Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inş faydasını görürüm ama bunun dısında baska bi ilaç kullanmıorum inş rabbim bizeleri anne yapar

kızlar mrb çok okudum bu sayfayı hep umut aradım kendime. ruh halinizi çok ii anlıyorum ben de pkoluyum ve hamileyim.çok şükür. Allahım hepinize nasip etsin inşallah daha çok yeni çok heyecanlıyım. inşallah sağlıkla gelir

bicim sende doktora gidiceksin bugün, merakta bırakma bizi, acaba yumurtlama olmuşmu???

biricik bu gün değil ayın 30 unda çağırdı doktor... çarşamba günü sadece yarama baktı..
30 u gecesi yazarım ben size sonucumu...
umarım hepimizin hakkında en iyisi olsun :)

oh oh maşallah çoğu gitmiş azı kalmış 5 aylık olmuş... adını da ne güzel belirlemişsin... Allah nazarlardan saklasın
bu arada hepimiz için ayrı ayrı dua etmen de çok büyük incelik çok teşekkürler...
gözlerim doldu...
"tüm hamilelerimiz" sağlıkla doğumuzu yapın bebeklerinize kavuşun da biz de şöyle derin bir oh diyelim...

Kızlar ben 27 gün Glifor içtim ve hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Doktoruma tam olarak ulaşamamıştım. Bugün ulaştım ve içmeye devam et, keseyi görene kadar iç dedi, gebelik gelişmeyebiliyor bazen o içilmediği zaman dedi. Ben de bugün tekrar başladım. 3 gün içmedim ama. Sizce bir şey olur mu? 3 gün içmedim diye?:18:

canım 3 gün çok uzun zaman değilki birşey olmamıştır sanmıyorum... hem bu ilacı içmeden gebeliğini sürdüren pkolular da var biliyorsun yani takma kafana içmeye devam et sen içtiğin sürecede sorun etme bu arada tebrik ederim tekrar... bebeğini...

Ayy iinşallah canım ya. Çok sağol cevabın için. Doktor öyle söyleyince panik yaptım. İnşallah sağlıkla geliştiğini görebiliriz de Rabbim hepimizi bebişlerimize sağlıkla kavuşturur inşallah.

Kızlar yaa, burda bi arkadaş vardı 1 ay d.kontrol hapı kullanıp sonraki ay gebe kalmayı deniyordu..Zamanın birinde okumuştum ama unuttum şimdi..Benim de aklıma takılıyor..Öyle bir şey yapsam mı diye..Dün akşam da yazdım ama arada kaynadı gitti..Benim 4 arkadaşımda var pko ve hepsinin ortak yanı d.kontrol hapını bıraktıkları ay hamile kalmaları..Acaba diyorum biz pko lular şaşırtsak yumurtaları gebe kalır mıyız :)) Onlar inci gibi dizilmeden bebiş olmasını sağlasak..
Bu arada glucophage içiyorum 2 haftadır 850 mg günde 1 tane.Hiç bulantı yapmadı..Sizce dozu yeterli midir??

canım cvbına teşekkür ederim benim kadar berbat bir sivilce problemin varsa cildin ve saçların deli gibi yağlanıyorsa bence dogum kontrol hapı kullan..ben bu işten çok çektim zoretanine kadar kullanmadığım ilaç ve denemediğim tedavi gitmediğim dermatolog kalmadı ve yasminle diane 35 özellikle de diane derdime çare oldu..ben de ne yapacağımı şaşırıp her tedaviyi denedim ki benim 5 yıl önce gene sivilce problemim varken (yani o zmn bilmiyordum ama şimdi o zmn da pko olduğumu yorumluyorum)dogum kontrol hapı kullanımını kestiğim ay bir gebeliğim var kürtaj oldum şimdi eşim ve ben çok pişmanız keşke doğursaydım ama şartlar elvermedi öyle gerekti..yani senin arkadaşlarının olduğu gibi bırakınca gebelik geldi..ama ben pko olduğumu hiç bilmiyordum bu seneye kadar:)))
veee şunu düşündüm sonuçsuz kalan tedavilerin aşılamaların sonunda; hamilelikte cildim çok daha kötü olursa ve doğumdan sonra ya cildimde koca koca delikler ve izler hatta daha da artmış sivilce ve yağlanma olursa korkusuyla bebek tedavisiyle başarısızlıkla ve daha çok bozulan hormonlarımla geçen 2,5 seneden sonra birden her şeyi kesip hem cildimin tedavisi için hem de pko ve hormonlar için doğum kontrol hapına başladım:))
mutluyum ekim ayında başladım 6 kutu kullandım şimdiye kadar..bu ay son kez daha kullanıcam sonra bırakıcam..ben en son kendime göre bu kararı aldım..
çok yıprandım çok ağladım pişmanlıklar yedi bitirdi içten içe beni..şimdi mutluyum şükürler olsun daha sağlıklı düşünebiliyorum tedaviye kaptırınca kendimi hırslarıma da yenildim sanki olmadıkça bir daha olmadıkça bir daha...illa olacak diye delirdim sanki:)))
elden giden sağlığımı hiç düşünmedim bir bebek dünyaya getireyim derken hem sağlığımı hem psikolojimi bozdum tamam da o günahsızın ne suçu var deli bir annesi mi olacak
yani işte böyle...
sonunu bağlayamadım

bu arada ben de glifora başladığımda hiç bulantım olmadı hatta iştahım açıldı desem yeri var

canım tesadüfen o ay yumurtlamaları olmuştur çünkü tam tersi dk hapları yumurtaları baskıladığından ilaç kullanmayı kestikten sonra yumurtlama ya çok geç olur ya da hiç olmayabilir ben 1 yıldan sonra bıraktığımda yumurtlamam olmadı bu 3. ay 30 martta bakılacak yumurtlama olup olmadığına..
metformin yani glifor,glucophage daha etkili... dozunu doktor ayarlar... ama sabah akşam içenler çoğunlukta...

Son düzenleme:
bende günde 1 tane 850 mg içiyorum.. öle aman aman bulantılarım olmuyor ama ciddi anlamda şeker yeme isteğimde azalma hissediyorum.. ayrıca da bağırsaklar bozuk ama rahatsız edici durumda değil.. 30 tane bitti ve ben 3 kg civarında verdim.. inşallah mayıstaki kontrole kadar daha kilo veririm de daha rahat olur her şey..

bugün kan tetsimin sonucunu aldım arkadaşlar, 730 çıktı.. doktorum haftana göre değerin çok iyi dedi... ayın 4 ünde keseyi görmeye gidicez... ALLAHIM hepimize nasip etsin bu heyecanları inşallah...

destek olan, tebrik eden arkadaşlara çok teşekkürlerr...

ayy canım ne güzel rabbim bir sıkıntı göstermeden hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah darısı bizleri başına gerçekten hamile haberi duymak beni hep motive ediyor çok , çok sevindim

simiramiscim sende yumurta takibi yaptırıyordun değil mi? yanlış hatırlamıyorsam

rısı şisteyen herkesin başına...

evet takip yaptırıyordum ben, serophene ve çatlatma iğnesi yaptırmııştım, ama doktorun verdiği ilişki takviminee doğru düzgün uyamadık biz, iğneden sonra 3 gün ilişki demişti biz sadece 3. gün ilişki yaşadık sonnrada gün aşırı demişti bizim 3-4 günde bir filan oldu ama tuttu şükür, ilk çatlatma iğnesinde tuttu

kızlarr lütfen bana yardım edin gonal f yumurtlama iğnesi oluyorum 13 gündür dün kontrole gittiğimde doktor bi tane yumurtamın geliştiğini söyledi çok sevindim..ama bugün kanamam var sizce neden olabilir doktorumu aradım çok önemli değil dedi ama çok korkuyorum acaba yumurtama bişeymi oldu? lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olun

Ayy masallah topıgımıze her hafta hamıle ugurluyoruz sımıramıs canım tebrık ederım gorevı basarıyla tamamladın :) darısı bızım basımıza bırıcıkle ben demırbası olcaz buranın :) allah korusun tabı saka bı yanada benım klomende 3. Gunum bugun bakalım bu kez 13mm yı gecebılecekmı.allahtan bu ay sınav stresı sardıda unutturdu herseyı.bırıcık ıyısındır umarım,hamıslerımızde bebeklerıne ıyı baksınlar herkezı kocamaaan optum :*

tuanatay sağol canım.. darısı başınıza inşallah, topluca anneler topiğine transfer olalım diyorum ben olmaz mı:):) bu sefer büyür yumoşlar inşallah sıkıntı yapma fazla, benimde 2. denemede büyüdü biliyosun, büyüdü ve tuttu... seninde öyle olur inşallah, nokta atışı yaprsın benim gibi:)

ya kızlar bişey soracagım ben glifor kullanıom ewet ilk baslarda mide bulantısı yapmıstı ama gecmişti şimdi mantar içn doktora gitmiştim doktor bana bi hap verdi yan etkilerinde mide bulantısı yapabilir dio fakat bu ilacı kullanmadan öncede benim midem bulanıoodu sabahları uyanınca acayip mide bulantısı yasıyorum bide yemeklerden sonra acaba neden bi fikriiniz varmı

hayır malesef henüz soramadım cok yanlıs oldugunu bııyorum ama kalp kapakcıgımda üfürüm var ve hayatıma normal devam edıyorum cunkı en hafif düşük derecede bunun ıcın tedavide olmuyorum herhangi bir hapta kullanmıyorum ama sormam gerektıgını bılıyorum ama fırsat bulamadım malesef birde bende hıc bır yan etkı yapmadı ne bulantı ne ishal hiç birşey yok ınsallah adetim duzene girer benım hormon testı sonuclarım seninkine benziyordu hatırlarsan o yüzden belki 32. gunde olabılırım ınsallah. ben normlde 35 40 gunde adet olurken son 6 aydır 2 ayda haplarla adet oluyorum malesef ( kendiliğimden adet olmak istiyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…