Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

güzel cevaplarınız için ve her zaman yanımda olduğunuzu hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim...
sabırla devam edeceğim tedaviye dediğiniz gibi...
biricik yumurtlama olmadığını doktor ortaya çıkarırsa muhtemelen o zaman metformin verecektir.. çünkü hep bana yumurtlaman oluyordur belki kontrol edeceğim demişti... zamanla her şey yoluna girecek...hepimiz için...

hava gerçekten de çok kötü izmirde bir dünya da çamaşır yıkadım nasıl kuruyacaklar şimdi :)

Son düzenleme:

canım en azından arkadaşların da dediği gibi kistlerden kurtulmuşsun. temiz bir başlangıç yapacaksın yani.
önümüzdeki aylarda güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.
hepimiz aynı yoldayız. hepimizin özelde eminim bir sürü arkadaşı var. ama bu derdi bu yolu en iyi çekenler anlıyor. o yüzden bu sayfaki herkese kendimi çok yakın hissediyorum ve güzel haberlerini duymayı gerçekten çok istiyorum. çünkü her güzel haber benim için de bir umut ışığı.
Allah birbirimizin güzel haberlerini almayı nasip etsin.

hım ama bana bebe aspirini falan vermedi doktor bende içsemmi :26: gecen ay olmadım adet bu ay ilaca basladım 1 hafta oldu henüz tık yok olurmuyum acaba ya bu ilaçta işe yaramaz olmazsam

=))))) çok teşekkür ederim. gerçekten her gece yürekten diliyorum. tek tek isimlerinizi sayıyorum dualarımda. en kısa zamanda bebeişleriniz gelsin diye. tabi sağlıklı bi şekilde...

selam hanımlar...
ben pco lumuyum tam bilmiyorum 3 yıldır dk hapı içiyorum .bıraktığım zamanlarda oldu tabi aslında hikayem uzun, epey detay var.
erkeklik hormonum yüksek bir dr pco diyor diğeri kisttin azalmış diyor detay vermiyor. hep adet göreme/hirsutizm teşhisi ile hapımı yazıyorlar.
gynelle kullanıyorum yanında yüzlük aldactone
zayıflamam lazım ama pekk istekli değilim bu konuda
dk hapının epey yararını görüyorum .herkes kilo alırım derdinde bu hap beni zayıflatıyor. hapı kullanmazsam regl olamıyorum .hoş yine de problemlerim var.
hormonlar çalışmassa kilo alıyorum çünkü

hem enfeksiyonum var hemde adet olamiyorum hapa rağmenn
1 kere doktora gittim 3 ay süre verdi 1 sene oldu kısmet olmadı gitmek . artık adetimden sonra gideceğim kafama koydum .
son 1 yıldır hep lekelenme oluyor 1 sefer adet gördüm 2-3 gün sürüyor lekelenme ama ufak farklar oluyor mesela şu an bir normal bayanın adetinin 1. günündeki gibi kan geliyor ama yarın kanın rengi değişecek pembeleşecek ve 3 gün süpüp bitecek.
doktora haftaya gideceğim malum adetliyim şuan artık bitkisel seylerde denemek istiyorum.
adetim bitsin 15 gün soğan kürü yapacağım Allah'ın izniyle .inşallah işe yarar.

aspirini falan tehlikeli buluyorum.benim annem tansiyon hastası o içiyor bir yeri kanasa durmuyor. sonra kanama yaşamak istemem doğrusu, birde rahim duvara incelirse böyle riskleri alamam.

CANIM bak en azından kistlerin yok biz pkoluların önmeli sorunu 1 kist olması 2 yumurta oluşmaması en azından biri yok sende canım inşallah ymoşlarında oluşur en kısa zamanda önümüzdeki aylarda istediğin sonuçları alman dileğiyle canım

selamlar..
bilgilerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var
2 yıla yakındır evliyim
ilk 14 ay doğum kontrol hapı kullandım bırakalı 7 ay oldu
3 aydır adetim 7-10 gün arası gecikiyor
ilkinde doktora gitmiştim olabilir hemen telaşlanma dediydi
daha önce hiç böyle olmamıştı
2 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı
birkaç kilo aldım bu süre zarfında
pko dan endişeleniyorum
acaba belirtiler onu gösteriyor mu
hemen doktora gitmemli miyim
birkaç ay daha denesek mi
yardımcı olursanız sevinirim

bende ultrason yaptırdım periferik yerlesimli boyutları 5 mm asmayan kistler mevcuttur.PCOS acısından supheli olarak degerlendirilmistir klinik+lab kolerasyon onerilir yazıyordu...asırı tuylenme akne veya obezite yok hatta zayıfımdırda gecen gun kan ve idrar testi yaptırmıstım ama dahiliye doktoru istemisti sorun cıkmadı ama kadın dogum doktoru belki baska testler yaptırır benim oralim bozuldu cok pko hastalarına bebek olması icin zayıflamaları soyleniyormus bende oyle bir problemde yok suan evlilik dusunmuyorum ama ilerisi icin korktum bebek olması imkansız degil dimi....

tabiki imkansız değil..

Canım pko çok yaygın olan bir yumurtalık yapısı.Bazı doktorlar buna hastalık demiyor çünkü bu şunu yapayım bu ilacı içeyim de geçsin gibi birşey değil.Pko olup olmadığının anlaşılması için hormonlarına bakılması ve daha da önemlisi ultrasonla yumurtalıklarına bakılıp pko görünümünün olup olmadığının belirlenmesi lazım.Pko nun mutlaka adet düzensizliği, tüylenme, sivilcelenme yaratması da gerekmiyor.Yalnızca geç gebe kalabilmeye neden olduğu örnekler de var sadece tüylenme ya da edet gecikmesi yapıp bebek sahibi olanlara dair örnekler de var.Veya tüm belirtileri yaşayanlar da...Biz de 3 aydır çocuk istiyoruz ama ben öncesinde doktora gittim ve pko olduğumu öğrendim.Zaten yıllardır adet düzensizliği yaşıyordum(daha önce nedense hiçbir doktor söylemememişti pko olduğu, o da ayrı bir mesele).Birkaç ay daha deneyip sonrasında tedaviye başlamayı düşünüyorum.Sen bilirsin ama bebek sahibi olmaya karar veren her kadının öncesinde bir kadın doğum uzmanına gözükmesinde fayda olduğuna inananlardan olduğumdan bence doktora gözükmelisin..Belki hiçbir problem yoktur ama gitsen ne kaybedersin di mi ama..
En kısa zamanda sağlıkla bebek sahibi olmanı dilerim..
Ve bu dileğim bu başlıktaki tüm pkolu arkadaşlarım için de ...

hava iğrenç ötesi, buzzz gibi Sakarya'da..
herkese bu kötü havlara rağmen mutlu haftasonları diliyorumm :)

merhaba kızlar,

iyi hafta sonları...

bugün adet oldum, hadi bakalım yeni bir süklusa merhaba!!!! haftaya c.tesi yumurta takibine başlıycam.

tuanatay? ne oldu? haber vermedin? ne kadar büyümüş yumurtan?

ARKADAŞLAR KAN TESTİ YAPTIRDIM DEĞERİM BİRAZ DÜŞÜK AMA 125 PAZARTESİ KENDİ DOKTORUMA GİDİP YAPTIRICAM YENİDEN 125 düşük ama dedi muhtemelen 2 haftalık gebesiniz dedi adet tarihiniz geçmediğine göre bi kaç gün sonra tekrar yaptırın dedi TAHLİL VERDİĞİM MERKEZDEKİ DOKTOR duygularım karmakarışık allahım sen hakkımızda en hayırlısını ver.....dualarımızı kabul ettt.

Ay canım benim hadi bakalım inşallah gebesindir.Bu değere göre öylesin zaten de..
Ben olsam pztsyi zor beklerdim valla.

merhaba kızlar,

iyi hafta sonları...

bugün adet oldum, hadi bakalım yeni bir süklusa merhaba!!!! haftaya c.tesi yumurta takibine başlıycam.

tuanatay? ne oldu? haber vermedin? ne kadar büyümüş yumurtan?

Biricik,kaçıncı günde oldun adet??Senin düzene girdi bayaa di mi?Darısı bana inşallah...Bu ay kendi kendime adet olabilmek istiyorum artık..Yine ilaç kullanmak istemiyorum ..Şu mucize ilaç bana da etkisini gösterse artık..

ay canım benim hadi bakalım inşallah gebesindir.bu değere göre öylesin zaten de..
Ben olsam pztsyi zor beklerdim valla.

bebeğim var dimi değer küçük olunca içim karmakarışık oldu ama kendi doktorumda onayladı var ama pazartesi gel bi bakalım progesterona ve beta hcg ye dedi var dimi öyle hissediyorum

bebeğim var dimi değer küçük olunca içim karmakarışık oldu ama kendi doktorumda onayladı var ama pazartesi gel bi bakalım progesterona ve beta hcg ye dedi var dimi öyle hissediyorum

İnşallah canım..Bi ilaç vs herhangi bir şey kullanmış mıydın?İnşallah pzts daha yüksek çıkar değerin..İçin kıpır kıpırdır şimdi senin

Daha önce de yazmıştım, 6 aylık evliyim. Malum pko sorunu nedeniyle hamile kalamadım. Adetimin 3. günü 5 gün süreyle sabah akşaam serophene kullandım. ilaç bitiminden 2 gün sonra kontrole gittim. Lakin... yumurtalıklarım aynı... çok üzüldüm. Halbuki o kadar umutluydum ki. 3 gün sonraya tekrar randevu verdi, salı gidicem nasipse. Doktorun yanında başladım ağlamaya, çıktım hıçkırıklara boğuldum. RABBİm yardımcımız olsun ve bizlere de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. O güzel duyguyu en güzel şekilde tüm isteyenlere tattırsın inşallah. Çok umutluyum ben... Gerekeni yapmak için ilk adımı attık, doktoruma güveniyorum, çok dua ediyorum hayırlısı için ve en önemlisi de TEVEKKÜL ediyorum. Takdir Allah'ın... Sonuçta bu hastalık benim isteğimle olmadı, bu süreç de benim imtihanımmış diyorum.Bir de şu duygusallığı bir kenara bırakabilsem ne kadar güzel olacak ama yapamıyorum. Çok hassasım... Bu hassasiyet çevremdeki hamileleri gördükçe daha da artıyor. İmtihanımız zorlu ama sabır ve dua çok önemli. Öyle bir şey ki... televizyonu açıyorum ya bebeklerle ilgili bir reklam ya program, yemeğe çıkıyoruz yandaki masaya ya da karşıdakine bir hamile oturuyor. Arkadaki masada bebekli bir aile ve gözüm kulağım istemsiz bir şekilde onlarda oluyor. Asla haset etmiyorum ama... Müminin mümine duası geçerlidir, ben hepinizin yazılarını okudukça dua ediyorum, sizin dileklerinize gönülden amin diyorum. Hamile olanlarını mutluluğunu paylaşıyorum. Rabbim bizlere de hayırlısını, sağlıklısını nasip eder inşallah...

Sürecten biraz bahsetmeye çalıştı doktor ama ben ağlamaktan kafamı oraya veremedim. En geç salı mutlaka gel dedi, niye en geç dedi anlayamadım, salı ilacın (serophene) bitiminin 6. günü olacak. Bundan sonra ne olacak dedim, ilacın dozunu yükselticez dedi, o da sonuç vermezse çatlatma iğnesi dedi. Ama benim yumurtam büyümedi ki, büyüdükten sonra olmuyor mu çatlatma iğnesi. Anlayamadım, sormak da istemedim. Serophene den sonra ne verebilir, çatlatma iğnesi normal bir şekilde kalçadan mı yapılıyor, göbekten mi? teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…