Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

maşallah...nasıl başlarsa öyle gidermiş seni çok zorlamadığı sürece devam edersin... son aylarda zor olur muhtemelen o zaman karar verirsin...

Merhaba arkadaşlar. Ben de pkoluyum. Artık bebek düşünüyoruz. Doğum kontrol haplarını bıraktım. Doktora gideceğim. Allah her isteyene bebek versin inşallah.

ya canım ben 75 le başladım son 5 günde arttı doz bugün benimde kontrolüm var inşallah kötü bişey olmaz.Allah hepimize bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.ben klomen 5 gün kullandım yumurtlama olmadı iğneye başladı aslında bana glikofaj vermişti ama kullanamadım hipoglisemim var yoksa klomenlede yumurtlayabilirdim belki.

canım emeğin için çok saol.
yok benim daha gecikmedi, daha nisanın başında olmam lazım. öyle merak ettim de, ondan sordum...
bakalım, ne zaman gelicek....

Sayfanın başından başladım okumaya günlerdir aklım fikrim bu durumda. Dün gece de rüya gördüm hamilelikle falan ilgili. O kadar bunalmış durumdayım ki. Oysa biz daha başlamadık bile denemeye. Şimdiye kadar hep doğum kontrol hapı kullanıyordum. Şu anda adet dönemimdeyim. Başlayacağız bakalım bebek için uğraşmaya ama ben çok kafayı taktım. Bir kaç ay denemeli miyim? Yoksa hemen doktora mı gideyim? Ne yapayım ben bilemiyorum. Ankaradayım. Bana önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı? Çok korkuyorum. Çok stresliyim. Şeker ilacını kullanmaya da bugün başladım. Keşke ilk verdiklerinde başlasaydım ama midemi bulandırıyor diye bırakmıştım ve olayın ciddiyetinin farkında değildim. Şimdi okuyorum yıllarca uğraşıp sonuç alamayanları görüyorum ya çok üzülüyorum. Allah yardımcımız olsun.

amin :)
bence bir süre 2-3 ay sadece şeker hapı ile yumurtlamaya yardımcıdır gebe kalmayı deneyin.. işe yaramazsa doktora gidersiniz hem yumurta takibinizi yapar hem de yumurtlama için daha kuvvetli ilaçlar verir.. şeker hapı başlarda bulantı yaparmış sonradan o etki geçiyormuş bırakmadan devam edin...
Yalnız şimdiden doktora gitmenizde muayene etmesi açısından fayda var... çünkü kadın hastalıklarında 6 ayda bir muayene gerekli... ankarada oturanlar yardımcı olurlar...

Son düzenleme:
canım emeğin için çok saol.
yok benim daha gecikmedi, daha nisanın başında olmam lazım. öyle merak ettim de, ondan sordum...
bakalım, ne zaman gelicek....

rica ederim.Anladım canım umarım sende gecikme yapmaz
sen ne zaman doktora gideceksin biricik
ben çarşamba gideceğim...

Çok teşekkür ederim. İlaçlar bugün midemi de bulandırmadı. Geçen sefere göre daha rahat oldu. Yumurtlama ilacı veriyorlarmış ya ondan verirse belki doktor diye düşünüyorum o yüzden acele ediyorum gitmek için. Adetin 3. veya 22. günü hormon testi için daha uygun diye duydum. 3.günü geçtim. Artık 22.yi beklesem daha iyi olur galiba. Geçen gittiğimde doktor güne bakmadan yapmıştı hormon testini ama bilmiyorum çok etki eder mi.

canım polikistik overde adetin 3-4-5. günlerinde 5 hormona bakılıyor adetin 21. gününde sadece progesterona bakılabiliyor yani diğer günlerde yapılan hormon testleri hatalı sonuç verir benim gittiğim hiç bir doktor diğer günlerde test yapmadı...
yumurtlamaya yardımcı klomifen sitrat tarzı hapları veriyor doktorlar ama bu içtiğin metformin yani şeker ilaçları da yumurtlamaya yardımcı... ayrıca adet düzenliyor...
bence 21. günde kan testinden progesterona baktır
bir sonraki 3. gününü de bekleyerek diğer 5 hormona baktır en garantisi bu...
zaten yumurtlamayı sağlayan hapı da adetin 5. günü veriyor doktorlar..
adetin 14. günü de yumurtlama olup olmadığına bakılır ultrasondan...

Son düzenleme:

öncelikle bir ön kontrole gidip bir kaç ay denemende fayda var 'bicim' arkadaşın da dediği gibi..
bende ankaradayım, ankaraya geldiğim günden beri doktor araştırıyorum.. şimdilik buldum aradığımı diyorum.. yenimahallede lina kadın sağlığı merkezine gidiyorum, sema yıldırım doktorum.. eğer çocuk istiyorsanız en kısa yoldan başlayın çalışmalara diyorum.. bir gün seninde hayırlı haberlerini almak dileği ile.. :)

bicim verdiğin ayrıntılı bilgiler için çok teşekkür ederim. gerçekten çok iyi oldu.o zaman gidip iki kere para vereceğime diğer adetimi bekleyeyim bir seferde halledeyim. hem şu şeker ilacını da iyice kullanmış olurum.

tuncss inşallah canım inşallah. hepimizin hayırlı haberlerini alalım burdan. ben burda okudukça hamilelik haberlerini o kadar mutlu oluyorum ki. doktorun nasıl? yani işinde iyi olması hariç, biraz da karakter olarak sevecen bir insan olsa ne iyi olur. biliyorum çok şey istiyorum ama muayene zaten stresli bir durum bir de karşımdaki insandan hoşlanmayınca daha da geriliyorum.

kızlarr benim hormonumun yüksek çıkmasının sebebi hamile olmammış galiba bugun evde yaptım var çıktı ama yinede kesin emin olamıyorum yarın tahlil yaptırıcam

rica ederim.Anladım canım umarım sende gecikme yapmaz
sen ne zaman doktora gideceksin biricik
ben çarşamba gideceğim...

adet olıyımda, bittikten 1 hafta sonra falan gidicem canım. bir kere adetimden 3 gün sonra baktırmıştım, hiçbirşey gözükmedi. bizde yumurtalar geç gelişebildiği için, adetten 1 hafta sonra diye düşündüm....
bu arada bende reyyana özelden mesaj attım ama cevap vermedi????

maşallah allah bağışlasın canımm dikkat et yorma kendini

kızlarr benim hormonumun yüksek çıkmasının sebebi hamile olmammış galiba bugun evde yaptım var çıktı ama yinede kesin emin olamıyorum yarın tahlil yaptırıcam

canım idrar testı cıktıysa tamam dır hamılesın hayırlı olsun sağlıklı olsun maşallah

canım ben 22 ocakta regl olmuştum
9şubatta 12 mm yumurta gözüktü
1 şubatta yumrta yok denmıstı

Kızlar benim şeker ilacı 850likti. Üstünde de günde bir kere yazıyordu. Ben iki kere içiyorum. Bir sabah bir akşam. Şu an midem çok kötü. Hiçbirşey yiyemiyorum. Ağrı var bulantı var. Ama bebek için dayanacağım ne yapayım

ozge__ çok tebrik ederim. ne güzel bir haber bu.

arkadaşlar ben serophene ye başlıyorum. doktor adetin 5.gunu(cuma) başla. 1 tane al , 5 gun ic dedi.
5 gun icip hemen mi gideceğm? cuma içmeye başlayınca 5. haptan sonraki gun çarşamba oluyor ama sekreter cumaya randevu yazdı. şimdi eve gelince aklıma geldi. bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:

özgecim canım hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim çok sevindim darısı bizlerin başına inşallah

bendede pko. hastalığı var napcam bilmiyorum tedaviye başladım hayırlısı artık ne bitmez hastalıkmış bu ya bitek bende yokmuş bu dert cocugum olsun istiyorum bu hastalık engelll

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…