Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..yüce Allahım hepimize sağlıklı günler nasip etsin..sağlık olunca her şey oluyor ben bunu çok iyi anladım:)

hayır ben direkt Metformin (günde 2000 mg) + bebe aspirini ile başladım.
Adetim düzenlendi, 2 kilo vermeme yardımcı oldu, tatlı krizlerimi giderdi.....ara sırada yumurtlamamı sağlıyor.....

ben duphastonla başladım evet..çocuk isteğim oldugu için duphaston içtim 2 ay sonra doktoruma kontrole gittim ve gördük ki duphaston hiçbir işe yaramamış..o yüzden metformine geçtik sonra da dogum kontrol hapına geçtik çünkü cildim falanda kötüye gidiyordu

duphaston bende de bir işe yaramazsa 4 ayım boşa gidecek demektir. . doktorlarda direkt ağır ilaçlara başlatmak istemiyorlar sanırım. . acaba ben sorsam metformin kullanabilir miyim diye ne cevap verir?

her bünye farklı belli olmaz yani sende çok çok işe yarayabilir..benim duphaston öncesinde geçirdiğim çatlatma iğnesi klomen tedavisi ve 2 tane aşılama var yumurtalıklarım berbat durumdaydı son doktoruma gittiğimde..her yanı kistler iyice sarmıştı aşılamadan kalan çatlamamış yumurtalar da yerlerinde duruyorlardı taş gibi:))duphaston hafif geldi sanırım
o yüzden bence bozma moralini..metforminle ilgili de aklındaki şeyleri sor doktoruna paylaş kullanmam gerekli midir vs diye bir sor..soru sormak ve cvp istemek senin hakkın sormakta fayda vardır diye düşünüyorum..ama duphaston işe yaramayacak diye bir şey yok kişiden kişiye değişir her tedavi..

haklısın ama doktor sadece hormon testine göre koydu bu tanıyı. . ne bileyim ultrasonla fln bakıp o zincir gibi görüntü var mı yok mu diye bakmadı. . başka bi doktora gidip bakmasını isticem. . cok merak ediyorum çünkü. . duphastonu bu ay ikinci kez kullanıcam sonraki adetle tekrar hormon testi yaptırmak istiyorum. catlamayan yumurtalara kistlere falan nasıl bakıyolar?

benim saçlarım hep seyrekti o yüzden hep kaynaklı:)))
ama sivilceler hayatımı kararttı..boynuma çenemin altına kadar zaten yanakları saymıyorum yanaklarımın sivilcesiz olmayan kısmı kalmadı içleri dolu kistik sivlceler şu ağrıyanlardan((
neyse ki şimdi tek tük var ama suratım kıpkırmızı hala..anca iyileşiyor işte:)
senin saçlarına üzüldüm bak şimdi ya((
zor olmuştur eminim çok üzüldüm yaaa tüh((ne biçim bir hastalık bu böyle yarabbim

arkadaşlar sizlere bişey sorucam ben şimdi 4 ay boyunca klomen kullandım ve şimdi 5. ayımda doktorum fermara diye daha etkili bi ilaca geçtik ama benim klomenlede yumurtalarım büyüyor çatlıyordu o yönden bi sıkıntım olmadı hatta ultrasonda bakıldığında inci gibi dizilen bi görüntüde yok zaten benim bi tane kistim vardı oda şuanda görülmüyor zaten ama ilaçları bırakınca tekrar ortaya çıkıcağını biiliyorum şimdi benim sormak istediğim aranızda fermara kullanan arkadaşlar var mı?

benim sivilce problemim yok ama mesela saçım ÇOOKK döküldü. gitti gür saçlarım, şimdi çok seyrek :-(((

biricik aynen benim de ya...
saçlarım git gide dökülüyor her banyodan sonra taramaya korkar oldum artık tabi boya da yapıyorum 2-3 ayda bir falan ama mecburen boya ile daha tok tok duruyor saç yoksa ip gibi bişey kalacak boyamasam...
senin özel uyguladığın bir kür losyon vs bişey var mı ben de denesem yılan yağı denedim, bemix ampul denedim sarımsak zeytinyağı kür denedim biraz faydası oldu bunların elbette ama dökülme aynen devam...
bu arada benim yüzümde değil ama inanmayacaksınız başımda yağ bezesine benzer sivilcelenme var... 25 yaşından beri 5 yıldır bunlar devam ediyor egzama ilaçlarıyla geçiriyorum bunları ama artık egzama olduklarından şüpheliyim çünkü egzama küçük sivri olur bunlar farklı pkodan olduğunu düşünmeye başladım başka bir cildiyeciye daha gideceğim...

gerçekten zor ya işte bu hormonal bozukluklar vücutta pek çok şeyi etkiliyor saç dökülmesi, sivilcelenme off çok haklısın ama en zoru da bazen zor kontrol ettiğim yine hormonal denge den kaynaklanan sinirlilik oluyor bende ama artık ona da alıştım dengelemeyi öğrendim.. içtiğimiz yığınla ilacın yan etkilerini hiç demeyim zaten :))
iyi olmak için zorluklarla mücadele edeceğiz artık çünkü yaşam gerçekten güzel:)
inşallah bu yaza doğru forumuzda yumurtlama tedavisinden sonuç alanlar çoğalır
ben de yaz aylarında başlayacağım yumurtlama tedavisine karşılığını almayı çok istiyorum biliyorum ki istemek çok önemli....
hepimiz için hayırlısı artık....iyi geceler...

bu ilacı hiç duymadım canım adını yanlış yazmış olabilir misin?
kullanan varsa yazarlar..
yumurtlamanın olduğunu yazmışsın
neden ilaç değişti? kistin de gitmiş sorun başka bişey mi anlayamadım?
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/253841-femara-ilac-icin-rapor-cikartan-varmi.html
bu linkte bahsedilen ilaç olabilir mi? yellooww?

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen bana yardım edin hormon tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibi henüz doktora gösteremedim. siz bu konuda benden daha bilgilisiniz en azından kendi sonuçlarınızla kıyaslayıp bana yorum yapabilir misiniz ? normal mi acaba ?
değerler şöyle;
TSH; 0,42
Prolaktin; 22,85
FSH; 6,32
LH; 15,97
Estradiol ; 116
Beta HCG; <0,5
:26:

evet bu ilaç sanırım bi harf fazla yazmışım doğrusu femara linkteki gibi çünkü klomen hakkım doldu ondan farklı bi ilaca geçtik aslında herşey yolunda ama işte bi türlü hamilelikle sonuçlanmıyor tedavi çarşamba günüde hsg çekilicem allah hayırlısını nasip etsin inşallah bakalım ama bu ay pek umudum yok

slm canım moral bozmak istemem daha öncede çektirdinmi bilmiyorum ama.hsg yi neden sona bıraktıki doktorun çok saçma tıkanıklık varsa ne kadar ilaç kullansan nafile.benim doktorum bana daha sana bir ml ilaç vermeden önce vucudun nasıl işliyor her şekliyle görmem lazım dedi.eğer tüplerde bi tıkanıklık varsa ve klomeni içmene rağmen gebelik oluşmaması sana ne büyük psikolojik çöküntü olur.tam olarak bilmiyorum ama tedavi öncesi bütün tetkikleri yaptırıpta başlanmalı diye düşünüyorum.
mesela ben smeer testide yaptı bana rahmime bakmıştı ya zayıf olduğunu söyledi östorejen az salgılanıyormuş önce onun tedavisi için kolları sıvıyacağız dedi.bebek için yeterli ortamıhazırlamak lazım.yatcağı yeri süsleyelimki gelsin

canım Tsh hormonunun 2.5 larda olması gerek ve Lh hormonunun da fsh tan yüksek olmaması gerekli bu değerler adetin 3. günü ise pkosendromuna benziyor ama adetin kaçıncı günü olduğu önemli...

canım bu tarz hapların yan etkileri fazla hsg rahim filmi çekilmeden başlanmaması gereken haplar bence tabi şahsi fikrim reyhana katılıyorum..
yumurtlaman oluyorsa eğer ya eşinde sorun var ya da tüplerde tıkanıklık çünkü gebe kalamaman için bir neden yok ki başka anlattığın kadarıyla öyle yani...

merhaba reyyancım evet doğru söylüyorsun aslında ama drum bana eğer tüplerin tıkanıksa yumurtaların etrafı suyla doluyormuş ve bu ultrasonda gözüktüğünü söyledi ondan ilk başta yaptırmadı bide benm bi düşüğümoldu ondan yapıtrmamış olabilir smeer testi bende yapıtrdım herşey normal eşimdede herşey normal testleri falan iyi çıktı sadece çok stres yapıyormuşum sebep olarak bunu dedi sen hangi doktora gidiyorsun bide bana 2 ay femara kullan sonra aşılama yapalım dedi ama ben 2 aydan sonra tedaviyi bırakıcam çnkü aşılama yapmak istemiyorum
bide rabbim ne zaman ol derse tabii olur

evet arkadaşım çok doğru en başta çektirmem lazımdı ama reyyanada yazdığım gibi ultrasonda yumurtaların etrafı suyla dolmadığından tüplerin tıkanık değildir dedi bide bi düşük yaptım ben aslında geçen ay çekilcekti ama eşimden dolayı çekemedik hsgden önce ilişkiye girilmememi gerekiyormuş ondan çok stres yapıyorum benm açımdan en büyük etken bu diye düşünüyorum ama inşallah bu ay hiç bişey takmıyorum tüm olumsuzlukları atıyorum inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…