşın yaptırmak zorunda kaldığı test hakkında bilgi:
ben merak ettim ve araştırdım...

Amniyosentez Nedir?
Bebeğiniz tüm hamileliğiniz süresince amniyon kesesi adı verilen bir kese içinde gelişimini sürdürür. Bu kesenin içi amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı ile doludur. Amniyon sıvısı statik bir sıvı olmayıp sürekli emilim ve yapım halinde bulunur.

Sıvının ana kaynağı bebeğin akciğerleri ve boşaltım sistemidir. Bu sıvı aynı zamanda bebekten dökülen hücreleri de içerir. Bu hücreler bebeğinizin tüm hücreleri ile aynı genetik yapıya sahip olduklarından incelenmeleri bebeğinizin genetik durumu hakkında bilgi verir.

Amniyosentez bebeğinizin içinde yüzdüğü amniyon sıvısından ince bir iğne yardımıyla örnek alınması demektir. En sık uygulanan anne karnında tanı yöntemlerinden birisidir. İlk kez 1882 yılında fazla olan amniyon sıvısının miktarını azaltmak için uygulanmıştır. Daha sonraları ise kan uyuşmazlığı olan çiftlerde bebeğin etkilenme derecesini saptamak için ya da erken doğum tehditi olgularında bebeğin akciğer olgunlaşmasının yeterli olup olmadığını değerlendirmek amacıyla kullanım alanı bulmuştur. Günümüzde ise başta bebekteki bazı doğum defektlerini ve genetik bozuklukları saptamak olmak üzere pek çok nedenle gebeliğin ikinci trimesterında uygulanan bir testtir. Tıp alanında ve gebelik takibinde pek çok modern gelişme lmasına rağmen amniyosentez hala daha en yeterli bilgiyi sağlayan altın değerinde bir testtir.

Amniyosentezin en sık uygulanan prenatal test olduğunu belirtmiştik. Koriyonik villus örneklemesi (CVS) gibi diğer bazı testler ise doğumsal anomalilerin pek çoğunu saptamakla birlikte amniyosentez kadar etkili değillerdir. CVS gebeliğin daha erken döneminde yapılmakla birlikte amniyosenteze göre daha yüksek oranda düşük ve başka komplikasyon riskleri taşır. Bazı araştırmalar CVS sonrası çok düşük oranda el ve ayak parmaklarında doğum anomalilerine rastlanabildiğini ileri sürmektedirler.

Bebeklerin bir kısmı çeşitli anomaliler ile doğarlar. Bunlardan bazıları yaşam ile bağdaşmazken bazıları hayati olmamakla birlikte bireyin ve çevresinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu gruba en güzel örnek down sedromudur.

Amniyosentez ve diğer tüm prenatal testlerin (anne karnında teşhise yönelik testler) amacı özellikle tedavi olanağı olmayan genetik hastalıklar başta olmak üzere bu hastalıkları ve anomalileri mümkün olduğunca erken dönemde saptamak, anne baba adaylarına hastalık ve bebeğin dünyaya geldikten sonraki olası durumu hakkında bilgi vermek ve yine onların kararı ve onayıyla mümkün olduğunca erken dönemde gebeliğin sonlandırılmasını sağlamaktır. Bazı anne baba adayları Down sendromu gibi yaşam ile bağdaşan anomalilerin varlığında hamileliği devam ettirme yönünde karar verebilirler. Bu tamemen çiftlerin seçimi olup yasal ya da vicdani hiçbir zorlama mevcut değildir. Benzer şekilde amniyosentez yapılıp yapılmaması kararı da yine yalnizc çifte aittir. Doktorunuz sizi amniyosenteze zorlamaz, sadece önerir.

Amniyosentez kimlere önerilir?
Amniyosentez hem invazif bir girişim olduğu için hem de az da olsa düşük riski taşıdığı için rutin olarak her hamile kadına önerilmez. Kromozomal ya da genetik doğum defekti ya da bazı malformasyonlar açısından yüksek risk altında olduğu saptanan kadınlrda önerilen bir testtir. Genel olarak amniyosentez önerilmesi gereken durumlar şunlarıdır:

İleri anne yaşı: Down sendromu başta olmak üzere bazı genetik hastalıkla rı n görülme riski kadının yaşı ile paralel olarak artış göstermektedir. Eğer anne adayının yaşı beklenen doğum tarihinde 35 ya da daha fazla olacak ise amniyosentez yapılması önerilir. İleri anne yaşı en sık amnyosentez önerilen durumdur.

Canım benim yaa,inşallah iyi çıkar sonuçların....Çok zor ama sen olumlu düşünmeye çalıış..ALLAHIM sağlık versin sana ve bebeğine..

rica ederim canım moralinin yerinde olması senin için çok çok iyi olur tabiki.dedigin gibi burda dertlerimizi paylaşıp moral buluyoruzAllahtan hayırlsı canım adaçayı çok iyi bende içiyorum birçok şeye faydası var.umarım sigaranıda tamamen kesersin.inşllh Allah gönlüne göre verirde saglıklı hayırlı bir bebbgin olur hepimiz için öle olsun inşlllh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…