Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

oooo oradaki şartlardan sonra burası zor gelmiştir ama doğru olan ordaki çalışma şartları kadını koruyan şartlar bunlar... bizim ülkemizde ne yazıkki bu anlamda kadını koruyan bir yasa yok neyse bu konular çok uzun yaz yaz bitmez...3 yaşına kadar annenin bakması da çok mühim çünkü çocuğun ana kişiliği 3 yaşı tamamlanmış olduğunda oturuyor sonra istesen de değiştiremiyorsun... çok doğru diyorsun valla bazen benim de gözlerim doluyor hele anneler gününde hep düşünürüm ben ne zaman anne olacağım diye benim de bu çok anlamlı günümü ne zaman kutlayacaklar diye :)
sonra diyorum kendi kendime yazı neyse bize yazılan onu yaşıyoruz aslında mesela bu rahim ağzı yarası durumu olmasa klomen kullanmaya başlamış olacaktım çoktan ama engel çıktı temmuz ya da sonrasına kaldı ... yani biz ne kadar plan yapsak da aksilikler olabiliyor... geç olsun da sağlıklı olsun yolunda gitsin diye düşünüyorum kader bir yerde böyle olacakmış önüne geçemiyorsun Allah çaresiz dertler vermesin...
ama senin durumun öyle değil bence çocuk sahibi olmak için seni tanıdığım kadarıyla söyleyebilirim tam zamanıdır... hem de ben önümüzdeki 2 ay içerisinde inanıyorum ki sen sonuç alacaksın yani boşa gitmeyecek emeklerin... hiçbirimizin emeği boşa gitmeyecek yetetki kendimiz için, sevdiklerimiz için bişeyler yapmaya devam edelim...
ve inşallah kendi işini de kurabilirsin...

haklı olabilirsin canım ama ben tedavimi üniversitede yaptırıyorum yani para ödemiyorum doc.ilgileniyor benimle çokda menunum.ilk özel bi doktora gitmiştim izmirde özel hastanede çalışıyor hemde ortaklığı varmış rahim filmi için 500 ameliyat için 3000 istedi gitmedim fırsata döndürüyorlar herşeyi daha çok moral bozuyorlar.
filmi tekrar istemelerinin sebebi bazen ameliyat esnasında yada sonrasında yapışmalar görülebiliyormuş onu saptamak için film çekilecekmiş inşallah böyle bişey yoktur tabi.

inşallah hepimiz o muhteşem duyguyu tadacağız zorluklarla elde ed,ilen şeyler daha tatlı oluyor allah hayırlı vakitte hayırlı evletlar nasip etsin inşallah tüm isteyenlere...
anne karnında 8.haftada cinsel organlar oluşurmuş bazı kızlarda gelişim tam gerçekleşmez yada yarım kalırmış yani rahim bi tür gelişim bozukluğuymuş.çeşitleri varmış çift rahim kalp şeklinde rahim perdeli rahim..gibi
doktorum sorun eğer buysa hemen hamile kalırsın dedi İNŞALLAH
çok yaklaştım galiba hissediyorum
bu arada bizlerde göbek olmaması lazımmış göbekteki yağcıklarımız erkeklik hormonunu coşturuyormuş

mrb arkadaşlar..ben eskiden bu topiğe çok giriyordum da (eski nickimle) artık sadece gebelikteki klomenle tedavi görenler topiğine bakabiliyorum..
öncelikle hamileliğin hayırlı olsun arkadaşım..Allah tamamına erdirsin inş..aynı şeyleri yakın tarihte defalarca yaşamış biri olarak sana bilgi vereyim dedim ve son yazdığın bütün msj ları okudum..
- bi kere adete 4 gün kala kanda beta hcg n 145 çıkmış..değer olarak çok güzel bi değer..bende adete 4 gün kala öğrendim hamileliğimi benim adete 4 gün kala kanda beta hcg m 25 di..2 gün sonra 70 oldu..70 den 1 gün sonra 100 oldu..yani tam adet günü 100 dü değerim..
- 2.si bugün itibariyle 5 hafta 1 günlük hamilesin..hamilelik son adet tarihinden itibaren hesaplanıyor..iğneyi vurduğun tarih vb önemli değil..iğneyi vurulduğun tarihte zaten yumurtan vardı bebek değildi daha..ultrasona giriyorsan sık sık dr un zaten sana yumurtananın çatlamamış olduğunu söylemiş ve o yüzden iğne vermiştir..orası kesin de ama iğne vurulduğunda bebek döllenmiş bile olsa zaten daha rahime bile düşmedi..yani bi zararı dokunmaz..daha milim bile değildi..
- aynı kanamayı ben de geçirdim..senin kanamanın sebebi progesteron hormonu eksikliği yani vücudun hamilelik başlangıcında progesteron üretmemesi üretse de eksik kalması vb..vücut progesteron üretemeyince rahimde kasılma başlıyor ve vücut bebeği düşük şeklinde atmaya çalışıyor..ben hamileliğimi öğrendikten 2 gün sonra kahverengi akıntı geçirdim..ondan 2 gün sonra da direkt kanama..ve yaklaşık 2 aylık hamileyken de yoğun bi kanama geçirdim..kanaman olduğunda yapılması gereken şu: proluton depot iğne vurulcaksın..3 ay boyunca sürekli progestan 200 mg dan günde en az 2 defa içiceksin..3 aydan sonra bebek progesteron üretiyor zaten gerek kalmıyor bu hormona..ve sürekli yat dinlen ani hareket etme kabız kalma ilişki yasak..
- hamileliğinin devamı sırasında da daha kanaman olabilir..her kanamada endişelenme..her kanamada bebek düşücek diye bişey yok..sen iğneni vurul yat,ilaçlarını al..güzelce dinlen..mümkünse sana biri baksın..bana bakan olmadı ailemden uzağım o çok zorladı beni..yemeği bile eşim yaptı günlerce yapabildiği kadar..
- sormak istedğin bişey olursa bana özelden sorabilirsin..beta hcg n düşmemiş yani şuan düşük yapmıyorsun merak etme..eğer düşük başlasaydı beta hcg n düşerdi hiç artmazdı..progesteron tahlilinde de değerin düşmesi çok normal..bu vücudun progesteron üretmiyor demek takviye ile alıcaksın bu hormonu..
dediğim gibi endişelenme diye uzun uzun yazdım sana..bak ben aynı şeyleri hatta senden daha fazlasını yaşadım..defalarca muayene sırasında yere kan damlıycak şekilde kanamam oldu ama şuan 16 haftalık hamileyim..4 ayım bitti Allah a şükür...
bu arada ben bendeki hastalıkalrı sayayım : polikistik over (ileri derecede) + rahim ağzı yarası ve iltihabı + adet düzensizliği (3 ayda 1 oluyordum) + hipofiz bezi tümörü ve buna bağlı hormon düzensizlikleri...
umudunuzu hiç yitirmeyin diye yazdım bunları..bende klomenle 2. ayımda hamile kaldım..Allah a dua edin sadece ve içinizi ferah tutun..nasipte varsa zaten olur..olmaması için neden yok..zaten hastalıklar için tedavi görüyorsunuz sorunlarınız ilaçlarla düzeliyor..neden olmasın?böyle düşünün hep..

tuanataycım inşallah bu ay senden alacağız müjdeyi sonraaa biricik ablamdannn sonrada bennnnnnnnnnnnn hahaha demek göbek yağları erkeklik hormonunu tetikliyomuş benimde gebeliğe engel hiç bi sorun yok sadece erkeklik hormonun sınırda ama korkulacak bişey yok demişti göbeğim çok ondanmı acep

çok güzel anlatmışşsın geçmiş olsun sanada bebeğini sağlıkla hayırlısıyla kucağına al inşallah

bonbondanda çok güzel haberler duyarız bugun inşallah

günaydın kızlar,
evet ben zaten başlarda hep kendi hikayemi anlatırken yazmıştım bu göbek olayını. benimde bir anda göbeğim oluşmuştu, sanki 5 aylık hamile gibi.
Doktorumun ilk muayenede söylediği şeyde: göbeğini mutlaka eritmelisin, bu kısırdöngüyü kırmalısın demişti. be hastalık erkek tipi yağlanma yapıyor, karın ve bel çevresinde yağlanma yani. ben çoğunu erittim, çok minik bir şey kaldı ama 6 ay öncesine bakarsak çok iyi sayılır.

Ben bu akşam rendevu aldım, yumurta varmı baktırıcam. işte şimdi gerçekler ortaya çıkıcak, gideceğim yol belli olucak......Hadi hayırlısı

inşallah güzel haberlerle gel canım akşamı senın ıcın beklıcem bendee

çok güzel anlatmışşsın geçmiş olsun sanada bebeğini sağlıkla hayırlısıyla kucağına al inşallah

bonbondanda çok güzel haberler duyarız bugun inşallah

tşk ederim..Allah isteyen herkese nasip etsin inş..bu arada pko su olan arkadaşlar mutlaka tedavilerine kg vererek (yada en azından almayarak) ve glifor tedavisi ile başlasınlar..glifor çok faydalı bi ilaç..ben 4 ay içtim..sonra klomen tedavisine geçilince bıraktım..çünkü klomende yumurta uyarıyor,gliforda yumurtlamayı etkileyebiliyor..ikisi bi arada olmazdı..mutlaka çatlatma iğnesi vurdurun klomenle birlikte ve mutlaka ama mutlaka rahim filmi çektirin..klomen tedavisi başlamadan çektirin yani..ben çektirdim tek tüpüm tıkalıymış işlem sırasında açıldı..rahminizde yada tüplerde sorun olursa klomen kullansanız bile hamile kalamazsınız çünkü..bunu bilmenin tek yolu da rahim filmi..ultrason çok yüzeysel ultrasonda belli olmuyor..hamile kalmak istiyorsanız :
kg verin + glifor kullanın + eşiniz sperm tahlili versin + eşinizde sorun yoksa rahim filmi çektirin + film temizse klomen + çatlatma iğnesi..
bana bekarkenden beri dr lar tedavi görmeden çocuğun olmıycak diyorlardı..hatta bende sonum tüp bebek diye bakıyordum..ama Allah dualarımı kabul etti..çok doğru yöntemleri seçtim bu yolda en doğru yolda yürüdüm (demin yaptığım sıralama) ve Allah ın izniyle oldu..
çocuk isteyen herkese Allah nasip etsin inş..çok kötü bi duygu olmaması ben çok ağladım çok vurdum kendimi duvardan duvara

bende çocuk olmazsa olmaz dıyenlerdenım

ben kasımda öğrendım pko oldugumu şubat 23 e kadarda kabuslarım korkularım devam ettı çocugun olmucak 3-4 yıl dıye kendıme yapmadıgımı bırakmadım benım yüzümden esımde çocuk sahıbı olmucak dıye

ama dualarım kabul oldu benımde ılk korunmasız deneme ayında hamıle kaldım

inşallah herkes benım gıbı tahmın ettıgındende kolay hamıle kalır ve sağlıcakla hayırla kucağına alır

bende glukofen glucopage kullandım arada değiştirerek

ve yumurta takıbınde yumurtam oldugu görüldü çatlatma iğnesı oldum ve 14 gun sonra hamıle oldugumu

maşalalh bebeğime de bana da inşallah bende herkes de sağlıkla hayırla bebeğini kucağına alır

slm arkadaşım ben de çatlama iğnesi oldum 1 nisanda
9 unda dayanamadım test yapayım dedim ama öylesine zaten iğneden dolayı pozitif çıkıyomuş ya pozitif çıkarsa da umutlanmam dedim.idrar testi yaptım ve negatif çıktı yani iğnenin etkisi bile çıkmadı benim de umidim kesildi şimdi beklicem çarşamba falan yapcam tekrar.sence benim hamile olma ihtimalim var mı erken yaptığım için cıkmamıs olabilir mi?bi de belirtilerin nelerdi paylaşabilirmisin?şimdiden teşekkür ederim.bu arada sana da hayırlı olsun ALLAH bebeğini sağlıcakla kucagına almanı nasip etsin.

hayırlı olsun canım güzel sonuç alacağından şüphem yok... sonucunu hemen eve gidince yaz tamam mı... çok merak ediyorum...yolunda gitsin herşey..
bu arada ben de göbeğimi baya erittim çok inceldi kilom aynı ama göbeğim incelince herkes bana zayıflamışsın demeye başladı çok sevinçliyim.. biricik senin diyetle inceldim..

Son düzenleme:

normal zamanda hamilelik testi normal regl tarihinden en az 10-15 gün geçtikten sonra yapılır ve testlere de tam güven olmaz kanda da bakılması gerekir...gebeliğin oluşacaksa bile stresin yüzünden engellersin sıkma kendini bu kadar erken bakmışsın elbette...
çatlatma iğnesi olan arkadaşlarımız cevap verecektir sabırla bekle sende olur mu biliyorum beklemek zor olmalı ama umutla ve sabırla beklemeye çalış...

Son düzenleme:

canım banada öle dedıler bende hamıle değilsemde ilacın etkısıyle barı çift çizgi görmüş olım dıye 2 gun sonra bıle yaptım çift çizgi çıkmadı testlerı adetten 1 gün öncesıne kadar 2-3 gunde bır tekrarladım ve hıc çift cızgı görmedım ama adetten bır gün önce sabah ılk ıdrarla testı yaptımm vee hayal bıle edıyorum dıye yanıltacak derecede sılık 2, cızgıyı gördüm hemen klınıge gıdıp kan verdım 3 te almaya gıttım çıkmadı dedıler
4 te almaya gıttım çıkmadı dedıler bırden aklıma geldıkı heyecan ve panıkle evlenmedenöncekı soy adımı söluyorum esımın soy adını söleyınce çıkartıp verdılerr oysakı soy adlara göre sıraya dızıyorlarmıs zarfı açana kadarkı heyecanımmı unutamam görünce 62 sonucunu gözlerım anında dolduu çokk mutlu oldumm

inşallah sende hamılesındırr inşallahh

okuyunca gözlerim doldu çok sevindim allah isteyen herkese nasip etysin inşallah...allah sağlıklı bişekilde hayırlısıyla kucağına versin

okuyunca gözlerim doldu çok sevindim allah isteyen herkese nasip etysin inşallah...allah sağlıklı bişekilde hayırlısıyla kucağına versin

aminn canımm isteyen herkese versin inşallahh

eğer bende 5-6 ay deneyıpte hamıle kalmasaydım zaten psikolojım bozulurdu kesın mahvolurdum çocugum olmucak dıye rabbim dualarımı duydu çok yalvardım gizli gizli ağladım ama allah acıdı halıme şükür hamıleyım ya sağlıkla kucağıma alırsam ve büyütürsem dünyanın en şanslı ınsanı ben olucamm kendımcee

rabbim evlatla terbıye etmesın ısteyen herkese versın ınsallahh acılarını yaşatmasın kımseye hıc bır anneye

çok teşekkür ederim msjın moral oldu bana.hakkımızda hepimiz için herşeyin hayırlısı olur inşallah.senin de herşey gönlünce olsun.

inşallah cnm hayırlısı olsun inşallah.bi de sen ilişkiye ne zaman son verdin mesela doktor bana 5 gün ilişki önerdi iğneden sonra sen sonrasında devam ettin mi cnm bazısı adet olana kadar devam et diyo bazısı da zaten yumurta çatlama iğnesiyle çatladı gerek yok daha fazla diyo sen ne yaptın?

inşallah cnm hayırlısı olsun inşallah.bi de sen ilişkiye ne zaman son verdin mesela doktor bana 5 gün ilişki önerdi iğneden sonra sen sonrasında devam ettin mi cnm bazısı adet olana kadar devam et diyo bazısı da zaten yumurta çatlama iğnesiyle çatladı gerek yok daha fazla diyo sen ne yaptın?
belirtin oldu mu?benim su anda akıntı falan yok pek fazla.

canım aynı hatayı bende yaptım bugun erken gebelık testlerınden yaptım ama cıkmadı bıseycık atesım dusmedı hala bugun yumurtladıktan sonrakı 10. Gun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…