Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

olsun canım, önemli değil
evet haftaya gitmeyi düşünüyorum ama olduki yumurtlama hissettim, hemen yarın, cuma ya da cumartesi de giderim. nasıl olsa 5 dakikalık bir ultrasona bakmak değilmi, randevum olmasa da yani demek istemiştim.....geri çevirmezler sanırım....

valla hissettiğin zaman bence de hemen git sonuçta bizim durumumuz özel mesela benim de randövularımı doktor ayarlıyor çünkü hastane prosödürüne göre benim gitmem gereken zamanlarda boşluk olmuyor durumum ayrıcalıklı olduğundan önceden doktoru arıyorum o gün hangi saat daha uygunsa ona göre gidiyorum tabi bir dez avantajı da hep iki hasta arasına girmiş oluyorum..
sen yumurtlama olduğunu anlayabiliyorsan çok iyi bence ben bu güne kadar hiç anlayamadım belki de hiç yumurtlamam olmuyordur yılda 1-2 kere oluyorsa nasıl anlayacağım de mi?

yumurtlama dönemini anlayabiliyor olmanız çok güzel
bende de olduğunu daha önce ultrasona girdigim doktor söylemişti ama su an adetlerim düzenli tekrar kontrole gitmeli miyim sizce ?
bir de mutlaka ilaç kullanmam gerekiyor muydu?
doktor bana ilaç önermedi?
:44:

ben ilk glifora başladığım ay acaip bir şeyler hissettim yumurtalıklarımda...orada yumurtladığıma 100% eminim. ama yurtdışındaydım, çok kötü olmuştu eşimden uzak yani...
hhıımmm, ben tam 7 aydır bu ilacı kullanıyorum ve bu 7 ay içinde kendi hislerime göre 3 defa yumurtladım. 2 kere de o servikal akıntı denk geldi.....bakalım bu ay gözlemliyorum. zaten bir dahaki ay kesinlikle ateş ölçücem. şimdi süklusumun ortasında başlamıyım demiştim.
1 kere ultrasonda (normal muayeneye gittiğimde) görememişti bir şey doktor. o zaman adetim biteli 3 gün falan olmuştu. bizde geç gelişebiliyorda, o yüzden haftaya gel bakalım demişti ama ben gitmemiştim
şimdi artık üstüne düşücem....
elimden artık bir o geliyor, diğer üstüme düşen görevleri yaptığıma inanıyorum (kg vermek, adet düzenlemek vs)

her ay anlıyamıyorum malesef....ateş ölçmekte güzel bir yöntem, onu deneyebilrsiniz.
şimdi ilaç için hiçbirşey diyemeyeceğim. kendiliğinizden yumurtluyorsanız, ilaca tabiki gerek yok

birşey soracağım ben de pkoluyum ve bu illet yüzünden çekmediğim kalmadı..şu an sadece diane35 kullanıyorum.aşırı sivlcelenme var mesela ben de off off yani..her neyse aslında doktorum glifor da verdi bana pkolu oldugum için insülin direncimin de oldugunu söyledii..fakat ben artık ilaç içmekten nefret ettiğim için gittim bi laboratuvara homa yani insülin direnci testi yaptırdım insülin direnci çıkmadı bende o yüzden de gliforu içmedim..şimdi size sorum şuu acaba içsem mi gliforu ne dersiniz??sizlerin doktorları test yapıp mı önerdi bu ilacı?
lütfen cvp verin çok kaygılıyım

7 ayda 3 kere yumurta hücresinin sadece gelişmesi bile çok büyük bir gelişme hele yumurtlama olduysa süper...
bundan sonra doktor her seferinde kontrol etsin bence de üstüne düşmelisin çünkü maşallah durumun şu anda iyi ve bunu kendi gayretinle başardın...
benim yumurtam bahsettiğin gibi çok geç gelişiyor bu sebeple ben yumurtlamaya fırsat bırakmadan adet söktürmüş oluyorum tuhaf oluyor yani...

aslında i. direncinin olmasına gerek yok bu ilaç için. benim de i.direncim yok ama doktorum bu ilaç pko lular için mucize demişti. bende 7 aydır kullanıyorum ve gerçekten, adet düzenledi ve sanırım önceden hiç yumurtlamıyordum her ay olmasa da yumurtluyorum. yalnız öyle 1 ay kullanmakla olmuyor.
mutlaka bir kaç ay kullanmalısın. yavaş yavaş adet düzenliyor. benim her 50 günde olurken şimdi her 29 günde adetim oluyor bu ilaç sayesinde. bazılarına kilo vermede çok yardımcı oluyor.. doktorun verdiyse hele, mutlaka kullanmalısın. hiçbir şey yapmadan bu hastalıkla devam edemezsin, daha kötü olur arkadaşım....

evet canım biliyorum, sen metforminde kullanmıyorsun.....
ben artık ultrasonda üstüne düşeceğim, umarım hayırlı haberlerle gelirim....ne kadarda söktürüyorsun adetini? 30 gün oluyormu ortalama?

slm kızlarrr nassınıss bu gün yoğundum ben ya eltimin kardeşinin nişan hazırlıklarına yardım ettim.şu bohça işleri ne gıcık evladım olsun evlenme çağına gelsin nişan yapmamayı şart koşacam valla sigarayı içmiyorum denecek kadar azalttım günde bitanecik.hepten bırakmak nasip olacka inşallah.ayy hazirandada evimi yeniliycem inşallah o zamana tedavimle ilgili ağır bişey denk gelmez.duvar kağıdı mutfakta kullanan varmı canımcıklar.ben mutfagada istiyorum annem olmaz buhardan nemden soyulur diyor.
eşim bu ara çok üstümedüşüyor nedendir demiycem menopoz olayını öğrendiğinden beri çok tedirgin oda belli etmesede.ama bu konuda içimi baya ferahlattım bunun geri dönüşümü olduğunu öğrendim yeterki daha kötüsü olmasın rahimle ilgili.birde bana bebek olması için hocalarımızdan biri dua hazırladım bunu üzerinden hiç ayırma dendi onu takıcam sürekli.hayırlısıııııı

çok çok teşekkür ederim..en son doktorum iştahın için de iyi gelecek demişti ama ne bileyim o kadar çok ilaç içtim ki psikolojimin bile bozulduğu oldu bazı zamanlar..artık korkuyorum desem yeri var..
siz de doğum kontrol hapıyla beraber kullandınız mı veya diane 35 veya yasminle beraber kullanan tanıdıklarınız veya bildikleriniz var mı?

ben 10 yıl başka bir d.kontrl hapı kullandım ama biryerden sonra onlarla bile adet olamadım.
evet diane35 ve gliforu kullanan çok. belki biryerden sonra diane35 e bile gerek kalmıycak...denemeni tavsiye ederim. ama yan etkilerine ilk 10 gün katlanmalısın....

evet canım biliyorum, sen metforminde kullanmıyorsun.....
ben artık ultrasonda üstüne düşeceğim, umarım hayırlı haberlerle gelirim....ne kadarda söktürüyorsun adetini? 30 gün oluyormu ortalama?

19 şubatta en son adet görmüştüm şimdi 16 mart yani erken bile söktürmüş oldu..
progestanı ilk defa denedim bu ilaç böyle yaptı... son hapımı içemeden başladı kanama...
metformini tekrar soracağım geçen defa kendi doktorum yoğundu endokrindeki doktora sormuştum gerek yok diyen oydu kendi doktoruma da soracağım...

teşekkür ederim..2005ten beri başımda bu rahatsızlık fakat teşhisin konması bu seneyi buldu..bu arada bu haldeyken 2 kez de aşılama oldum tabii ki tutmadı..tam tüp bebek yapacaksınız başka çareniz yok denirken izmirde bi prof dr.a gittim daha eline aldığı ilk testime bakar bakmaz lh fshdan yüksek olmaz sen pkosun kızım bağırıyor senin bu testlerin hiç kimse söylemedi mi sana bu cildinin hali ne dedi!!şok oldum o kadar cok doktora gttiim o kadar muayene hsg bilmem ne yapılmayan kalmadı ama kimse bana pko teşhisi koymadı ne kadar enteresan di mi?cildimle ilgili de gittiğim dermatologların tedavileri bir işe yaramıyordu meğer pkodanmışş.şu an cok mutluyum cildimde müthiş iyileşme var ama pkom ne durumda bilmiyorum 2 ay sonra gidicem inşallah doktora..Allah hepimize şifa verir inşallah arkadaşlar

diana 35 in cilde iyi geldiğini duymuştum.. cildinize iyi gelmesine sevindim..
doktorunuz glifor da verdiyse size içmediğiniz için kızabilir... glifor metformin tarzı hap ve pkosendromunda işe yaradığı biçok kişide görülmüş... Bu sebeple bana kullan deseydi doktorum tereddütsüz onu da kullanırdım çünkü elden ne gelirse yapmaya çalışıyorum daha iyi olmak için... :)

biricik canım benim doktorumda senin doktorunun tam tersine
hastada insülin direnci yoksa bu ilaç verilmez dedi
bence herkes doktorunun tavsiyesine göre ilaç alsın
Allah muhafaza yan etkisi falan olmasın

tabii her şeyimiz daha sağlıklı olmak ve en kısa zamanda hamile kalabilmek için:)))
glifor konusu evet biraz muallakta..aynı şekilde benim bi yakınım da doktoruna sormuş o da insülin direnci olmadan kullanılmasına gerek yok demiş ama gliforu kilo vermek için içen insanlar da çok yanii..tabi denemekte fayda var..dedim ya benim derdim artık ilaçlardan bıkmış olmam..bir yerden düzeltti bir yerden bozdular beni:)

hayırlısı canım..bu arada ateş ölçmeyi dene gerçekten,geçen ay baya fikir edinmiştim bu ölçümle..
ben de artık meraklanmaya başladım..daha siklusumun 29.günü ama test yapsam mı diye düşünmeden edemiyorum biraz daha beklemem lazım tabi biliyorum ama...

bu arada yeni gelen bazı arkadaşlar var sanırım aramıza..pko tedavi ediln bir hastalık değil.bunu belirtme gereği duydum..yani "ben pko tedavisi gördüm" diye bişey yok..bu genetik bir rahatsızlık..doğum kontrol hapları sadece geçici çözüm,bebek düşünmeyen bayanlar için..bu tür hapları bırakınca eski şikayetler tekrar başlar..yani düzenli beslenme,kilo almama-çünkü kilo en büyük düşmanıdır pkonun-mümkün olduğunca az stres bu rahatsızlığı sadece kontrol altına almamızı sağlar..yapabileceklerimiz bunlar..önemli olan LH hormonunu mümkün olduğunca düşürmek,özellikle karbonhidratlı besinlerden uzak durmak,egzersiz;özellikle yürüyüş,ve gerçekten moral lazım...Umarım isteyen herkes bebek sahibi olur burada :))
bu arada bazı arkadaşlar sormuştu,bana da insülin direncine bakılmadan glukofen(metformin) verildi.bi sakıncası yok demişti doktor..sakınca olarak gördüğü şey hipoglisemi yani ani kan şekeri düşmesiymiş..bu ilaç hipoglisemi yapmaz,sadece kanında mevcut olan şeker düzeyini dengeler demişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…