arkadaşlar ben serophene ye başlıyorum. doktor adetin 5.gunu(cuma) başla. 1 tane al , 5 gun ic dedi.
5 gun icip hemen mi gideceğm? cuma içmeye başlayınca 5. haptan sonraki gun çarşamba oluyor ama sekreter cumaya randevu yazdı. şimdi eve gelince aklıma geldi. bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Kızlar benim şeker ilacı 850likti. Üstünde de günde bir kere yazıyordu. Ben iki kere içiyorum. Bir sabah bir akşam. Şu an midem çok kötü. Hiçbirşey yiyemiyorum. Ağrı var bulantı var. Ama bebek için dayanacağım ne yapayım
canım ya zor olmalı biliyorum ama ilk haftalarda hep bulantı yapıyormuş bu ilaç.. ilacın dozunu da attırdın ya o da tetikledi biraz dayanmaya çalış... bulantı kesen haplarla metpamit gibi idare et bir süre istersen ya da doktorunun önereceği bir hapla..
kızlar iğne ile yumurtlama takibi yaptıran var mı?varsa lütfen yazsın buraya merak ediyorum bu yöntemle var mı hamile kalan?
maşallah allah bağışlasın canımm dikkat et yorma kendini
canım idrar testı cıktıysa tamam dır hamılesın hayırlı olsun sağlıklı olsun maşallah
canım ben 22 ocakta regl olmuştum
9şubatta 12 mm yumurta gözüktü
1 şubatta yumrta yok denmıstı
bugün tahlil yaptırdım hamileymişim 2. çocuğuma hamile kalamayacağm diye korkarken aslında hamileymişim de farkında değilmişimAllah herkese nasip etsin inşallah çok mutluyum
adet olıyımda, bittikten 1 hafta sonra falan gidicem canım. bir kere adetimden 3 gün sonra baktırmıştım, hiçbirşey gözükmedi. bizde yumurtalar geç gelişebildiği için, adetten 1 hafta sonra diye düşündüm....
bu arada bende reyyana özelden mesaj attım ama cevap vermedi????
bak işte benimde en büyük sıkıntım bu.. gittiğimde beni güleryüzü ile karşılamalı.. ben adapazarından ankaraya gittim..ankaraya gittim gideli doktor arıyorum.. sürekli adapazarına gidiyordum doktora.. ama en sonunda böyle olmayacak dedim.. ankarada lokman hekim hastanesinde elif hanıma varmış çok iyi çok iyi dendi randevu alayım dedim nerdeyse 3 ay sonrasına randevu verdiler.. dedim böle yoğun insanla zor.. sonra akay hastanesinden Tolga beyi duydum..onda da aynı sıkıntı vardı ama bi arkadaşım gidiyordu hadi dedim bi gideyim, randevu alamadım ve sonra arkadaştan duydum ki verdiği randevuları bile telefon edip ertelemeye başlamışlar.. dedim bu da olmaz.. sonuçta sıkıntılı bi süreç beni bekliyor ve benim ilgiye çok ihtiyacım var.. sonra çok yakın bi tanıdığım sema hanıma gitmeye başladı, anlata anlata bitiremiyordu.. doğumu oldu yine aynısı 10 tane olsa hepsini onunla doğurmak istiyorum çok keyifliydi deyip durdu.. ve ben o dönemde hala adapazarında doktora geliyordum.. bana klomen verdi doktor ve ben istemedim içmek başka yöntemler de olmalı dedim ve sema hanıma telefon ettim.. düşünün daha hiç tanımıyor beni.. arkadaşın adını verip konuşmaya başladık tüm sıkıntılarımı anlattım telefonda hormon değerlerimi filan ilettim.. yaklaşık 40 dakika telefonda konuştuk kendisi ile.. hiç of demedi.. her soruma itina ile cevap verdi.. vee beni kendine bağlayacak adımı attı, klomene şuanda hiç gerek yok, sen kendini hazır hissedince gel ben bi bakayım sonra konuşalım dedi.. ve ben yaklaşık 7 ay sonra gidebildim kadına.. veee beni hatırladı, hemde konuştuğum herşeyi.. işte benim için en önemli şeylerden biri bu.. değer vermesi önemsemesi başından savmaması.. hemen hemen yarım saat süren bir muayene ve sonrasında glukophage başlattı.. bi de adetimi 3 ay düzenli yapıp içimdeki kistleri yok edicek.. sonrasında daha rahat olucak herşey dedi.. ona çok güveniyorum.. çok sevimlki bi kadın.. denemekten zarar gelmez.. hem öle çok çok abartı fiyatlar da yok.. muayene 20 lira gebelik takibi 35 lira.. tüm hormon testlerime de 65 lira filan bi fark ödedim..
ARkadaslar merabalar..bnde ılk defa 15 gun gecıkme yaşayıp adetın 3.gunu dr gttım hormon testleri için...sonucları yazsam degerlenrrmsnz bılenlerınız....
TSH=1.44 FSH=6.62 LH=6.25 E2=23.44 PROLAKTİN=8.17
doktorum bır sorun olmadgnı söledı ama bu gecıkmeyı anlamadım....ilk defa oldu artık ne zaman yumurtlarım onuda bılemıorm duzenszleştği için..((((
doktorunuz sorun yok dediyse sorun etmeyin çünkü düzenli adet gören kadınlar da bazen yılda bir kere yani 12 ayda bir kere yumurtlayamayabilir ya da adet gecikmesi yaşayabilir sizinki de muhtemelen öyle bişeydir..
stres, hava değişimi seyehat etme vs.. hormonları etkileyebilen şeylerdir bunlar...bu gibi durumlarda adet erken gelmesi ya da gecikmesi olur ancak yine sonrasında normale döner... bundan sonraki adetiniz normal gelir.. gelmezse o zaman kontrole gidersiniz tekrar...
cnm bende serophene kullandım 2 ay ben etkisini hiçç görmedim ama herkes bir değil Allah gönlüne göre versin
ben 5 gün boyunca içtim adetin 3. günü başladım ilaç bittikten 8 gün sonra gittim yumurta takibi yaptı dr. ama dediğim gibi elim boş döndüm
bennnnn iğne dediğin çatlatma iğnesi
aslında yumurtlama takıbı durum gözetleme gıbı bırsey yanı yumurta varmı varsa kaç mm yumurta yoksa neden yok yumurtlamak ıcınde ilaç verılıyo sonra yumurtan var yada ılacla oldu dıyelım
yumurtayı çatlatmak için ilaç verılıyor yumurta çatlatıcı iğne olcak iğne olduktan sonra buyuk olasılıkla hamıle kalıyorsun (eğer problem yoksa) tabii doktorun bırlıktelık günlerı recetesıne uyarak
tskr ederım biçim doktor gbsn maşallah ne gusel anlatıyosun:))))bende demştm daha önce bır overde kıstık görnm var demşti sanrm hormonları görınce tedaviye gerek görmedi...ama ben doktordan tatmın olmıorm yınede nedense..hep bı sorun varmş gbı gelıor..yaza kdr devam edıp olmazsa eşimn testlerınıde yaptrcz hayırlısı bakalım..cok tskr ederım
fiyatları gayet uygunmuş canım ya. ben de akaya gittim öncelikle. o zamanlar bebek düşünmüyorduk tabi. fiyatlar hemen hemen aynı. akay hastanesi de iyi bir hastane olduğunu için tercih sebebim oldu ama doktordan memnun kalmadım. çok soğuktu. kendimi rahatsız hissettim karşısında. tekrar ona gitmek istemiyorum. ben kolaylıkla soru sorabileceğim sabırlı bir doktor istiyorum. senin doktorun da kafama yattı. yeri nerede tam olarak? ulaşımı kolay mı sıhhiye'den?
bicim inşallah yarın belli olur sen de olumlu haber alırsın. burdan güzel haberlerini bekleyeceğiz.
ARkadaslar merabalar..bnde ılk defa 15 gun gecıkme yaşayıp adetın 3.gunu dr gttım hormon testleri için...sonucları yazsam degerlenrrmsnz bılenlerınız....
TSH=1.44 FSH=6.62 LH=6.25 E2=23.44 PROLAKTİN=8.17
doktorum bır sorun olmadgnı söledı ama bu gecıkmeyı anlamadım....ilk defa oldu artık ne zaman yumurtlarım onuda bılemıorm duzenszleştği için..((((
Gunaydın kızlar ızmırde acayıp boguk bı hava var bunalttı benı.bu gun yumurta takıbıne baslıyoruz dua edın benım ıcınde olurmu su 2serephonenın hakkını verebılelım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?