ya kızlar bişey soracagım ben glifor kullanıom ewet ilk baslarda mide bulantısı yapmıstı ama gecmişti şimdi mantar içn doktora gitmiştim doktor bana bi hap verdi yan etkilerinde mide bulantısı yapabilir dio fakat bu ilacı kullanmadan öncede benim midem bulanıoodu sabahları uyanınca acayip mide bulantısı yasıyorum bide yemeklerden sonra acaba neden bi fikriiniz varmı
rısı şisteyen herkesin başına...
evet takip yaptırıyordum ben, serophene ve çatlatma iğnesi yaptırmııştım, ama doktorun verdiği ilişki takviminee doğru düzgün uyamadık biz, iğneden sonra 3 gün ilişki demişti biz sadece 3. gün ilişki yaşadık sonnrada gün aşırı demişti bizim 3-4 günde bir filan oldu ama tuttu şükür, ilk çatlatma iğnesinde tuttu
Bir karar vermişsin ve uygulamışsın..iyi yapmışsın bence..İnşallah hapı bıraktığında benim arkadaşlar gibi sen de hamile kalırsın..Ben uzun süreli d.kontrol hapı kullanmayı düşünmüyorum çünkü kullandım daha önce.Sivilcelerimi de pek azalttığını hatırlamıyorum.Çok çukurlukluklu değil ama yanaklarım kırmızı kırmızı boynum pütür pütür...canım cvbına teşekkür ederim benim kadar berbat bir sivilce problemin varsa cildin ve saçların deli gibi yağlanıyorsa bence dogum kontrol hapı kullan..ben bu işten çok çektim zoretanine kadar kullanmadığım ilaç ve denemediğim tedavi gitmediğim dermatolog kalmadı ve yasminle diane 35 özellikle de diane derdime çare oldu..ben de ne yapacağımı şaşırıp her tedaviyi denedim ki benim 5 yıl önce gene sivilce problemim varken (yani o zmn bilmiyordum ama şimdi o zmn da pko olduğumu yorumluyorum)dogum kontrol hapı kullanımını kestiğim ay bir gebeliğim var kürtaj oldum şimdi eşim ve ben çok pişmanız keşke doğursaydım ama şartlar elvermedi öyle gerekti..yani senin arkadaşlarının olduğu gibi bırakınca gebelik geldi..ama ben pko olduğumu hiç bilmiyordum bu seneye kadar:)))
veee şunu düşündüm sonuçsuz kalan tedavilerin aşılamaların sonunda; hamilelikte cildim çok daha kötü olursa ve doğumdan sonra ya cildimde koca koca delikler ve izler hatta daha da artmış sivilce ve yağlanma olursa korkusuyla bebek tedavisiyle başarısızlıkla ve daha çok bozulan hormonlarımla geçen 2,5 seneden sonra birden her şeyi kesip hem cildimin tedavisi için hem de pko ve hormonlar için doğum kontrol hapına başladım:))
mutluyum ekim ayında başladım 6 kutu kullandım şimdiye kadar..bu ay son kez daha kullanıcam sonra bırakıcam..ben en son kendime göre bu kararı aldım..
çok yıprandım çok ağladım pişmanlıklar yedi bitirdi içten içe beni..şimdi mutluyum şükürler olsun daha sağlıklı düşünebiliyorum tedaviye kaptırınca kendimi hırslarıma da yenildim sanki olmadıkça bir daha olmadıkça bir daha...illa olacak diye delirdim sanki:)))
elden giden sağlığımı hiç düşünmedim bir bebek dünyaya getireyim derken hem sağlığımı hem psikolojimi bozdum tamam da o günahsızın ne suçu var deli bir annesi mi olacak
yani işte böyle...
sonunu bağlayamadım
Tesadüftür belki dediğin gibi..Yani glifor mu glukophage dan daha etkili??Farkı nedir anlayamadım canım??canım tesadüfen o ay yumurtlamaları olmuştur çünkü tam tersi dk hapları yumurtaları baskıladığından ilaç kullanmayı kestikten sonra yumurtlama ya çok geç olur ya da hiç olmayabilir ben 1 yıldan sonra bıraktığımda yumurtlamam olmadı bu 3. ay 30 martta bakılacak yumurtlama olup olmadığına..
metformin yani glifor,glucophage daha etkili... dozunu doktor ayarlar... ama sabah akşam içenler çoğunlukta...
Simiramis çok tebrik ederim canımmm.Böyle hamile haberleri hele ki pko luların hamile haberleri içime su serpiyor.Allah nazarlardan korusun..bugün kan tetsimin sonucunu aldım arkadaşlar, 730 çıktı.. doktorum haftana göre değerin çok iyi dedi... ayın 4 ünde keseyi görmeye gidicez... ALLAHIM hepimize nasip etsin bu heyecanları inşallah...
destek olan, tebrik eden arkadaşlara çok teşekkürlerr...
hayır malesef henüz soramadım cok yanlıs oldugunu bııyorum ama kalp kapakcıgımda üfürüm var ve hayatıma normal devam edıyorum cunkı en hafif düşük derecede bunun ıcın tedavide olmuyorum herhangi bir hapta kullanmıyorum ama sormam gerektıgını bılıyorum ama fırsat bulamadım malesef birde bende hıc bır yan etkı yapmadı ne bulantı ne ishal hiç birşey yok ınsallah adetim duzene girer benım hormon testı sonuclarım seninkine benziyordu hatırlarsan o yüzden belki 32. gunde olabılırım ınsallah. ben normlde 35 40 gunde adet olurken son 6 aydır 2 ayda haplarla adet oluyorum malesef( kendiliğimden adet olmak istiyorum artık.
bugün kan tetsimin sonucunu aldım arkadaşlar, 730 çıktı.. doktorum haftana göre değerin çok iyi dedi... ayın 4 ünde keseyi görmeye gidicez... ALLAHIM hepimize nasip etsin bu heyecanları inşallah...
destek olan, tebrik eden arkadaşlara çok teşekkürlerr...
cnm ben de 4 gündür oluyorum bu iğneyi 112.5 doz her gün.benim de adetim bitmişti dün kanamam oldu bu yüzden mi acEba ?benimde oluşup bişey mi oldu yumurtama aceba bilmiyorum.benim de yarın kontrolüm var.bakalım doktor ne diyecek.sen ne kadarlık dozla başladın iğneye?sen de direk iğneyle mi başladın tedaviye?ben hiç klomen falan kullanmadan iğneyle takip önerdi bana?inş ikimizde de bi problem yoktur.ALLAH herkesin gönlüne göre versin.kızlarr lütfen bana yardım edingonal f yumurtlama iğnesi oluyorum 13 gündür dün kontrole gittiğimde doktor bi tane yumurtamın geliştiğini söyledi çok sevindim..ama bugün kanamam var sizce neden olabilir doktorumu aradım çok önemli değil dedi ama çok korkuyorum acaba yumurtama bişeymi oldu? lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olun
Ayy masallah topıgımıze her hafta hamıle ugurluyoruz sımıramıs canım tebrık ederım gorevı basarıyla tamamladın :) darısı bızım basımıza bırıcıkle ben demırbası olcaz buranın :) allah korusun tabı saka bı yanada benım klomende 3. Gunum bugun bakalım bu kez 13mm yı gecebılecekmı.allahtan bu ay sınav stresı sardıda unutturdu herseyı.bırıcık ıyısındır umarım,hamıslerımızde bebeklerıne ıyı baksınlar herkezı kocamaaan optum :*
hayır malesef henüz soramadım cok yanlıs oldugunu bııyorum ama kalp kapakcıgımda üfürüm var ve hayatıma normal devam edıyorum cunkı en hafif düşük derecede bunun ıcın tedavide olmuyorum herhangi bir hapta kullanmıyorum ama sormam gerektıgını bılıyorum ama fırsat bulamadım malesef birde bende hıc bır yan etkı yapmadı ne bulantı ne ishal hiç birşey yok ınsallah adetim duzene girer benım hormon testı sonuclarım seninkine benziyordu hatırlarsan o yüzden belki 32. gunde olabılırım ınsallah. ben normlde 35 40 gunde adet olurken son 6 aydır 2 ayda haplarla adet oluyorum malesef( kendiliğimden adet olmak istiyorum artık.
ARKADASLAR MRB BEN YENI PKO ADAYI SAYILIRIM..BİR OVERDA OYLE BİR GÖRÜNÜM VAR DEDİ OKTOR..DÜZENLYdi adetlerım bu ay 45.günüm bugun 15 gun gecıkme yanı adet olunca gel hormonlara bakarz demişti..bgn sdce lekelenmem var nezaman olurum bılmıorm ama ben şimdi gdnce hangi testlerı yaptrcm...mesela yumurta çatlıomu çatlamıoumu,büyümuomu bunlar hemen hormonlardan anlaşılıyuormu????tedavi neasıl oluyor..bebek ıstedgm için dk hapı kullanmak ıstemıorm ben..6 ay önce bıraktm korunmayı düzenlıydı bu ayda böyle bir sorunla karsılaştım((
kızlar iyi haftasonları...şimdi diğer topic de bakasım yok hiç...
ben bazılarınızın bildiği üzere 3 hafta önce rahim filmi çektirmiştim.
şimdi bu filmi çektirdikten sonra adet geçikiyormuydu???
Sanki öyle bir şey okumuştum ama ne kadar doğru???? hatırlıyamadım şimdi????
kızlar selam dün kontrolüm vardı ikizleri gördük kesenin içinde çok şükür kalp atışlarınıda gördük ama sesini dinletmedi yeni geliştiği için riske atmayayım dedi öle bi ihtimal varmış ben 2 hafta da bir doktordayım öle gözüküyo yakından takip gerektiriyomuş ama şimdilik bi problem yok dedi progestana devam
canım çok sevindim Allah sana da bebeklerine de sağlık versin...
sık kontrol seni yoracak olsa da en garantili yöntem o aksatmadan git...
ilerki zamanlarda kalp atışlarını da duyarsın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?