selam kızlar. yaklaşık 2 haftadır internete girmiyorum. neler olduğundan haberim yok. umarım hamişler çoğalmıştır. ben ilk hafta dedemi kaybettim ve acımız çok büyüktü. 1 hafta ne eve gelebildim nede işe gelebildim. pazartesi tam işe başlamıştım 4 lü taramamın sonucunu öğrendim ve üzüntüm dahada katlandı. doktorum bi riski yüksek gördü ve hemen zeynep kamile genetik araştırma bölümüne gitmemi istedi. pazartesi apartopar işten çıktım ve hemen gittim. ordaki doktorda amniyosentez adında bi işlem yapmamızın doğru olucağını söyledi. hayatımda ilk defa duydum ama hayatım alt üst oldu. çarşambaya gün verdi ama ben o gün bütün gün kusmaktan kafamı kaldıramadım. en sonunda akşam serum takmak zorunda kaldılar. neyse çarşamba günü amniyosentez yapıldı.(göbeğimden iğneyle sıvı alındı) ve 4 gündür yatıyorum. düşük olmaması için.şimdi hem psikolojik hemde vücut olarak kendimi toplamaya çalışıyorum. sonuç 3-4 hafta sonra belli olucak. ve %99 doğru sonuç veren bir işlemmiş. risk benim değerlerimde olan 147 kadından birinde özürlü, sakat bebek olmasıymış. hatta çoğu doğar doğmaz ölürmüş. tabi şimdi içimi ferahlatmaya çalışsamda ilk duyduğumda dünyam yıkılmıştı. allahım hayırlısını versin tabiki ama eğer sakatsa doktor bebeği almamız gerekebilir dedi. beni en çok üzende eğer bebeğimde böyle bişey varsa ve alınmak zorunda kalırsa tekrar tedaviler... yıpranmalar.... hadi oldu diyelim bu seferde 4 ay beklemek ve yine bu testlerle uğraşmak... allahım bana sağlıklı bi bebek versin... sizlerde önce göbeklerinize kondursun sonrada onlara sağlık versin.... lütfen sizlerde benim için dualarınızı eksik etmeyin... şu 3 hafta nasıl geçicek bilmiyorum... her sabah sonuç kağıtlarıyla uyanıyorum.... allahım sizlere yaşatmasın bu acıları...gerçekten olasılığı bile çok zormuş...
selam kızlar. yaklaşık 2 haftadır internete girmiyorum. neler olduğundan haberim yok. umarım hamişler çoğalmıştır. ben ilk hafta dedemi kaybettim ve acımız çok büyüktü. 1 hafta ne eve gelebildim nede işe gelebildim. pazartesi tam işe başlamıştım 4 lü taramamın sonucunu öğrendim ve üzüntüm dahada katlandı. doktorum bi riski yüksek gördü ve hemen zeynep kamile genetik araştırma bölümüne gitmemi istedi. pazartesi apartopar işten çıktım ve hemen gittim. ordaki doktorda amniyosentez adında bi işlem yapmamızın doğru olucağını söyledi. hayatımda ilk defa duydum ama hayatım alt üst oldu. çarşambaya gün verdi ama ben o gün bütün gün kusmaktan kafamı kaldıramadım. en sonunda akşam serum takmak zorunda kaldılar. neyse çarşamba günü amniyosentez yapıldı.(göbeğimden iğneyle sıvı alındı) ve 4 gündür yatıyorum. düşük olmaması için.şimdi hem psikolojik hemde vücut olarak kendimi toplamaya çalışıyorum. sonuç 3-4 hafta sonra belli olucak. ve %99 doğru sonuç veren bir işlemmiş. risk benim değerlerimde olan 147 kadından birinde özürlü, sakat bebek olmasıymış. hatta çoğu doğar doğmaz ölürmüş. tabi şimdi içimi ferahlatmaya çalışsamda ilk duyduğumda dünyam yıkılmıştı. allahım hayırlısını versin tabiki ama eğer sakatsa doktor bebeği almamız gerekebilir dedi. beni en çok üzende eğer bebeğimde böyle bişey varsa ve alınmak zorunda kalırsa tekrar tedaviler... yıpranmalar.... hadi oldu diyelim bu seferde 4 ay beklemek ve yine bu testlerle uğraşmak... allahım bana sağlıklı bi bebek versin... sizlerde önce göbeklerinize kondursun sonrada onlara sağlık versin.... lütfen sizlerde benim için dualarınızı eksik etmeyin... şu 3 hafta nasıl geçicek bilmiyorum... her sabah sonuç kağıtlarıyla uyanıyorum.... allahım sizlere yaşatmasın bu acıları...gerçekten olasılığı bile çok zormuş...
canım nasıl şokdayım anlatamam. bende seni merak ediyordum.
biz ne desek boş ama yinede gönlünü ferah tut. bunların hepsi sınavmıdır, allahhıımmm.....
ama burada çoğu kişinin düşünebileceği ama söyliyemiyeceği şeyi söyliyim:
sakat olmasından yaşamaması daha iyi, çünkü ben bunun bir örneğini gördüm. bizim eski ev sahiblerinin oğulları sakattı ve onlar çok yaşlanmıştı. kim bakıcak oğlumuza diye hep endişelenip dururlardı, benimde içim parçalanırdı...çok dramatik oldu ama içimden geleni söyledim.
ne olur olumlu düşün, allahın takdiri herşey.
herşey biz insanlar için......
allah yardımcın olsun
canım öncelikle başın sağolsun ben 14 yaşımdayken çok sevdiğim dedemi kaybetmiştim Ölüm çok soğuk çok bilinmez....
daha dün aklımdan geçirdim seni bu gün yazmışsın nihayet merak etmiştim..
bak sana ne diyeceğim artık bu testleri hemen hemen herkesten istiyorlar gibi bişey benim bütün tanıdıklarım yaptırdı amniyosentez ve sonuç iyi çıktı doktorlar istedi diye yaptırdılar elbette...
hatta birisi para durumundan yaptıramamıştı ama onun da bebeğinde hiçbir anormallik yok çok sağlıklı maşallah yani canını sıkma herşeyde bir hayır vardır..
Doktor kendi üzerine risk almamak için en ufak tereddütlerde bile bu testi isteyebilir bu demek değilki sağlıksız doğacak sadece emin olmak için isterler... ne mutlu sana ki sorunsuz bir şekilde bu acıya rağmen gebeliğin devam edebilmiş... ve bu testi yaptırabilmişsin... bundan sonrasını Allaha bırak sen daha fazla kendini ve bebeğini yıpratma üzülme yani... elbette dualarımız seninle...
iyi geceler...
sağol =))) şu yazıda 1 cümlen bile bana iyi geldi. 'ne mutlu sana ki sorunsuz bir şekilde bu acıya rağmen gebeliğin devam edebilmiş... ve bu testi yaptırabilmişsin... bundan sonrasını Allaha bırak.' gerçekten aslında bu amniyosentezdende çok korktum. düşük çok yaşanan bişeymiş. ilk iki gün sıvı bile geldi. sonra doktorumu aradım normal dedi. keseye delik açılıyo sonuçta dedi. zaten sonra kontrole gittim. bebek nasıl diye. allaha şükürler olsun çok ii durumda dedi. sıvısı yerine gelmişti.ve kalbi atıyodu.
gerçekten sağolun. burda olmayı sizlerlerle sohbet etmeyi seviyorum. allahım sizleride bebeklerinize sağlıklı bi şekilde kavuştursun.
kızlar benim gebeliğim ikiz kesinleşti
tü maşallahhhhhALLAHım hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin ne kadar güzel en büyük isteğim benimde bu.ailenizde varmı ikiz yoksa bu ilkmi tebrik ederim çok güzel bişey bu
çok sağol... zaten günah genede doğur diyenleri anlayamıyorum. o çocuğun sorumluluğu kolay değil. zaten benim dawn sendromu değil. doktorum bile dediki 'eğer dawn olsaydı doktor olarak değil insan olarak o çocuğun yaşamaya hakkı var derdim.' dedi.ama benim durumum trisomy 18 adında bişey. o çocuklar zaten yaşamıyor dedi. inşallah bişey yoktur. ama gerçekten herşey insanlar için. başımada gelmiş olabilir. ama inşallah gelmemiştir =(((((
kızlar benim gebeliğim ikiz kesinleşti
nediyim, başın sağolsun ve geçmiş olsun. İnşallah güzel haberler alırsın. Benim de çok yakınım hamileleğinde doktorun böyle bir şüphesiyle yüreği ağzına geldi. Yaptırmadığı test kalmadı. Testlerin sonucu da kötü çıktı. Morali bozuldu. Doktorların dediğine göre çok kötü bir durumda doğacaktı bebeği. O aldırmayı aklının ucundan bile geçirmedi ve şuan da çok sağlıklı bir oğlu var. Biz o kadar üzgünken bana bu şekilde o kadar çok olay anlatıldı ki. Doktorların hamileyken teşhis koyduğu, şüphelerini bildirdiği ve doğduktan sonra bunların hiçbirisinin gerçekleşmediğini öğrendik. Bence çok büyük bir imtihan ama sakat çocuğa bakmak mı büyük sorumluluk? Sağlıklı bir çocuğu, doktorlar dedi diye aldırmak mı? Bu tür konularda doktorların yanılma payı sanıldığından çok yüksek. Burada söylenebilecekleri tahmin edip biricik arkadaşımız başka bir yorum yapmış. Kendisine görüşünden dolayı saygı duyuyorum. Benim düşüncem de doktorların bu çocuk sakat doğacak, aldırın dedikleri ama annelerinin kıyamadığı ve doğurduğu bebeklerinin çok da sağlıklı olduğunu kendi gözlerimle defalarca gördüm. Eğer doktorlara inansalardı şuan o sağlıklı bebekler hayatta olmayacaktı... Bunun hesabını ahirette nasıl verecekler bilemiyorum... Çok geçmiş olsun sana. Zor bir imtihandasın. Allah kaldıramaycağın yük vermesin. Dua ile...
canımm sana sonuna kadar katılıyorum
hem daha tanı konmadan böyle şeylerin konuşulması arkadaşın canını acıtır
bence böyle durumlarda hamile bir kadının ruh halini düşünüp yorum yapmak güzel olur
bnde senin gibi doktorların tanı koyarken malesef çok başarılı olamadığını düşünüyorum
benim bir çok tanıdığıma kesinlikle aldır dedikleri çocuklar şimdi çok sağlıklılar
çok sağol... zaten günah genede doğur diyenleri anlayamıyorum. o çocuğun sorumluluğu kolay değil. zaten benim dawn sendromu değil. doktorum bile dediki 'eğer dawn olsaydı doktor olarak değil insan olarak o çocuğun yaşamaya hakkı var derdim.' dedi.ama benim durumum trisomy 18 adında bişey. o çocuklar zaten yaşamıyor dedi. inşallah bişey yoktur. ama gerçekten herşey insanlar için. başımada gelmiş olabilir. ama inşallah gelmemiştir =(((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?