biz burda herşeyi paylaşarak öğrendik bu hastalığı. öğrendikçe doktrlara sorduk. ama şunu kesin anladık ki, LH FSH dan yüksek olmaması gerekiyor.
inan çok üzüldüm bu kadar doktor dolaşmana, teşhis konması için. bu arada bende çınarlıda r. filmi çektirdim. anladığım kadarıyla marmaristesin.....
ben gliforun yanında her öğlen bebe aspirini içiyorum, ona göre adet yoğun oluyor ama kan pıhtılaşmasını engelliyor. hatta gebeliğin ilk 3 ayına kadar kullanmalıymışım......İstersen sende sor bunu doktoruna....
ben aşılamayıda çok araştırdım. Çoğu doktor erkek tarafında sorun olunca tavsiye ediyor, ve zaten
%10 gebelik şansı veriyorlar....son 7 ayda okuduklarıma göre, aşılama yerine normal yoldan gebe kalmak daha büyük şans. (erkekde sorun olmadığı sürece)
Umarım çektiğin şanssızlıkların karşılığını en kısa zamanda alırsın......
hayır ben direkt Metformin (günde 2000 mg) + bebe aspirini ile başladım.
Adetim düzenlendi, 2 kilo vermeme yardımcı oldu, tatlı krizlerimi giderdi.....ara sırada yumurtlamamı sağlıyor.....
her bünye farklı belli olmaz yani sende çok çok işe yarayabilir..benim duphaston öncesinde geçirdiğim çatlatma iğnesi klomen tedavisi ve 2 tane aşılama var yumurtalıklarım berbat durumdaydı son doktoruma gittiğimde..her yanı kistler iyice sarmıştı aşılamadan kalan çatlamamış yumurtalar da yerlerinde duruyorlardı taş gibi:))duphaston hafif geldi sanırım
o yüzden bence bozma moralini..metforminle ilgili de aklındaki şeyleri sor doktoruna paylaş kullanmam gerekli midir vs diye bir sor..soru sormak ve cvp istemek senin hakkın sormakta fayda vardır diye düşünüyorum..ama duphaston işe yaramayacak diye bir şey yok kişiden kişiye değişir her tedavi..
bu arada benim gibi sivilce problemi de yaşayan var mı arkadaşlar aranızda???
benim sivilce problemim yok ama mesela saçım ÇOOKK döküldü. gitti gür saçlarım, şimdi çok seyrek :-(((
benim saçlarım hep seyrekti o yüzden hep kaynaklı:)))
ama sivilceler hayatımı kararttı..boynuma çenemin altına kadar zaten yanakları saymıyorum yanaklarımın sivilcesiz olmayan kısmı kalmadı içleri dolu kistik sivlceler şu ağrıyanlardan((
neyse ki şimdi tek tük var ama suratım kıpkırmızı hala..anca iyileşiyor işte:)
senin saçlarına üzüldüm bak şimdi ya((
zor olmuştur eminim çok üzüldüm yaaa tüh((ne biçim bir hastalık bu böyle yarabbim
arkadaşlar sizlere bişey sorucam ben şimdi 4 ay boyunca klomen kullandım ve şimdi 5. ayımda doktorum fermara diye daha etkili bi ilaca geçtik ama benim klomenlede yumurtalarım büyüyor çatlıyordu o yönden bi sıkıntım olmadı hatta ultrasonda bakıldığında inci gibi dizilen bi görüntüde yok zaten benim bi tane kistim vardı oda şuanda görülmüyor zaten ama ilaçları bırakınca tekrar ortaya çıkıcağını biiliyorum şimdi benim sormak istediğim aranızda fermara kullanan arkadaşlar var mı?
bu ilacı hiç duymadım canım adını yanlış yazmış olabilir misin?
kullanan varsa yazarlar..
yumurtlamanın olduğunu yazmışsın
neden ilaç değişti? kistin de gitmiş sorun başka bişey mi anlayamadım?
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/253841-femara-ilac-icin-rapor-cikartan-varmi.html
bu linkte bahsedilen ilaç olabilir mi? yellooww?
evet bu ilaç sanırım bi harf fazla yazmışım doğrusu femara linkteki gibi çünkü klomen hakkım doldu ondan farklı bi ilaca geçtik aslında herşey yolunda ama işte bi türlü hamilelikle sonuçlanmıyor tedavi çarşamba günüde hsg çekilicem allah hayırlısını nasip etsin inşallah bakalım ama bu ay pek umudum yok
arkadaşlar lütfen bana yardım edin hormon tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibi henüz doktora gösteremedim. siz bu konuda benden daha bilgilisiniz en azından kendi sonuçlarınızla kıyaslayıp bana yorum yapabilir misiniz ? normal mi acaba ?
değerler şöyle;
TSH; 0,42
Prolaktin; 22,85
FSH; 6,32
LH; 15,97
Estradiol ; 116
Beta HCG; <0,5
:26:
evet bu ilaç sanırım bi harf fazla yazmışım doğrusu femara linkteki gibi çünkü klomen hakkım doldu ondan farklı bi ilaca geçtik aslında herşey yolunda ama işte bi türlü hamilelikle sonuçlanmıyor tedavi çarşamba günüde hsg çekilicem allah hayırlısını nasip etsin inşallah bakalım ama bu ay pek umudum yok
slm canım moral bozmak istemem daha öncede çektirdinmi bilmiyorum ama.hsg yi neden sona bıraktıki doktorun çok saçma tıkanıklık varsa ne kadar ilaç kullansan nafile.benim doktorum bana daha sana bir ml ilaç vermeden önce vucudun nasıl işliyor her şekliyle görmem lazım dedi.eğer tüplerde bi tıkanıklık varsa ve klomeni içmene rağmen gebelik oluşmaması sana ne büyük psikolojik çöküntü olur.tam olarak bilmiyorum ama tedavi öncesi bütün tetkikleri yaptırıpta başlanmalı diye düşünüyorum.
mesela ben smeer testide yaptı bana rahmime bakmıştı ya zayıf olduğunu söyledi östorejen az salgılanıyormuş önce onun tedavisi için kolları sıvıyacağız dedi.bebek için yeterli ortamıhazırlamak lazım.yatcağı yeri süsleyelimki gelsin
canım bu tarz hapların yan etkileri fazla hsg rahim filmi çekilmeden başlanmaması gereken haplar bence tabi şahsi fikrim reyhana katılıyorum..
yumurtlaman oluyorsa eğer ya eşinde sorun var ya da tüplerde tıkanıklık çünkü gebe kalamaman için bir neden yok ki başka anlattığın kadarıyla öyle yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?