Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

anladım peki aşılama denenecek mi çok ilginç çünkü en büyük derdimiz yumurtlayamama çok şükür maşallah senin yumurtlaman oluyor o zaman dediğin gibi zamanı vardır... inşallah bu sefer tutsun canım zor aşamalardan geçtin inşallah karşılığını alırsın canım...

Son düzenleme:

gerçekten zor ve sabrını zorlayan aşamaalar ama yinede isyan etmemeye çalışıyorum inşallah bu ay benim içinve tüm isteyenler için hayırlı zamandırda hayırlısıyla bebeşlerimize kavuşuruz hepimiz kavuşuruz inşallahmaşaallah tebarekaallah benim yumurtalarım iyi 2 ay daha ilaç tedavisi sonra aşılama dedi ama benim eşim aşılama istemiyor bende biraz ara vermekten yanayım işte moralin çok öenmli olduğunu düşünüyorum ve ilişki esnasında çok rahat olunmalı çünkü benim rahim filmi çekilirken birazz kasıldım tüplerden ilaç geçmedi rahat bıraktım kendimi geçti ilişkki esnasında bebek odaklıda yapılamamalı diye düşünüyorum ve artık kimsenin lafını takmıyacağım stres ve moral bozukluğu bizim aleyhimize

yazdıklarına aynen katılıyorum canım rahat olmak gerçekten de çok önemli moralinin yüksek olması çok önemli ve sonuç ne olursa olsun tedaviye ara versen bile inancını kaybetmeden devam etmek çok önemli.... olmaması için bir neden olmadığına göre moralini hep çok yüksek tutmaya devam etmelisin ve fazla da takılma düşünme bırak sürpriz gelsin bebeğin :)

bıktım bu pkodannnnn kurtulmak istiyorum ama bi türlü olmuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

arkadaslar meraba...sanırım bende pkoluyum ..sanırım diyorum çunku bılmıorum...ben anlatıyım sızde ewet deyın rahatlayım ben.(((((gençkızlığımdan berı adetlerım 3-5 gün şaşar..30 -33-35 bılemem ama cok uzamazdı..ewlendm aynıydı..dr gittim pko olabılır dedı dk hapı werdı 6 ay kullandm bıraktm..bıraktıktan sonra da 5 ay duzenlı oldum tam 30 gunde bir...takiiiiiiii bu aya kdr..bu ay su an 44.günüm adet yok ılk dega gecıktım gebelıkte yok..dr gittim sağ overde pko görünümü var dedi...hormon test dedm zırvaladı adet ol oyle yapalım dedi..şu an ovulasyonun başlamış dedi...ye szilerdede boyle geç yumurtlamam mı oluyor..ilk defa basıma gelıyor...atıyorum ilşkı olsam hamıle kalma olasılğım varmıdır...kusura bakmayın siz tecrubelısınz akıl verın bana..hormon testlerınden sonramı netleşir benım durumum?**********

kızlar doktor bana direkt iğneli tedavi başlattı klomen vermeden benim gibi iğne tedavisi gören var mı?pkoluyum.

cnm iğneli tedavi neden başlattı anlamadım normalde tedavi aşama aşama dır benim bildiğim ayrıca iğneli tedavi çok pahalı diye biliyorum ben sen tekrar bi görüş doktorunla şimdiden maddi açıdan çökersin ben çok şükür 2.ayımda klomende hamile kaldım
kızlar doktor bana direkt iğneli tedavi başlattı klomen vermeden benim gibi iğne tedavisi gören var mı?pkoluyum.

merhaba aramıza hoş geldin..
doktorun doğru demiş adetin 3. günü hormon testleri doğru sonuç verir.. sonunçlarını da bize yazarsan yardımcı olmaya çalışırız..ancak ultrasonun pko ya benziyor dediyse yumurtalık kisti var demektir.. evet bizler ya çok geç yumurtluyoruz ya da hiç yumurtlayamıyoruz bu sebeple doktor sonuçlarına göre ve çocuk isteğine göre tedavi verecektir..
yine şanslısın ki adet görebiliyorsun benim adet aralıklarım iyice uzamıştı 65 gün gibi bunun içinde de hiç yumurtlama olmuyordu...uzun yıllar doğum kontrol hapları kullandım yine düzelme yok şimdi başka tedaviye geçtim.. hayırlısı bakalım sonuçların nasıl çıkacak tedavi süreçleri var aşama aşama doktor bahsedecektir tedavi ile çözümü olan bir durum ancak menopoza kadar tedavi görmemiz gerekli sağlığımız için...
doktor ovulasyon başladı dediyse çocuk düşünüyorsan evet bu yumurtlama döneminde gebe kalma şansın var tabiki neden olmasın...önemli olan yumurtanın çatlaması...doktor da bunu demeye çalıştı herhalde açık açık anlatmazlarki bişeyi... bu günleri değerlendir umarım pozitif olur canım...benden de tavsiye kafana takma rahat ol düşünme fazla stres her şeyi engelliyor...yumurtlama başladığına göre durumun kötü görünmüyor iyi düşün her zaman...

Son düzenleme:

sana katılıyorum moontorrent önce doktor önerisine göre metformin ya da klomen ile başlanmalı diye biliyorum...
çatlatma iğnesi mi dedi doktor ne iğnesi anlamadım

kademe kademe demek istemiştim cnm onu diyon heralde

evet evet onu diyorum bana da garip geldi önce yumurtlama sağlanır kademe kademe belki ilaç çatlatacak moontorrent arkadaşımdaki gibi iğneye gerek bile kalmaz o zaman ezgi85

Son düzenleme:
merhabalar herkese... öncelikle Rabbim herkesin gönlündekini hakkında hayırlı eyler inşallah... 6 aylık evliyim ve pko sorunum var. Bebek de istemeye başlayınca işin rengi değişti ben sanıyordum ki bu sorun sadece bende var ama yazılanları okuyunca görüyorum ki pek çok kişi bu durumdan muzdarip. Psikolojik olarak çok kötüyüm, aklım sürekli bebekle meşgul... Rabbim rahatlatır inşallah.

amin hepimize
ben 1.5 yılık evliyim 3 aydır bebek istiyorum sabırla bekliyorum açıkçası gebe kalmada bu denli sorun yaşayacağımı hiç düşünmezdim ne zaman ki olmayınca insan anlıyor ama kaç ay ya da yıl sürerse sürsün bebeklerimiz gelecek ve bizler yılmayacağız
psikoloji çok önemli
moral ve umutla bakmak çok önemli... bu sebeple bebeğinizi isteyin istemek çok önemli elbette ama hep oraya takılı kalmayın psikolojinizi bozar bu... aklınızı rahatlatın tedavinizi gördükten sonra gerisini Allaha bırakın...sonuçta gördüğümüz tedavilerin başarı şansı çok yüksek

iyi akşamlar arkadaşlar..

galiba ben hamileyiiiiiiimmm... çok heyecanlıyım, karışık duygular içindeyim... geçen hafta testlerim pozitif çıkmıştı hatırlarsanız ama ben ilacın etkisi diye dikkate almamıştım... ama bu sabah bi daha idrar testi yaptım. ( adet günüm 3 gün geçti, iğneden sonrada 20. günüm) testim çoook belirgin çıktı, ama ben yinede kan testi verdim bugün, yarın belli olacak..

ÇOOOOOK SEVİNDİM senin adına simiramis, çok güzel bir haber! Tebrik ederim, bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah...

mrb kızlar benide alırmısınız aranıza ( bende pko var kızlıgımdan beri var 9 aylık ewliyim ilk 5 ay korunduk fakat şimdi cocuk istioruz ama olmuyor glifor die bi ilaç kullanıoyorum doktorum bunu vrdi adetlerim düzensiz gecen ay oldum bu ay olmadm daha bebegim olurmu acaba kızlar

çok teşekkür ederim arkadaşlar... Allah razı olsun, ben yinede kan testini görmeden sevinemiyorum ... herkes vardır diye düşünüyo ama ben sevincimi kan testine saklıyorum:):)

Rabbim hepimize hayrlısıyla nasip etsin inşallah...

bu arada benim gibi sivilce problemi de yaşayan var mı arkadaşlar aranızda???
Ben yaşıyorum canım sivilce problemini..Kaç kere dr a gittim ..ilaçlar ..kremler..hiç işe yaramadı.Şimdi anladım ki pko danmış..
Canım adetin bugün bitti ise yumurtlaman olmadığını nasıl düşünüyorsun?Yumurtlama zaten siklusun ortasında olur.Daha zamanın gelmedi ki..Belki yumurtlarsın bu ay..Belli olmayabilir.Ben de aynı durumdayım ama umut ediyorum bu ay yumurtlamayı..
Valla senin için dua ediyorum..Tüm geçmişi okudum..Özellikle de senden haber var mı diye merak ettim ama daha belli olmamış..İnşallah iyi çıkacak sonuçların..

Ayyyy canım valla çok sevindim..Hadi bakalım hayırlısı...

Kızlaaar bana da bi akıl verin..2 haftadır glukophage 850 kullanıyorum günde 1 tane..Son 3 aydır söktürücü ile adet oldum.Bugün 8. günüm.Yumurta takibi mi yaptırsam acaba ne yapsam??Bunun için dr a hangi gün gitmeliyim?Yoksa sadece 21. gün progesterona mı baktırsam..Üzerine düşsem miii kendi haline mi bıraksam..Naapcağımı bilmez durumdayım. Bu arada size ne diycem benim 4 tane daha önce pko teşhisi konmuş ve şu an hamile veya çocuğu olan arkadaşlarım var..Tabi ben onların pko durumunu yeni öğrendim..Hepsinin de ortak noktası: d.kontrol hapını bıraktıkları ay hamile kalmaları!!!Acaba diyorum 1-2 ay ben de kullansam ve adet düzenimi sağlayıp öyle mi denesem gebe kalmayı..Sabırsızım..Hngi yoldan gideceğimi şaşırdım..Dr.um birkaç ay denememi istedi..Ve glucophage ı da benim isteğim üzerine verdi.Bu forumdan faydasını okuyup etkilenmiştim..İnsülin direncim yok aslında..Umarım faydasını görürüm de acaba günde 1 tane az mıdır??Hiç bulantı da yapmadı ben de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…