Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

katılıyorruummmmm

bir dahaki süklusumda başlıycam canımmm ateş ölçmeye...

bence 1 hafta daha bekle?? test yapmak için yani.....

ben gerek TR de gerekse yurtdışındaki sayfaları aylarca araştırdım. Şu anda dünyada PKO da ilk tercih edilen ilaç metformin.....
bu arada hangi doktorlara yani prof.lara gittin izmirde arkadaşım? bir sakıncası yoksa??????

içimi kararttın...tedavi edilemez falan...ben zaten strese giriyorum pko luyum çocugum olmayacakmı acaba diye sende bunları yazınca daha strese girdim...

günaydın herkese nasılsınız?? kayifler nasıl???

içimi kararttın...tedavi edilemez falan...ben zaten strese giriyorum pko luyum çocugum olmayacakmı acaba diye sende bunları yazınca daha strese girdim...

günaydın herkese nasılsınız?? kayifler nasıl???

canım sardunya arkadaş haklı....şöyle tedavi edilemez: mesela yumurtalıklarında kistler var, onlar hiçbir zaman gitmiycek ama daha fazla oluşmaması için uğraşmak gerek. evet bu hastalık menapoza kadar bizimle. o yüzden sardunyanında dediği gibi, sağlıklı yaşamak gerek.
iyileşme diye bir şey söz konusu değil, ama isteğe bağlı tedavi şekilleri var.
çocuk istemeyene doğum kontrol hapı verilir, düzenli adet olunsun ve hormonları baskılasın diye.
çocuk isteyene metformin, klomen gibi ilaçlar verilir.
en önemlisi: kilo almamak, ya da vermek, düzenli adet görebilmekdir.
bunlar bir kaç ay içinde kontrol altına alınabilecek şeyler. hiç içini karartmana gerek yok yani

canım doktorum bu sefer söylemedi kaç mm olduğunu ama ilkkez 5 yumurtam olduğu için çok sevindim sanırım gerekli büyüklüğe gelmemiş olsaydı iğneni yap demezdi fostimon iğne + glucopage bana d verdi ama ilk önce içiyordum şimdi ilacı ağzıma almadan midem kalkıyor içemiyorum.

bu arada nediyim arkadaşım seni çok merak ettik....allah hayırlı haberler verdirtsin inşallah...

ecrin? sende yoksun?

Merhaba Arkadaşlar;

Bende Pko hastasıyım..29 yaşındayım ve 5,5 yıllık evliyim..4 sene önce öğrendim pko hastası olduğumu..Bebek henüz yok...Başta çok istedik ama olmadı...Sonra çok kilo aldım..Adetlerimde hiç olmuyordu 6 ay olmadığımı biliyorum...
Sonra Burdan bir arkadaşım önerisi ile dr. gidip Glukofen ilacını sordum..Dr . hemen başla dedi..1,5 yıldır Glukofen 850 ml. Kullanıyorum..Ve kullandığımdan beri 40-45 günde bir de olsa hiç şaşmadan adetlerimi oluyorum...Benimde LH hormonlarım hep yüksek idi..Geçen 2 ay önce kan tahlili yaptırdım ve bütün hormonlarımın düzenlendiğini gördük..
Hatta bu ay tekrar gidip kan tahlili yaptıracağım..Baklalım inşallah yine aynıdır ve düzenlidir..
16 ay öncede Rahim filmi çektirdim ve Rahmimin Kalp şeklinde olduğunu öğrendim..Dr. direk ameliyat dedi ama ben olmadım..Başka bir dr.lara gittim ve ameliyatı önermediler..Çünkü sen hiç hamile kalmamışsın ki bir hamile kal eğer üst üste 3 kere düşük olur ise o zaman ameliyat öneriyoruz dediler..Yani bence ne olursa olsun 1 dr. da bağlı da kalmayın sakın...Çünkü çok riskli bir ameliyatmış rahme zarar verilebileceği için bir daha bebek olma ihtimali Kalmıyormuş..Zor bir işlem demişlerdi...Neyse sonuç olarak Kalp şeklinde rahimle hamile kalmak zorundayım ve en az 4-5 kilo vermek zorundayım...Glukofen bana kilo aldırmıyor en azından ama boğazımı tutarsam da tabii ki vermeme yardımcı olduğunu da,üstelik verdiğim ay 25. Gün regilimin geldiğini de gördüm...

Bu arada boyum 171 cm. kilom 82, 42-44 beden giyiyorum..Çok kilolu durmuyorum kemik yapım iridir..Ama 10 kilo fazlam var... 4 ay önce 76 yı gördüm fakat sonra dikkat etmediğim için 4 ayda 82 lere çıktım...Yani dikkat etmeyip ilacı içip kilo verim olmuyor muhakkak dikkat etmek gerekiyor...

Rabbim isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın inşallah...aminnnn
:97:

miniEtekciğim? hamilelik nasıl gidiyor?

hiç sabah bulantıların oluyormu?

bizi de bilgilendir......hep hamile topiğinde takılma hehehhehehehehhe

öncelikle 2. bir doktorun fikrini aldığına sevindim....umarım verdiğin emeklerin karşılığını alırsın.
bende metformin kullananlardanım: günde 2000 mg....
bence 10-13 kg verirsen çoğu şey daha da düzelicektir. zaten sende farkındasın. bende pko nun azdığı zamanlarda kilo almıştım ama verdim. doktorumun ilk söylediği şeydi bu. 5-6 kg mutlaka ver demişti...ben 5,5 kg verdim..şimdi 2 kg daha vermeye uğraşıyorum. benim boyum 1.62 yani senin gibi değil malesef, o yüzden kilo kaldırmıyor....
hiç yumurtlamana baktırdınmı ultrasonda? yani yumurtladığını hissediyor ya da biliyormusun?

haklı olbiirsin ama ne bileyim zaten içimpır pır ediyor strese giriyorum neyse haklısınız..

çat.iğnemi olalı 2 gün oluyor kasıklarım patlıcak gibi ağrıyor,göğüslerime el değmiyor kocaman şiştiler.. göğüs uçlarım kocaman oldu...yemek görünce midem kalkıyor ...ilaç içemiyorum...sizce normalmi bu...

şekerlerr ben çıkıyorum .. arkadaşa gideyimde azcık dedikodu yapayım :))) sonra sizinlededikoduya devam.. öpüyorum siziii... Allah aemanet olun...

ayy canım ya çok zor olmalı çatlatma iğnesi olan arkadaşlar bilirler tabiki ama hormonlarında baya değişiklikler olduğu kesin... iyiye işaret gibi göründü bana ama tabi bilenler cevap versin..

smyrna art ile başladım yolculuğa o zmnlar evrim hanım vardı orada o beni sürekli kontrol ediyordu orada klomen tedavisi denendi bende tabii 19 gün sonra burda marmariste ani bir kanamayla hastanelik oldum:)ne oldugu da bilinemedi ama bir düşük değildi..hsg falan da çekildi smyrnaya giderken çınarlı hatanesinde sonuç tüplerimde bişey çıkmadı..sonra anka life ve kıbrıs ortadoğu ve balkanlar tüp bebeğin danışman doktorlarından hüseyin başla devam ettim tedaviye o burda marmariste bir doktor.tüp bebek tedavisi olursa hazırlayıp kıbrısa veya ankaraya gönderiyor neyse onunla da 2 aşılama tecrübesi geçirdim fakat bu arada burda özel bir hastanede de başka bir doktorla görüşyordum arada gidip ultrson yaptıyordum muayene oluyordumDD tabii pko hastası oldugumu hiçbir doktor söylemedi bana..adetin 3 veya 4.günleri gidiyordum hormon testlerini yaptırıryodum sonuçlar gayet normal değerlerde deniyordu ilginç di mi??
vee en son bana uzun süredir tavsiye edilen fakat benim bir türlü gidemediğim prof dr hüsnü çağlara gittim..hüsnü bey beni gördüğü ilk an derdin ne senin kızım dediçocuk dedimDDne yapacan çocugu daha gençsin olur gider dedi o kadar çok hoşuma gitti bu kadar pozitif bana yaklaşması gülmesi:)))sonra testlerime baktı baktıgı an lh fshdan yüksek olmaz senin testler pko diye bağırıyor sana kimse söylemedi mi bunu dedi..yooo dedim kimse demedi:)
sonra muayene etti kistleri gösterdi bana inanamadım bu zmna kadar hiç görmediler mi doktorlar..ne bileyim anlamadım işte..başımın çok ağrıması adetimin parça parça gelmesi vsss vss işte..
yani sonuçta hüsnü çağlar hocam sağolsun benim tedavime başladı şu an cildim o kadar düzeldi ki anlatamam insanların yüzüne bakamıyordum sivilce problemi psikoljimi bozmuştu..eminim yumurtalıklarımda iyi durumdadır..sadece gliforu kullanmıyorum onu da tel ettim kullanacaksın kilo da alamayacaksın hele iştahın açıksa sabah yarım akşam 1 iç dedi en son:)bir de her ay doktora koşma alışkanlığımdan kurtardı beni rahat ol sakin ol gelme diye diye:)Allah ondan razı olsun

neslihan165 ne güzel uzun uzun anlatmışsın... ilacın işe yaraması çok iyi...umarım yumurtlaman da düzene giriyordur ve karşılığını alırsın... yakınımın da rahmi tam bir kalp şeklinde ancak tabiki doktorlar da ameliyat düşünmüyorlar önce bir düşük riski değerlendirilir sonra en son planda ameliyat artık bebeğin tutunmasını sağlayacak iğneler var kuvvetli eskiden bile vardı yapılıyordu...ve tabiki inşallah siz hamile kaldığınızda yatarak geçirmek durumundasınız başkaları gibi olmayacak durumunuz.. ve hep gebeliğiniz doktor kontrolünde devam edecek hamile kaldığınızı anladığınız anda doktora haber vermeniz gerekecek aslında adım adım takip edilecek durumunuz....
umarım her şey hepimiz için yolunda gider...

biz burda herşeyi paylaşarak öğrendik bu hastalığı. öğrendikçe doktrlara sorduk. ama şunu kesin anladık ki, LH FSH dan yüksek olmaması gerekiyor.
inan çok üzüldüm bu kadar doktor dolaşmana, teşhis konması için. bu arada bende çınarlıda r. filmi çektirdim. anladığım kadarıyla marmaristesin.....
ben gliforun yanında her öğlen bebe aspirini içiyorum, ona göre adet yoğun oluyor ama kan pıhtılaşmasını engelliyor. hatta gebeliğin ilk 3 ayına kadar kullanmalıymışım......İstersen sende sor bunu doktoruna....
ben aşılamayıda çok araştırdım. Çoğu doktor erkek tarafında sorun olunca tavsiye ediyor, ve zaten
%10 gebelik şansı veriyorlar....son 7 ayda okuduklarıma göre, aşılama yerine normal yoldan gebe kalmak daha büyük şans. (erkekde sorun olmadığı sürece)
Umarım çektiğin şanssızlıkların karşılığını en kısa zamanda alırsın......

selam kızlar ben bugün kontrole gittim pazartesi yumoşum 13mm di bugün 20 olmuş yumoşum benim :) ilk kez bir tane yumoşum oldu çook heyecanlıyım.çatlatma iğnemi oldum bugün şimdi 36saat sonra ilişki daha sonrasında hergün dimi kızlar.günde bikaç kez yapınca şansımız artaıo mu azalıo mu hani sperm kalitesi falan düşüo denio beni biraz bilgilendiriseniz çook sevinirim çok heyecenlıyım ilk kez yumoşum oldu ve iğne vuruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…