- 20 Mayıs 2009
- 4.703
- 3.540
- 373
- 42
öncelikle 2. bir doktorun fikrini aldığına sevindim....umarım verdiğin emeklerin karşılığını alırsın.
bende metformin kullananlardanım: günde 2000 mg....
bence 10-13 kg verirsen çoğu şey daha da düzelicektir. zaten sende farkındasın. bende pko nun azdığı zamanlarda kilo almıştım ama verdim. doktorumun ilk söylediği şeydi bu. 5-6 kg mutlaka ver demişti...ben 5,5 kg verdim..şimdi 2 kg daha vermeye uğraşıyorum. benim boyum 1.62 yani senin gibi değil malesef, o yüzden kilo kaldırmıyor....
hiç yumurtlamana baktırdınmı ultrasonda? yani yumurtladığını hissediyor ya da biliyormusun?
10-13 kg. vermem mümkün değilll...çünkü bu adetimde değil bir sonraki adetimde d.r gidicemm...Diyetteyim ama çok fazla üstüne düşemiyorumm...Sürekli bir stres altındayımmm...Havalarda böyle olunca bunalımdayım aslınaaa...Böyle sanki kendimi çok geç kalmışş gibi hissediyorumm..Çevremde herkes ya doğurdu yada hamilee..Onun etkisi çok bendee..Ama işte Olmayınca olmuyor...Herşey Allla'tan deyip Tevekkül ile sabretmeye çalışıyorum...
Evet cnmm yumurtalıklarımda hissediyorumm...16.-23.günleri arasında ağrım ve akıntım oluyo...
1 kere çatlatma+yum.takibi yaptırdık hap kullandığım için ozmnlar pek anlamadımm...Bilmiyorumm ama sanırım kendimi çok saldımm...Kilolu olmam beni çok etkiliyor çıkamadım şu depresyon denen illetten...
neslihan165 ne güzel uzun uzun anlatmışsın... ilacın işe yaraması çok iyi...umarım yumurtlaman da düzene giriyordur ve karşılığını alırsın... yakınımın da rahmi tam bir kalp şeklinde ancak tabiki doktorlar da ameliyat düşünmüyorlar önce bir düşük riski değerlendirilir sonra en son planda ameliyat artık bebeğin tutunmasını sağlayacak iğneler var kuvvetli eskiden bile vardı yapılıyordu...ve tabiki inşallah siz hamile kaldığınızda yatarak geçirmek durumundasınız başkaları gibi olmayacak durumunuz.. ve hep gebeliğiniz doktor kontrolünde devam edecek hamile kaldığınızı anladığınız anda doktora haber vermeniz gerekecek aslında adım adım takip edilecek durumunuz....
umarım her şey hepimiz için yolunda gider...
İşte yatarak olursa kötü olurçünkü çalışıyorum ve çalışmak zorundayım nasıl olacak bilimyorumm...
Herşeyin hayırlısı bakalımm...Benimde sınavım buymuş diyorum...
selam kızlar ben bugün kontrole gittim pazartesi yumoşum 13mm di bugün 20 olmuş yumoşum benim :) ilk kez bir tane yumoşum oldu çook heyecanlıyım.çatlatma iğnemi oldum bugün şimdi 36saat sonra ilişki daha sonrasında hergün dimi kızlar.günde bikaç kez yapınca şansımız artaıo mu azalıo mu hani sperm kalitesi falan düşüo denio beni biraz bilgilendiriseniz çook sevinirim çok heyecenlıyım ilk kez yumoşum oldu ve iğne vuruldum
gün aşrı ilişki oluyor canımm...Umarım cevapta geç kalmamışımdır...
birşey sormak istiyorum gördüğüm kadarıyla pkosu olan hemen hemen herkes başka başka ilaçlar kullanıyo. . bu bahsettiklerinizden falan. . doktorum bana sadece duphaston verdi 4 ay kullan sonra duruma göre başka ilaç kullanırsın dedi. . sizlerde mi böyle başladınız ilaç tedavisine. . yoksa direkt metformin ya da benzeri daha etkili ilaçlarla mı ?
bende 9 ay duphaston kullandım..ama son 2 ay onunda yararını görmediğim için bıraktımm...
Glukofeni de direk dr. vermedi buradan öğrendim dr.uma sordum oda başla dedi...zaten o dr. bıraktım şuanda başka bir dr. a gidiyorumm o daha iyi daha güzel anlatıyor daha iyi anlıyorum söylediklerini..
selam ronya... bende bu ilacın tüm pkolularda kullanılmasından yanayım. tabiki çok önemli bi hastalığı yoksa. böbrek, kalp... gibi. benimde insülin direncim yok ama doktorum insilün direnci için değil metformin için içmelisin bu ilacı dedi. ayrıca iştahınıda kapatıcak ve kilo almamanı kolaylaştırıcak dedi. bu ilaç pkolular için mucize dedi. belkide biricikle ikimizde bu ilacın mucizelerini gördüğümüz için doktorlarımıza çok güveniyoruz ve herkese tavsiye ediyoruz. ben kullanmaya başladım.bi tane bile yumurtam olmazken 3 ayda hamile kaldım. biriciğin adeti düzene girdi. bence bunlar mucize. her bünyede farklı etkileri olabilir. belki hamile kalmazdım ama adetlerim düzene girebilirdi. bence bu bile harika bişey...
40 - 45 günde bir de adetimin düzene girmesi insanı azda olsa rahatlatıyo...
selam,
ben pko teşhisim hormon tahlillerimle kesinleştikten sonra, önce glucophage ile başladım (metformin ) eş zamanlı olarak doğum kontrol hapına da devam ettim, yaklaşık 4 ay aralıksız ilaçlarımı bu şekilde kullanarak, bi taraftan da 4 kilo kadar verdim. yumurta takibine başladığım ilk ay klomen kullandım, yeterli yumurta gelişimi sağlanınca duphaston kullandım ve Allaha bin şükür kuzum geldi
hamileliğimin ilk 3 ayında da pko yüzünden düşük riskimi engellemek için glucophaga devam ettim ayrıca bebe aspirini de kullandım..sürekli doktor takibindeyim kendisi sağolsun soğukkanlı olmasının yanında bi o kadar da hassas, inşallah ben ve benim gibi tüm hamileler de hayırlısıyla sağlıkla, zamanında bebişlerini kucaklarına alırlar...
isteyenlere de yine hayırlısını ve sağlıklısını diliyorum
Bebek aspirini kullanma amacınız nedir onu ilk defa duyuyorum..