Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

yasmin ve gynelle kullandim ama gecmedi.. simdi kullanmiyorum haplara guvenim kalmadi artik sogan kùrùnù ve hayit tohumu suyunu cok oneriyolar hayiti 2 ay denedim ama bisey olmadi keisn sonuc icin 6 ay diyolar yine denicem su an fransadayim nerden bulucagmida bilmiyorum acikcasi trye gidince getiricem. 8 aylik evliyim bende dusunmeye baslayicna tedavi olurum bazen tedavisiz oluyo bazende tedaviyle, ama zayiflamanin da etkisi var

İşallah doğal yollardan bir sonuç alırsın da bütün bu haplara gerek kalmaz .Soğan kürüne ben de başlamıştım,ama beni çok rahatsız etti.Ben spor yaptığım dönem daha erken adet oluyordum.( 2 ayda oluyorsam 1,5 ayda oluyordum) Yazın 50 kiloya düşmüştüm ama adet geçikmelerim daha fazla oldu.Neyin faydalı olduğunu anlayamadım açıkçası

metformini neden denemiyorsun. çoğumuzun adeti bu ilaçla düzene girdi...eminim fransada da vardır )))

günaydın ve iyi haftalar kızlar...

ben c.tesi doktora gidemedim, eşim çok hastaydı..1 saat bile yalnız bırakamadım.....

çok sinir oldum ama elden gelicek bir şey yok. bu ay boşa gitti ve eminim yumurtladım...

bir dahaki adetimle ateş ölçmeye başlıycam ve yumurta takibine gidicem artık....

Selam iyi geceler bayanlar Nasilsiniz ? bisey sorcam pkonun kesin tedavisi var mi yani adetleri duzelen varmi aranizda ? ben 7 senedir pko luyum

düzelme diye bir şey sözkonusu değildir bu hastalıkla. kilo vermek, sağlıklı yaşamakla bile çoğu şey düzene girebiliyor. ultrasonda gözüken kistler hep orada kalıcaklar, ama daha fazla oluşmaması için adet üzenlemek gerekir.

çocuk isteğin yoksa doğum kontrol hapları verilir.bunlar kullanıldığı sürece işe yarar
çocuk isteğin varsa, metformin, klomen gibi adım adım tedaviye başlanır...

burada önemli olan adet düzenlemek ve kilo vermekdir....

daha detaylı bilgileri bu topicde zaten bulursun, sana çok kısa anlatmaya çalıştım...

kızlar ben farlutal içtim fakat biteli 8 gün oldu hala adet olmadım ama karnım ağrıyo bugün yarın olurum.doktor adetin 2.günü gel demişti ilaçlı tedaviye başlamak için. beni bu süreçte neler bekliyo?adetliyken muayene olmaz değilmi?(vajinal muayene)ve ilk klomen denemem olacak beni ne gibi yan etkiler bekliyo bilgilendirirseniz çok mutlu olurum kızlar.

farlutaldan sonra 10 gün bile sürebilir adet olman. 2. gün büyük ihtimal kan alıcaktır ve hormonlarına bakıcaktır. klomen ben henüz kullanmadım ama çok fazla yan etkisi yok gibi. hafif sancılar duydum şimdiye kadar o kadar.....

sonra yumurtalar büyüdümü diye hafta bir kaç kere takip edicektir. yakşalık 20 mm gelincede
belki çatlatma iğnesi vurup ilişki önericektir.

Tuanatay canım nerelerdesin? moralin nasıl oldu? ondan beri yoksun, umarım herşey yolundadır....

burdayııım:)ya nısanda sınav var ona calısıyorum.hergun soyle bı bakıp cıkıyorum sayfalara dun regl oldm 5. Gun 2 klomen alıcam bakalım bu ay buyucekmı yumos.bunların dısında cok ıyım hatta superım... Yarın endokrınolojıye gıtsemmı dıyede dusunuyorum bırıcık sen bılırsın orda muayene falan nasıl oluyo

çok saol canım böyle konuşman bana moral olarak iyi geldi ve motive etti inşallah rabbim seninde gönlündekini sana hayırlısıyla nasip edder

Amin inşallah çok istemek de çözümün bir parçasıdır diye düşünüyorum :) inşallah hepimizin istekleri olacak...

iyi omana sevindim. gayet normal muayene canım, dahiliye doktoru gibi. benimki hormon testini bayağı uzun incelemişti. polikistik overi uzun uzun anlatmıştı birde...aklına gelen herşeyi sor derim, bende öyle yapmıştım...bende sigara kullanıyorum tabiki göğsümü ve sırtımı dinlerken sordu, hırmala var, sigaradan demişti...hırlama diyince bende sanki kendimi köpek gibi hissettim o an ))))
yanında birde diyetrisyen var bizimkinin, her 3 haftada bir gidiyorum...ama artık bırakıcam, çünkü kilomu verdim artık....Klomen bu sefer iyice işe yarıyacak bence, geçen ay 13 de kalmıştı yalnış hatırlamıyorsam, bu ay olucak inşallah......

biricik sen klomen içiyor musun? yoksa bu ay mı başlayacaksın
umarım önümüzdeki ay yumurtlaman olur yine :)

ben hormon tahlil yaptırmadım benm düşük olmuştu ondan 3 ay sonra drum bazı tahlilller istedi smeer falan istedi ondan sonra bi daha tahlil yapmadım düşükten 10 ay sonrada tedaviye başladım klomenle zaten pkolularda yumurtlama olması için kullanılan bi ilaç diye biliyorum benimde klomen tedavim bitti femara diye bi ilaca başladık bu ayda olmazsa tedaviye ara vermeyi düşünüyorum

Arkadaşlar sizleri uzun zamandan beri takip ediyorum bu gün moralim cok bozuldu ve birde sizlerle paylaşmak istedim. 30yaşındayım 1.kızım var ve 2.gebeliği düşündüğüm için doktor takibine başladım ve tabiki pko ((( olduğum için 1 yıl geçti hamile kalamıyorum.Adetimin 2.günü kan tahlili yaptırdım ve sonuçlarım : FSH:6.28 LH:11.27 OSTRADİOL:37.40 PROLOKTİN:6.15 bu sonuçlara göre doktorum sadece gynelle yani doğum kontrol hapını 2 ay kullanmamı söyledi ondan sonra tedaviye başlamam gerekiyormuş.Sonuçlarımı normal gözüküyo bana göre ama 2 ay daha beklemem gerekicek ve etrafımda şuan 10 tane falan hamile var genelde 2. cocukları üzerimde acayip bir baskı var sanki ve dün akşamda kızım cok yanlız olduğunu bir kardeşi olmasını istediğini söyledi.Ben şimdi ne yapayım nasıl bir yol izliyim yardım edin arkadaşlar.:18:

hormonların klasik pko...hormonları biraz düşürmek için vermiştir onu, yani d.kontrl hapını. bence zaten bir kızında varsa kesinlikle 2 ay d.kntrl. hapından sonra tedaviye başla. büyük ihtimal klomen vericektir....ya da şimdiden ateş ölçmeye başla....vücudunu biraz ve kendini hazırla derim

biricik sen klomen içiyor musun? yoksa bu ay mı başlayacaksın
umarım önümüzdeki ay yumurtlaman olur yine :)

hayır canım ben daha hiç klomen olayına girmedim...biliyorsun ben ilk önce kilo verme, adet düzenleme gibi adımlara ağırlık verdim. inan daha yeni bebek işine giricem, daha önce hiçde umut etmedim. şimdi 2-3 ay yumurtluyormuyum diye bakıcam, takiple...(ki eminim bir kaç defa yumurtladım)baktım olmuyor, klomen kullanıcam..tabi bunlara ben öyle diyorumda doktorum ne diyecek bakalım....hiç yumurtlama olmazsa 3 ay, o zaman klomeni düşündüm işte. tam haziranda teşhis konmuştu bana geçen yıl, 1 yıl vermiştim zaten kendime, bu arada pozitif şeyler oldu, adet düzenlemek gibi...ondan sonra klomen+çatlatma iğnesi varsın versin doktorum ... (iş yerini de ayarlamam gerektiği için böyle kafamda plan yaptım kendi kendime)

nasıp ya canım olcagı varsa olur takmıyorum artık bebek olayını.yarın hangı hstaneye gıtsem acaba varmı tavsıye edebılcegın bı yer.

nasıp ya canım olcagı varsa olur takmıyorum artık bebek olayını.yarın hangı hstaneye gıtsem acaba varmı tavsıye edebılcegın bı yer.

yeşilyurt devlette, Dr. Orkan Tatlı canım.
hanim benim rahim filmi çektirdiğim. kesin ona git derim.
aaa eğer endokrini soruyorsan ben Alsancakta özel bir doktora gidiyorum, devlette endokrinci tanıdığım hiç yok :-(((

hormonların klasik pko...hormonları biraz düşürmek için vermiştir onu, yani d.kontrl hapını. bence zaten bir kızında varsa kesinlikle 2 ay d.kntrl. hapından sonra tedaviye başla. büyük ihtimal klomen vericektir....ya da şimdiden ateş ölçmeye başla....vücudunu biraz ve kendini hazırla derim

Cevabın için tşk ederim. ben zaten hemen tedaviye başlamak istiyorum ama 2 ay nasıl gecicek bilemiyorum.Klomeni kullanmıştım gecen sene ama hiç yumurtam oluşmadı dedii dr.inşallah en yakın zamanda allah her istiyene versin cok zor bir durum kimsenin kucağını boş bırakmasın ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…