Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

geçmiş olsun cnm sıkma canını rabbim ol derse olur bunu aklından çıkarma benimde yakın arkadaşımın adeti 40 günde bir gelirdi tüylenme aşırı kilo tiroid in az salgılanması ve pko ama gel gör ki tedavi bile görmeden şuan 12 haflaık hamile vakti saati gelince olur ben çok iyim çok şükür yok bi yaramazlık 9 nisanda kontolüm var yakın takipteyim anlayacağın şimdilik iyi geçiyo inşallah hep böyle geçer

merhaba hanımlar. . cumartesi gecesi yani 27. günümün gecesinde adet gördüm. . benim adetim gelmeden 1 hafta önce göğüslerim şişer karın ağrıları çekerdim bu ay hiç bir belirtim olmadı gecenin 3ünde uyurken pat diye geldi kanamam. .gecen ay 34 günde adet görmüştüm ve normalde de 35dir benim adetimin uzunluğu. . duphaston düzene mi sokuyor iyice mi bozuyor anlamadım gitti. .bu ay yumurtlamadım artık bundan eminim. . kanamam yoğun olurdu ilk gün çok fazla kan pıhtısı şeklinde parçalar olurdu. . hatta parça çıkmayan adet görmedim bu zamana kdr ama bu sefer ne yoğun bi kanama ne o parçalar. . bu ayı hiç boş geçirmemiştik şans ya yumurtlamayacagım tuttu. .
ben duphaston kullanıyorum progesteron hormonu sanırım. . bu hormon yumurtanın çatlamasını sağlamıyor mu ? bu hapa rağmen yumurta nasıl çatlamıyo bilgisi olan var mı ?

canım o parçalar, rahim duvarının parçaları. vücudun seni her ay hamileliğe hazırlıyor ve rahim duvarı kalınlaşıyor. hamile kalmayınca da rahim duvarı parçaları atılıyor.

canım progesteron hormonu yumurtlamanı sağlamaz rahim kalınlığının korunmasını sağlar
ve progesteron bitince bir kaç gün içinde adet olursun yani rahim duvarı dökülür
beninmde aynı senin gibi kanamamım fazla ve özellikle kırmızı olduğu aylar verimli geçiyor
yumurtlamanın olmadığı ay kanamam pat diye gelir, kahverengi oluyor ve miktarı çok az oluyor
ve göğüslerimde şişkinlik olmaz
bunları doktoruma sordum o ayın verimsiz geçtiğini gösteriyor muhtemelen dedi
tabi bu herkes için aynı olcak diye bir şey yok
bazı kişilerde herşey çok normalkende böyle olabiliyor
ama ben artık vücudumu tanıyorum

selam arkadaşlar
canım o kadar sıkkın ki dün bir rüya gördüm. sürekli sakalım çıkıyordu. ama nasıl erkek gibi. sürekli traş oluyordum. yeniden çıkıyordu. bugün de rüya tabirlerine baktım diyor ki eğer bir kadın rüyasında sakal görüyorsa hamile ise erkek çocuğa, hamile değilse hiç çocuğu olmayacağına işaret eder. çok moralim bozuk. alt tarafı bir rüya diyorum ama yine de içim çok kötü oldu ya.

cvplarınız için teşekkürler kızlar. . progesteron yumurtanın çatmasını saglamıyorsa evet ben bu ay yumurtlamadım yani. . çok can sıkıcı. .

kızlar gliforu kullanalı 2 hafta olcak ama ben hala adet olamadım ( yıne adet söktürücü ile adet olmak istemiorum (

başka bir ilaçla deneyemez misin?
yine de sen bilirsin. benim pko lu bir tanıdıgım 3.cocuguna hamile,kendiliğinden.. umudumuzu asla kaybetmeyelim
busmai,başka bi ilaç için şimdilik pek gücüm yok gibi biraz kendimi toparlamam lazım...
bicim çok haklısın..bi şekilde regl olmak gerekiyor..biraz kendimi toparlayayım bitkisel çayları araştıracağım..regl dönemine yakın hayıt filan içerim herhalde,ama şimdi hiç gücüm kalmadı bunları araştırmaya bile..

biricik, sağol canım..aslında kendini çabuk koyuveren biri değilimdir..yani azimliyimdir,kolay kolay pes etmem..ama ilk kez kendimi bu kadar güçsüz hissettim,çünkü bu ilaç bana resmen hiçbirşey yedirmiyordu..ben de toparlayacağım kendimi zamanla ama şu an herşeyi attım kafamdan gerçekten..umarım hepimiz bir gün dileklerimize kavuşuruz..sizleri seviyorum,iyi ki varsınız..ara ara takip edeceğim mutlu haberlerinizi almak için..

Rüya ile amel olunmaz limonlu_kek, sıkma canını. Düşünüyoruz ya sürekli ondan etkilenmedir. Yoksa öyle olacağı anlamına gelmez. Hem derler ya tersi çıkar diye, belki bu hamileliğe işarettir... Ol derse Mevla hiçbir şey mani değildir, yok tersi olursa illa ki bizim bilemediğimiz, göremediğimiz bir hayır vardır.

kızlar gliforu kullanalı 2 hafta olcak ama ben hala adet olamadım ( yıne adet söktürücü ile adet olmak istemiorum (

Aynen canım ben de bu ay adet söktürücü almadan adet olmak istiyorum.Benim de 1 ay olacak glukophage a başlayalı.İnşallah bu ay kendiliğimden olurum.

Kızlari bizim pko konusunda uzman doktor arıyorum..İstanbul Anadolu yakasında..Ya da hastane..Gideceğim hastanenin tüp bebek yada infertilite bölümü olmalı di mi yani benim o bölümden randevu almam daha doğru di mi kızlar?Sizler özel muayene mi yoksa bu tip merkezleri olan özel hastaneleri mi tercih ediyorsunuz??Herkes neyi neden tercih ettiğini yazarsa çok mutlu olucam.Kendime acil bir dr/hastane bulup bir yol çizmeliyim..Sağolun kızlar..

kızlar bugün kontrole gittim hcg seviyem çok ağır yükseliyor bi de kanamam gelmişti doktor ultrosona aldı ve kese görünmediğini söyledi kimyasal olarak gebesin ama kese oluşmamış dış gebelik olabilir dedi 3 gün sonra tekrar gidicem inş kendiliğinden düşerde ameliyata gerek kalmaz dedi doktorum ne yapacağımı bilmiyorum böyle bişey yaşayanınız var mı

cnm ben tamamen özel hastaneye gidiyorum tüp bebek bölümü var infertilite bölümüde var bursa dayım.bencede o tarz bölümleri olan bi yer seçmelisin maaddi açıdan biraz zorlanırsın oda değer sonuçta ssk doktoruna gitsen yinede özeline bi dünta sıra bekliyosun yani bizim burda böyle cnm ben gittiğimde herşeyimi yaptırıp çıkıyorum sıra beklemiyorum 30 dk içindede sonuçlar çıkıyo ssk da olsa ooo eşimi bi boğaz röntgeni için 3 ayrı yere sevk ettiler sanki bursa da herkes boğaz röntgeni çektiriyo yinde sen bilirsin klomende 2.ayımda ikizlerime hamileyim çok şükür

geçmiş olsun cnm inşallah kendiliğinden düşer

merhaba kızlar,

iyi hafta sonları...

Bugün adet oldum, hadi bakalım yeni bir süklusa merhaba!!!! Haftaya c.tesi yumurta takibine başlıycam.

Tuanatay? Ne oldu? Haber vermedin? Ne kadar büyümüş yumurtan?

biricik hayırlı olsun diyorum şimdidenn inşallahh fayda sağlar sana hella olsun vala hiç vazgeçmeden tedavıne düzgünce devam edıyorsun ve her yaptığın seyde mantıklı sıralama yapıyorsun
inşallah en kısa zamanda hamıle kalırsınn

senın değerın düşükse ben napıcaktım kız adete 1 gun kala benım sadece 62 ıydı rakamınn gayet ıyı rakamın maşallahh diyorummm hiç korkma bebeğinin sağlıkla senınle 9 ay gecıreceğini düşün onunla konus sevdıgını söyle başka seyler düşünüp beynıne yanlış emırler verme canım benden daha iyi durumdasın şuandaa maşşallh
aynı şeyleri yaşadım canım
yeteneksızsınızde hülya avşar koluna gecıcı dövme yaptırmıstı zehra yazıyordu bunu görünce saatlerce ağladığımı bılırım hamılelerı görünce iç gecırdıgımı çocuklarına kötü davranan annelerı görünce rrabbım söz verıyorum bebeğime ıyı bakıcam bana sağlıklı evlatlar ver dıye yemınler ettıgımı kendımden daha fazla herzaamn onu düşüneceğime dair yemınler ettım hala düşünürken gözlerım doluyo o günlerımı

ama hamıleyım bak 10. Haftamızdayız maşallah bebeğimizle allaha çok yalvardım çok dua ettım sağlıklı beslendım araştırdım okudum ve hamıleyım ve glucopage ı kesınlıkle kullandım benım 3 aydır adetlerım45-50 gunde gelmeye başlamıstı ama yumurtalarımı çalıştıran kesınlıkle glucopage hamıle kaldıgım aydakı kadar ben hıc yumurtlama sancısı çekmedımm emınım çok uzun zamandan sonra ilk kez yumurtluyordum belkıde ve yumurta takıbıne gıttım

kızlar yumurta takıbıne gıdın
ateş ölçme yöntemını uygulayın ve yumurtlamanızın gununu tespıt edıp o gunlerde ılıskıye gırın

amınım doğru seyler ve allaha dualarla bebeklerımıze kavuscazz
hamıle olanlarında önunde uzun yollar var bır arkadaşım 3,5 aylık bebeğini kaybettı yenı o kadar üzgünüm kii

kendınıze ıyı bakın ve allaha yalnızken özellıkle seslı olarak dualarını edın ben haşa konusur gıbı yalvardım allah a defalarca bır de adak adadım sağlıklıca bebeğim doğunca adağımı kesıcem darısı hepinizin başına inşallahhhh
canım ne desem boş bılıyorum ama meleğin sana kardes yollucak en kısa zamanda emınım senın ıcın babası için dua edıyor annem mutlu olsun kardeşim ona gıtsın dıye allaha bıle yalvarıyordur
en kısa zamanda hamıle kalırsın yenıden inşallah üzülme ve bütün testlerını yaptır neden böyle oldu dıye önlemlerını al hepsını

canım inşallah en kısa zamanda hamıle kalırsın sağlıklı hayırlı bır evladaa
dün gittim 18 mm idi dr a sordum çatlatma iğnesi vermicekmisiniz diye pazar çatlar dedi.varya çatlamazsa ben o dr.u çatlatıcam:)
hay allam yaaa neden rıske attı bu doktor yaaa ne zararı varmış çatlatma iğnesının de yapmadı uyuz
,
inşallah boşa üzülüyorumdurda sen gebe kalmıssındır sağlıklı hayırlı bır bebeğe
canım bız iyiyiz ama senın yazdıklarını okuyunca kötü oldum
glukofen bendede çok bulantı yapmıstı ama glucopage 3, gunde falan gectı yanı glukofenı bıraktıysan glucopage a gec ama sakın ılacı bırakmaa bak kendı mıde bulantın için şimdiden bebeğinden vazgecıyorsunn gibi oluyo allah senı denedı belkıde bakalım dayanabılcekmı dıye ve pes edıyorsun lütfen glucopage a geç ve devam et olmadı mıde bulantısı hapıyla kullan alısana kadarr ne olurr ilaca yenıden başladıgını duymak istiyorum ve güzel haberler belkıde pekde uzakta değildir
günaydın arkadaşlar..
Ben bu sabah kesemizi gördüm sonunda.. Ikiz olabilir diye bi şühesi vardı doktorun ama bir tane kesemiz var. 2 hafta sonrada kalp atışlarını duycaz inşallah..

ayy maşşallahh canım sana da bebeğinede sakın ağır tasıma bırsey itme kendını zorlama ağır yağlı yıcekler kesınlıkleeee yemee kendıne dıkkat ett sana da bır cetvel yapalım

ooo rüyalara ınansaydık şimdıye kadar neler gelmıstı basımıza özellıklede benım hergece defalarca saçma sapan rüyalar görüyorum bebeğimle alakalıda görüyorum ama kötü anlama gelenlere hıc prım vermıyorum bebeğimde bende sağlıklıyız ve mutluyuz inadına

sende öle düşünn kı zaten öle bır sey yok ortada 2-3 ay içinde hamıle kalacağını düşünerek hazırlan hep sağlıklı beslenn ilacına devam et ok

folıc plus ve glucopage devamm hadii ümitler tavan yapsınn herkes kendını hazırlasın bahar gelıyoo hatta geldı doğa gıbı herkes çiçeklerını açıcakk göbüşlerınde
bir tane liste hazırlayalımm hamıle kalanlar lıstesı ne kadar fazla umut var görsün herkes
kız o ılacı kullanır kullanmaz adetler düzene gırmez ben 3 ay arka arkaya farlutal kullandım bunun zararı yok en son ocakta kullandım zorla adet oldum ve şubatta hamıle kaldımm bunu kullanmaktan korkmayın bırde aspırın iç canım 2-3 gunde bır

canım önumuzdekı aya çok dikkatlı hazırlann kımyasal gebelık yasayan arkadaşların yüzde 90 ı bırdahakı ay sağlıklı hamıle kalıyor senınde yerınde olsam bu ay adetten sonra kesınlıkle yumurta takıbıne gıderdım şuanda kımyasal gebelığın hemen ertesı ayı sağlıklı hamıle kalan arkadaşım var 2 tane maşşalh onlarada

üzülme çok ve bak yazdıklarımı unutma bu ay hamıle kalma şansın herzamankınden yüksekk kesınlık yumurtlama takıbıne gıt ve doğru günde ılıskıye gır

kızlar bu arada çatlatma iğnesi olduktan tam 27 saat sonra ılıskı oldu bızde bırde onun hemen ertesı gunu oldu

doktor gun aşırı demıstı ama ben 9 şubatta akşam iğnemı oldum 10-11 şubat akşamları
çalışma yaptık bu arada sıze küçük bır tüyoo ilişki olmadan önce ıslanmakta zorluk yaşıyorsanız önce kendınızı rahatlatın sonra ılıskı olsun böyle olunca spermlerın hareketlerı kolaylasıyor ve daha kolay ılerlıyorlar ve erkek isteyenler genelde böyle yapıyor yatın ve kalkmayın kesınlıkle ağır yağlı yemeyınn

en önemlısı kesınlıklee gripp olmayınnnnnnnnn
En kısa zamanda sağlıkla hamıle kalın inşallahhh 9 ay karnınız şiş gezın inşallahh sonunda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah maşallahh

Son düzenleme:
hamıle olan arkadaşlarımız

moonterate
nedıyım
bonbonşekerı
mınıetek

2 kişi daha vardı sanırım ama nıcklerını hatırlamadım kızlarr hamıle olanların ısmını ekleyebılırmısın bır lıste yapalımm

cvplarınız için teşekkürler kızlar. . progesteron yumurtanın çatmasını saglamıyorsa evet ben bu ay yumurtlamadım yani. . çok can sıkıcı. .

LH hormonu hızla yükseldiğinde yumurtlama olur sonra da LH normal seviyesine geri gelir.. yumurtlama olursa şayet progesteron salgılanır...bu sebeple progesteron ölçümü ile yumurtlama anlaşılabilir...

geçmiş olsun canım böyle bişey yaşamadım ama duymuştum belgeselde izlemiştim döllenen yumurtanın rahme ilerleyememesinden kaynaklanıyor bu durum; arada bir yerde kalıyor ve rahme ulaşamıyor...yani düzgün yerleşemiyor vücuttan atılması gerekiyor... epey rastlanan bişey aslında
canını sıkma umarım kendiliğinden atılır... ve normal şekilde tekrar gebe kalabilirsin...

bu arada ben ağır grip oldum boğazdan kulaktan başlayan tip grip ve yarın da progesteron ölçümümüm var öyle zor geliyor ki... şimdi dinlenmek üzere çıkıyorum netten....
umarım herkesin güzel haberleriyle dolar forumumuz...

bende bugun doktora ultrason sonucumu gosterdim pcos suphesi var klinik+lab onerilir yazıyordu ama test yapmadı diane35 verdir benim 2,5 sene onceki ultrason raporuma gorede aslında polikistik varmıs ozaman doktor birsey dememişti:S ilac verdi sonra 2.kutuyu yazıcam dedi gittim ultrasonda birsey cıkmayınca yolladı ben doktorlarıda anlayamıyorum....bugun gittigim doktorda 3 veya 6 aylık bir tedavi gerekir dedi adet duzensizligim cok sukur yok ama su kistler beni uyus etti en buyuk korkuda ileride gebe kalamamaktı ama denemeden bilemiycem tabi:26: umarım herkesin tedavisi basarıyla sonuclanır bebek isteyenlere Allah en kısa zamanda bebek verir....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…