teşekkür ederim ama kilo veremiyorum kii ... bir hafta beklemem lazım sonuçların çıkması için
merhaba tüm değerlerin manasını bilemem onları size doktor açıklar ancak yumurtalıklarınız normal boyutta over dediği yumurtalıklar bu güzel... her ay düzenli adet görsen bile yumurtlama olmuyorsa bu polikistikoverdir.. doktorunun size dediği yumurtanın gelişmemesi... kiloluysanız kilo vermeniz gerekli diğer değerlerinizi arkadaşlarım bilenler yorumlayacaktır.. Gebe kalmak istediğinizde yumurtlama tedavisi verecektir doktor...yumurtalıkta çok sayıda yumurta hücresi yani kistin oluşumudur pkos...ne ilaç verdi doktorunuz
ultrasonda bu görüntüyü görünce doktorunuz bu teşhisi koymuştur..
tüylenme sivilcelenme adet düzensizliği ve esas yumurtlayamama belirtileridir..
yumurtlayamama ya da seyrek yumurtlama en belirgin belirtisidir..
LH ve FsH Tsh hormonlarına bakıldı mı?
bana çoğu şey normal geldi. LH ve FSH nerede? Sadece Testosteron yüksek gibimmm...
sadece yumurta tembelliği de olabilir....
her ikinizede çok teşekkür ederim... lh fsh hormonlarında bakılmadı..sadece bunlar bakılanlar..çenemde 3 5 tane klvar oda kendimim bildim bileli var.. çocugumuz olmama ihtimali çokmu yüksek??
her ikinizede çok teşekkür ederim... lh fsh hormonlarında bakılmadı..sadece bunlar bakılanlar..çenemde 3 5 tane klvar oda kendimim bildim bileli var.. çocugumuz olmama ihtimali çokmu yüksek??
Gunaydın kızlar..moralım dıplerde ablam kadar sevdıgım aıle dostumuzun bugun bosanma mahkemesı var herkezden saklamıs ustelık ıkı cocugu var.suan sadece adlıyedeyız dıye msjını gordum sok oldum ustune bıde babam anjıyo olmus bunuda saklamıslar benden,herseyı yenı ogrendım acıkcası hayat cok zalım gıbı gelıyo artık bana bu dunyaya cocuk getrmek nekadar mantıklı suan bunu dusunuyorum..bu aykı tedavıden bısey beklemıyorum ...
Gunaydın kızlar..moralım dıplerde ablam kadar sevdıgım aıle dostumuzun bugun bosanma mahkemesı var herkezden saklamıs ustelık ıkı cocugu var.suan sadece adlıyedeyız dıye msjını gordum sok oldum ustune bıde babam anjıyo olmus bunuda saklamıslar benden,herseyı yenı ogrendım acıkcası hayat cok zalım gıbı gelıyo artık bana bu dunyaya cocuk getrmek nekadar mantıklı suan bunu dusunuyorum..bu aykı tedavıden bısey beklemıyorum ...
günaydınlar. . sizlere birşey sormak istiyorum. geçen ay adetimin 3. günü yapılan hormon testime göre doktorum pko var dedi ama ultrasonla fln bakmadı. . sadece hormon testi bu kanıya varmak için yeterli midir?
hhıımmm???? demekki sende birşeyler gördiki adetinin 3. günü böyle bir test istedi canım.
diğer sorunlar neydi? LH FSH dan yüksek ise, pko evet!!
adetim ezelden beri gec gelir ama 35 günde bir olurdu son 3 aydır 47lere kdr cıkınca ve bebekte düsündügümüz için doktora gittim hormon testi istedi. sonuc olarakta pko diyerek beni bunalıma soktu :)
canım mutlaka LH ve FSh larına baktır. adetinin 3. günü kan aldır. Orda herşey ortaya çıkar.
bunun yanında prolaktin ve progesteron da önemli......
canım sen lh ve fsh bı baktır onemlı olan bu degerler kıl tuy kesın belırtı olmayabılıyo.ayrıca bebek sahıbı olmama ıhtımalı degılde zorlanma ıhtımalı yuksek enınde sonunda hepımızın olucak yumurtalık ve rahım var sonucta dımı.okadar uzun tedavı asamaları varkı bebek ıcın muhakkak bırınde tutacaktır ama sahsen benı sonrası korkutuyo
adet gecikmesi 47-50 günlerde ise, hastalığın artk devreye girmiş demektir canım. bunalıma giricek birşey yok. bir kaç ay içinde kontrol altına alabilirsin....
hormon sonuçlarını yazarmısın buraya canım?
canım neden bu kadar karamsarsınki? öncelikle geçmiş olsun baban için.
kimse boşanıcam diye evlenmez ama yuva yıkmak kolay değil..o yüzden bu mutlaka iyi düşünülmüş bir karardır. bazen insanların ayrılması daha iyi oluyor, rahatlıyorlar ve evde çocukların önünde kavga etmiyorlar artık....bir düşün derim....
offf valla ben sizlerin morallerini yüksek tutmaktan yoruldum burda ama kızlar yaaaaa!!!!!
herşeyi problem edip dünyanın sonu gelmiş gibi yapmayın allah aşkına yaaaaa
canım ben kendı adıma soyleyım benım moralımı yuksek tutmak gıbı bı zorunlulugun yok burda hepımız sıkıntılarımızı,korkularımızı paylasıyoruz sadece. uzgunum ama hayat sadece gulmekten ıbaret degıl etrafında yasananlar ıster ıstemez ınsanı etkılıyo bugune kadar hep planlı programlı yasadım ıstedıgım seyı hemen elde ettım bu benım eksım suan bu tedavı surecınde ne olcagını bılmıyorum hamıle kalırsam ondan sonrakı yasayacaklarımı bılmıyorum bılememekte benım en buyuk korkum ıste.burda yazılanlardan bıle etkılenıyorum cogu zaman neyse uzatmayım ve kesınlıkle benı yanlıs anlama ama senı sıkan konulara cvp vermek zorunda degılsın..
LH:8.38
FSH:4.78
PROLAKTİN:14.13
hormon sonuclarım bunlar. . nasıl kontrol altına alınacak hiçbir fikrim yok. . pkoya dair baska hiç bir belirtimde yok ne kilo ne tüylenme ne sivilce. . durduk yerde nasıl cıktı bu sendrom bende anlamadım. . anladıgım kadarıyla bu konuda epey bilgi sahibisiniz. . hormon sonucları icin ne düsünüyorsunuz?
4 sene önce pko tedavisi gördüm ve adetlerim düzene girdi.
9 ay önce evlendim ve yasmine başladım 5 ay içtim ve 8 kilo aldım. 4 aydır içmiyorum.
diyetle 4 kilo verdim. inş hamilelik yaşarım.
hormon sonucun LH FSh dan yüksek, bunun olmaması gerekiyor. çok da yüksel değil ama değerlerin...
ya 4-5 ay doğum kontrol hapı kullanmak ve hormonları biraz baskılamak...ve adeti düzenlemek.
(doğum kontrol hapları sadece kullanıldığı sürece işe yarıyor) bıraktıktan sonra şikayetler 2-3 ay sonra devam ediyor. senin hastalığın yeni ortaya yani kendini belli etmeye başlamış. adet düzensizliği ile yani.....müdahale edilmezse daha kötüye gidicektir.
doktoruna birde Metformin (Glifor vs ) sor, bu ilaç adet düzenliyor, tekrar yumurtlamanı sağlıyor.
mutlaka ultrasonda baktır, yumurtluyormusun, çatlıyormu kendinden vs...
ona göre bir yol çizilecektir.....
peki nasıl bir tedavi gördün arkadaşım?
bize bahsedermisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?