ilk yumurta takibim,bugun doktor yumurtalıklarıma baktı "18 mm olmasını beklerdim sadece 10 mm olmuş,sen sıkı bi pko lusun demekki "dedi."belki ilaca gec cevap verir bir de salı gunu gel bakayım" dedi. cok moralim bozuldu. yumurta olayı değil de sıkı bi pko lusun demesi canımı sıktı. benim salı gunu icin umudum kalmadı artık. yumurta istenen boyuta gelmezse ne olacak? adet sokturucu ilaç mı alıcam?
bir dahaki ay da sanırım ilacın dozunu arttırır. 50 mg serophene içmiştm gunde 1 tane, 5 gun.
ben tam 30 günde bir adet görüyorum canım. haklısınız çok erken gitmek. gelecek hafta bir gelsin bakalım.
bu olayı çok okudum buralarda. hıımmm bakalım, denemek lazım aslında. hiç çörek otu yemedim ben daha (malumunuz biraz gıcığımdır ve çok yemek seçerim)
bal tarçın derken? balın içine tarçın mı atıyoruz?
oh maşallah 30 gün çok iyi :)
canım sen yine izin alabilirsen pazartesi de git tabi en azından folükül kaç mm onu öğrenirsin nasıl olsa takip için sürekli gitme hakkın o hafta boyunca vardır herhalde değil mi? izin alabildikçe ya da iş çıkışı olabiliyorsa gider günden güne yumurta gelişimine bakarsın..inşallah her şey istediğin gibi olsun..
ilk yumurta takibim,bugun doktor yumurtalıklarıma baktı "18 mm olmasını beklerdim sadece 10 mm olmuş,sen sıkı bi pko lusun demekki "dedi."belki ilaca gec cevap verir bir de salı gunu gel bakayım" dedi. cok moralim bozuldu. yumurta olayı değil de sıkı bi pko lusun demesi canımı sıktı. benim salı gunu icin umudum kalmadı artık. yumurta istenen boyuta gelmezse ne olacak? adet sokturucu ilaç mı alıcam?
bir dahaki ay da sanırım ilacın dozunu arttırır. 50 mg serophene içmiştm gunde 1 tane, 5 gun.
dualarım seninle... umarım bebeğin senle kalır.. yanlız şunu yanlış anlıyosun çatlatma iğnenle ilgili değil gebelik hesaplaması. gebelik son adet tarihinden hesaplanıyor. o yüzden 4 hafta dedi sana. çatlatma iğnesi olmasaydın yumurtaların çatlamıcaktı ve yine hamile olamıcaktın. doktor senin ilişkiye girdiğin tarihten hesaplamıyor çünkü. neyse umarım kanaman durur. ama şunu unutma düşüğün çatlatma iğnesiyle alakası yok. genelde ya sperm kalitesizse , ya sende genetik bi bozukluk varsa yada bebekte allah göstermesin bi problem varsa genelde düşük yaşanıyor.
valla öğlen tatili, iş çıkışı ve hafta sonlarını değerlendirmeyi düşünüyorum. İş yerimde tek bilmemesi gereken Ceo/yani şirket sahibi.....
iş görüşmemde 3 defa sormuştu çocuk olayını ama buda 3 yıl oldu, ondan beri açmıyor konuyu.
halimizden memnun gibi :18::18::18:
ama kusura bakmasın, 32 yaşımdayım ve benimde aile kurma zamanım geldi
hatta işe başlarken çocuk düşünmeme rağmen bana sözleşmemde imzalatıcaklar böyle bir şey diye korkmuştum ama allahtan olmadı...zaten artık çok sıkıldım işimden, birazcık çocuk bakalım da sooonnrraaaa yine çalışırız at gibi :84::84::84::84::84::84::84::84:
arkadaşlar dualarınız için tşk ederim bugün doktora gittim bebeğim benimle ama doktorum değerimin düşük olduğunu söyledi pazartesi 145 salı 190 bugün 305 çıktı ama progesterenum 24.72 den 18.63 e düşmüş progestron iğnrsi olduğum halde doktorum fazla açıklama yapmadı pazartesi tekrar gel bakalım dedi sizce normalmi bilen varmı...
gunaydııın..kızlar benım ates bugunde 36.7 sabıt kaldı dun kasık bel agrısı vardı hala gecmedı yanı baska bı problem olmaz heralde dımı yanı dıger yumurtalıktakı kucuk kıstler gelısmemıstır heralde ooof of su gunler cabuk gecsede olayın adını koysak.
progesteron hormonun yeterli çalışmadığından düşmüş demek ki... bunun için ayrıca iğneden sonra progestan falan verdi mi doktor...
mesela ben hamile kaldığımda progesteron hormonu hapını 3 ay boyunca kullanmam şartmış benim bu hormonum 21. gün testine göre hiç çalışmadığı belirlendi...adetlerimi de bu hapla getiriyorum..
doktorun tekrar ne zaman çağırdı seni...
belki 18.63 lük değerde normaldir ondan ses çıkarmamıştır ama için rahat değilse istersen başka bir doktorla da görüş..ya da bu değerinle ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap verirler...
canım pazartesi çağırdı ilaç falan da vermedi hayırlısı olsun ...demekten başka yapacağımız bişe yok dedi öyle tabi
tatlim banada yaramadi ben kac kere yaptim hemde sadece rabbim yazmis sana vesile olmus bunlar sana..emin ol bundan pco kaybolmaz o seninle hep mesela benim kizken hic bir belirtisi yoktu ben evlendikden sonra basladi testlerim normal hatda erkeklik hormonum bile dusuk kil sorunum kilo sorunum yok sadece ultrasonlu muanede gozukuyor..sadece senin icin vesile sogan kuru uygulaman olmus...canim kilo alamak icin haplarda ver bence dr.sana ilk once kan testi yaparak bunyene gore hap vermesi lazim...
bende pko maduruyum ilaç kullanmazsam asla adet görmüyorum aynı zamanda rahmim perdeliymiş 15 gün önce laparoskopi ve histereskopi yapıldı adet gördükten sonra hsg çekilecek tekrar doktor değerlerin çok uçuk değil bebek sahibi olabilirsin dedi ama genede korkmuyoda değilim çok stres yapıyorum malum ilaçlarda çok sarsıyorahim perdesi olan arkadaşlar varmı?
bende pko maduruyum ilaç kullanmazsam asla adet görmüyorum aynı zamanda rahmim perdeliymiş 15 gün önce laparoskopi ve histereskopi yapıldı adet gördükten sonra hsg çekilecek tekrar doktor değerlerin çok uçuk değil bebek sahibi olabilirsin dedi ama genede korkmuyoda değilim çok stres yapıyorum malum ilaçlarda çok sarsıyorahim perdesi olan arkadaşlar varmı?
ne yazıkkki bizim ülkemizde bu iş koşulları gerek saat zaman açısından gerekse başka nedenlerden çok ağır oluyor bu nedenle kadınların işi çalışma yaşamaında erkeklere göre çok daha zor..
isteklerini hiç bir zaman dış nedenlerden dolayı erteleme biricik.. sanki bizlere iş veren patronların çocukları yok :) hep genç eleman ararlar aman işten ayrılmasın diye hiç akıllarına gelmez para düşündükleri için staj yapan geçici yerine geçebilecek elemanlar yetiştirmezler..tüm sorumluluğu işe alınan elemana yüklerler az eleman çok iş hesabı... doğum izni süreleri bile çok kısıtlı bence en az 6 ay olmalı...
bence sen Allah kısmet ederse kendin büyüt bebeğini belli bir yaştan sonra iş hayatına devam edersin..
gunaydııın..kızlar benım ates bugunde 36.7 sabıt kaldı dun kasık bel agrısı vardı hala gecmedı yanı baska bı problem olmaz heralde dımı yanı dıger yumurtalıktakı kucuk kıstler gelısmemıstır heralde ooof of su gunler cabuk gecsede olayın adını koysak.
tatlım ben hep burda okurdum bu bel ve kasık ağrısnı, ama hep çatlatma iğnesinden olduğunu düşünürdüm. senin kendiliğinden çatladı, demekki klomendenmiş. öğrenmiş olduk onuda.
umarım herrrşşeeeyy istediğin gibi olur. biliyorum çok istiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?