canım ultrasonda bakmadımı? benim bir arkadaşımda yarasını dondurttu, sonra 2 kere kontrole gitti,
hiçbir sorun yaşamadı. sanırım baskılı hava veriyorlar.....
cnm ben aralık ayında doktora gitmeye başladım benim yaram vardı antibiyotik ve fitil verdi düzeldi smear testi de yaptı dondurmak ve yakmak doğum yapmamış kadınlarda pek tercihedilmiyor demişti yinede sen bilirsin
ben de dün doktora gittim haftaya yumurtlama olup olmadığına bakacak yani yine çağırdı sonra
21. gün progesteron bakacak.... ayrıca rahimağzı yaram geçmemiş onu donduracak
şimdilik her şey aynı yani pek bir ilerleme yok bende...
günaydın kızlar. bakın dün bakınırken şeker hapı (yani METFORMİN) hakkında ne gördüm. hani mucizeler yarattığına inanıyoruz dediğimiz ilaç. bazı doktorlarında ısrarla senin insilün direncin yok diyip ilacı vermedikleri. ve genelde devlet hastanelerinde ki doktorlar ısrarla gereksiz olduğunu söylüyor.(tabi özellerdede vermeyenler var) ama ben kesinlikle önemli bi hastalık yoksa kalp gibi... bu ilacın kullanılmasını savunuyorum. hiç yumurtası büyümeyen ben bu ilaç sayesinde yumurtalarım büyüyüp çatladığına inanıyorum ve tabi ki bu şekilde hamile kaldığıma.
Düzenli yumurtlayamayan kadınlar nasıl hamile kalır? - UZMANTV
günaydın kızlar. bakın dün bakınırken şeker hapı (yani METFORMİN) hakkında ne gördüm. hani mucizeler yarattığına inanıyoruz dediğimiz ilaç. bazı doktorlarında ısrarla senin insilün direncin yok diyip ilacı vermedikleri. ve genelde devlet hastanelerinde ki doktorlar ısrarla gereksiz olduğunu söylüyor.(tabi özellerdede vermeyenler var) ama ben kesinlikle önemli bi hastalık yoksa kalp gibi... bu ilacın kullanılmasını savunuyorum. hiç yumurtası büyümeyen ben bu ilaç sayesinde yumurtalarım büyüyüp çatladığına inanıyorum ve tabi ki bu şekilde hamile kaldığıma.
Düzenli yumurtlayamayan kadınlar nasıl hamile kalır? - UZMANTV
canım inşallah yumurtlaman olur bu arada progesteron yumurtanın çatlayıp çatlamadığını öğrenmek için mi yapılıyor
merhaba nediyim arkadaşım bu ilacı doktoruma bende söyledim birçok arkadaşım bu ilaçtan kullanıyor dedim bana sen zayıf olduğun için senin kullanmana gerek yok dedi herhangi bi zamanda bu ilaca başlansa bi sorun olur mu acaba
progesteron yumurtlama olduktan sonra salgılanan hormondur..
yumurtanın çatlayıp çatlamadığını doktor ultrasonda ancak görebiliyor... tabi yumurta çatlarsa 21. gün progesteron seviyesi artacaktır birbiri ile bağlantılı bunlar..
umarım yumurtamda büyüme gelişme olurda çatlar pek sanmıyorum ama belli de olmaz her zaman mucizelere inanırım..
esas yumurtlamayı sağlayan Lh hormonu..
progesteron testinde bu hormon düşük yetersiz görülürse progestan hap verecek...
tabi yumurtlamam olursa bunlara gerek kalmaz o zaman beyin üretecek bu hormonu...
arkadaşlar ben rahim filmi çekildim çarşamba günü sizlere tavsiyem kesinlikle anestezi ile yaptırın sizleri korkutmak istemem ama ben çok kötü oldum dün yürümekte zorlanıyordum iki büklüm bir şekilde ve halada öyleyim allaha şükürler olsunki bir sorun çıkmadı tüplerim açık ama dün o filmi çekilirken ömrümden ömür gitti diyebilirim
bana da öyle dedi doktor ben de içmiyorum ama yumurtaları canlandıran ve yumurtlamayı zamanla sağlayan bir ilaç dendiği için de kafam karışıyor doğrusu...
doktorum bana böyle bi testten bahsetmedi bbende heray takip yapıyorum ama 21.gün böyle bi testten haberim yok gerçi drum eğer yumurta çatlamazsa geciikirsin demişti gecikmezse adetin yumurtan çatlar demişti inşallah yumurtan büyürde çatlar böyle olumsuz düşünme her zaman pozitif düşünelimki hayatımızda pozitif olsun bu arada sende takip yaptıroyrsun hangi ilacı kullanıyorsun
ben bekliyorum kendiliğinden yumurtlamam olmazsa bu bahsettiğim progestan ile adet getirtip kistlerden kurtuluyorum ancak bizim durumumuzda yumurtalar geç geliştiğinden kontrolü zor oluyor bu sebeple yumurta takibine çağırdı doktor...
ilacı gerektiğinde verecek yani yumurtlama olmazsa ilaç verecek... Aralıktan beri de yumurtlamam olmadı bakalım bundan sonraki aylarda nasıl olacak şu anda sürekli kullandığım bir ilaç yok yani...belki bundan sonraki takiplerden sonra tedavide değişiklikler yapabilir...
anladım canım inşallah olumlu sonuçlar alırız hepimizbu progestan ilacı hamilelerde düşük olmasını engellleyen ilaç değil mi adet söktürücü özelliği olduğunu bilmiyordum bende tedaviye başlamadan 3 ay önce folbiol ve yarım bebe aspirini kullan eğer hamile kalmazsan gel tedaviye başlayalım dedi nitekim öylede oldu hamile kalamadım tedaviye başladık
bicimcim inşallah bu ay çifter çifter yumurtaların olsun canım
canımteşekkür ederim inşallah senin de yumurtan gelişsin ve çatlasın isteyen herkese Allah bebek versin :)
evet progestanın düşüğü engellediğini ben de biliyorum.. çünkü gebelikte de salgılanması gereken bir hormon bu pregesteron eksik ya da hiç salgılanmaması durumunda bebek tutunamayacağından doktorlar veriyor bu hapı...
adetten itibaren 17.gün içmeye başlanıyor ve 10 güniçiliyor 10.günde adet söktürüyor çok kuvvetli bir hap..
arkadaşlar ben rahim filmi çekildim çarşamba günü sizlere tavsiyem kesinlikle anestezi ile yaptırın sizleri korkutmak istemem ama ben çok kötü oldum dün yürümekte zorlanıyordum iki büklüm bir şekilde ve halada öyleyim allaha şükürler olsunki bir sorun çıkmadı tüplerim açık ama dün o filmi çekilirken ömrümden ömür gitti diyebilirim
bizim bi arkadaşta evli rahim filmi çektirmiş çocuk için öldüm acıdan diyo ya çok kötü valla allah herkese sağlık versin muhtaç etmesin kimseyi rahim filmine falan çok kötüymüş
amin amin inşallah eğer bende tedaviden bir sonuç alamazsam bırakıcam adet düzensilziğimde kullanıcam bu ilacı mutlaka
inşallah sonuç alacaksın canım yumurtlama tedavisinden sonra tedaviye cevap vermesende bir müddet sonra 1 ay sonra falan yumurtalar kendiliğinden gelişebiliyormuş böyle gebe kalanlar da olmuştu forumumuzda okumuştum yani tedavin bitse bile bir müddet ilaçsız bekle ve hep ulumlu düşün..yumurta takibinin sonuçlarını da yaz bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?